Заправка для салату «Цезар» класична і 8 варіантів рецепта

Головною «фішкою» обговорюваної закуски є саме соус. Заправка для салату «Цезар» надає суміші овочів, сиру і курки пікантність, робить смак яскравим і оригінальним. Приготуйте її самостійно на своїй кухні, використовуючи опубліковані далі рецепти.

Класична заправка для салату «Цезар»

Вирішивши приготувати заправку за обраним рецептом, потрібно придбати особливий соус «Ворчестер». Саме він надає закуски той самий неповторний смак, який неможливо з чимось сплутати. Інгредієнти: 90 мл оливкової олії (обов’язково — першого віджиму), 2 зубки часнику, половинка лимона, сіль, 2 мал. ложки «Ворчестера», 2 яйця курячі.

  • Яйця проколюються тонкою голкою (з тупої сторони) і занурюються в киплячу воду. Через кілька секунд біла частина загусне, і їх можна вийняти з рідини. Продукти очищаються від шкаралупи і розминаються виделкою. Головне, не перетримати їх в окропі.
  • До яйцям додається особливий соус, роздавлений часник, масло і сік лимона.
  • Після ретельного перемішування залишиться лише досолити за смаком заправку.
  • При бажанні можна ще і поперчити вийшов соус або ж додати в нього суміш улюблених приправ.

    З додаванням гірчиці

    Гірчичний варіант заправки виходить ще більш пікантним. Інгредієнти: 3 великі ложки дрібно натертого пармезану, половинка лимона, 3 жовтка курячих яєць, 140 мл якісного оливкової олії, 1,5 великі ложки діжонської гірчиці, часник за смаком.

  • Сирі яєчні жовтки віночком збиваються зі свіжовичавленим лимонним соком, пармезаном і гірчицею.
  • В отриману масу вливається масло.
  • За смаком заправка солиться. До неї додається роздавлений часник.
  • Якщо до закуски будуть подаватися часникові сухарики, то від використання пряної добавки в заправці можна відмовитися.

    Рецепт сирного соусу

    Такий соус дозволить не додавати додатковий сир у закуску. Інгредієнти: по 60 г жирного масла, сиру «Рокфор» і будь-якого твердого гострого, 3 мал. ложки коньяку.

  • Масло потрібно гарненько розм’якшити.
  • Два види сиру труться на тертці з самими мініатюрними поділками, після чого заливаються коньяком.
  • У масу додається розмокле масло.
  • Всі складові збиваються, поки кількість заправки не збільшиться приблизно в 2 рази.
  • Такий соус смачно намазувати на свіжий хліб або тости.

    На основі майонезу з анчоусами

    Якщо хочеться значно спростити собі завдання при приготуванні соусу для обговорюваного салату, варто в якості його основи взяти звичайний майонез. Інгредієнти: мал. ложка гірчиці, сіль, 3 анчоуса, 180 мл оливкової олії, 3 мал. ложки майонезу, 4 часникового зубчики, 60 мл свіжовичавленого лимонного соку, щіпка меленого чорного перчика.

  • Філе риби, часник, майонез і гірчиця відразу відправляються в чашу блендера або кухонного комбайна. У процесі подрібнення масу потрібно посолити за смаком, поперчити і додати лимонний сік. У ємності повинна бути однорідна паста.
  • Залишилося тонкою цівкою влити в заправку оливкову олію і ще раз добре перемішати.
  • Перед використанням соус охолоджується близько півгодини.

    Заправка зі сметаною

    Соус на основі сметани виходить менш калорійним, ніж інші варіанти. Інгредієнти: 2 зубчики часнику, 190 г сметани середньої жирності, половина великої ложки гірчиці, сіль.

  • Гірчиця змішується з розчавленим часником.
  • Гострі складові додаються в сметану.
  • Соус добре збивається блендером і за смаком досаливается.
  • Подається салат з цією заправкою відразу. Якщо смак її вийшов нейтральним, виправити це допоможуть сухі прованські трави.

    Соус без анчоусів

    Якщо «Цезар» готується не з курятиною, а з рибою (наприклад, з лососем або фореллю), то варто подати до нього соус, приготований без анчоусів. Готові варіанти заправок для закуски без цього інгредієнти в продажу трапляються рідко. Тому варто приготувати соус для салату цезар в домашніх умовах самостійно. Інгредієнти: 120 г м’якого сиру (найкраще – фета), 140 мл якісного оливкової олії, велика ложка сухої гірчиці, жовток курячого яйця, 2 великі ложки дрібно нарізаних маринованих корнішонів, сіль, половинка свіжого лимона, гранульований часник.

  • Подрібнені корнішони змішуються з обраним м’яким сиром. Можна використовувати для цього спеціальну насадку блендера.
  • В окремій чашці до однорідності змішується гірчиця, гранульований часник, оливкова олія, сіль, сік, віджатий з половинки лимона, яєчний жовток.
  • Залишилося додати подрібнені огірочки і ретельно перемішати готову заправку.
  • Корнішони можна замінити більш дорогим елітним продуктом – каперсами. Ці недозрілі консервовані оливки, зібрані вручну, відрізняються характерним кисло-солоним смаком. Вони також максимально подрібнюються перед додаванням в соус гострим ножем або особливої насадкою блендера.

    Рецепт без яєць

    Якщо господиня побоюється додати в заправку сирі курячі яйця, то цілком можна обійтися і без них. Для цього існує окремий цікавий рецепт. Інгредієнти: 85 мл якісного оливкової олії, велика ложка соусу «Ворчестер», стільки ж гірчиці (сухий) порошку і рідкого бджолиного меду, часточка часнику, сіль, 2 великі ложки лимонного соку.

  • Часникові часточки пропускаються через прес, і перетирається з сіллю.
  • Використовуючи блендер, добре перемішується мед, гірчиця і масло. В отриману масу вливається соус і свіжовичавлений сік лимона.
  • Залишилося додати суміш часнику і солі, а також збити заправку до однорідності.
  • Незвичайний смак соусу буде поєднуватися з будь-яким варіантом «Цезаря».

    Соус до Цезарю з куркою

    Закуска з куркою також обов’язково включає в себе білі сухарики, томати, листки салату, сир і, звичайно, особливу заправку. Вона виходить гострої і чудово поєднується з усіма перерахованими складовими. Продукти: півсклянки слабоароматного оливкової олії, 2 шт. курячих яєць, половинка лимона, великий зубок часнику, пара крапель гострого соусу (в ідеалі — «Табаско»).

  • Яйця варяться яйця. На це зазвичай іде 8-9 хвилин. Коли продукти охолонуть, від білків відокремлюються жовтки, які потрібно ретельно розім’яти виделкою.
  • До отриманої маси додається гострий соус і протертий часник. Сюди ж виливається свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію.
  • Після чергового перемішування заправка для закуски повністю готова.
  • З особливою обережністю варто додавати в соус «Табаско». Потрібно пам’ятати, що він дуже пекучий.

    Заправка для салату з креветками

    Ідеально підходять для цього варіанту закуски великі м’ясисті морепродукти. Звичайно, особливою повинна вийти і заправка для цезаря за цим рецептом. Продукти: 2 великих курячих яйця, 2 мал. ложки соєвого соусу без добавок і стільки ж діжонської гірчиці, 1 склянка олії оливкової, половинка лимона.

  • Яйця опускаються в закипілу воду і варяться всього одну хвилину. Далі з них витягується жидковатая серцевина (жовток), яка перемішується з соєвим соусом і гірчицею.
  • В отриману масу виливається свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію.
  • За смаком можна злегка присолити готову заправку для закуски.