Закуски на швидку руку – 13 рецептів

Закуски на швидку руку – це швидкий спосіб приготувати щось смачне і красиве до приходу гостей. Закінчилися ідеї? Шукайте свіжі тут!

Гарячі бутерброди з ковбасою та сиром

Швидкі закуски можна спорудити у вигляді бутербродів, використовуючи доступні інгредієнти.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • один білий батон;
  • 100 грам будь-ковбаси;
  • по три ложки майонезу і кетчупу.

Процес приготування:

  • Змішуємо майонез і кетчуп. Ковбасу нарізаємо на тонкі смужки, а сир натираємо.
  • Шматки хліба викладаємо на деко, добре намазуємо приготованим соусом, покриваємо ковбасою і присипаємо сиром. Готуємо всього п’ять хвилин при 200 градусах.

Закуска з лаваша з морквою по-корейськи

Легкі закуски можна приготувати і на основі лаваша, використовуючи практично будь-яке наповнення. Візьмемо, наприклад, моркву.

Необхідні продукти:

  • один лаваш;
  • два плавлених сирка;
  • яйце відварне;
  • 0,2 кг корейської моркви;
  • зелень і майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Відварене яйце подрібніть ножем або перетріть на тертці. Так само поступите з плавленими сирками. З’єднайте всі з корейською морквою і зеленню, заправте майонезом.
  • Розстелений лаваш добре промажте приготовленої начинкою, скрутіть в рулет, помістіть в харчову плівку і приберіть в холодильник на дві години для просочення.

Печериці фаршировані беконом

Для такої закуски краще брати гриби з великими, щільними капелюшками.

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг грибів;
  • дві ложки вершків;
  • 150 грам бекону;
  • одна цибулина;
  • близько 200 грам сиру.

Процес приготування:

  • Гриби потрібно добре промити, дати їм просохнути, відокремити від ніжок і викласти у форму.
  • Решту частини грибів нарізаємо, обсмажуємо на сковороді разом з подрібненою цибулею. Потім туди ж додаємо подрібнений бекон, доводимо до рум’яності.
  • Вливаємо вершки, чекаємо, поки начинка стане більш густий. Цією масою наповнюємо капелюшки, зверху покриваємо тертим сиром і прибираємо на 10 хвилин в духову шафу, прогрітий до 200 градусів.

Бутерброди з червоною рибою і вершковим сиром

Холодні закуски готуються зовсім швидко. Головне, щоб під рукою виявилися всі інгредієнти.

Необхідні продукти:

  • один білий батон;
  • 150 грам вершкового сиру;
  • зелень на свій смак;
  • 0,2 кг будь-якої червоної риби.

Процес приготування:

  • Хліб нарізаємо на порційні шматки, добре намазуємо кожен вершковим сиром.
  • Зверху укладаємо кілька скибочок риби і прикрашаємо зеленню.

Рулетики з крабових паличок

Необхідні продукти:

  • упаковка крабових паличок – приблизно 0,25 кг;
  • майонез і зелень на свій смак;
  • два зубки часнику;
  • 0,15 кг будь-якого твердого сиру.
Дивіться також:  Як приготувати буженину – 10 рецептів в домашніх умовах

Процес приготування:

  • В будь-яку ємність поміщаємо натертий сир і дрібно порізану зелень. Наприклад, кріп і петрушку, роздавлений часник. Потім кладемо трохи майонезу і все добре перемішуємо до однорідності.
  • Крабові палички обов’язково потрібно розморозити, щоб вони не порвалися. Розгортаємо кожну, наповнюємо начинкою і знову закручуємо в рулет. Робимо так само з усіма іншими. Перед подачею закуску краще трохи потримати на холоді, щоб вона просочилася.

Помідори, фаршировані сиром і часником

Необхідні продукти:

  • 0,25 кг сиру;
  • близько 10 штук помідор середнього розміру;
  • сіль і майонез за смаком;
  • зубок часнику, будь-яка зелень.

Процес приготування:

  • Помідори ретельно вимиваємо, акуратно зрізаємо з них верхівку і за допомогою маленької ложки видаляємо все те, що знаходиться в середині. Помідор повинен залишитися порожнім всередині.
  • Сир покласти в тарілку, трохи розминаємо його виделкою, змішати з дрібно порізаною зеленню і тиском часником. Заправляємо майонезом по своєму смаку. Можна трохи посолити, але перед цим спробуйте — можливо, майонезу буде достатньо.
  • Приготованою начинкою наповнюємо кожен плід і подаємо на стіл.

Бутерброди зі шпротами на чорному хлібі

Необхідні продукти:

  • потрібну кількість шматків чорного хліба;
  • два солоних огірка;
  • банка шпротів;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Кожен шматок хліба добре натираємо часником з усіх боків. За бажанням, перед цим їх можна трохи обсмажити на сковороді або в тостері.
  • Зверху викладаємо по 1 – 2 шпротине і прикрашаємо їх скибочками солоного огірка. Також в якості прикраси підійде і свіжа зелень.

Малосольні огірки за 5 хвилин

Необхідні продукти:

  • чорний перець і сіль на смак;
  • приблизно 10 штук огірків або стільки, скільки вам потрібно;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • свіжа зелень.

Процес приготування:

  • Для цієї закуски вам знадобиться звичайний целофановий пакет, але важливо, щоб він був чистим.
  • Огірки добре промийте і розріжте спочатку вздовж, а потім поперек-на чотири частини. Відразу ж перекладайте їх в пакет.
  • Засипте до них трохи солі і чорного перцю, дрібно нарізаний часник і обрану зелень. Зав’яжіть пакет і ретельно потрясіть його, після чого залиште в холодильнику буквально на п’ять хвилин.

Закуска з чіпсів до шампанського

Цей напій досить примхливий і не всі продукти з ним добре поєднуються. Запропонована закуска до шампанського не тільки буде відмінно гармоніювати з ним, але ще й прикрасить стіл.

Дивіться також:  Шашлик з курки – 9 смачних рецептів шашлику і маринаду

Необхідні продукти:

  • близько 80 грам великих, не поламаних чіпсів;
  • 50 грам будь-якого твердого сиру;
  • зелень і майонез на свій смак;
  • один помідор.

Процес приготування:

  • Чіпси для цієї страви підійдуть, в принципі, будь-які. Можна взяти вже готові або ж зробити домашні, але з ними доведеться повозитися.
  • Помідор і зелень промийте, дайте їм добре обсохнути і подрібніть.
  • Сир перетріть на дрібній тертці, змішайте з томатами, зеленню і додайте трохи майонезу.
  • Цією сумішшю наповніть кожен чіпс і красиво розкладіть на блюді перед подачею.

Яйця, фаршировані сиром і часником до коньяку

Така закуска до коньяку не тільки розкриє смак напою, але і не дасть швидко захмеліти від нього. Обов’язково спробуйте приготувати.

Необхідні продукти:

  • сіль і перець за бажанням;
  • дві ложки майонезу;
  • чотири яйця;
  • свіжа зелень;
  • близько 70 грам будь-якого твердого сиру.

Процес приготування:

  • Для початку зваріть яйця. Помістіть їх у воду і після кипіння тримайте на плиті близько десяти хвилин. Потім дайте їм охолонути, очистіть і розділіть на білки і жовтки. Щоб з яєць добре знімалася шкаралупа, після варіння тут же опустіть їх в крижану воду.
  • Свіжу зелень нарізаємо як можна дрібніше, часник тиснемо і все це змішуємо з тертим сиром. Зверніть увагу, що трохи сиру потрібно залишити для прикраси.
  • До цих же інгредієнтів додаємо подрібнені жовтки, майонез та інші приправи на свій смак. Вимішуємо до однорідної маси.
  • Білки, які були поділені на половинки, наповнюємо підготовленою начинкою так, щоб її було трохи «з гіркою». Зверху присипаємо закуску невеликою кількістю тертого сиру і можна ще покласти гілочку петрушки.

Піца на сковороді з того, що є в холодильнику

Для начинки вказані зразкові продукти. Ви можете використовувати будь-які інші, які подобаються, або ті, що просто знайшлися в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • дві ложки майонезу або сметани;
  • чотири ложки борошна;
  • 0,1 кг сиру;
  • помідор;
  • будь-яка ковбаса, сир, фарш або інша начинка на ваш смак.

Процес приготування:

  • З’єднуємо вказану кількість борошна і майонезу з яйцями, все добре перемішуємо до однорідності. Можна покласти трохи солі, але зазвичай досить тієї, яку дає майонез. Готова маса повинна бути густою, чимось схожою на жирну сметану.
  • Переливаємо приготоване тісто на гарячу сковороду і зверху кладемо начинку. Якщо це ковбасні вироби, то використовуємо їх відразу. Якщо у вас фарш або гриби, то спочатку потрібно обсмажити продукти.
  • Покриваємо страву тертим сиром і готуємо на повільному вогні під кришкою, поки він повністю не розплавиться, а краї тіста не підрум’яняться.
Дивіться також:  6 рецептів холодцю зі свинячих ніжок

Кальмари в клярі на швидку руку

У цьому рецепті використовується горілка для додання тесту особливої хрусткості. Але якщо хочете, можете її виключити зі складу інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • приблизно кілограм кальмарів;
  • чарка чистої горілки;
  • олія для обсмажування;
  • три ложки борошна, плюс трохи для обвалювання тушок;
  • маленька ложка розпушувача.

Процес приготування:

  • Тушки кальмара потрібно добре промити, якщо є необхідність, то і очистити. Потім нарізаємо їх кільцями середнього розміру.
  • У мисці змішуємо вказану кількість розпушувача з трьома ложками борошна і дрібкою солі. Додайте горілку або ж звичайну воду і ретельно збовтайте складу виделкою або вінчиком, щоб кляр вийшов однорідним.
  • Поставте сковороду з маслом прогріватися.
  • Візьміть кільце кальмара, обваляйте спочатку в борошні, а потім і в підготовленою масою, щоб вона повністю покривала.
  • Обсмажуйте заготовки в дуже гарячому маслі до утворення красивою і рум’яної скоринки.

Ні в якому разі не можна перетримати таку закуску на вогні — кальмари «схопляться» і стануть жорсткими.

Класична закуска до горілки асорті

Закуска до горілки, яка вважається класичною, включає в себе самі різноманітні соління, та ще й з відвареною картоплею. Причому порцію ніхто не обмежує — ви можете викладати на блюдо, що хочете, і стільки, скільки хочете. Ось один із прикладів такої подачі.

Необхідні продукти:

  • мариновані гриби;
  • квашена капуста;
  • скибочки сала;
  • відварна картопля з кропом;
  • огірки солоні;
  • шматочки оселедця в олії;
  • мариновані помідори;
  • кетчуп або будь-який інший соус для картоплі.

Процес приготування:

  • Картопля, звичайно, потрібно відварити, змішати з вершковим маслом і посипати свіжою зеленню.
  • На велике блюдо в приблизно рівній кількості кладуться перераховані інгредієнти зі списку і подаються разом з охолодженої горілкою. За своїм смаком або наявності продуктів ви можете змінювати склад асорті, але вони обов’язково повинні бути квашенными, маринованими або засоленими.

Закусок на швидку руку, які прикрасять ваш стіл і дозволять гідно зустріти гостей, дуже багато. Виберіть ті, що вам подобаються, включайте фантазію і оформлення будь-якого застілля буде вам по плечу!