Заправка для грецького салату — 7 рецептів соусу в домашніх умовах

Грецький Салат – найкращий спосіб приготувати овочі. Це блюдо відрізняється від багатьох закусок смачними і продуманими заправками. Соуси надають абсолютно нові смаки звичного яству. Заправка для грецького салату може бути класичною на основі оливкової олії або з використанням гірчиці. Тут зібрані кращі перевірені рецепти соусів.

Класична заправка для грецького салату

У греків прийнято додавати у страви соус, який готують з використанням масла і обов’язково оливкової. Також додаються інгредієнти, які додадуть страві приємний кислуватий відтінок. Щоб заправка вийшла пахучіше, подрібнюють запашні трави.

Склад компонентів:

  • олія оливкова – 110 мл;
  • перець;
  • сік лимонний тільки свіжовичавлений – 55 мл;
  • сіль;
  • орегано сухий – 0,5 ч. ложечки.

Приготування:

  • Підготувати місткість, обсяг якої становить 200 мл.
  • Залити сік лимонний.
  • Підсолити.
  • Подрібнити орегано.
  • Помістити в сік.
  • Посипати перцем.
  • Закрити кришкою.
  • Струсити. Всередині має всі перемішатися.
  • Залити масло.
  • Потрясти. Маса стане по консистенції густоватой.
  • Настояти півгодини.

Загрузка...

Соус з бальзамічним оцтом

Соус для грецького салату можна зробити на основі оцту. Купуйте тільки якісний продукт, інакше заправка буде зіпсована. До складу салату входять не оброблені овочі, тому в соус слід додавати свіжу зелень, яку можна придбати в будь-який час року. Якщо у вас тільки сушена, то слід додавати в три рази менше, ніж свіжої.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • часник – 2 зубки;
  • оцет – 55 мл бальзамічний;
  • олія оливкова – 160 мл;
  • спеції;
  • цукор коричневий – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Змішати цукор з оцтом.
  • Розчавити зубки часникові. Використовувати землянку, найдрібнішу тертку.
  • Помістити до оцту.
  • Взяти віночок. Збити.
  • Посипати спеціями.
  • Залити олією.
  • Підсолити. Збивати поки маса не стане густою.

З лимоном і оливковою олією першого холодного віджиму

Якщо ви любитель пікантного і солодкуватого салату, то ця заправка вам підійде краще інших варіантів. Цей соус надає страві гостроту. Головне правильно замішати часник. Деякі вважають, що цей компонент не підходить для грецького салату. Але якщо його ідеально перетерти, щоб часник перетворився в пюре, то свій присмак він віддасть маслу, не буде гірчити і не переб’є смак сиру.

Спробуйте також:  Салат з ківі — 12 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • часник – 5 зубків;
  • сік лимона – 55 мл;
  • оливкова олія першого холодного віджиму – 210 мл;
  • перець;
  • оцет яблучний – 110 мл;
  • сіль;
  • цукор тростинний – 5 чайних ложечок.

Приготування:

  • Взяти віночок. Перемішати цукор з оцтом.
  • Перетерти часник. У цьому допоможе сама дрібна терка.
  • З’єднати з оцтом. Збити.
  • Влити сік.
  • Залити масло. Слід вливати тонкою струєю і за допомогою міксера постійно збивати.
  • Підсолити.
  • Посипати будь-якими спеціями.
  • Збивати до густого стану.

В основі всіх заправок – олія оливкова. Для того щоб соус вийшов смачним і мав приємний аромат, слід ретельно вибирати основний інгредієнт. Зупиніть свій вибір на вищому сорті, бажано щоб масло було холодного віджиму.

Незвичайна заправка з соєвим соусом

Грецький салат з соєвим соусом виходить дуже ситним. Ця заправка допомагає збагатити блюдо білками і корисними мікроелементами. В поєднанні з цим соусом не використовуйте солоний сир. Заправка виходить смачною, але у великій кількості не варто додавати в блюдо.

Склад компонентів:

  • мед – 1 ст. ложка рідкого;
  • соус соєвий – 2 ст. ложки;
  • олія оливкова – 5 ст. ложок;
  • сік лимонний – 3 ст. ложки.

Готуємо поетапно:

  • Густий мед не використовуйте. Якщо немає свіжого, рідкого, то розтопити в мікрохвильовці, тільки не доводьте до кипіння.
  • Залити соєвим соусом.
  • Збити.
  • Влити сік від лимона. Розмішати.
  • Залити масло. Збити. Повинна вийти густуватий маса.
  • Якщо хочете урізноманітнити смак і зробити його більш пікантним, то можна додати чорний перець.

При використанні соєвого соусу салат солити не треба. Соєве заправка дозволяє повністю виключити у страві наявність солі.

Гірчичний соус до грецького салату

В залежності від того який вид гірчиці ви виберете, соус можна зробити солодким або гострим.

Спробуйте також:  Як приготувати олів'є в домашніх умовах? 7 рецептів салату

Склад компонентів:

  • олія оливкова – 120 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • мед;
  • орегано сушений – 1 ч. ложка;
  • перець;
  • гірчиця діжонська – 0,5 ч. ложечки;
  • сіль;
  • оцет винний червоний – 55 мл

Готуємо поетапно:

  • Перетворити часник в пюреобразную масу. Для цього використовувати терку.
  • Змішати з орегано.
  • Помістити гірчицю.
  • Залити оцет.
  • Розмішати.
  • Підсолити.
  • Влити мед. Кількість регулюйте за власним бажанням. Чим більший вміст, тим солодше вийде.
  • Поперчити.
  • Масло слід заливати тільки тонкою цівкою. При цьому масу слід збивати.
  • Повинна вийде щільна і однорідна маса.

З йогуртом

Турецько-грецька кухня часто використовує такий вид соусу, який називають дзадзікі. Він ідеально поєднується з грецьким салатом.

Інгредієнти:

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;
  • йогурт не солодкий, краще з овечого молока – 2 склянки;
  • кріп сушений;
  • огірок – 2 шт. свіжих;
  • перець чорний мелений;
  • часник – 5 зубків;
  • сіль;
  • оцет винний – 120 мл

Приготування:

  • Зрізати шкірку з огірків.
  • Взяти саму дрібну тертку. Перетерти огірки.
  • Залити йогуртом.
  • Розчавити зубки часникові.
  • Змішати з масою.
  • Посипати кропом.
  • Розмішати.
  • Залити оцет.
  • Присипати спеціями. Перемішати.
  • Залити масло.
  • Збити до густого стану.

З домашнім майонезом

Краще всього використовувати майонез, приготований будинку з використанням оливкового масла. Часник для приготування можна не подрібнювати до стану пюре. Якщо є час, то можна заздалегідь розчавити зубки ножиком, залити олією і залишити просочуватися. Перед приготуванням дістати зубки і використовувати ароматне масло для заправки.

Склад компонентів:

  • оцет винний червоний – 2 ч. ложки;
  • майонез домашній – 2 ст. ложки;
  • перець;
  • масло – 55 мл оливкова;
  • сіль;
  • сік – 55 лимонного;
  • часник – 3 зубки;
  • мед – 1 ст. ложка рідкий.

Для домашнього майонезу:

  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія оливкова – 260 мл;
  • перець;
  • цукор;
  • сік лимонний – 1 ст. ложка;
  • гірчиця – 1 ч. ложка.
Спробуйте також:  Капуста по-гурійськи з буряком - 7 рецептів

Готуємо поетапно:

  • Почати слід з приготування майонезу. Збити яйце.
  • Масло залити, робити це необхідно тонким струменем. Збивати на максимумі.
  • Продовжувати збивання до загустіння.
  • Помістити гірчицю. Перемішати.
  • Всипати сіль.
  • Додати цукор.
  • Розмішати.
  • Влити сік лимонний.
  • Посипати перцем. Перемішати.
  • Якщо вийшов густим, можна додати масло. Якщо занадто рідкий, то продовжувати збивати.
  • Тепер приступимо до приготування соусу. Перетерти зубки часникові.
  • Перемішати з майонезом.
  • Влити мед. Підсолити. Розмішати.
  • Залити олією і лимонним соком.
  • Збити.
  • Влити оцет. Перемішати. Охолодити.