Закрита піца – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З-за того, що тісто закриває начинку, закрита піца виходить дуже соковитою, м’якою і ніжною всередині, з красивою, трохи хрусткою скоринкою зовні. У таку піцу можна покласти будь-яку начинку на ваш смак і міксувати різні продукти і соуси.

Закрита піца «Кальцоне»

Вам знадобиться:

Для начинки:

  • вісім оливок;
  • один помідор;
  • куряче м’ясо – 0,2 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • сир твердих сортів – 80 г;
  • олія рафінована – 30 мл;
  • зелена цибуля – 3 стрілки;
  • моцарелла – 70 г;
  • половина болгарського перцю;
  • мелений перець – за смаком.

Для тіста:

  • цукор – 4 г;
  • вода кип’ячена – 150 мл;
  • сіль – 10 г;
  • борошно – 0,25 кг;
  • оливкової масло сорту – 25 мл;
  • дріжджі – 5 р.

Як готується піца кальцоне:

  • Розчиняємо дріжджі в кип’яченій воді. Насипаємо в рідку суміш цукор і прибираємо її в тепло на 15 хвилин.
  • Як тільки вказаний час пройде, насипаємо в дріжджову суміш сіль і наливаємо олію.
  • Отриману рідину виливаємо на гірку муку, складену на стільниці. Формуємо тісто і залишаємо його на годину.
  • Обсипаємо шматочки курячого філе сіллю і перцем і підсмажити в олії до м’якості та легкого золотистого відтінку.
  • Цибулю ріжемо на тонкі пір’я. Почищений солодкий перець шаткуємо кубиками, помідори – часточками, стрілки зеленої цибулі і оливки подрібнюємо в крихту.
  • Сир твердого сорту обробляємо на тертці, моцарелу ріжемо маленькими скибочками.
  • Шар тіста розкачуємо в тонкий круглий пласт. Його товщина повинна бути не більше 4 мм
  • В окремій мисці змішуємо сир, м’ясо і овочі. На одну половину кола з тіста викладаємо начинку і закриваємо її другою половиною тіста. Вийшла піца у вигляді півмісяця.
  • Встановлюємо її на деко з маслом, на поверхні тіста не забудьте зробити 2-3 надрізу.
  • Ласощі випікається при 180 градусах півгодини. Приємного апетиту!
Спробуйте також:  Гречка з грибами - 7 рецептів приготування

Загрузка...

З листкового тіста

Список продуктів:

  • банку маринованих шампіньйонів;
  • упаковка листкового тіста;
  • сире яйце – 1 шт.;
  • сир – 0,2 кг;
  • пучки петрушки та зеленої цибулі;
  • два помідора;
  • сосиски – 0,2 кг;
  • маслини – 100 г;
  • два болгарських перцю;
  • сіль – за смаком.

Як готується закрита піца з листкового тіста:

  • На тертці з великими ланками потерти шматки твердого сиру.
  • Порізати на шматочки сосиски, очистивши їх від плівки.
  • Пучки зелені промити і подрібнити ножем.
  • Маслини розрізати на колечка, помідори і почищений болгарський перець порубати на маленькі кубики. З’єднати всі овочі, зелень, гриби і маслини.
  • Розкачуємо листкове тісто в один великий квадрат, ріжемо його на менші прямокутники, розміром 10 на 20 див.
  • На одну сторону кожного такого прямокутника викладаємо спочатку сосиски, а потім інші компоненти начинки і потертий сир, закриваємо майбутню піцу другим краєм прямокутника і защипуємо.
  • Для золотистої скоринки обробіть поверхню тіста курячим яйцем.
  • Блюдо запікається протягом 20-30 хвилин до рум’яності. Приємного апетиту!

Простий рецепт з лаваша

Якщо вас лякає складність приготування тіста, купіть готове тісто в магазині або зробіть піцу з лаваша.

Що потрібно взяти:

  • м’ясний фарш – 0,2 кг;
  • цибулини – 3 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • лаваш – 3 аркуша;
  • огірок – 1 шт.;
  • половина консервної банки кукурудзи;
  • помідор – 1 шт.;
  • капуста – 100 р;
  • майонез – за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Деко для піци обробляємо рослинним маслом і розкладаємо по ньому лист лаваша, простеживши за тим, щоб його краю виходили за межі дека.
  • За лавашу розподіляємо фарш, попередньо додавши в нього сіль і чорний мелений перець.
  • Почищену цибулину ріжемо кільця і розкладаємо їх поверх фаршу.
  • Наступним шаром йдуть колечка болгарського перцю.
  • Помиті огірок і помідор шаткуємо на кружечки і розподіляємо їх поверх солодкого перцю.
  • Все посипаємо консервованою кукурудзою, дрібно нашаткованої капустою і додаємо майонез.
  • Накриваємо це пишність другим шаром, краю першого лаваша загортаємо поверх другого.
  • Всю поверхню піци змащуємо сирим яйцем.
  • Запікаємо страва протягом 40 хвилин у духовці.
Спробуйте також:  Сациві з курки по-грузинськи: класичний рецепт і 7 варіантів приготування страви грузинської кухні

Закрита піца з брокколі

Компоненти рецепту:

  • одна цибулина;
  • молоко – 150 мл;
  • брокколі – 0,6 кг;
  • борошно – 0,3 кг;
  • шматочок сиру – 50 г;
  • одне яйце;
  • щіпка солі;
  • перець, мелений за смаком;
  • дріжджі – 11 р.

Поетапне приготування:

  • З’єднуємо борошно, сіль і дріжджі.
  • В молоко виливаємо одне яйце і перемішуємо. Виливаємо цю суміш в борошно.
  • Робимо м’яке тісто і залишаємо його на годину в формі кулі.
  • На сковороді з олією підсмажити шматочки цибулі і брокколі.
  • Наливаємо 30 мл води і тушкуємо протягом 7 хвилин.
  • Піднялося тісто розділяємо на половини, кожну розкачуємо в тонкий коржик.
  • У форму для запікання, оброблену маслом кладемо перший шар тіста, не забудьте зробити бортики. Зсипаємо туди начинку зі сковороди, додаємо тертий сир.
  • Закриваємо другим коржем тіста, робимо кілька надрізів.
  • Готуємо таку піцу 30 хвилин, довівши духовку до 200 градусів.

Готуємо по-селянськи з куркою

Необхідні продукти:

  • картопля – 0,5 кг;
  • майонез – 140 г;
  • одна тушка курки;
  • сіль за смаком;
  • сметана – 150 г;
  • тісто на дріжджах – 0,5 кг;
  • олія рафінована – 35 г;
  • сир – 0,2 кг.

Алгоритм дій:

  • Очищені картопляні бульби розрізаємо на маленькі кубики.
  • М’ясо курки шаткуємо невеликими шматочками.
  • Сир обробляємо на тертці.
  • Змішуємо сметану з майонезом.
  • З першої половини колобка тіста розкачуємо корж і розкладаємо її по листу, залишаючи краю.
  • Змащуємо його половиною кількості сметанного соусу.
  • На нього висипаємо шматочки картоплі, додаємо дрібку солі.
  • Наступним шаром йде курка, потім соус, змішаний з сиром.
  • Накриваємо начинку другим коржем тіста, з’єднуючи краю.
  • Готуємо піцу при 200 градусів до рум’яної скоринки на тесті. Остуджуємо страва і подаємо до столу.
Спробуйте також:  Біфштекс з яйцем – 6 рецептів приготування

З копченими ковбасками і грибами

Список інгредієнтів:

Для начинки:

  • помідори – 0,1 кг;
  • гриби гливи – 0,15 кг;
  • оливки – 50 г;
  • копчені ковбаски – 0,1 кг;
  • соус томатний – 50 г;
  • пармезан – 0,1 кг;
  • сіль за смаком.

Для тіста:

  • оливкової масло сорту – 35 мл;
  • вода 130 мл;
  • борошно – 250 г;
  • щіпка солі;
  • дріжджі – 5 р.

Як приготувати закриту піцу:

  • З вищевказаних інгредієнтів робимо тісто, прибираємо його в тепло на 60 хвилин.
  • Дрібно ріжемо гриби і обробляємо на сковороді.
  • Шаткуємо кружечками копчені ковбаски.
  • Маслини розрізаємо на колечка.
  • Видаляємо з помідорів шкірку, м’якоть нарізаємо на скибочки.
  • Сир проводимо через тертку.
  • Пора включати духовку і поставити її температурний режим 220 градусів.
  • Поділене на дві частини тісто розгортаємо в два коржі.
  • Половину першої корж обмазуємо томатним соусом.
  • Укладаємо на нього ковбаски, гриби, помідори, маслини, сир. Начинку закриваємо другою риплячого половиною тіста.
  • Поміщаємо піцу на деко, робимо надрізи і випікаємо протягом 20 хвилин. Приємного апетиту!

Закрита піца з шинкою і сиром

Склад рецепта:

  • тісто листкове – 450 г;
  • оливкова олія – 0,1 л;
  • сир – 0,3 кг;
  • орегано – 1 щіпка;
  • томатна паста – 60 г;
  • сіль – 2 щіпки;
  • шинка – 0,3 кг

Як зробити закриту піцу:

  • Розкачуємо з листкового тіста квадрати і викладаємо її на деко в маслі.
  • У чашку з томатною пастою насипаємо сіль і орегано, наливаємо 100 мл холодної води і 20 мл олії.
  • Шматок сиру і ветчинку шаткуємо невеликими скибочками.
  • Змащуємо тісто в деко отриманим томатним соусом.
  • Розкладаємо по одній половині тесту шинку, сир, накриваємо їх рештою тіста, краї добре защипуємо.
  • Зверху поливаємо піцу оливковою олією і починаємо готувати в духовці з температурою 210 градусів 20 хвилин.

Загрузка...