Випічка з сиру — 12 рецептів

Сир багато цінують за чудові смакові якості. Про його користь знають навіть діти. Випічка з сиру різноманітна і кожен зможе підібрати найбільш підходящий для себе варіант.

Випічка з сиру в духовці

Якщо ви піклуєтеся про своє харчування і хочете годувати свою сім’ю не лише корисними, а й смачними стравами, то кожен день можна випікати нове ласощі з простих продуктів.

Сирні маффіни

Якщо хочете порадувати себе ніжним і повітряним ласощами, то саме час приготувати смачні мафіни.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • сир – 270 г;
  • борошно – 210 г;
  • цукровий пісок – 150 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 0,1 ч. ложки;
  • цукор ванільний – 8 р.

Приготування:

  • Ванільний цукор перемішати з цукром-піском. Додати розпушувач і залити яйцем. Збити.
  • Масло розтопити. Залити яєчну суміш, перемішати, помістити сир. Збити.
  • Підсолити. Засипати борошном. І знову збити.
  • Викласти в спеціальні форми, які призначені для мафінів.
  • Духову шафу до цього моменту повинен бути прогрітий (180 º с).
  • Помістити заготовки і запікати півгодини.

Швидкі тістечка з сиру

Це ласощі ідеально поєднує в собі корисні продукти: сухофрукти і сир. Ваші старання оцінять діти. Випічка з сиру і сметани, доповнена сухофруктами, буде танути в роті.

Якщо захочете надати творожному ласощів новий, незвичайний присмак, то цукрову пудру можна замінити на мед. Завдяки такій заміні тістечко стане набагато корисніше.

Інгредієнти:

  • печиво – 14 шт.;
  • пудра цукрова – 4 ст. ложки;
  • сир – 310 г;
  • арахіс – 100 г;
  • шоколадка – 1 плитка;
  • чорнослив – 110 г;
  • цукор ванільний – пакетик;
  • курага – 110 г;
  • сметана – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Змішати сир зі сметаною. Курагу і чорнослив порубати і відправити в сирну масу. З’єднати з арахісом, присипати ваніліном і перемішати.
  • Скачати кульки. Викласти їх на деко і відправити в духову шафу. Запекти чверть години. Режим 180ºС.
  • Дістати і остудити. Взяти печиво, помістити в нього кульку і зверху накрити другим печивом.
  • Розтопити шоколадку (можна скористатися мікрохвильовою піччю) і змастити тістечка.

Ніжний сирний кекс

Доведеться докласти мінімум зусиль, використовувати найбільш доступні продукти і отримувати максимум задоволення.

Інгредієнти:

  • жирний сир – 280 м;
  • борошно – 300 г;
  • маргарин – 150 г розм’якшеного;
  • цукор – 250 г;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • яйце – 3 шт. великих;
  • ізюм – 100 г;
  • ванілін – 1 р.

Приготування:

  • Збити маргарин, додати цукор, засипати ванілін і збити. Помістити сир, знову збити — повинна бути однорідна маса.
  • Влити яйця, збити і присипати борошном. Додати розпушувач.
  • Родзинки промити, просушити, закинути в масу і перемішати.
  • Духова шафа прогріти. Режим 165ºС.
  • Підготувати форму для кексу і розкласти тісто.
  • Запекти (буде потрібно годину).
Дивіться також:  Французький яблучний пиріг – 7 рецептів

Королівський пиріг з сиру

Ніжна сирна начинка підкорить вас цей десерт не дарма має таку назву. Він значно перевершує всі можливі пироги з додаванням сиру і не залишить нікого байдужим.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 270 г;
  • пудра цукрова – 120 г;
  • сметана – 100 г;
  • ванілін – пакетик;
  • вершкове масло – 170 г;
  • цукор – 180 г сир;
  • цукор для присипки – 100 г;
  • борошно – 280 р.

Приготування:

  • Пропустити через тертку з великими отворами масло, змішати з борошном і розтерти руками.
  • Сир змішати зі сметаною. Влити яйце. Присипати цукром і додати ванілін. Збити.
  • Половину борошняної маси висипати у форму. Розмістити шаром начинку з сиру. Вкрити залишилася борошняний масою.
  • Присипати цукром. У процесі приготування він карамелізується і вийде приємна на смак скоринка.
  • Запікати півгодини при 185ºС.
  • Остудити. Присипати пудрою.

Запіканка «Зебра»

Це ласощі порадує не тільки смаковими якостями, але і оригінальним виглядом. Красиві смужки, які відкриваються погляду при розрізанні, приведуть в захват усіх гостей.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;
  • сир – 500 г;
  • сіль – 2 г;
  • молоко – 150 мл;
  • манка – 4 ст. ложки;
  • цукор – 140 г;
  • какао – 1 ст. ложка;
  • ванілін – 2 р.

Приготування:

  • У сир засипати цукор, додати ваніль. Залити яйцями. Збити.
  • Розбавити молоком і перемішати. З’єднати з манкою і знову розмішати.
  • Розділити масу на дві частини. В першу засипати какао і…так, знову перемішати.
  • Підготувати форму. Взяти дві великі ложки і помістити в обидві маси.
  • По черзі зачерпувати маси і заливати ложками в центр. Чергувати, поки тісто не закінчиться.
  • Запікати в духовій шафі (170º с).
  • Потрібно 2/3 години.

Пишні сирник в духовці

Робити сирника для дітей краще всього в духовці, адже запікати корисніше, ніж смажити.

Інгредієнти:

  • сир – 550 г;
  • ванілін;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • борошно – 7 ст. ложок;
  • сіль;
  • цукор – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Сир розім’яти. Якщо він у вас з великими крупинками, то можна помістити масу в м’ясорубку і перекрутити.
  • Залити яйцями, підсипати розпушувач і присолити. Висипати цукровий пісок і замісити.
  • Засипати борошном. Додати ванілін. Вимісити.
  • Руки змочити водою, скачати кульки і приплюснути.
  • Промазати маслом деко. Викласти заготовки, залишаючи між ними місце — в процесі приготування маса «виросте».
  • Прогріти духовку. Помістити деко, коли температура досягне 180ºС.
  • Запікати півгодини.

Чізкейк з сиру і згущеного молока

Запечене сирне ласощі, яке підкорило серця багатьох гурманів. Спробуйте і ви приготувати цей чудовий торт з сиру.

Дивіться також:  Тістечко картопля: рецепт по госту СРСР і ще шість варіантів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • печиво цукрове – 250 г;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • вершкове масло – 150 г;
  • вершки – 200 мл (20%);
  • сир – 620 г;
  • згущене молоко – банку;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Печиво необхідно подрібнити. Для цього можна скористатися блендером або качалкою.
  • Масло розтопити, залити їм крихту і перемішати. Масу перекласти у форму. Ретельно утрамбувати. Обов’язково зробити бортики. Прибрати в холодильник.
  • Нагріти вершки, з’єднати зі згущеним молоком і збити.
  • Сир залити яйцями, додати ванільний цукор і залити вершкову суміш. Збити.
  • Прогріти духовку. Режим знадобиться 200ºС. Помістити заготівлю і потомити сім хвилин.
  • Відрізати шматок фольги і вкрити ласощі. Режим переключити на 170º с і запікати 2/3 години.
  • Вимкнути піч. Відкрити дверцята і витримати десерт годину. Подавати холодним.

Випічка з сиру в мультиварці

Яке б сирну страву ви вирішили приготувати в цьому приладі, все виходить чудово. Нічого не пригорить, але рівномірно пропечеться. Якщо хочете приготувати для сім’ї страву, яка буде корисним і дуже смачним, то в якості помічника вибирайте мультиварку і скористайтеся запропонованими нижче варіантами страв.

Запіканка з сиру в мультиварці

Порівняно з приготованим в духовці, в мультиварці це ласощі піднімається набагато вище. Виходить ніжніше і легшим.

Інгредієнти:

  • сир – 500 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • кефір – 240 мл;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • манна крупа – 0,5 гуртки;
  • родзинки – 75 г;
  • масло;
  • цукор – 110 г;
  • яйце – 5 шт.

Приготування:

  • Манку залити кефіром і відставити на півгодини.
  • В одну ємність влити білок. В іншу – жовток.
  • Помістити сир в жовтки. Засипати розпушувач. Розтерти, використовуючи вилку.
  • Включити міксер і збити білки. Потрібна щільна, біла маса.
  • Засипати цукром. Додати ванільний цукор. Збити.
  • З’єднати сирну і кефірну масу. Розмішати.
  • Розкласти на отриману білкову масу. Взяти лопаточку. Захопити масу з краю і перемістити в центр. Повторювати рух поки тісто не стане однорідним.
  • Промазати чашу маслом і перемістити в неї тісто. Присипати промитим і просушеним родзинками. Розмішати лопаткою і накрити кришкою.
  • Виставити режим. Знадобиться «Випічка». Таймер повернути на 45 хвилин.
  • Коли почуєте сигнал, не відкривайте кришку. Потрібно витримати ласощі годину на режимі «Підігрів».
  • Вимкнути прилад. Настояти десерт чверть години, після закінчення якого страву можна діставати.

Випічка з низьким вмістом калорій

У традиційних запіканках міститься багато калорій, але не всіх це влаштовує. Тому пропонуємо вашій увазі полегшений варіант для любителів сирною випічки з низькою калорійністю.

Інгредієнти:

  • цукати – 50 г;
  • молоко – 240 мл знежиреного;
  • горіхи – 50 г;
  • ванільний цукор – 0,5 пакета;
  • стевія;
  • сир – 620 г знежиреного;
  • вершкове масло – 50 г;
  • родзинки – 50 р.
Дивіться також:  11 рецептів хліба в духовці, хлібопічка, мультиварці – готуємо в домашніх умовах

Приготування:

  • Для початку необхідно збити білки.
  • У сир влити молоко, додати стевію і засипати ванільний цукор. Перемішати.
  • Засипати родзинки, горіхи, цукати. Розмішати.
  • Малими порціями, поступово вмішати білкову масу.
  • Промазати маслом чашу і виставити режим «Випічка». Залити тісто. Встановити таймер на годину.

Несолодкий сирний пиріг з сиром

Смачний і ароматний пиріг порадує вас у будь-який час дня.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 160 г;
  • масло;
  • сметана – 200 мл;
  • сир – 160 г;
  • майонез – 6 ст. ложок;
  • сіль;
  • борошно – 150 р.

Приготування:

  • В яйце, влити сметану. Збити. Залити майонезом. Засипати розпушувачем і перемішати.
  • Підсолити, засипати борошно і знову збити.
  • Взяти вилку і розім’яти сир.
  • Підготувати тертку, яка має великі отвори, і подрібнити сир. З’єднати його з сиром, підсолити і перемішати.
  • Промазати маслом чашу. Залити в неї половину тіста, розкласти сирно-сирну масу і покрити рештою тестом.
  • Виставити режим «Випічка». Таймер встановити на годину.

Листкове тісто з сиром і зеленню

Ніжне, шалено смачне сирно-листкове ласощі.

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • тісто листкове бездріжджове – 250 г;
  • сіль;
  • сир – 720 г;
  • перець чорний;
  • плавлений сир – 200 г;
  • зелень;
  • сир ‘ Хохланд» в пластинках – пачка;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Взяти ложку і розтерти сир. Влити яйця, продовжуючи розтирати.
  • Сир натерти і відправити в сир. Нашаткувати зелень і змішати з сирною масою.
  • Підсолити, присипати перцем і перемішати.
  • Розкачати тісто. Помістити в чашу. Розкласти начинку.
  • Краї злегка загорнути і вкрити «Хохландом».
  • Взяти пензлик, вмочити її в жовток і промазати заготовку.
  • Виставити режим «Випічка». Час – годину.

Пиріг з сиром і яблуками

Такий пиріг може послужити не тільки смачним ласощами, яке подають до чаю, але і стати повноцінним сніданком.

Інгредієнти:

  • яблуко – 5 шт. солодких;
  • борошно – 5 ст. ложок;
  • сіль;
  • сир – 520 г;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • цукор – 150 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • манка – 3 ст. ложки.

Сироп:

  • масло – 55 г вершкового;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Зрізати шкірку з яблук, вибрати насіння і відрізати серцевину. Нарізати і підготовленими часточками викласти дно чаші.
  • Приготувати сироп. Воду засипати цукром, додати масло, закип’ятити і цією сумішшю залити яблука.
  • Присмачити сметаною сир, влити яйця. Присипати манкою і додати борошно. Підсолодити, всипати сіль. Включити міксер (можна використовувати блендер) і збити. Залити яблука.
  • Вибрати режим. Для цього ласощі потрібно «Випічка». Таймер – годину.
  • Кришку відкрити і діставати десерт після охолодження.