Ханум – 8 рецептів, як приготувати узбецьку страву в мультиварці, в духовці і мантоварці

Якщо ви любите манти, але хочете скоротити час підготовки – приготуйте ліниве блюдо. Рецепт ханум відрізняється від мантів тільки формою заготовки. Потрібно замість разових виробів скрутити один соковитий рулет.

Що ж являє собою ханум?

В основі запропонованої страви знаходиться прісне тісто і важливою умовою є тонка його розкочування. Це необхідно щоб шари всередині заготовки просочилися соком начинки. В результаті просте блюдо ханум вийде ніжним з тонким смаком. Після того як приготували тісто, обов’язково дайте йому полежати, тільки після цього розгортайте та начиняйте дуже смачною начинкою.

Потім заготовку скручують в щільний рулет і готують близько півгодини.

Як приготувати в мультиварці

Для приготування можна скористатися будь-яким м’ясом. Якщо використовується пісний продукт, рекомендується взяти невелику кількість сала.

Компоненти:

  • цибуля – 230 г;
  • сіль;
  • перець;
  • морква – 230 г;
  • вода – 20 мл;
  • свинина – 350 г;
  • неароматное масло – 1 ч. л.;
  • борошно – 225 г;
  • вершки – 210 мл;
  • пісне масло – 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.

Технологія виконання:

  • Порубати цибулю кубиками. Обсмажити 4 хвилини. Додати натерту моркву. Засмажити. Влити вершки. Підсолити. Посипати перцем. Загасити.
  • Підсолити борошно. Влити яйце і воду. Замісити. Дати полежати півгодини під плівкою. Розкачати. Шар повинен бути тонким.
  • Порубати м’ясо. Закинути в м’ясорубку. Подрібнити і змішати з трьома ложками соусу. Підсолити. Перемішати.
  • Викласти начинку на пласт. Скачати рулет.
  • У чашу влити воду. Помістити вставку-пароварку. Промазати маслом. Покласти рулет. Краї скріпити.
  • Виставити програму «Пар», готуючи ханум в мультиварці сорок хвилин.
  • Готову страву нарізати, полив соусом.