Закуски на святковий стіл – 26 рецептів приготування

Скоро свято, а смачних ідей мало? Отже, ця стаття для вас. Адже в ній зібрані кращі закуски на святковий стіл.

Закуски в тарталетках

Таку страву робиться швидко, але, тим не менш, виглядає дуже ефектно і барвисто. Ідеально підійде для нежданих гостей.

З сиром і морепродуктів (з часником)

Компоненти:

  • сир твердих сортів – 0,25 кг;
  • тарталетки – 1 пачка;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • заморожені креветки (варені) – 0,4 кг;
  • червона ікра – для прикраси;
  • часник – 2 зубки.

Робимо поетапно:

  • Відваримо, креветки до готовності, керуючись доданою інструкцією.
  • Дрібно натремо сир.
  • Натремо часник на дрібних комірках терки.
  • Кілька креветок відкладіть для прикраси (по одній на кожну тарталетку). Інші морепродукти дрібно нарубаєте ножем.
  • У глибокій тарілці змішайте такі компоненти: креветки; майонез; часник; сир.
  • Розкладіть креветочную масу по тарталеткам.
  • Прикрасьте страву за своїм смаком. Наприклад, покладіть на середину креветку. Праворуч від неї – покладіть 3-5 ікринок. Тарталетки готові.

Тарталетки з шинкою і помідорами

Компоненти:

  • помідор;
  • зелень петрушки – кілька гілочок;
  • шинка – 50 грам;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сир – 70 грам;
  • тарталетки – 10 штук.

Приготування:

  • Дрібно наріжемо помідор.
  • Нашинкуем кубиками шинку.
  • Змішайте ці два компоненти. Додайте дрібно нарізану петрушку.
  • Заповніть тарталетки отриманою сумішшю. Присипте їх зверху натертим сиром.
  • На деко розстеліть пергамент і розкладіть на ньому закуску.
  • Випікайте тарталетки до розплавлення сиру, це близько 7-10 хвилин. При температурі 170 градусів.
  • Готову страву прикрасьте петрушкою.

З ікрою і вершковим сиром

Інгредієнти:

  • червона ікра – 50 грам;
  • огірок – 1 штука;
  • вершковий сир – 0,1 кг;
  • лимон – 3 кухлик;
  • тарталетки – 1 пачка (10 штук);
  • петрушка – декілька гілочок.

Приготування:

  • Шматочки лимона розрізати на чотири рівних частини.
  • Огірок наріжте тонкими кільцями. Їх знадобиться 10 штук.
  • Заповніть тарталетки вершковим сиром. Залиште збоку трохи місця для ікри (близько 1/3 тарталетки).
  • У кожну кошик покладіть пів-ложки червоної ікри.
  • Зверху, в тарталетку застроміть маленьку часточку лимона.
  • У кухлику огірка зробіть невеликий надріз. Розгорніть кінці овочу в різні сторони. Вставте красиву часточку огірка в інший край тарталетки.
  • Посередині покладіть гілочку петрушки. Тарталетки готові!

Курячий жульєн в тарталетках

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля біла – 1 головка;
  • тарталетки – 1 пачка;
  • сіль і спеції;
  • печериці – 0,3 кг;
  • куряче філе;
  • сир твердий – 0,15 кг;
  • вершки (20% жирності) – 0,15 л.

Робимо поетапно:

  • Дрібно нарізати і обсмажити цибулю.
  • Філе наріжте невеликими кубиками і покладіть до цибулі, присипавши сіллю і перцем.
  • Гриби наріжте тонкими пластинами. Коли курка почне підрум’янюватися – закладайте печериці.
  • Тепер гриби пустять сік, і весь вміст сковороди буде тушкуватися. Через 5 хвилин відкрити кришку, щоб волога пішла швидше.
  • Коли випарується вода, і гриби почнуть смажитися – заливайте блюдо вершками. Додайте перець, зменшіть вогонь. Тушкуйте жульєн до загусання вершків.
  • Наповніть Тарталетки тушкованою сумішшю. Зверху притрусіть сиром.
  • Надсилайте тарталетки в духовку на 15 хвилин. Необхідна температура 180 градусів.