Випічка з гарбуза — 11 простих рецептів

Цей овоч не тільки запікають, але і готують на його основі різноманітні десерти. Випічка з гарбуза дуже смачний метод використання багатого врожаю.

Смачні гарбузові оладки — простий рецепт

Це сонячне страву, яке сподобається дітям і наситить організм вітамінами.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • гарбуз – 420 г;
  • олія соняшникова;
  • кефір – 240 мл;
  • борошно – 155 г;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Гарбузову м’якоть перетворити в пюре. Скористайтеся комбайном.
  • Кефір підсолити. Влити яйця. Перемішати. Засипати борошном. Збити.
  • З’єднати з пюре. Перемішати.
  • У сковорідку влити олію. Зачерпнути масу ложкою. Вилити в сковорідку. Обсмажити. Повинна з’явитися гарна золотава скоринка.

Загрузка...

Солодка гарбуз, запечений з медом

Не тільки корисне, але і прекрасне по виду страва. Хороший варіант для тих, хто дотримується дієти.

Інгредієнти:

  • очищена гарбуз – 450 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. ложка;
  • мед – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • М’якоть сонячного овоча потрібно середніми шматочками.
  • Змішати масло з медом, який повинен бути розтопленим.
  • Полити соусом шматочки. Розкласти на деку.
  • Відправити в духовку (180 гр.). Витримати півгодини.

Гарбузове панкейкі

Відоме американське страва смачно доповнити гарбузом.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 35 г розтоплене;
  • пюре гарбузове – 220 г;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт.;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 220 г;
  • молоко – 210 мл;
  • цукор – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Збити яйця. Підсипати цукор. Збити.
  • Змішати з помаранчевим пюре. Влити розтоплене масло. Збити.
  • Залити молоком. Засипати борошном. Збити.
  • Додати розпушувач. Перемішати.
  • Розігріти сковорідку. Масло не наливати.
  • Викласти за допомогою ложки заготовки. Засмажити.

Саме смачне печиво з гарбуза

Смак помаранчевого овоча у випічці не відчувається. Ласощі виходить м’яким і пористим.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 250 г;
  • гвоздика – 0,3 ч. ложки мелена;
  • борошно – 360 г;
  • імбир сухий – 0,5 ч. ложки мелений;
  • сода – 0,3 ч. ложки гашене;
  • яйце – 1 шт.;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
  • кориця мелена – 1 ч. ложка;
  • масло вершкове – 150 г (розм’якшене);
  • ваніль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 210 р.
Спробуйте також:  Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування

Приготування:

  • Порізати гарбуз. Помістити у воду. Проварити. Досить чверті години.
  • Збити цукровий пісок з маслом. Використовуйте міксер. Влити яйце. Збити.
  • Злити рідину. Перетворити в пюре гарбуз. Змішати з масляною сумішшю.
  • Всипати ваніль. Розмішати. Додати соду. Засипати спеції.
  • Взяти сито. Тримати над приготованою масою. Помістити борошно. Просіяти.
  • Замісити. Ложкою викласти на деко. Щоб тісто було легше викладати, перед кожною порцією, змочувати водою ложку.
  • Прогріти духовку на 200 гр. Запікати півгодини.

Готуємо цукати в духовці

Приготуйте корисне ласощі для дітей, від якого не відмовляться і дорослі.

Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;
  • гарбузова м’якоть – 950 г;
  • пудра цукрова;
  • цукор – 270 р.

Приготування:

  • М’якоть потрібно подрібнити. Кубики робіть одного розміру, щоб вони одночасно пропікалися.
  • Нарізати лимон півкільцями.
  • Підготувати каструлю. Викласти кубики гарбуза. Присипати цукром.
  • Розкласти лимон. Повторити процес кілька разів. Розігріти. Залишити на вогні. Займе п’ять хвилин часу.
  • Залишити охолоджуватися. Не чіпати п’ять годин.
  • Закип’ятити. Поварити. Завдяки такій маніпуляції м’якоть просочиться сиропом і стане м’якою.
  • Якщо овоч залишився твердим, то повторити процес охолодження і варіння ще раз.
  • Сироп злити. Розкласти заготовки на деко. Прибрати в духовку.
  • Томити при температурі 110 гр. Готувати краще при відкритих дверцятах.
  • Буде потрібно близько п’яти годин.
  • Остудити. Обваляти в пудрі.

Пісний гарбузовий пиріг в духовці

Пісна випічка з гарбузом припаде до смаку всім домочадцям. Ідеально підходить для всіх любителів гарбуза.

Інгредієнти:

  • сіль – 1 г;
  • борошно – 150 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • гарбуз пропарена – 2 гуртки;
  • манка – 1 склянка;
  • масло;
  • цукор – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Змішати борошно з манною крупою. Присолити. Змішати з цукром.
  • Підготувати форму. Промазати маслом.
  • На три частини розділити масу.
  • Першу викласти у форму. Розподілити частину гарбуза.
  • Розкласти другу частину тіста. Вкрити гарбузом. Викласти тісто.
  • Запікати годину. Режим 190 гр.
Спробуйте також:  Гур'євська каша – 4 рецепта приготування

Дієтична запіканка

Будь-яка господиня зможе легко приготувати дієтичну випічку з гарбуза. Цей варіант використовується для харчування людей, які бажають знизити вагу. При виборі гарбуза зупиніться на овоче з щільною структурою, який не має пошкоджень.

Інгредієнти:

  • вівсяні висівки – 60 г;
  • гарбуз – 220 г м’якоть;
  • ванілін;
  • сир – 460 г нежирний;
  • кориця;
  • йогурт – 110 мл знежирений;
  • пшеничні висівки – 60 г;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізати на шматки м’якоть. Запекти в духовці. Взяти блендер. Подрібнити.
  • У сир влити яйця. Залити йогуртом. Присипати корицею. Додати ванілін. Збити.
  • Засипати висівки в сирну масу. Перемішати. Відставити на півгодини.
  • У форму помістити частину сирної маси. Розкласти пюре гарбузове. Вкрити сирною масою.
  • Запікати.
  • Потрібно 2/3 години. Режим 200 гр.

Як зробити гарбузове котлети в духовці?

Ідеальний варіант для дитячого харчування. Блюдо виходить оригінальним і яскравим.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 260 г;
  • цибуля ріпчаста – 30 г;
  • сіль;
  • капуста білокачанна – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець;
  • крупа манна – 35 г;
  • зелень;
  • сухарі панірувальні – 20 г;
  • базилік;
  • олія – 15 мл оливкова.

Приготування:

  • Залити воду в каструлю. Закип’ятити.
  • Нарізати гарбуз. Капусту порубати. Помістити в окріп. Відварити.
  • Злити рідину.
  • Закинути в чашу комбайна проварені овочі. Додати цибулю. Помістити зелень. Подрібнити.
  • Влити яйце. Засипати манку. Підсолити. Присипати базиліком. Підсипати перець. Влити олію. Перемішати.
  • Змочити руки. Скачати заготовки.
  • Викласти на деко. Запекти. Готувати при 180 гр.

Гарбуз, запечена по-грецьки зі спеціями

Завдяки додаванню трав страва виходить пряним і ароматним.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 420 г;
  • часник – 2 зубки;
  • паста – 1 ст. ложка томатна;
  • базилік – 0,5 ч. ложки сушений;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • перець – 0,5 ч. ложки чорний;
  • суміш перців – 0,5 ч. ложки;
  • масло – 2 ст. ложки оливкова;
  • вода – 20 мл
Спробуйте також:  Японська айва - 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Нарізати на шматки м’якоть помаранчевого овоча.
  • Розігріти сковорідку. Влити олію. Укласти овоч. Засмажити. Повинна вийти рум’яна кірочка.
  • Присолити. Всипати суміш перців. Додати чорний перець. Влити томатну пасту. Присипати базиліком. Подрібнити часник. Додати. Розмішати. Просмажити хвилину.
  • У форму влити воду. Рідина повинна покрити дно. Розмістити гарбуз.
  • Укрити фольгою. Запекти. Потрібно чверть години. Режим 170 гр.

Простий пісний гарбузовий кекс

Порадуйте гостей швидко приготовленої випічкою.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 350 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • цедра з лимона;
  • цукор – 190 г;
  • чорнослив – 110 г;
  • масло – 4 ст. ложки соняшникова;
  • борошно – 150 г;
  • горіх волоський – 8 шт.

Приготування:

  • Натерти гарбуз. Присипати цукром. Перемішати.
  • Додати соду. Помістити цедру. Чорнослив порізати. Додати в масу. Влити олію. Перемішати.
  • Порубати горіх. Змішати з масою. Засипати борошном. Перемішати.
  • Вилити в форму.
  • Запікати 2/3 години. Режим 180 гр.

Дієтична випічка в горщику

Порадуйте себе смачним сніданком, який не зашкодить фігурі і доставить масу задоволення.

Інгредієнти:

  • сир знежирений – 220 г;
  • кориця;
  • гарбуз – 170 г;
  • родзинки – 2 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Порізати гарбуз дрібними шматочками.
  • Влити В сир яйце. Збити. Додати гарбуз. Засипати родзинки. Присипати корицею. Розмішати.
  • Підготувати горщик. Помістити масу. Прибрати в духовку.
  • Томити при 110 гр. Буде потрібно годину.

Поради

  • Якщо запаси гарбуза закінчилися, а поласувати смачною випічкою хочеться, то можна використовувати для приготування гарбузове пюре в баночках, яке призначене для дитячого харчування.
  • Смачніше всього виходять страви з мускатним сортом.
  • Цукор додавати в залежності від солодких якостей гарбуза.
  • Відвар, що залишився від гарбуза можна використовувати для приготування крему.
  • Вибирайте овоч з щільною м’якоттю.
  • Щоб тісто було однорідним за консистенцією, м’якоть необхідно запекти.
  • Щоб підкреслити аромат осіннього овоча, додавайте більше різних прянощів.
  • Страви з гарбуза і сиру смачно вживати не тільки в гарячому вигляді, але і в охолодженому.
Загрузка...