Заливний пиріг з капустою – 10 рецептів на кефірі, сметані або на майонезі

Найпростішим і дуже дешевим стравою є заливний пиріг з капустою. При цьому воно шалено смачне і універсальне: підходить для сніданку, як доповнення до бульйону або супу на обід, в якості перекусу або в дорогу. Залишилося лише визначитися з найбільш підходящим рецептом такого частування, адже їх існує безліч.

Заливний пиріг з капустою — класичний рецепт

За класичним рецептом обговорюваного пирога для тесту береться нежирна сметана. Достатньо 15-20% жирності продукту. Крім сметани (1,5 склянки), використовується: 1,5-2 склянки просіяного пшеничного борошна, сіль, 260 г свіжої капусти, 3-4 г харчової соди,2 сирих яйця, щіпка мускатного горіха.

  • Спочатку овоч дрібно шинкуется і обсмажується з сіллю і мускатним горіхом до рум’яного кольору на будь-якому жирі.
  • У ємність з просіяним борошном вливається сметана, туди ж відправляється дрібна сіль, сода і злегка збиті віночком яйця.
  • З перерахованих продуктів тісто вимішується.
  • Залишилося розкласти начинку в масляний форму, залити отриманою масою на сметані. Випікати в добре розігрітій духовій шафі (180 градусів) 25-35 хвилин.
  • Потрібно перевіряти випічку, так як точний час його запікання залежить від характеристики плити, форми та інших факторів.