Засолювання скумбрії в домашніх умовах – 15 рецептів

Риба – джерело корисних речовин для людини. Серед доступних різновидів лідером є скумбрія. Її можна закоптити, приготувати на грилі, запекти і навіть посолити. Засолювання скумбрії в домашніх умовах – проста і доступна кожному процедура.

Як вибрати скумбрію для соління

Вибір скумбрії для соління – найважливіший крок, від якого залежить успіх приготування.

Ідеально підходить скумбрія:

  • вагою 0,3-0,35 кг: у невеликих рибок багато кісток і мало жиру;
  • свіжа;
  • світло-сірого кольору;
  • зі світлими очима;
  • без жовтого відтінку (він говорить про кількох разморозках – заморозках або старості риби);
  • з легким запахом риби: різкі аромати можуть бути ознакою псування продукту;
  • мокроватая і пружна на дотик.

При відсутності свіжої скумбрії, можна використовувати заморожену. При цьому перевагу краще віддати тій, що виловили восени, так як вони більш жирні.