Заварний крем для Наполеона – 9 рецептів, класичний і не тільки!

Наполеон – мабуть найпопулярніший торт. Особливість торта в тому, що не кожен заварний крем підійде для «Наполеона». Тому, потрібно завжди знати кілька рецептів відповідного крему, щоб урізноманітнити ласощі або приготувати з того, що є під рукою.

Класичний крем для «Наполеона»

Щоб експериментувати з приготуванням оригінальних і різноманітних кремів, необхідно для початку привчитися готувати стандартний крем, який використовують у всіх рецептах.

Нам знадобляться:

  • Молоко – 1 л;
  • Цукор – 350 г;
  • Вершкове масло – 300 г;
  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 3,5 ст. л.;
  • Ванільний цукор – пакетик.

Покроковий спосіб приготування:

Нам потрібно каструлька з товстим дном об’ємом на 1,5 – 2 літри.

  • В підготовлену тару просіваємо борошно, додаємо цукор, не забуваючи про ванільний цукор.
  • Вбиваємо три курячих яйця і обережно перемішуємо суміш виделкою або вінчиком, стежачи за тим, щоб не утворювалося грудочок.
  • Тоненькою цівкою вливаємо в крем молоко продовжуючи збивати. У нас повинен вийти рідкуватий однорідний крем.
  • Ставимо крем варитися. Тепер найскладніше, необхідно безперервно помішувати крем, щоб він не підгорів.
  • Таким чином тримаємо крем на повільному вогні до появи перших бульбашок повітря.
  • Як тільки крем починає закипати, знімаємо його з вогню і залишаємо остигати.
  • Як тільки крем досягне кімнатної температури, додаємо в нього розм’якшене вершкове масло. Завдяки цьому, крем стане більш ніжним і блискучим.

    Маленька хитрість. Якщо вам під час варіння не вдалося уникнути грудочок з борошна, не засмучуйтеся, ще не все втрачено. Все що потрібно – протерти суміш через дрібне сито, і ви отримаєте однорідний ніжний крем.