Запіканка з сиру – 9 рецептів приготування

Це корисне і легке ласощі. Зараз ви дізнаєтеся кілька нових рецептів. Адже запіканка з сиру може мати безліч варіацій приготування.

Рецепт, як у дитячому садку

Інгредієнти:

  • яйце – 1 штука;
  • сир – 0,5 кг;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • родзинки – 0,1 кг;
  • манна крупа – 2 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • ванілін – за смаком;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • сметана – 0,1 кг.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  • Поріжте масло на маленькі шматочки і змішайте із сиром. Для зручності можете скористатися заглибним блендером.
  • В окремій ємності змішайте яйця з цукром. Збийте їх віночком або міксером до однорідної консистенції.
  • Влийте яйця в сирно-масляну масу.
  • Тепер додайте родзинки, манку, сіль і ваніль. Кілька разів все змішайте.
  • Змастіть деко маслом, присипте його панірувальними сухарями.
  • Викладіть сирну масу у форму. Зверху все промажте сметаною.
  • Надсилайте деко в гарячу духовку на 40 хвилин. Її температура повинна бути 180 градусів.
  • Запіканка з сиру як у дитячому садку готова! Розріжте її на красиві порції і подавайте на стіл.

Класична запіканка з сиру

Зміст складу:

  • м’який сир – 0,6 кг;
  • манка – 3 ст. ложки;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор-пісок – 3-4 ст. ложки.

Поетапність кроків:

  • Якщо в наявність звичайний сир, то подрібніть в блендері або перетріть через сито, щоб позбутися від грудочок.
  • М’який сир складіть в миску і розбийте до нього 3 яйця. Змішати до однорідного стану.
  • Додайте до майбутньої запіканці цукор і манку.
  • Змастіть неароматным маслом деко і заливайте сирну масу. Надішліть запікатися.
  • Оптимальна температура для готування – 180 град., орієнтовний час – 30-40 хвилин.

Через зазначений час, проткніть запіканку дерев’яною паличкою, якщо вона мокра – поставте блюдо випікатися далі. Якщо паличка суха, то запіканка готова. Її можна прикрашати і подавати на стіл. Приємного вам апетиту!

Легкий дієтичний покроковий рецепт

Пропонуємо вам приготувати цю страву в мультиварці, адже тоді потрібно буде використовувати не так багато олії.

Інгредієнти:

  • сухий знежирений сир – 0,4 кг;
  • манна крупа – 4 ст. ложки;
  • м’який знежирений сир – 0,3 кг;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • курячі яйця – 3 штуки;
  • сіль – на кінчику ножа.

Приготування:

  • У великій каструлі змішайте обидва види сиру. Перемішайте їх вручну, щоб консистенція була як можна більше однорідною.
  • Тепер додайте до сиру сирі яйця. Всі збийте з допомогою блендера.
  • Додайте до сиру сухі компоненти: сіль, ванілін і манну крупу.
  • Змастіть вершковим маслом чашу свого електроприладу.
  • Викладіть всю масу в каструлю. Виберіть режим «Мультиповар» і введіть вручну необхідні параметри. Температура – 120 градусів, час – 50 хвилин.
  • Запіканка в мультиварці з хрусткою скоринкою готова! Прикрасьте її свіжими ягодами і подавайте на стіл.
Дивіться також:  Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Сирна запіканка Пестунчик

Інгредієнти:

  • цукор – за смаком;
  • сир (домашній) – 0,5 кг;
  • лимон (невеликий) – 1 штука;
  • борошно високосортна – 4 ст. ложки;
  • курага – 0,1 кг;
  • яйця столові – 3 штуки;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • сіль – 1 щіпка.

Поетапність кроків:

  • Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника.
  • Свіжий сир прокрутити на м’ясорубці або подрібніть в блендері.
  • Змішайте його з сіллю, ваніліном і цукром.
  • Лимон промийте і натріть його цедру на дрібній тертці. Перекладіть її до сиру.
  • Соду погасите соком свіжого лимона і покладіть її в миску до інших компонентів.
  • Розбийте до сирної маси яйця.
  • Додати м’яке масло. Все ретельно перемішайте.
  • Обдайте курагу окропом і наріжте її на невеликі кубики. Перекладіть її до основної маси.
  • Застеліть пергамент на деко, змастіть його маслом і викладіть туди сирну суміш.
  • Розігрійте духовку до 170 градусів і відправте туди майбутню запіканку. Деко розмістіть на середній полиці.
  • Сирна запіканка готова. Прикрасьте її на свій розсуд і пригощайте сім’ю.

Шоколадно-сирна запіканка в духовці (без борошна і манки)

Інгредієнти:

  • молоко – 0,12 л;
  • сир – 0,5 кг;
  • какао-порошок – 15 грам;
  • цукор – 0,18 кг;
  • крохмаль (кукурудзяний) – 3 ст. ложки;
  • яйця – 4 штуки;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • вершкове масло – 1 ч. ложка.

Поетапність кроків:

  • Розімніть сир виделкою або ложкою, щоб він мав однорідну консистенцію.
  • Додайте ванілін і цукор. Все змішайте.
  • Розбийте яйця. Трохи все змішайте вручну, а потім скористайтеся заглибним блендером. Він розіб’є будь грудочки, і маса буде ніжною і однорідною. Навіть якщо в першому кроці у вас вийшла неідеальна суміш, то блендер все виправить.
  • Третю частину сирного тіста перекладіть в окрему ємність. Додайте туди какао і все змішайте.
  • В білу суміш покладіть весь крохмаль.
  • Влийте в шоколадну масу все молоко.
  • Ретельно збийте блендером обидві суміші.
  • Приступаємо до викладання тіста: 1) Змастіть дно і стінки деко олією. 2) Першим шаром викладіть частину білого тіста. 3) Тепер зробіть шар шоколадного тіста. 4) Чергуйте обидва тесту, поки воно не закінчиться. Зверху зробіть шоколадним тестом візерунок.
  • Подавайте запіканку в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизний час випікання – 40 хвилин.
  • Остудіть випічку.
  • Готову запіканку нарізайте на тонкі скибочки, щоб проглядався візерунок, і подавайте до столу.
Дивіться також:  Пишна сирна запіканка – 7 рецептів, як спекти смачну запіканку в духовці і в мультиварці

Запечена з бананами

Інгредієнти:

  • мед – 3 ч. ложки;
  • сир – 0,25 кг;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • банани (невеликі) – 2 штуки;
  • рафінована олія – 1 ч. ложка;
  • морозиво – для подачі;
  • яйце – 1 штука.

Приготування:

  • Змішайте сир з яйцем. Збийте всі заглибним блендером.
  • Додайте ванільний цукор і мед.
  • Банани наріжте кільцями. Їх висота повинна бути близько 0,5-0,7 див.
  • Змастіть форму рафінованим маслом і викладіть в один шар нарізані банани.
  • Зверху рівномірно розподіліть сирну суміш.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте в ній бананове ласощі близько півгодини.
  • Розріжте бананову запіканку на шматочки, викладіть їх на тарілки. Поруч покладіть по кульці морозива. Приємного вам апетиту!

З додаванням яблук

Інгредієнти:

  • манна крупа – 1 ст. ложка;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • домашній сир – 0,5 кг;
  • яблуко (велике) – 1 штука;
  • яйця – 3 штуки;
  • вершкове масло – 70 грам.

Приготування:

  • Збийте яйця.
  • Змішайте їх з цукром.
  • Окремо сир перетріть і додайте його до яєчної маси. Збийте всі заглибним блендером.
  • Додати манку.
  • Невеликими порціями введіть просіяне борошно.
  • Розтопіть масло на водяній бані і влийте його до сиру. Тісто готове.
  • Змастіть деко маслом. Зверху все присипте борошном і викладіть сирне тісто.
  • Наріжте красивими часточками і розставте їх вертикально по всій запіканці.
  • Виставте температуру 180-190 градусів і випікайте яблучну запіканку близько 25 хвилин. Вона повинна стати рум’яної і апетитною.

Без додавання манки і яєць

Якщо у вас в родині є вегетаріанці – то цей рецепт для них.

Інгредієнти:

  • кориця – за смаком;
  • кукурудзяне масло – для змазування дека;
  • сир (жирність 5%) – 1 кг;
  • лляне борошно – 30 грам;
  • сметана (15% жирності) – 4 ст. ложки;
  • вівсяне борошно – 30 грам;
  • цукрозамінник – 15 грам;
  • родзинки – 70 грам.
Дивіться також:  Сирна запіканка в духовці – 11 різних рецептів з манкою як у дитячому садку, з сиру та інші рецепти

Для глазурі:

  • какао-порошок – 30 грам;
  • вода – пропорції залежать від консистенції глазурі;
  • цукрозамінник – 3 грам.

Поетапність кроків:

  • Промийте кілька разів родзинки і залийте його окропом для набухання.
  • Змішайте сир і сметану. Вручну розімніть цю суміш до однорідності. Додайте цукрозамінник.
  • Додайте лляну борошно, корицю і вівсяну муку. Все змішайте. Цей компонент можна зробити самостійно. Просто подрібніть льон або в кавомолці вівсяні пластівці.
  • Відкиньте ізюм на друшляк і з’єднайте його з сирною масою.
  • Змастіть деко маслом і викладіть сирне тісто.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте в ньому десерт близько 40 хвилин.
  • Поки запіканка печеться, можна зробити для неї глазур. Закип’ятіть спочатку воду.
  • У невеликій мисочці змішайте какао-порошок і цукрозамінником. При постійному помішуванні, вливайте окріп. Глазур готова.
  • Дайте запіканці охолонути, потім полийте її зверху глазур’ю. Коли глазур захолоне, ласощі можна подавати на стіл.

Пишна запіканка з сиру з манкою (з родзинками)

Зміст складу:

  • яйця – 5 штук;
  • сир – 1 кг;
  • манка – 5 ст. ложок;
  • родзинки – 0,1 кг;
  • цукор – 5 ст. ложок;
  • ванілін – 1 щіпка.

Поетапність кроків:

  • Ізюм промийте і залиште його в гарячій воді на 15 хвилин.
  • Відразу відокремте білки від жовтків;
  • Один жовток відкладіть окремо, він потрібен для змащування запіканки.
  • Збийте міксером всі п’ять білків в пишну піну.
  • Трохи збийте 4 жовтки. Додайте до них цукор.
  • Трохи сир перетріть і покладіть його до жовтків.
  • Додайте до жовтків манку, все змішайте.
  • Змішайте желточную масу з білками. Робіть це ложкою. Дуже акуратно, щоб білки не осіли.
  • Додайте замочений ізюм. Все кілька разів перемішайте і залиште сирне тісто настоюватися мінімум на 3 години. За цей час манка повинна розбухнути.
  • Змастіть деко і викладіть в нього все тісто. Зверху промажте запіканку збитим жовтком.
  • Надсилайте форму в гарячу духовку на 40 хвилин. Її температура повинна бути 180 градусів.
  • Запіканка з сиру в духовці готова! Полийте її згущеним молоком і ставте на стіл.

Ось ми і розповіли вам кілька цікавих рецептів приготування сирного страви. Сподіваємося, вони вам сподобаються. Готуйте з любов’ю!