Запіканка з гречки – 7 рецептів приготування

Запіканка з гречки – страва смачна, але недостатньо популярний, адже всі звикли просто відварювати цю крупу і подавати з чимось м’ясним і дуже даремно. Пропонуємо найкращі варіанти приготування.

Проста запіканка з гречки в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • одна цибулина;
  • спеції за бажанням;
  • один стакан крупи в сирому вигляді;
  • 50 грам сиру;
  • яйце.

Процес приготування:

  • Крупу відварюємо до готовності, цибулю подрібнюємо і смажимо на олії до красивого кольору.
  • Яйце злегка збиваємо з вибраними спеціями, а потім з тертим сиром і гречкою.
  • Кладемо все в будь-яку форму і готуємо не більше 25 хвилин заздалегідь нагрівання духовку до 180 градусів.

З м’ясним фаршем

Більш ситним варіантом стане запіканка з гречки з фаршем в духовці. Причому фарш можна брати будь-який, виходячи зі свого смаку.

Необхідні продукти:

  • три ложки сметани;
  • 0,5 кг фаршу;
  • одна цибулина;
  • 0,1 кг сиру;
  • 300 грамів крупи;
  • приправи за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Сир натираємо і змішуємо зі сметаною.
  • Крупу відварюємо до м’якості, не забувши приправити її спеціями.
  • Цибулю подрібнюємо, спочатку обсмажуємо його на сковороді, а потім додаємо до нього фарш і тримаємо на плиті, поки він не буде готовий. Так само заправляємо спеціями.
  • У форму спочатку кладемо частина гречки, потім трохи фаршу і сметанний соус. Знову повторюємо послідовність інгредієнтів і завершуємо все сметаною. Прибираємо на 30 хвилин у духовку, включивши її на 200 градусів.