Закуска на чіпсах – 7 оригінальних рецептів з різними начинками

Закуска на чіпсах вважається одним з найпопулярніших додаткових страв до основних. Її можна приготувати з різними інгредієнтами, які до вподоби вашій душі. Якщо зробити це правильно, закуска на чіпсах вийде неймовірно ніжною, ароматною і просто тане в роті.

Закуска на чіпси з крабовими паличками

Закуски на основі крабових паличок дуже популярні. Їх готують в тарталетках, з хлібцями, на лаваші, але найбільш ніжною і ароматною є закуска на чіпси з крабовими паличками.

Для її приготування потрібні такі інгредієнти:

  • улюблені чіпси 10-15 шт.
  • палички крабові 120-130 р.
  • російський сир твердий 100 р.
  • майонез 50 р.
  • часник 2 зубці.

Крабові палички для приготування закуски краще брати холодні, але не заморожені. Їх нам потрібно нарізати якомога дрібніше і акуратніше. Сир можна подрібнити теркою, а також можна красиво нарізати. Покласти ці два інгредієнти в окрему тарілку і відставити у бік. У невеликій піалі перемішати майонез з часником і додати отриману заправку до крабовим паличкам. На плоскому блюді розкласти чіпси, а зверху акуратно готову начинку. Можна прикрасити кожну порцію листочком м’яти або петрушки.

Загрузка...

Святкова закуска з ікрою

Закуска з основою з чіпсів може бути як звичайною – для повсякденного столу, так і святковою. Її можна приготувати з дорогою начинкою, і вишукано подати, зробивши красиву презентацію. Один з варіантів оригінальної начинки – ікра червона. Цей делікатес додасть вишуканості і шику будь-якої страви.

Отже, для закуски з червоною ікрою, нам потрібні:

  • 1 баночка червоної ікри.
  • вершкове масло 50-70 р.
  • часник 1 зубчик.
  • півпачки чіпсів.

Масло вершкове залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно розм’якло. Часник очищаємо і подрібнюємо, додаємо в масло і перемішуємо. Намазуємо отриману масу на чіпси, зверху кладемо червону ікру.

Спробуйте також:  Картопляні оладки - 9 рецептів приготування

Оригінальна закуска на чіпсах Принглс

Цей вид чіпсів вважається одним з найбільш підходящих для приготування таких страв. Оскільки вони мають правильну форму, не кришаться (як часто буває з неякісним товаром) і вони великі, що дозволяє зробити хороші порції.

Закуска на чіпсах принглс готується з таких інгредієнтів:

  • авокадо 1 шт.
  • помідор сорту «сливка» 2-3 шт.
  • вершки 50 р.
  • креветки 100 р.
  • петрушка 1-2 гілочки.

Авокадо очистити і розім’яти «м’ясо» плоду в однорідну кашку. Додати вершки і подрібнену петрушку. Помідори нарізати дрібним кубиком і відправляємо їх до авокадо з вершками. З креветками справа буде простіше, якщо вони вже очищені. Тоді ми їх просто кладемо до решти інгредієнтів і все перемішуємо. «Чипсинки» потрібно викласти на плоску поверхню і зверху на кожну пожити начинку.

Готуємо з креветками

Креветки – продукт, який може прикрасити багато страви. Закуска в цьому випадку не стала винятком. Закуска на чіпсах також відмінно може складатися з інших морепродуктів, що тільки поліпшить смак страви, і зробить його більш насиченим. На святковий стіл блюдо з дарами моря господині ставлять з великим задоволенням. Так як воно завжди радує гостей, і стає головним героєм застілля. Доповнити начинку з креветок також можна додавши улюблену зелень: петрушку, кріп, рукколу або кинзу.

При виборі креветок необхідно перевіряти термін придатності продукту, і вибирати ті, на яких немає льоду чи мінімум намерзшей води.

Вона говорить про неодноразову заморожування і набагато завищить вартість креветок.

 

Рецепт з сьомгою і авокадо

Риба – продукт дуже корисний, тому її можна зустріти в багатьох стравах: супах, салатах, запіканках. Також з неї виходить неперевершена начинка для закуски на чіпсах.

Спробуйте також:  Страви з кролика - 32 рецепта швидкого і простого приготування

Щоб її приготувати, потрібно взяти:

  • великі чіпси 15-20 шт.
  • вершки 50-70 р.
  • кріп 2 гілочки.
  • авокадо 1 шт.
  • сьомгу слабкого засолу 100 р.

Рибку нарізаємо тонкими скибочками і відкладаємо в сторону. Авокадо очищаємо і нарізаємо м’якоть на дрібні шматочки, такі ж, якими ми нарізали сьомгу. Змішуємо ці два інгредієнти і додаємо вершки. Кріп дрібно шаткуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Перемішуємо. Чіпси складаємо в один шар на блюдо для подачі, кладемо на кожен чіпс начинку і подаємо до столу.

З помідорами і сиром

Закусок існує безліч рецептів. Кожна поважаюча себе господиня має в своєму арсеналі пару-трійку рецептів на особливий випадок, і, звичайно ж, прості варіанти. Які можна зробити на швидку руку, і при цьому порадувати своїх рідних і близьких. Для приготування експрес-закуски на чіпсах потрібні такі інгредієнти:

  • несолоний сир 100 р.
  • помідори стиглі, але тверді (щоб начинка не перетворила в кашу) 2-3 шт.
  • майонез 70 р.
  • чіпси 1 пачка.
  • петрушка 2 гілочки.
  • часник 1 зуб.

Часник потрібно очистити і подрібнити, змішати його з майонезом і відставити убік, щоб заправка настоялася. Петрушку промити проточною водою і дрібно нашаткувати. Помідори помити і вирізати серединки (рідку частину). Нарізати помідори кубиками. З сиром вчинити так само. Заправити ці три інгредієнти майонезній заправкою і викласти по ложці начинки на чіпси, попередньо викладені на плоске блюдо. Прикрасити кожну порцію листочком петрушки, і можна подавати до столу. Такий варіант закуски з помідорами і сиром неодмінно сподобається сім’ї.

З корейською морквою

Морква по-корейськи вміє готувати кожна господиня. Цей простий у приготуванні салат має яскравий аромат і пікантний смак. Його доповнюють різними інгредієнтами, які люблять в тій чи іншій родині. Також з корейською морквою господині готують смачні закуски. Далі приклад однієї з них. Беремо:

Спробуйте також:  Печінка яловича в сметані – 5 приголомшливих рецептів

готової моркви по-корейськи 100 р.

  • ковбаси салямі 100 р.
  • чіпсів 1 упаковка.
  • майонезу 100-150 р.
  • кріп 2-3 гілочки.

Салат з моркви кладемо в глибоку тарілку, де буде зручно перемішувати компоненти для начинки. Нарізаємо салямі і додаємо її в салат, заправляємо майонезом і перемішуємо. Викладаємо по одній десертній ложці готової начинки на кожен чіпс, уклавши їх на плоскому блюді. Прикрашаємо гілочками кропу.

Як правильно вибрати чіпси для закуски

При купівлі основного інгредієнта для всіх вищенаведених закусок необхідно правильно його вибрати. Купити чіпси – справа нехитра. Але які краще вибрати?

Основним завданням покупця, який хоче придбати натуральний продукт, є перевірка всіх даних на упаковці, починаючи виробником, складом, закінчуючи адресою заводу і датою виготовлення. Якщо на пачці з чіпсами немає цієї інформації, або втрачено, хоча б її частина – кладіть її назад і йдіть далі.

Що стосується окремо складу, то краще не купувати чіпси, які містять компонент Е621(глутамат натрію). Ця речовина здатна підсилювати смак продукту і викликати залежність при регулярному вживанні.

Ароматизатори мають бути натуральними, а якщо виробник пише, що він наближений до натурального, то це 100 % хімія.

Тому сміливо обходимо такі чіпси стороною!

Важливим моментом є і дата виготовлення продукту. Фахівці в області гастрономії не радять купувати чіпси, які були виготовлені більше місяця тому. Через місяць, інгредієнти починають псуватися, виділяючи шкідливі речовини. Чим свіже упаковка з чіпсами, тим краще!

Загрузка...