Запіканка з кабачків в духовці – 9 рецептів

У сезон кабачків, багатьом господиням буває важко придумати смачні страви з цього овочу, крім популярних часникових оладок. Насправді варіантів оригінальних страв з таким інгредієнтом відомо величезна безліч. Одним з найбільш цікавих і смачних є запіканка з кабачків в духовці, яка може готуватися з різноманітними м’ясними і овочевими добавками.

Запіканка з кабачків в духовці — класичний рецепт

Класичний рецепт такої запіканки вийшов самим простим і зрозумілим. Впоратися з ним напевно зможе навіть починаюча господиня. Для приготування страви потрібно взяти: 600 гр. свіжих овочів, 2 яйця, велику жменю панірувальних сухарів, 120 г. твердого сиру, щіпку прованських трав і гранульованого часнику, сіль, олія.

  • Якщо для запіканки використовуються молоді кабачки, то їх можна навіть не очищати від шкірки, адже вона дуже м’яка і ніжна. Достатньо лише ретельно вимити овочі і видалити з їх боків темні плями за допомогою гострого ножа. Після цього кабачки натираються на крупну тертку.
  • Коли овочі пустять сік (приблизно через 10-15 хвилин), їх необхідно злегка віджати, а потім додати в масу яйця і сир. Останній також натирається на крупній тертці.
  • Всі інгредієнти солятся, посипаються сухими травами і часником, після чого ретельно вимішуються.
  • Отриману суміш викласти у форму для запікання, змащену вершковим або рослинним маслом.
  • Верх майбутньої запіканки посипається панірувальними сухарями. Це головний секрет рецепта. Така добавка не тільки вбере зайву вологу, що виділяється від овочів, але також створить на поверхні апетитну хрустку скоринку.
  • Запіканка готується в розігрітій духовці приблизно при 175 градусах. Якщо страву легко у формі тонким шаром, то вистачить 25-30 хвилин.

Подається частування до столу в гарячому вигляді зі сметаною або часниковим соусом.