Вівсяні оладки — 7 рецептів приготування дієтичної страви

Користь вівса полягає в тому, що він дозволяє збагатити організм клітковиною, вітамінами, амінокислотами та корисними елементами. А також цей продукт містить ферменти, здатні боротися з підвищеним вмістом глюкози в крові. Тому вівсяні оладки — це не тільки смачне, але і корисне блюдо. Розглянемо найпоширеніші рецепти їх приготування.

Класичні оладки з вівсяних пластівців

Краще готувати оладки з вівсяних пластівців, що не потребують варіння. У цьому випадку їх знадобиться просто замочити в гарячій рідині, і через деякий час вони будуть готові.

Щоб зробити блюдо в класичному варіанті, знадобляться такі компоненти:

  • 0,6 л молока;
  • 0,25 кг вівсянки;
  • яйце;
  • цукровий пісок.

Як готувати класичні оладки з пластівців:

  • Підігріваємо молоко і заливаємо їм пластівці.
  • Коли вівсянка розбухне, додаємо яйце, збите з цукром і сіллю, перемішуємо.
  • Десертною ложкою викладаємо порції в сковороду і смажимо до готовності.

На замітку. Можна зробити такі оладки з вівсяної муки. Необов’язково купувати її в магазині, можна просто пластівці подрібнити в міксері.

Рецепт приготування з бананом

Смачним і поживним вийде десерт, якщо додати до складу банан. А оскільки цей фрукт містить чималу кількість калорій і вуглеводів, тим, хто стежить за фігурою, краще готувати тісто не на молоці, а на воді.

Для створення десерту потрібно взяти такі продукти:

  • очищену воду;
  • геркулесові пластівці;
  • яйце;
  • банан;
  • трохи меду;
  • щіпку ванілі.

Готуємо оладки з вівсяних пластівців з бананом:

  • Доводимо до закипання воду, ошпарюємо пластівці і залишаємо для набухання.
  • Збиваємо яйце з рідким медом і ваніллю, дрібно ріжемо банан.
  • З’єднуємо підготовлені компоненти, старанно перемішуємо. При необхідності вливаємо ще трохи рідини, щоб тісто не було дуже в’язким, і приступаємо до готування.
Дивіться також:  Тарталетки з печінкою тріски – 7 дуже смачних рецептів

Увага! Банани мають особливість дуже швидко темніти після того, як з них зняли шкірку. Це відбувається за рахунок окислення містяться в них мікроелементів. Тому приступати до обжарке оладок потрібно відразу ж після приготування тіста.

Дієтичне блюдо на кефірі

Тим, хто по тим або іншим причинам не вживає в їжу яйця, можна приготувати дієтичні вівсяні оладки на кефірі.

У процесі готування потрібні такі компоненти:

  • підлога-літровий пакет кефіру;
  • 0,15 кг вівсяних пластівців;
  • трохи води;
  • рідкий мед;
  • сушена вишня.

Як готувати дієтичний десерт:

  • Викладаємо пластівці в миску і заливаємо невеликою кількістю окропу.
  • В іншому посуді збиваємо яйце з рідким медом, а потім з’єднуємо цю суміш з нахабною вівсянкою.
  • Розводимо масу кефіром, кладемо в неї попередньо промиту вишню, перемішуємо до однорідності і смажимо.

На замітку. Аналогічним способом можна зробити несолодкі оладки, замінивши сушені вишні тертою морквою, кабачковым або гарбузовим пюре, фаршем з м’яса або субпродуктів.

Як зробити з вівсяної каші

Якщо від сніданку залишилася вівсяна каша, не слід викидати корисний продукт, краще зробити з нього оладки.

Для цього знадобляться такі складові:

  • вівсяна каша;
  • 2 яйця;
  • курага за смаком;
  • трохи води;
  • мед або цукровий пісок;
  • кориця і ваніль.

Як готувати десерт з вівсяної каші:

  • Замочуємо курагу, після чого даємо їй обсохнути і пропускаємо через м’ясорубку або дрібно ріжемо.
  • Перекладаємо вівсянку в чашу блендера, додаємо трохи води, яйця, мед і вмикаємо прилад. Це необхідно для того, щоб маса вийшла однорідною, але якщо немає можливості скористатися такою кухонною технікою, припустимо просто ретельно перемішати зазначені складові.
  • З’єднуємо подрібнену кашу з курагою і додаємо ароматні приправи. При необхідності додатково розбавляємо складу рідиною і приступаємо до готування.
Дивіться також:  Полба – що це за крупа? Користь і шкода. Рецепти приготування полби

Рада. Щоб оладки з перемеленої каші вийшли більш пишними, потрібно скористатися пекарським розпушувачем.

Вівсяні оладки з манкою

З вівсянки і манної крупи можна приготувати смачні оладки з додаванням кабачків і цибулі. Для цього потрібно пластівці подрібнити до стану борошна.

У процесі готування будуть потрібні такі продукти:

  • вівсянка;
  • 3 столових ложки манки;
  • невеликий кабачок;
  • цибулина,
  • яйце;
  • 40 – 50 г майонезу;
  • сіль і відповідні спеції.

Готуємо кабачкові оладки з вівсянки і манної крупи:

  • Змішуємо манку з майонезом, щоб вона трохи розбухла. Подрібнюємо в блендері вівсяну крупу.
  • Ріжемо цибулю, натираємо кабачок на середній тертці. Якщо плід молодий, шкірку можна не знімати.
  • З’єднуємо овоч з манкою і майонезом, вбиваємо яйце, додаємо сіль і спеції, перемішуємо.
  • Вводимо таку кількість муки, щоб тісто набуло потрібну в’язкість, і приступаємо до готування.

Увага! Масу для оладок варто робити трохи густіше, ніж зазвичай, оскільки кабачки будуть виділяти сік.

З додаванням яблук

Яблучні оладки з вівсяних пластівців сподобаються не тільки дітям, але і дорослим членам родини.

Для приготування страви знадобляться такі продукти:

  • молоко;
  • вівсяні пластівці;
  • яйце;
  • стиглі яблука будь-якого сорту;
  • мед або цукровий пісок;
  • кориця.

Як зробити вівсяний десерт з яблуками:

  • Розігріваємо молоко, вливаємо його в миску з пластівцями, перемішуємо і залишаємо їх розбухати.
  • Обполіскуємо під краном яблука, при необхідності знімаємо шкірку, м’якоть подрібнюємо ножем або терткою.
  • Збиваємо яйце з корицею, цукром або медом.
  • З’єднуємо підготовлені складові, вимішуємо і смажимо оладки на розігрітій жирі.

Подати такий десерт можна зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.

З сиром

Смачними і поживними оладки вийдуть на подрібненої вівсянці з сиром.

Для такої страви потрібно взяти такі продукти:

  • пачку сиру;
  • 50 г сметани;
  • подрібнену вівсянку;
  • 2 яйця;
  • цукор;
  • пекарський розпушувач.
Дивіться також:  В’ялені помідори: як приготувати в домашніх умовах. 8 рецептів страв з в’яленими помідорами

Як готувати сирні оладки з подрібненими пластівцями:

  • Сир протираємо через сито або прокручуємо в блендері зі сметаною.
  • Додаємо в масу яйця, цукор і пекарський розпушувач, перемішуємо.
  • Поступово вводимо вівсяну муку, поки основа не придбає потрібну консистенцію. Потім обсмажуємо.

В такі оладки можна додати свіжі або сушені фрукти, ягоди або гарбузове пюре.

Приготування оладок з вівсянки немає нічого складного. Зате така смачна страва може стати чудовим корисним сніданком або перекусом в обідню перерву.