Вівсянка у банці – 8 швидких і простих рецептів дієтичного сніданку

Вівсянку в банку називають ще й «ледачою». Вона дійсно готується без особливих зусиль і тимчасових витрат. А виходить ще корисніше, ніж при традиційній варінні.

Вівсянка в банці на воді для схуднення

Щоб вийшла каша не нашкодила фігурі, готувати її слід на воді. Для поліпшення смаку можна додати ягоди.

Інгредієнти:

  • «швидка» вівсянка – 40 г;
  • вода – повний стакан;
  • очищені горішки мигдалю – 1 ст. л.;
  • сушені ягоди (вишня, журавлина, чорниця);
  • кориця (бажано свежемолотая) – за смаком.

Приготування:

  • Закип’ятити питну очищену воду.
  • У банку висипати сухі пластівці. Зверху вилити киплячу рідину.
  • Перемішати складові і дати їм постояти 6-7 хвилин.
  • Додати сушені ягоди. Можна використовувати один їх вигляд або ж зробити апетитний мікс.
  • Всипати подрібнені горішки і корицю. Залишити вийшло блюдо під кришкою ще на кілька хвилин.

Для схуднення краще всього їсти готову кашу на сніданок. Це прискорить процес позбавлення від зайвих кілограмів.

Готуємо з йогуртом

На йогурті страва виходить трохи більше калорійним, але таким же корисним. Дуже важливо використовувати натуральний молочний продукт. Бажано – без барвників, ароматизаторів і інших шкідливих добавок.

Інгредієнти:

  • «швидкі» пластівці вівсянки – 2 ст. л.;
  • питна вода – 90-100 мл;
  • натуральний йогурт (наприклад, грецький) – 80-100 мл;
  • полуниця, персик – за смаком.

Приготування:

  • Заявлене в рецепті кількість пластівців підсушити на гарячій сковорідці. Обробляти продукт можна не довше 3-4 хвилин!
  • Висипати вівсянку на дно банки. Залити кип’яченою і охолодженою до кімнатної температури водою.
  • Хвилин через 12-14 все акуратно перемішати. Зверху викласти йогурт, не поєднуючи його з іншими компонентами.
  • Наступним шаром розташувати шматочки свіжих ягід і фруктів. Плоди можна вибирати будь-які, по своєму смаку.
  • Прибрати суміш в прохолоду на всю ніч.
Дивіться також:  Як зробити шоколад в домашніх умовах – 15 рецептів

Вранці подати вийшло частування з йогуртом до сніданку. Якщо воно вийшло недостатньо солодким, можна легко виправити ситуацію за допомогою натурального бджолиного меду.

Рецепт на основі молока

Чудово доповнює смак готової каші в банку свіжий нектарин. У сезон соковитих фруктів обов’язково варто спробувати приготувати такий варіант сніданку.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – половина склянки;
  • молоко будь-якої жирності – половина склянки;
  • нектарин – 1 шт.;
  • кленовий сироп – 1 ч. л.;
  • подрібнений мигдаль – 1 ст. л.;
  • сік лайма/лимона – 1 ч. л.;
  • листочки свіжої м’яти – 2 шт.

Приготування:

  • Всипати вівсянку в банку. Додати кленовий сироп і цитрусовий фреш. Все перемішати.
  • Зверху вилити кипляче молоко.
  • Останнім шаром розкласти дрібно порізаний нектарин без кісточки і шкірки, подрібнені горішки і рубану зелень.
  • Залишити банку на 7-8 хвилин.

Перемішати готове блюдо і подати до сніданку.

Лінива вівсянка в банці з кефіром

Якщо використовувати маложирний кефір (не більше 1%), то вийде відмінне блюдо, ситне, але при цьому дієтичне. А шоколад допоможе перетворити його на повноцінний десерт, нешкідливий для фігури.

Інгредієнти:

  • вівсянка в пластівцях – 4-5 ст. л.;
  • нежирний кефір – 2 / 3 склянки;
  • какао – 1 ст. л.;
  • рідкий мед – 1 ч. л.;
  • гіркий шоколад (з вмістом какао не менше 70%) – 10 р.

Приготування:

  • Змішати всі сухі інгредієнти і висипати в банку.
  • Окремо з’єднати кефір і мед. Вилити на суху суміш.
  • Перемішати і дати настоятися в прохолоді протягом ночі.

Вранці знадобиться посипати вівсянку в банку з кефіром тертим гірким шоколадом.

Корисний сніданок з бананом

Банан зробить кашу ще більш ситним і поживним. Таке блюдо варто спробувати.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 25 г;
  • молоко – 70-80 мл;
  • натуральний йогурт – 130-150 г;
  • мед – 1 ч. л.;
  • банан – 1 шт.
Дивіться також:  Як зробити йогурт в мультиварці – 4 правильних і смачних рецепта

Приготування:

  • Висипати пластівці вівсянки в банку.
  • Зверху вилити молоко, йогурт і мед.
  • Закрити ємність кришкою і ретельно струсити. Всі інгредієнти повинні змішатися.
  • Відкрити банку і всипати шматочки стиглого очищеного банана. Знову все перемішати, але вже дуже акуратно.
  • Закрити ємність кришкою. Відправити в прохолоду на всю ніч.

Подати блюдо до сніданку в охолодженому вигляді. Готове частування можна зберігати до 2 діб.

З апельсином і медом

Апельсин в поєднанні з натуральним бджолиним медом надає каші оригінальний і яскравий смак. Варто вибрати стиглий солодкий фрукт.

Інгредієнти:

  • «Геркулес» — 150-170 г;
  • молоко – половина склянки;
  • йогурт – половина склянки (без добавок);
  • мед – 1,5-2 ст. л.;
  • апельсин – ½ шт.

Приготування:

  • Насипати геркулес у відповідну банку. Зверху вилити всі молочні продукти. Вони повинні бути кімнатної температури. Жирність йогурту і молока буде залежати від того, чи потрібно кулінару рахувати калорії своїх страв і робити їх дієтичними.
  • Додати мед. Якщо продукт зацукрувався, його достатньо підігріти і розтопити в мікрохвильовці/на водяній бані.
  • Окремо приготувати наповнювач. Для цього треба очистити апельсин. З кожної часточки зняти шкірку, видалити кісточки. Порізати середніми шматочками, намагаючись не видавити з фрукта багато соку.
  • Відправити апельсин в банку.
  • Закрити ємність і сильно потрясти, щоб всі інгредієнти перемішалися. Прибрати в прохолоду на всю ніч.

Вранці готову ліниву вівсянку в банку можна присипати меленою корицею.

З мандаринами

Такий варіант каші в банку особливо сподобається найменшим членам сім’ї. Вона виходить з яскравими апетитними вкрапленнями.

Інгредієнти:

  • вівсянка у вигляді пластівців – ¼ ст.;
  • молоко – 1/3 ст.;
  • апельсиновий джем – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • натуральний йогурт – ¼ чашки;
  • порізані часточки мандаринів – ¼ чашки.
Дивіться також:  Яблучний мус – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Всипати в банку вівсяні пластівці. Додати апельсиновий джем. Добре перемішати інгредієнти.
  • Залити вміст ємності молоком і йогуртом. Ввести шматочки мандаринів, покласти мед, акуратно перешкодити.
  • Закрити банку кришкою. Залишити в прохолоді на ніч.

Їсти кашу в охолодженому вигляді. Можна подати її з цілими мандариновими часточками.

З вишнею та шоколадом

Для такого рецепта підійде як свіжа, так і заморожена вишня. Головне, щоб ягоди були без кісточок. Вони надають страві приємну кислинку, яку злегка нейтралізує чорний шоколад.

Інгредієнти:

  • вівсянка у вигляді пластівців – ¼ ст.;
  • молоко будь-якої жирності – 1/3 ст.;
  • рідкий мед – 1 ч. л.;
  • йогурт – ¼ ст.;
  • ванілін – щіпка;
  • якісний гіркий шоколад – 1 ст. л.;
  • вишня – ½ чашки.

Приготування:

  • Скласти в банку всі сухі інгредієнти. Змішати пластівці і ванілін.
  • Залити інгредієнти сумішшю з молока і йогурту. Краще, якщо він буде без фруктових і ягідних добавок.
  • Все добре перемішати.
  • Додати ягоди без кісточок і дрібну шоколадну стружку. Її кількість можна змінити за смаком. Повторити перемішування широкої лопаткою, але вже дуже акуратно.
  • Накрити ємність щільною кришкою. Перемістити до прохолоду на всю ніч для настоювання.

Подати вівсянку на сніданок в теплому або холодному вигляді. Зберігати її допускається до 3 діб за умови, що вона знаходиться в холодильнику.

Для приготування обговорюваного страви підійде і пластикова банка. Але зручніше використовувати скляну ємність. Оптимальний обсяг – приблизно 400 мл