Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл

Різноманітні закуски з лаваша вражають своєю простотою і оригінальним яскравим смаком. Такі страви готуються всього за кілька хвилин, але при цьому стають гідною прикрасою святкового столу і моментально підкорюють гостей. Лаваш чудово поєднується зі всілякими начинками: сирною, рибною, грибний, овочевий та багатьма іншими.

Закуски з лаваша з начинкою з крабовими паличками

Інгредієнти: лист лаваша, 190 г соковитих крабових паличок, 5 – 6 пір’я зеленої цибулі, 2 варених яйця, сіль за смаком, легкий майонез.

  • Крабові палички крупно труться або просто ріжуться ножем.
  • Охолоджені яйця подрібнюються самої дрібної теркою.
  • На горизонтальній поверхні розкладається лист лаваша. Він змащується підсоленим за смаком майонезом.
  • Зверху розсипаються подрібнені палички, терті яйця, рубаний лук.
  • Разом з начинкою лаваш акуратно згорнути рулетом.

Вийшла закуска з крабовими паличками покривається харчовою плівкою і забирається в прохолоду на півгодини. Далі рулет нарізати невеликими шматочками.

Готуємо з м’ясним фаршем

Інгредієнти: 3 аркуша тонкого лаваша, 340 – 380 г будь-якого м’ясного фаршу, по 1 шт. томатів, моркви та цибулі, 60 г сиру, 2 часникові часточки, свіжа зелень, сіль, перець, майонез.

  • Овочі дрібно ріжуться. Томат нарізається тонкими кружечками.
  • Подрібнені цибулю з морквою обсмажуються до апетитної рум’яності, після чого з’єднуються з фаршем і тужать разом до готовності м’яса. Маса солиться, перчится, в неї додається пропущений через прес часник.
  • Зелень промивається і дрібно рубається.
  • Сир крупно треться.
  • Перший лист лаваша розкладається на столі, змащується майонезом, на ньому розкладається остиглий фарш.
  • Далі розподіляється другий промазанный майонезом лист. На нього викладається зелень і кружечки помідорів.
  • На третій лист з соусом висипається тертий сир.

Така закуска з лаваша з начинкою акуратно згорнути рулетом, що прибирається в пакет і в прохолодне місце приблизно на годину. Далі частування ріжеться товстими шматочками і подається гостям.

Начинка з сьомгою і вершковим сиром

Інгредієнти: 2 тонких вірменських лаваша, 190 г слабосоленої сьомги, 140 г сирного вершкового сиру, пучок листового салату, половина свіжого великого огірка, щіпка орегано.

  • Слабосолона риба ріжеться дрібними шматочками.
  • На горизонтальній поверхні розкладається перший лист лаваша. Він змащується половиною сиру. Далі розподіляються промиті і обсушені салатні листя і тонкі кружечки огірка.
  • Зверху укладається другий лист лавашу, змащений залишилися сиром. На ньому розподіляються рибні шматочки. Розсипається орегано за смаком.

Майбутня закуска з червоною рибою згортається щільним рулетом, покривається плівкою і забирається в холодильник.

Пікантний варіант з сиром і солоним огірком

Інгредієнти: 230 г жирного сиру, тонкий лаваш, пучок зелені кропу, болгарський перець, 2 часникові часточки, 5 ст. ложок сметани, невеликий солоний огірочок.

  • Сир викласти в салатницю, добре розминається виделкою і змішується зі сметаною.
  • У масу відправляється роздавлений часник, порізаний кріп.
  • Перець, позбавлений від плодоніжки і насіння, нарізати тонкими смужками. Так само подрібнюється і солоний огірочок.
  • Перший лист лаваша промащується сирною сумішшю. Зверху розподіляються шматочки перцю і огірка.
  • Заготівля щільно згортається і забирається в холодильник.

Готовий охолоджений рулетик в лаваші нарізати великими шматочками і подається до столу.

Закуска з лаваша з куркою і грибами

Інгредієнти: широкий довгий лаваш, по 270 г свіжих печериць і курячого філе, 180 г вершкового сиру, по пучку свіжого кропу, петрушки, сіль, 1 ст. л. подрібнених маринованих огірків, мелений перець, цибулина.

Дивіться також:  Яловичина з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування жарке

  • Курятина відварюється до готовності і розбирається на волокна.
  • Гриби мити, чистити і нарізати пластинками. Далі вони солятся, перчатся і обсмажуються до повної готовності. Наприкінці до печерицям висипаються кубики цибулі. Разом інгредієнти смажать до золотистого відтінку овоча.
  • Зелень дрібно ріжеться. Замість звичних кропу і петрушки можна взяти іншу по своєму смаку, наприклад, кінзу.
  • Лаваш добре промащується вершковим сиром.
  • Зверху висипаються волокна курятини, грибна смаження, зелень, огірки.
  • Заготівля скручується в щільний акуратний рулет.

Готову страву покривається плівкою і забирається в холод. Далі закуска гострим ножем, ріжеться на товсті шматочки. Це відмінне доповнення до супу або ситний варіант перекусу.

З консервованими сардинами

Інгредієнти: 3 тонких лаваша, банку консервованих сардин, 3 варених яйця, пачка майонезу, 160 г сиру, свіжий кріп.

  • З риби зливається зайва рідина, після чого сардини розминаються виделкою.
  • Варені яйця остуджувати і обробляються великою теркою. Таким же чином подрібнюється твердий або напівтвердий сир.
  • Кріп подрібнюється, змішується з майонезом в окремому посуді.
  • Перший лаваш щедро промащується соусом з попереднього кроку. Далі розподіляється розім’ята риба.
  • Другий лаваш також покривається майонезом із зеленню. На нього висипаються подрібнені яйця.
  • Третій лаваш, промазанный соусом, покривається тертим сиром.
  • Всі верстви разом згортаються в щільний рулет. Вийшла закуска відправляється в холодильник мінімум на 4 години.

Можна прибрати рулет в прохолоду на всю ніч, а вранці нарізати шматочками.

З корейською морквою

Інгредієнти: великий тонкий вірменський лаваш, 2 варених яйця, 2 плавлених сирка, 210 г моркви по-корейськи, 3 ст. л. майонезу, 4 – 5 гілочок кропу.

  • Яйця і сир крупно труться і висипаються в одну миску.
  • Пікантна морквина віджимається від маринаду і викладається до інших продуктів.
  • В начинку додається майонез і подрібнена зелень. При необхідності можна досолити суміш.
  • На лаваш викладається начинка вийшла і розподіляється по всій поверхні листа.
  • Лаваш загортається щільним акуратним рулетом.
  • Заготівля покривається плівкою і забирається в прохолоду.

Через годину рулет ріжеться порційними шматками.

З начинкою з печінки тріски

Інгредієнти: банка консервів з рибної печінки, великий лаваш тонкий, 3 варених яйця, 40 г сиру, майонез, зелень.

  • Печінка розминається виделкою.
  • Охолоджені яйця поділяються на складові і окремо крупно труться. Таким же способом подрібнюється сир.
  • Зелень дрібно рубається.
  • Лаваш добре промащується майонезом. На нього поруч один з одним поперек викладаються по черзі всі підготовлені варіанти начинки.

Заготівля згортається щільним рулетом і забирається на холод.

Закуски з лаваша з начинкою з шинки і сиру

Інгредієнти: 2 вірменських лаваша, 3 часникові часточки, 130 г легкого майонезу, 80 г сиру, свіжий кріп, 230 г курячої шинки.

  • Соус готується з майонезу, подрібненого часнику і свіжого або сушеного) кропу.
  • Отриманою масою змащується перший лаваш. Зверху викладаються тонкі смужки шинки, висипається тертий сир.
  • Такі ж дії потрібно виконати і з другим листом лаваша.

Заготівля згортається з двох, покладених один на одного, лавашів рулетом і добре охолоджується.

З горбушею і болгарським перцем

Інгредієнти: 130 г малосольною горбуші, тонкий широкий лаваш, свіжий огірочок, солодкий болгарський перець, 2 плавлені сирки.

Дивіться також:  Пангасіус – що за риба? 7 смачних рецептів приготування пангасіуса

  • Зелень добре промивається, обсушивается і дрібно нарізати. Вона змішується з тертим плавленим сиром. Дуже зручно використовувати для такої закуски м’який продукт в «ванні».
  • Отриманою масою рясно змащують лаваш.
  • Зверху викладаються тонкі кружечки огірка і невеликі шматочки риби без рідини.
  • Також по поверхні лаваша розподіляються брусочки солодкого перцю.

Згортається щільний рулет. Перед нарізанням його потрібно прибрати на пару годин в холод.

Щоб закуска легко різалася, перед кожним новим розрізом змочуйте ніж у воді з додаванням лимонного соку.

Святкова закуска з вареною ковбасою

Інгредієнти: 4 тонких лаваша, 330 г якісної вареної ковбаси, стільки ж твердого сиру, 170 г корейської моркви, легкий майонез, свіжа зелень петрушки.

  • Ковбаса очищається від шкірки, нарізають соломкою або кубиками.
  • Сир дрібно треться. Чим тонше вийде стружка продукту, тим ніжніше буде готова закуска на смак.
  • Зелень добре промивається, обсушивается, шинкуется.
  • Перший лист змащується майонезом, і на нього викладається морквина.
  • Далі йде другий лист з соусом і ковбасою.
  • Потім розподіляється шар з лаваша, промазанный майонезом і посипані сиром.
  • Четвертий аркуш змащується соусом і посипається зеленню.

Закуска згорнути рулетом. Далі можна відправити її охолоджуватися або злегка запекти в духовці.

З начинкою з курячої печінки

Інгредієнти: 3 лаваша, 5 великих заздалегідь зварених яєць, майонез за смаком, 270 г плавленого сиру, 2 ріпчасті цибулинки, 320 г курячої печінки, свіжий часник, зелень.

  • Печінка вариться до повної готовності в солоній воді. Далі вона крупно треться. За тим же принципом подрібнюються і охолоджені яйця.
  • Майонез змішується з розчавленим часником.
  • Цибуля обсмажується до рум’яності і рум’яного кольору на будь-якому розігрітому маслі.
  • Перший шар лаваша покривається часниковим соусом і тертими яйцями.
  • Другий – подрібненої з печінкою смаженою цибулею.
  • Третій – плавленим сирком і порізаною зеленню.
  • Згортається щільний рулет і добре охолоджується.

Заготівля нарізати невеликими шматочками.

Ніжна начинка з оселедцем і авокадо

Інгредієнти: великий тонкий лаваш, 120 г філе оселедця в олії, 2 варених яйця, 60 г майонезу, 3 ч. л. гірчиці в зернах, авокадо, свіжий міцний огірочок, сік з половини лимона.

  • Яйця труться на тертці з самими великими поділками.
  • Філе риби витягується з масла і нарізається тонкими пластинками.
  • Огірок крупно треться.
  • Авокадо чиститься, нарізане тонкими пластинками і сбрызгивается лимонним соком.
  • Лаваш промащується сумішшю з майонезу і гірчиці.
  • Зверху по черзі викладаються всі підготовлені складові.
  • Згортається щільний рулет і покривається плівкою.

Закуска готова пару годин витримують на холоді і тільки після цього ріжеться шматочками.

З консервованим тунцем

Інгредієнти: пласт лаваша, банка консервованої риби, варене яйце, 90 г м’якого плавленого сиру, половина пучка свіжої зелені, 1 ст. л. майонезу, по дрібці солі, перцю.

  • Варені яйця мельчатся кубиками, після чого змішуються з майонезом і м’яким сиром.
  • Маса солиться, перчится. За смаком у неї можна розчавити зубок часнику.
  • Тунець розминається виделкою до однорідності.
  • Зелень миється, просушується, дрібно рубається.
  • На весь аркуш лаваша розподіляється сирно-яєчну масу. Зверху розмазуються консерви, розсипається зелень.
  • Інгредієнти розрівнюються. «Конструкція» згортається в рулет.

На просочення в прохолоді закуски потрібно не менше півгодини.

Дивіться також:  Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування

Зі шпротами і сиром

Інгредієнти: 90 г шпротів в олії, твердого сиру, оливкового майонезу, 2 вірменських лаваша, 2 часникового зубчики, 2 варених яйця.

  • Перший лаваш розстилається на столі, змащується майонезом, присипається рубаним часником, тертим сиром і дрібними кубиками охололих яєць.
  • Зверху розподіляється другий лист. Він також промащується соусом.
  • На нього викладаються половинки рибок без кісток і хвостів.
  • Готова закуска з сиром згортається тугим рулетом.

Блюдо перед зняттям проби забирається в холод мінімум на годину.

Ситна закуска з лаваша з копченою куркою

Інгредієнти: 2 тонких лаваша, 180 г корейської моркви, 130 г сиру, 6 листів пекінкі, по 2 шт. свіжих томатів і огірків, 420 г копченої грудинки птиці, майонез, кетчуп.

  • Лаваш промащується сумішшю кетчупу і майонезу. Зверху укладаються листя китайської капусти.
  • На пекинку висипаються кубики копченої курки, а також всі довільно подрібнені свіжі овочі.
  • Далі розподіляється віджата від розсолу корейська морквина і тертий сир.
  • Лаваш обережно згорнути у вигляді конверта.

Закуска підігрівається в мікрохвильовці або обсмажується на грилі, після чого подається до столу.

Начинка для лаваша з червоною рибою і креветками

Інгредієнти: тонкий широкий лаваш, по 120 г очищених креветок і слабосоленої сьомги, 2 плавлені сирки, майонез.

  • Морепродукти відварюють до готовності, після чого дрібно нарізати.
  • Сирки дрібно труться. Щоб зробити це було зручніше, їх заздалегідь можна підморозити.
  • Риба нарізати невеликими шматочками.
  • Лист лаваша щедро промащується майонезом. Поверх соусу висипається тертий сир.
  • Далі розкладаються риба і креветки.

Лаваш згортається в щільний рулет. Він покривається харчовою плівкою і забирається в прохолоду на деякий час.

Лаваш в духовці з сирною начинкою

Інгредієнти: 2 тонких лаваша, 320 г сиру, пучок свіжої зелені, 120 г сметани, 220 г сиру.

  • Сир розминається виделкою, змішується зі сметаною, подрібненою зеленню і крупно тертим сиром. Трохи стружки останнього залишається для прикраси страви.
  • Начинка ділиться на два лаваша. Кожен з них згортається конвертом, присипається сиром і поставити в духовку на 15 – 17 хвилин.

Готова гаряча закуска з лаваша подається до столу відразу ж.

Ека — вірменська закуска з лаваша

Інгредієнти: 3 невеликих аркуша тонкого лаваша, 6 сирих яєць, 130 г сиру і шинки, вершкове масло.

  • Сир крупно треться, шинка ріжеться брусочками.
  • Кожен лаваш розрізається на 2 частини. Вони змочуються водою за допомогою силіконової пензлика.
  • На сковороді розтоплюється вершкове масло. Зверху укладається перший шматочок лаваша, виливається перше збите яйце. Висипається частину тертого сиру і шинки.
  • Краю заготовки загортаються і «конвертик» смажиться з двох сторін.
  • Так само готуються інші примірники.

Закуску смачно їсти як гарячою, так і холодною.

Закуска «Гості в шоці»

Інгредієнти: лаваш тонкий, 2 помідора, 2 великих яйця, 160 г плавленого сиру, 220 г копченої ковбаси, зубок часнику, 2 ст. л. борошна, сіль.

  • Лаваш ріжеться невеликими квадратами. Кожен шматочок змащується сиром, змішаним з розчавленим часником.
  • На пласт висипається частина кубиків копченої ковбаси, шматочки помідорів. Заготівля покривається другим квадратом.
  • Яйця збовтуються з борошном, солятся. У цю масу мачає лаваш з двох сторін. Він повинен добре просочитися сумішшю.

Закуска з лаваша «Гості в шоці» обсмажується до рум’яності з двох сторін.