Запіканка з макаронів в духовці – 9 смачних рецептів

Будь-які макаронні вироби можуть стати основою смачної запіканки. Головне достоїнство такої страви – можливість дуже швидко його приготувати. При цьому запіканка з макаронів в духовці завжди виходить смачною. Далі опубліковані найвдаліші рецепти такого частування.

Класична запіканка з макаронів з фаршем в духовці

Фарш для обговорюваного страви можна брати будь. Відмінно підійде змішаний продукт зі свинини і курки (600 г). Крім нього береться: 220 г макаронних виробів будь-якої форми, 170 г твердого сиру, 2 цибулини, великий помідор, 90 мл молока, 2 курячих яйця, малий. ложка солі, суміш перців.

  • Спочатку на будь-якому маслі обсмажують кубики цибулі.
  • Далі до овочу викладається фарш. Коли він потемніє, можна викладати в сковороду подрібнений в блендері помідор без шкірки.
  • Компоненти готуються разом 8-9 хвилин. Маса солиться і перчится.
  • Макарони відварюють до готовності в солоній воді і викладаються в промаслений форму.
  • Яйця збиваються з молоком і подсаливаются.
  • Поверх макаронів викладається піджарка з сковороди.
  • Майбутня запіканка щедро посипається тертим сиром і заливається соусом.
  • Страва готується в духовці 45-55 хвилин.

Запіканка з фаршем подається до столу зі свіжими овочами.

З додаванням грибів

Таку запіканку можна приготувати навіть з дрібної локшини. Тоді її основа вийде особливо ніжною. Крім локшини (300 г), береться: 350 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, 5-6 яєць, 1,5 ст. молока, 170 г твердого сиру, великий шматочок вершкового масла, сіль, щіпка італійських трав.

  • Тонка локшина відварюється в солоній воді до повної готовності.
  • Подрібнені гриби і цибулю обсмажують на будь-якому жирі до рум’яного кольору. Маса солиться і присипається спеціями.
  • У форму викласти остигнула локшина. Зверху розподіляються шматочки вершкового масла.
  • Далі відправляється грибна обсмажування. Залишилось залити продукти збитими з молоком і сіллю яйцями
  • Посипається запіканка тертим сиром і готується 20 хвилин в гарячій духовці.
Дивіться також:  Запіканка з печінки – 8 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Замість печериць можна використовувати будь-які лісові гриби.

Рецепт приготування з сиром

Макарони з сиром люблять всі. Але готувати їх стандартним чином рано чи пізно набридає. Цікаво урізноманітнити раціон всієї родини допоможе запіканка з макаронів з сиром. Таке блюдо включає в себе: 420 г будь-яких макаронних виробів, 210 будь-якого твердого сиру, 2 великі ложки вершкового масла і аналогічна кількість борошна, 280 мл жирного молока, щіпку солі.

  • Макарони варяться до готовності в солоній воді і викладаються в промаслений форму.
  • На розтопленому вершковому маслі пару хвилин обсмажується борошно. Масу потрібно постійно заважати, щоб не було грудок.
  • Тонким струменем в соус вливається молоко. Відмінно доповнять його приправи: куркума, паприка та/або мускатний горіх.
  • Залишилося відправити в соус тертий сир і вимішувати до однорідності.
  • Отримана маса викладається на макарони.
  • Страва запікається трохи менше півгодини в гарячій духовці.

Смачно їсти такі макарони навіть без гарніру.

З ковбасою і помідорами в духовці

Ковбаса додасть обговорюваного страви ситності, а томати зроблять його більш соковитим. Таке частування вийде ще й досить бюджетним. Воно готується з: 180 г вареної ковбаси, 70 г вершкового масла і такої ж кількості твердого сиру, солі, 200 г будь-яких макаронів, 1 яйця, великого помідора.

  • Будь-які макаронні вироби відварюють в солоній воді до готовності. Далі вони викладаються у форму, рясно змащену вершковим маслом.
  • В окремому посуді збивається яйце з сіллю. Туди ж висипається натертий на самій дрібній тертці сир.
  • Поверх макаронів викладається ковбаса, нарізана кубиками, і помідор, подрібнений тонкими кружечками.
  • Всі інгредієнти заливаються яєчно-сирною сумішшю.
  • Готується запіканка з макаронів з яйцем 20 хвилин в гарячій духовці.

Перед подаванням страву прикрашається рубаною зеленню.

З сирих сухих макаронів з фаршем

Сирі макаронні вироби також можна запікати. Ось тільки їм доведеться провести набагато більше часу в духовій шафі. Не обійтися і без дуже рідкої заливки. З продуктів береться: стандартна упаковка каннеллоні, 450 г курячого фаршу, 380 мл нежирних вершків, сіль, маленька цибулинка, 70 г вершкового масла високої жирності, пара столових ложок білого борошна, 170 г твердого сиру.

Дивіться також:  Макаронна запіканка – 10 смачних рецептів приготування

  • Цибулина, дуже дрібно ріжеться і змішується з фаршем. Можна навіть подрібнити її за допомогою терки. Маса солиться.
  • Фаршем начинюються трубочки з макаронів, після чого всі вони відправляються в промаслений форму.
  • У сотейники розтоплюється вершкове масло, на ньому обсмажується до рум’яного кольору борошно. Коли в масі зникнуть грудочки, в неї можна додати вершки. Соус солиться і присипається будь-якими приправами. Відмінно підійде для нього білий перець.
  • Каннеллоні заливаються соусом і посипаються тертим сиром.

Таке частування буде запікатися в духовій шафі 40-45 хвилин.

З курячим філе

Є два варіанти вдалого доповнення для такої запіканки – з шматочків курячого філе або фаршу. Вибір підходящого пропозиції залежить від смаків домашніх. З продуктів потрібно підготувати: 450-470 г курячого філе, 230 г макаронних виробів, цибулина, 210 г твердого сиру, 2 великих яйця, суміш ароматних трав і перців, сіль.



  • Макарони відварюють у солоній воді.
  • Фарш смажиться разом з подрібненою цибулею до тих пір, поки останній не позолотеет. Інгредієнти солятся.
  • З масою змішуються макарони. Фарш має рівномірно розподілитися.
  • Яйця збиваються з вибраними приправами і невеликою кількістю солі.
  • Макарони з м’ясом викладаються в промаслений форму, заливаються яєчною сумішшю і посипаються сиром. Запікається 35 хвилин у гарячій духовій шафі.

Таке страву можна готувати в мультиварці у програмі «Запікання».

Під соусом бешамель

Якщо замінити звичну яєчну заливку італійським соусом, готове блюдо буде більш вишуканим. Для запіканки потрібно використовувати: 430 г будь-яких макаронних виробів, 30 р розм’якшеного вершкового масла, 420 мл нежирних вершків, щіпку мускатного горіха, сіль, 210 г жирного твердого сиру, кілька великих ложок борошна, суміш перців.

  • Макарони відварюють у солоній воді і викладаються в промаслений форму.
  • У жирне молоко додається масло і спеції. Після ретельного перемішування в масу додається і борошно. В соусі не повинно бути грудочок.
  • Макарони поливаються отриманим бешамель і посипаються тертим сиром.
  • Півгодини частування готується при 170 градусах.
Дивіться також:  Запіканка з гречки – 7 рецептів приготування

Зрозуміти, що страву можна виймати з духовки вдасться за рум’яної скоринки.

Вермишелевая запіканка, як у дитячому садку

Улюблену страву дитинства з дрібної вермішелі можна приготувати і вдома. Воно буде дуже ніжним солодкуватим. В рецепт входить: 260 г вермішелі, добірне яйце, 360 мл жирного молока, 65 г цукру-піску, сіль, 25 г якісного вершкового масла.

  • Локшина вариться в солоній воді до готовності.
  • Молоко за допомогою віночка збивається з яйцем і піском.
  • Готові макарони викладаються у форму з шматочками вершкового масла. Зверху виливається солодка яєчно-молочна суміш.
  • При максимальному нагріві духової шафи макаронник готується від 10 до 20 хвилин.

Страва має покритися апетитною золотистою скоринкою.

Солодкий рецепт з макаронами і сиром

Це ще один варіант десерту з макаронних виробів. Він доповнюється також середньо жирним сиром (550 г). З решти продуктів береться: 120 г макаронів (дрібних), 3 великих яйця, 165 г цукрового піску, велика ложка грубозернистим манки, малий. ложка вершкового масла, щіпка кориці і ванільного цукру.

  • Макарони відварюють в солоній воді до напівготовності. Далі вони відкидаються на друшляк і приправляється вершковим маслом.
  • Сир розтирається блендером. В отриману масу по одному забиваються яйця, ванілін, а також додається манка і цукор.
  • Сирна суміш з’єднується з макаронами.
  • В чавунній промасленим формі для запікання частування готується 45 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до 200-220 градусів.

Подається страва з будь-яким ягідним джемом.