Запечена куряча грудка – 9 рецептів смачної і соковитої курячої грудки в духовці і в мультиварці

Запечена куряча грудка – варіант на будь-який випадок. Це і легкий білковий вечерю, і святкове блюдо. Крім іншого, грудка корисна під час дієти.

Куряча грудка запечена в духовці по-французьки

Якщо ламаєте голову в пошуках страви, що готується швидко, а виходить смачно, та ще й красиво, то куряча грудка запечена в духовці, стане ідеальним варіантом.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • чверть кіло сиру;
  • кілограм курячих грудок;
  • пара томатів;
  • пара часникових зубчиків;
  • майонез класичний і мікс спецій для курки.

Процес приготування:

  • Грудки промиваємо, видаляємо все зайве, приправляємо спеціями за смаком. Промазуємо їх майонезом, покриваємо тиском часником і викладаємо у форму.
  • Зверху кладемо цибулю, нарізану на кільця, і помідори, які заздалегідь подрібнили на тонкі кружечки.
  • Посипаємо все тертим сиром, рівномірно розподіляючи його по курці, і прибираємо заготовку на 40 хвилин в духову шафу, прогрітий до 200 градусів.

Рецепт приготування у фользі

Запечена куряча грудка у фользі – відмінна альтернатива шкідливої ковбасі. Якщо запекти її правильно, то вийде м’ясо, яке ідеально підходить до бутербродів.

Заздалегідь підготуйте такий продуктовий набір:

  • одну курячу грудку;
  • пару часникових зубчиків;
  • по парі ложок олії і чистого соєвого соусу;
  • брусочок вершкового масла;
  • мікс перців і трав, придатних для курки.

Процес приготування:

  • У миску кладемо вказану кількість соєвого соусу, туди ж вливаємо олію, додаємо роздавлений часник і будь-які спеції за власним смаком. Все добре перемішуємо і опускаємо туди ж промиту грудку і залишаємо маринуватися хоча б на 30 хвилин.
  • Після цього трохи обтираем м’ясо паперовими рушниками, щоб воно підсохло, і видаляємо прилиплі шматочки часнику.
  • На лист фольги кладемо нарізане на шматочки вершкове масло, потім грудинку і ретельно загорнути її так, щоб ніде не було просвітів.
  • Ставимо форму в духовку приблизно на 25 хвилин, прогрів її до 200 градусів.
Дивіться також:  Курка з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування

Запікаємо в мультиварці з овочами

Якщо ви не знаєте, як готувати і скільки запікати курячу грудку в мультиварці, то розгляньте цей варіант. Страва готується легко і просто.

Готувати страву будемо з:

  • пари помідор;
  • однієї грудки;
  • половини кабачка;
  • пари часникових зубчиків;
  • склянки сметани;
  • обраного набору спецій.

Процес приготування:

  • Курячу грудку ділимо на дві частини, добре промиваємо, прибираємо жир і все зайве, потім обсушуємо і зверху робимо надрізи по всій довжині філе.
  • Обраними спеціями добре промазуємо м’ясо, в тому числі і надрізи.
  • Промиваємо кабачки і помідори, ріжемо їх півколом і отримані заготовки чергуючи, кладемо в надрізи курки.
  • Сметану змішати з тиском часником і приправами, перемішуємо, вливаємо трохи соусу в чашу мультиварки.
  • Туди ж, акуратно кладемо курку, з боків і зверху заливаємо залишився соус і вмикаємо мультиварку в режим «Випічка» на 35 хвилин.

Куряче філе, запечене з картоплею в духовці

Смачно запекти філе курки можна разом з картоплею. Таке блюдо вийде дуже ситним, красивим і цілком підійде в якості гарячого для святкового столу.

Необхідні продукти на кілограм курячого філе:

  • 700 грам картоплі;
  • великий часниковий зубок;
  • до 200 грам солонувато сиру;
  • головка цибулі;
  • в якості соусу використовуємо майонез, а також візьмемо улюблені трави.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, обсушуємо, потім нарізаємо, але не дрібно, а на порції. Розміщуємо їх в ємність, додаємо майонез, різні приправи і часник, пропущений через часникодавку або натертий. Отриману суміш залишаємо хоча б на 15 хвилин.
  • Через це час кладемо до м’яса цибулю, нарізану кільцями, і картоплю, подрібнену на тонкі пластинки. Знову все перемішуємо, щоб маринад від курки розподілився по цибулі і коренеплодам.
  • Інгредієнти викладаємо на деко, розподіляємо по ньому, присипаємо тертим сиром і готуємо близько 60 хвилин при 180 градусах.

З ананасами і сиром

Необхідні продукти:

  • банку консервованих ананасів;
  • дві грудки;
  • спеції за смаком;
  • 200 грам сиру;
  • 50 грам майонезу.
Дивіться також:  Кров’яна ковбаса з гречкою – 4 рецепта, як приготувати в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Грудки очищаємо від жиру, промиваємо, нарізаємо на порційні шматки, приправляємо спеціями і викладаємо у форму.
  • Зверху покриваємо їх шматочками ананасів, а потім і тертим на крупній тертці сиром.
  • На викладаємо сир майонез, розподіляючи його у вигляді сіточки.
  • Доводимо страву до готовності при 170 градусах протягом 35 хвилин.

Соковите м’ясо в сметанному соусі

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • 50 грам сиру;
  • баночка сметани;
  • 0,6 кг грудок;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Обробляємо Грудку, промиваємо і просушуємо за допомогою паперових рушників. Добре натираємо спеціями і викладаємо у форму.
  • Сметану з’єднуємо з тиском часником, меленим перцем та іншими приправами за вашим бажанням.
  • Отриманим соусом добре поливаємо курку, а потім посипаємо її подрібненим сиром і випікаємо при 180 градусах, встановивши час на 40 хвилин.

Дієтичний рецепт в мультиварці

В мультиварці можна зробити і дієтичну курятину, яка не додасть вам зайвих кіло, але при цьому надовго вгамує голод.

Необхідні продукти:

  • одна куряча грудка;
  • спеції за смаком;
  • зубчик часнику;
  • ложечка оливкової олії.

Процес приготування:

  • Курку промийте, дайте їй висохнути, потім зробіть невеликі надрізи і помістіть в них маленькі шматочки часнику.
  • Оливкова масло з’єднайте з вибраними спеціями і цією сумішшю добре натріть філе, залиште на 30 хвилин для маринування.
  • Увімкніть прилад у режим «Випічка» на 90 хвилин, викладіть в чашу м’ясо, добре огорнуте фольгою, і тримайтеся до закінчення роботи програми.

Готуємо в духовці з грибами

Необхідні продукти:

  • 100 грам майонезу;
  • одна цибулина;
  • 500 грам курячого філе;
  • 100 грам сметани;
  • спеції на свій смак;
  • 200 грам грибів;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, нарізаємо на порційні шматки, приправляємо спеціями і кладемо у форму.
  • Гриби і цибулю подрібнюємо, обсмажуємо на сковороді до рум’яності.
  • Сметану змішуємо з майонезом, тертим сиром, меленим перцем і сіллю.
  • На філе викладаємо суміш з цибулі і грибів, рівномірно розподіляємо її, потім покриваємо все приготованим соусом і тримаємо в духовці 35 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Як приготувати тефтелі? 10 рецептів смачних тюфтельок

В соєвому соусі з кунжутом

Необхідні продукти:

  • дві курячих грудки;
  • спеції за смаком;
  • ложка кунжуту;
  • три ложки соєвого соусу;
  • дві ложки меду і оливкового масла.

Процес приготування:

  • З м’яса видаляємо все зайве, нарізаємо на порційні шматки і трохи присипаємо спеціями.
  • Змішуємо олію з соєвим соусом і медом. У цю суміш поміщаємо курятину і залишаємо на 20 хвилин.
  • Перекладаємо філе в форму, присипаємо кунжутом і готуємо 30 хвилин при 180 градусах.

Калорійність перерахованих вище рецептів

Калорійність курячої грудки сама по собі досить низька – всього 110 калорій на 100 грам, але цей показник значно збільшується, якщо готувати м’ясо з додаванням інших інгредієнтів.

  • Так, калорійність курки по-французьки буде близько 200 калорій на 100 грам.
  • Грудка запечена у фользі – 120 калорій.
  • В мультиварці з овочами – стільки ж, за рахунок присутності сметани.
  • З картоплею в духовці – близько 160 калорій, оскільки додані картоплю і майонез.
  • З ананасами і сиром – 163 калорій на 100 грам страви.
  • Калорійність курки в сметанному соусі залежить від того, наскільки жирний продукт ви будете використовувати. Але в середньому – 140 калорій.
  • Дієтичний варіант в мультиварці містить в собі стільки ж калорій, скільки і чиста куряча грудка, тобто, всього 110.
  • З грибами, сметаною і майонезом – близько 120 калорій.
  • З соєвим соусом і кунжутом – 120 калорій на 100 грам.

Як бачите, страви з курячої грудки – дуже прості, але при цьому смачні, красиві, насичені і зовсім малокалорійні.