Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

Невід’ємними складовими заварного крему найчастіше є молочні продукти: молоко, жирні вершки, — підсолоджувачі і яйця. І багато хто помилково вважають, що без останнього найменування крем немислимий: так як він не досягне необхідної густоти. Насправді заварний крем без яєць зробити досить легко. Існує кілька смачних рецептів.

Заварний крем без яєць – класичний рецепт

Класичний рецепт включає всього 5 інгредієнтів, в число яких, як і говорилося раніше, не входять яйця:

  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно – 75 г;
  • пакетик (1 г) ваніліну.

Щоб втілити в життя заварний крем без яєць на молоці, слід в точності слідувати рекомендаціям:

  • Свіже масло розм’якшуємо: зробити це можна попередньо діставши його з холодильника або прогрів його трохи в мікрохвильовці. Головне не переборщити, щоб масло не розтануло повністю.
  • 4/5 від наявного обсягу молока вливаємо в товстостінну каструлю. Туди ж відправляємо цукор. Включаємо конфорку і підігріваємо молоко.
  • Чекаючи закипання, застосуємо залишок молока. Воно потрібно, щоб розвести в ньому борошно: не повинно бути ні найменшого натяку на грудочки.
  • Молоко в каструлі добре прогрілося, але ще не кипить – відмінно! Додаємо туди розведену борошняну суміш.
  • І регулярно перемішуємо, доводячи масу до загусання.
  • Маса загусла – знімаємо з плити і, регулярно помішуючи, щоб на поверхні не утворювалася молочна плівка, чекаємо остигання.
  • В цей час необхідно збити вершкове масло. Так як масляна суміш повинна бути пишною, зручно використовувати міксер.
  • З’єднання двох частин варто починати з додавання ваніліну. Зробивши це, починаємо додавати до остигнула суміш молочної збите масло. Робимо це порційно – по 3 столові ложки за раз. І знову не забуваємо про міксер.

За цим рецептом виходить досить густий крем. І багатьом може здатися, що він не підійде для промазування торта. У цьому випадку читайте наступний рецепт.