Зелений борщ – 6 рецептів приготування

Хочете приготувати смачне і просте перше блюдо, ситне, але з невисокою калорійністю, і при цьому насичене вітамінами і корисними елементами? Спробуйте зелений борщ! Він насправді відповідає всім цим характеристикам і не потребує багато коштів і часу на готування.

Зелений борщ особливо актуальний влітку, коли навколо багато різноманітної зелені і свіжих овочів, але можна приготувати його і з заморожених листя. Традиційно суп готують на легкому курячому бульйоні з додаванням яйця. Останнє робить страву збалансованим і більш поживним.

Класичний зелений борщ зі щавлем і яйцем

Вам знадобиться:

  • Курка вагою 1,5-1,8 кг або 2 літри готового бульйону;
  • 2,5 літра води;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • 1 середня ріпчаста цибулина;
  • 1 середня морква;
  • 3 картоплини;
  • великий пучок щавлю;
  • яйця – по половинці на тарілку;
  • зелень за смаком – кріп, петрушка, цибуля.

Приготування:

  • Зваріть бульйон з курки, води, цибулі та спецій. Бульйон вариться близько 1,5 години після закипання. Готовий бульйон процідіть. М’ясо з курки можна зняти і додати в готовий суп або використовувати окремо.
  • Очистіть овочі, картоплю наріжте брусочками, моркву – кружальцями. Щавель порубаєте на кілька частин.
  • У киплячий бульйон додайте моркву і картоплю, коли вони стануть м’якими – щавель і зелень. Через 5 хвилин вимкніть вогонь, суп залиште під кришкою на 15 хвилин.
  • Відваріть яйця круто. Перед подачею на стіл додайте в кожну тарілку по половинці яйця і ложці сметани. Можна взяти 3 яйця на всю каструлю, дрібно порубати і додати в кінці приготування.