Наполеон – мабуть найпопулярніший торт. Особливість торта в тому, що не кожен заварний крем підійде для «Наполеона». Тому, потрібно завжди знати кілька рецептів відповідного крему, щоб урізноманітнити ласощі або приготувати з того, що є під рукою.
Класичний крем для «Наполеона»
Щоб експериментувати з приготуванням оригінальних і різноманітних кремів, необхідно для початку привчитися готувати стандартний крем, який використовують у всіх рецептах.
Нам знадобляться:
- Молоко – 1 л;
- Цукор – 350 г;
- Вершкове масло – 300 г;
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Борошно – 3,5 ст. л.;
- Ванільний цукор – пакетик.
Покроковий спосіб приготування:
Нам потрібно каструлька з товстим дном об’ємом на 1,5 – 2 літри.
Як тільки крем досягне кімнатної температури, додаємо в нього розм’якшене вершкове масло. Завдяки цьому, крем стане більш ніжним і блискучим.
Маленька хитрість. Якщо вам під час варіння не вдалося уникнути грудочок з борошна, не засмучуйтеся, ще не все втрачено. Все що потрібно – протерти суміш через дрібне сито, і ви отримаєте однорідний ніжний крем.
Різноманітні види крему для «Наполеона»
«Наполеон» з’явився в далекі радянські часи, коли готували смачно, але без екзотичних продуктів. Однак це не обмежує нашу з вами свободу дій, і якщо тісто по суті однакова, то крем для «Наполеона» можна оживити на свій смак. Ось кілька варіантів приготування незвичайного крему.
Крем з грушами
У цьому рецепті ми будемо використовувати кукурудзяний крохмаль, що зробить крем ще більш ніжним і неймовірно смачним, а легка нотка рома навіє нам спогади про далеких країнах і захоплюючі пригоди.
Беремо такі інгредієнти:
- Молоко – 1,5 склянки;
- Курячі жовтки – 2 шт.;
- Цукор – 3 – 4 ст. л.;
- Крохмаль – 1 ст. л.;
- Ром – 1 ст. л.;
- Лимонна цедра – з половинки лимона;
- Груші – 2 шт.;
- Ванілін – 10 г;
- Рослинне масло – для змащення.
Приготуємо крем таким чином:
Крем з вареним згущеним молоком
Згущене молоко наситить крем запаморочливим молочним смаком. Взагалі в крем можна додавати будь-які інгредієнти, як зефір, мармелад і так далі. Головне, не втратити цей непередаваний карамельно-молочний смак.
Беремо такі продукти:
- Молоко – 0,5 л;
- Згущене молоко – банку;
- Цукор – 3 стіл. л.;
- Масло вершкове – упаковка;
- Борошно/крохмаль – 5 ст. л.
Приготування:
Крем на йогурті і меду
Щоб зробити крем більш рідким, тим самим ретельніше просочити коржі, а так само додати нову смакову нотку в торт, можна додати йогурт.
Давайте спробуємо!
Нам знадобиться:
- Йогурт – 200 г;
- Молоко – 250 мл;
- Курячий жовток – 1 шт.;
- Мед – столова ложка;
- Добавки (малина, полуниця, кокосова стружка) – на смак.
Готуємо крем по такому рецепту:
Крем для «Наполеона» з горіхами
Нове виконання звичного рецепта. Будьте впевнені, ви будете здивовані результатом.
Беремо такі продукти:
- Молоко – 0,5 літра;
- Цукор – 250 г;
- Борошно/крохмаль – 160 г;
- Вершки – 250 мл;
- Яйця курячі – 2шт.;
- Ванілін – 1 ч. л.;
- Горіхи волоські – за смаком.
Готуємо крем так:
Ніжний сирно-банановий крем
Взагалі, такого крему потрібно робити на півпорції більше, тому що до самого «Наполеона» він навряд чи дійде в своєму первісному кількості.
Використовуємо такі продукти:
- Молоко – літр;
- Цукор – 350 г;
- Яйця – 4шт.;
- Ванілін – чайна ложка;
- Борошно – 5 ст. л.;
- Масло вершкове – 200 г;
- Сир – 400 г;
- Банан – 1шт (можете більше, орієнтуйтеся на свій смак).
Етапи приготування:
Сметанний крем
Такий ніжний, що тане в роті, він однозначно не залишить нікого байдужим. А легка кислинка зведе з розуму будь-якого гурмана.
Інгредієнти для нашого крему:
- Сметана – 250 мл;
- Цукор – 250 г;
- Лимон – 1 шт.;
- Молоко – 800 мл;
- Ванілін – пакетик;
- Борошно – 4 ст. л.;
- Вершкове масло – пачка.
Покроковий рецепт:
Шоколадний крем
Побалуйте себе і близьких неймовірно смачним «Наполеоном» з ніжною гірчинкою. Просто божественне насолоду.
Для приготування нам необхідно:
- Яйця – 3 шт.;
- Гіркий шоколад – 100 г;
- Цукор – 180 г;
- Вершкове масло – упаковка.
Перед тим, як готувати крем розімніть вершкове масло при кімнатній температурі.
Змащуємо коржі шоколадним кремом, а зверху торт прикрашаємо білосніжним безе.
Заварний крем без яєць
Ви дотримуєтеся вегетаріанської дієти, або просто під рукою немає яєць, а в магазин йти ой як не хочеться? Тоді цей рецепт для вас.
Візьмемо:
- Молоко – літр;
- Олія – 200 г;
- Борошно – 5-6 ст. л.;
- Цукор – 1,5 ст.;
- Ванілін – 10 г;
- Добавки за смаком.
Готуємо крем так:
Ось невеликий список варіацій, які крему можна зробити для доблесного «Наполеона» так що, експериментуйте і приємного вам апетиту!