Вівсяне печиво з вівсяних пластівців – 10 рецептів

Вівсяне печиво з вівсяних пластівців – одне з найкорисніших ласощів. Але тільки приготоване в домашніх умовах воно містить у собі цінні вітаміни і мікроелементи. У магазинної продукції входить мінімум крупи, зате велика кількість ароматизаторів і підсилювачів смаку. Тому варто порадувати сім’ю домашнім ласощами, поєднує комбінацію смаку та користі.

Вівсяне печиво з пластівців — базовий рецепт

Базовий рецепт вийшов максимально простим і зрозумілим. Для нього потрібно взяти вівсянку дрібного помелу (1,5 склянки) і таку ж кількість пшеничного борошна, а також: 180 г вершкового маргарину, 2 столові яйця, 2 ч. л. розпушувача, 6 ст. л. цукру.

  • Розм’якшений маргарин розтирається з цукровим піском.
  • У ємність до них додається вівсянка і яйця. Всі продукти ретельно змішуються.
  • До овсяному тесту присипається борошно і розпушувач.
  • Посуд з компонентами накривається плівкою і ставимо в холодильник приблизно на годину. Це необхідно зробити, щоб пластівці розбухнули. Якщо не витримати рекомендований час, десерт вийде дуже сухим і твердим.
  • На деко, застелений промасленим папером, викладаються тонкі круглі коржики з тіста. Найпростіше формувати їх вологими руками.
  • Випікається частування 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

За вказаний час печиво повинне збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.