Запіканка з пельменів в духовці – 7 рецептів, як приготувати ліниву пельменну запіканку

Запіканка з пельменів в духовці – ситне і просте блюдо, виконане в кращих традиціях. Мінімум продуктів і часу – і смачний обід готовий. Краще використовувати домашні пельмені, щоб смак вийшов яскравим і насиченим.

Класична запіканка з пельменів в духовці

Компоненти:

  • 0,5 кг пельменів;
  • 150 г сиру;
  • півсклянки води;
  • півсклянки сметани;
  • сіль;
  • улюблені приправи.

Рецепт звичайної пельменній запіканки:

  • З’єднати в тарілці сметану з приправами. Поступово лити воду, весь час помішувати, щоб вийшла рівномірна рідина.
  • Деко змастити олією, викласти заморожені пельмені. Залити соусом і відправити в духовку на 180 С.
  • Потерти сир і через півгодини присипати їм запіканку. Залишити на 10 хвилин у вимкненій духовці.
  • Подавати відразу після готовності.

Важливо: в будь-якому рецепті треба грунтовно пельмені полити соусом. Він повинен потрапити в усі вільні місця. Тоді пельмені просочаться і не будуть сухими.

Рецепт зі сметаною заливкою

Складові:

  • півкіло пельменів;
  • 2 склянки сметани середньої жирності;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 репчатых цибулі середнього розміру;
  • столова ложка вершкового масла;
  • олія для змащування;
  • трохи різної зелені;
  • перець і сіль.

Рецепт смачною запіканки з пельменів зі сметаною:

  • На слабкому вогні розтопити в сковороді вершкове масло. Нашаткувати півкільцями цибулю і відправити на обжарку. Готувати 10 хвилин, до м’якості.
  • Сметану викласти в тарілку, додати перець і сіль, нарізану зелень і готовий цибулю. Добре перемішати.
  • Промаслить форму для запікання і викласти пельмені одним шаром. Покрити їх сметаною заливкою. Потерти крупно сир.
  • Розігріти духовку до 200 С і помістити туди форму на 30 хвилин.
  • Перед подачею можна полити зверху кетчупом або сметаною.

Пельменна запіканка «Ледача дружина» з сиром

Що знадобиться:

  • 0,3 кг пельменів;
  • 100 г будь-якого твердого сиру;
  • 120 мл майонезу;
  • 1 яйце;
  • 2 ложки соняшникової олії;
  • 1 цибулина;
  • перець і сіль, спеції – за бажанням.
Дивіться також:  Овочева запіканка – 8 рецептів приготування в духовці або мультиварці

Як зробити запіканку лінива дружина:

  • Спочатку приготувати заливку: у тарілці змішати майонез, яйце і перець з сіллю. Додати улюблені приправи. Заважати так, щоб вийшла однорідна рідина.
  • Цибулину дрібно нарізати кубиками. Розігріти Сковороду з маслом і смажити цибулю, доки не стане золотистим.
  • Тонко промаслить форму для запікання і відправити її на пару хвилин в розігріту духовку. Якщо не прогріти форму, то заморожені пельмені просто прилипнуть до неї.
  • Пельмені викласти одним шаром щільно один до одного, підсипати перцю і солі. По всій поверхні ретельно розподілити підсмажену цибулю.
  • Залити рідкою сумішшю всі пельмені. При нестачі краще зробити ще одну заливку.
  • Для хрусткої сирної скоринки крупно потерти весь сир і відправити пельмені в духовку на півгодини при 180 С. Якщо хочеться м’якого, тягнеться сиру, то потерти його потрібно хвилин за 5 до готовності.
  • Перед подачею розрізати запіканку і посипати свіжою зеленню.

Готуємо з грибами

Склад компонентів:

  • 0,4 кг пельменів;
  • 0,2 кг печериць;
  • 150 г адигейського сиру;
  • по 2 ложки сметани, масла рослинного;
  • 2 яйця;
  • перець і сіль;
  • кріп, кінза петрушка.

Пельменна запіканка з грибами:

  • Нарізати тонко гриби, сир потерти на крупній тертці, зелень дрібно нашаткувати.
  • Змішати яйця і сметану, додати перець і сіль. Збити до однорідності.
  • Форму для запікання розігріти і промаслить. Викласти шар заморожених пельменів. Поверх розподілити гриби.
  • Вилити рідку складову, присипати сиром. Відправити в розігріту до 190 ° С духовку на 40 хвилин.
  • Перш, ніж подавати, розрізати і прикрасити зеленню.

Як зробити по-італійськи

З чого приготувати:

  • півкіло пельменів;
  • півкіло помідорів у власному соку;
  • склянка томатного соку;
  • 70 г сиру;
  • 1 цибулина;
  • рослинна олія;
  • зубок часнику;
  • 2 ложечки цукру;
  • 1 ч. л. сухих італійських трав;
  • сіль.
Дивіться також:  Капустяна запіканка – 7 рецептів в духовці

Італійська запіканка з пельменів в духовці:

  • Цибулину порізати настільки дрібно, наскільки вийде. Часник пропустити через часникодавку. Прогріти велику глибоку сковороду з великою кількістю масла і обсмажити цибулю з часником пару хвилин.
  • За цей час позбавити помідори від шкірки і відправити їх м’якоть на сковорідку. Також додати склянку рідини, в якій вони перебували. Готувати на повільному вогні, поки не вийде пюре з томатів. В кінці додати сіль, перець, цукор і трави.
  • Дві третини томатного соусу вилити в підготовлену форму. Зверху викласти половину мерзлих пельменів і посипати частиною сиру.Вилити рівномірно залишився соус і викласти пельмені, кинути залишки сиру.
  • Форму закрити фольгою і помістити в духовку, розігріту до 180 С. Через 25 хвилин прибрати фольгу і запікати ще чверть години.
  • Подавати запіканку в гарячому вигляді.

Запіканка з варених пельменів

Інгредієнти:

  • 200 г варених пельменів;
  • головка часнику;
  • 100 мл жирних вершків.

Лінива запіканка з варених пельменів:

  • Пельмені відварити в підсоленій воді до готовності. Пару хвилин обсмажити з маслом на сковороді.
  • Змішати вершки і готові пельмені, укласти на деко. Нарізати дуже дрібно часник і посипати рівномірно пельмені.
  • Розігріти духовку до 190 С і готувати чверть години.
  • Подавати відразу, можна з овочами або просто прикрасити зеленню.

Покрокове приготування з помідорами

Складові:

  • 150 г пельменів;
  • 2 помідори;
  • велика голівка ріпчастої цибулі;
  • 50 г твердого сиру;
  • сіль і гострий перець;
  • 100 мл води;
  • кріп, петрушка.

Пельменна запіканка з помідорами:

  • Порізати дрібними кубиками томати, цибулю, петрушку і кріп. З’єднати зі сметаною, добре розмішати.
  • Налити воду і додати перцю з сіллю. Розбовтати до однорідної консистенції.
  • У форму викласти пельмені і залити їх соусом. Духовку розігріти до 200 С і готувати страву близько 20 хвилин.
  • Сир потерти і кинути зверху, залишити в духовці ще на 10 хвилин.
  • Запіканку подавати до столу гарячою, відразу після готовності.
Дивіться також:  Макаронна запіканка – 10 смачних рецептів приготування

Досвід поколінь, вдале поєднання продуктів і способів їх обробки, дозволяють створювати свіжі кулінарні рішення, які стають частиною нашого побуту.