З чим зробити бутерброд?

Так з чим би ще зробити бутерброд?

Бутерброди – не така вже корисна, але вельми популярна для багатьох з нас їжа.

На сніданок, до чаю – швидко, просто і смачно.

Багато є варіантів, звичних для нас. Деякі є делікатесними і подаються, найчастіше, до святкового столу.

Однак сьогодні ми поговоримо про рецепти приготування варіантів бутербродів, можливо, більш оригінальних, менш стандартних і звичних, про тих, які цілком можуть собі дозволити прихильники здорового способу харчування, а також, можливо, деякі шанувальники овочевих страв.

Оригінальні рецепти бутербродів

Варіант перший, весняний

Нам знадобляться:

– близько пів пучка молодого редиски – молодий редис ніжніше і тому підходить для цієї страви більше;

– близько пів батона хліба;

– чверть пачки вершкового масла.

З редисом! Молодий рожевої редисочкою, якою рясніють навесні прилавки і численні лотки наших міст.

Дуже смачно і корисно: скибочки хліба – краще – білого, але якщо Вам до смаку, можна і темного, тонко намазати свіжим вершковим маслом, редис помити, очистити від бадилля і хвостиків, нарізати більш або менш тонкими, на Ваш смак, скибочками, викласти на скибочки хліба з маслом. Бутерброд готовий – доступно і при цьому смачно, пікантно, корисно!

Варіант другий

Нам знадобляться:

– 3-4 середніх зубчики часнику;

– близько пів батона хліба;

– чверть пачки вершкового масла.

Знову ж таки, основою для бутерброда є, звичайно ж, хліб. Для цього варіанту наших оригінальних бутербродів краще в якості основи взяти хліб темний, краще – житній, – так, на наш погляд, смачніше, вибирайте, пробуйте самі.

Отже, хліб нарізаємо на скибочки, змащуємо свіжим вершковим маслом. Беремо 3-4 середніх зубчики часнику, миємо, ріжемо, знову ж таки, тонкими скибочками, викладаємо на хліб з маслом. Наш бутерброд готовий – доступне і при цьому дуже смачне, оригінальне, пікантне і корисне блюдо!

При виборі даних варіантів бутербродів для доповнення свого раціону слід враховувати той факт, що і редиска, і часник мають протипоказання в дієтичному харчуванні. В іншому – дійсно досить смачно і корисно, свіжо і оригінально.

І ще один варіант, трохи складніше

Що нам знадобиться?

В якості основи – сир – близько 1 кг. жирний або менш жирний, домашній або магазинний, більш або менш кислий – залежить від Вашого смаку та особистих уподобань.

Також нам знадобляться півкіло сметани, більш або менш жирної – до більш жирного сиру можна додати менш жирну сметану і навпаки, проте ми рекомендуємо вибрати нежирний сир і нежирну ж сметану, так наша страва буде не тільки смачним, але ще і більш корисним, менш висококалорійним і більш відповідним принципам здорового харчування.

Як доповнення в дане блюдо в якості приправ і смакового акценту додаються часник – 3-4 середніх зубчики і близько пів пучка кропу, сіль за смаком. Також, за бажанням, дане страву можна додати половинку або цілий свіжий натертий помідор середнього розміру.

Приготування

Сир розтерти зі сметаною до однорідної консистенції.

Помити і подрібнити часник і кріп, за бажанням можна додати натертий свіжий помідор середньої величини, змішати з попередньо підготовленою сирно-сметанною масою, посолити.

Наш сирний салат готовий! Прикрасити це гостре, пікантне і дуже смачне блюдо, яке може стати гідним варіантом закуски навіть для святкового столу, можна гілочками кропу.

Сирний салат з часником можна їсти як самостійне блюдо – в такому разі краще готувати його більш густої консистенції, поклавши трохи менше сметани, або ж з хлібом, як бутерброда.

Особливо гармонійно цей салат-закуска поєднується з темним – бородінським, житнім хлібом, бутерброди з ним дуже апетитні в поєднанні з гарячим солодким чаєм.

При бажанні дані бутерброди можна приготувати в запеченому – гарячому вигляді, або ж попередньо підготувавши хліб у вигляді тостів. Варіант трохи менш корисний, хоча комусь, можливо, може здатися смачним.

Отже, сьогодні ми поділилися з Вами кількома варіантами рецептів приготування досить оригінальних бутербродів, які можуть допомогти Вам урізноманітнити Ваш раціон.

Вигадуйте, фантазуйте, адже кулінарія – це теж свого роду мистецтво і поповнюйте свій раціон новими, оригінальними рецептами!