Зрази м’ясні — 15 рецептів смачного приготування

Зрази м’ясні – це вироби, наповнені начинкою всередині. Пропонуємо цікаві і ситні рецепти.

Прості м’ясні зрази з яйцем

Добре поєднується м’ясо з пір’яним цибулею, яйцем і кропом.

Щоб начинка вийшла смачніше, рекомендуємо додавати зелень.

Інгредієнти:

  • цибуля зелена;
  • фарш – 750 г;
  • масло;
  • яйце – 4 шт.;
  • спеції;
  • молоко – 240 мл;
  • ріпчаста цибуля – 55 г;
  • кріп;
  • хліб – 110 р.

Приготування:

  • У молоко покласти хліб. Використовуйте краще білий і свіжий. Дати час розм’якнути.
  • Подрібнити цибулину. Змішати з фаршем. Залити одним яйцем. Насипати сіль і перець. Дістати хліб, віджати і відправити до фаршу. Перемішати.
  • Яйця, що залишилися, проварити і порубати. Нарізати зелень і перемішати з яєчними шматочками. Посолити і додати спеції. Розмішати.
  • Взяти трохи фаршу. Скачати кулю і розплющити. Помістити начинку і сформувати котлетку. Зробити такі ж заготовки з решти продуктів.
  • Прогріти масло в сковорідці, і розмістити заготовки. Смажити до повної готовності.

Загрузка...

Готуємо з курки з грибами

Зрази з грибами можна готувати з консервованими або вареними грибами. Печериці – універсальні гриби, які продаються цілий рік.

Інгредієнти:

  • курка – 750 г;
  • печериці – 220 г;
  • цибуля – 130 г;
  • сіль;
  • хліб – 55 г;
  • масло;
  • яйце – 1 шт.;
  • спеції;
  • борошно – 0,5 склянки.

Приготування:

  • Відрізати половину цибулини. Закинути в м’ясорубку разом з курячим м’ясом. Подрібнити. Розмочити у воді хліб. Віджати і відправити до курки. Влити яйце і посипати спеціями. Підсолити. Розмішати.
  • Залишки цибулини перетворити в кубики. Нарізати гриби. Відправити на сковороду з гарячим маслом. Присипати приправами і засмажити.
  • Зліпити з фаршу кульки. У центр покласти начинку. Помістити в борошно і обваляти. Відправити в сковороду і обсмажити.

Зрази з м’яса індички в духовці

Пропонуємо дієтичний варіант приготування, без смаження. Страва виходить ніжним і ароматним.

Інгредієнти:

  • сир – 110 г;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • індичка – 650 г;
  • кріп – 25 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції;
  • часник – 3 зубки;
  • масло;
  • хліб – 2 скибочки.

Приготування:

  • Знадобиться одне сире і два варених яйця.
  • Відправити в м’ясорубку м’ясо і цибулину. Хліб розмочити у воді. Віджати і відправити у фарш. Додати яйце, спеції, сіль і перемішати.
  • Залишилися яйця нарізати. Використовуючи тертку натерти сир. Перемішати і додати подрібнені зубки часнику. Кріп порубати і змішати з начинкою. Влити сметану. Підсолити і перемішати.
  • Зробити круглі заготовки з фаршу всередині з начинкою. Помістити на деко.
  • Щоб зрази вийшли з красивою скоринкою і не висохли, рекомендується змастити заготовки за допомогою пензлика маслом. Помістити в духову піч (200 градусів). Запікати півгодини.

Як приготувати в мультиварці

Можна швидко приготувати зрази в мультиварці. Виходять смачними, соковитими і корисними.

Інгредієнти:

  • молоко – 240 мл;
  • м’ясо (будь-яке) – 550 г;
  • сир – 200 г;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • цибуля – 170 г;
  • яйце – 2 шт. варене;
  • білий хліб – 120 р.

Приготування:

  • Залити шматок хліба молоком. Помістити в м’ясорубку м’ясні шматки і цибулю. Прокрутити. Віджати скибочку хліба. Додати у фарш. Присипати сіллю і перемішати.
  • Використовуючи середню тертку натерти сир. Порубати яйця і змішати з сирною стружкою.
  • У невелику кількість фаршу покласти сирну начинку і скачати кулю.
  • Помістити заготовки в чашу. Влити олію. Виставити режим «випічка». Встановити таймер на сім хвилин. Перевернути заготовки. Виставити таймер на такий же час.
  • Переключити на «Гасіння». Час – годину.
Спробуйте також:  Тефтелі з індички – 7 смачних рецептів приготування

З сиром

Ніжна, ароматна начинка ідеально доповнює м’ясні котлетки. Спробуйте приготувати зрази м’ясні з сиром і ваш вечеря перетвориться на свято.

Інгредієнти:

  • м’ясо (будь-яке) – 550 г;
  • сіль;
  • сир – 110 г;
  • борошно;
  • яйце – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • перець;
  • жовток варений – 2 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • білий хліб – 210 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • молоко – 210 мл

Приготування:

  • Залити молоком хліб. Віджати і відправити в м’ясорубку разом з цибулею, м’ясом і часником. Присипати перцем і додати сіль. Влити яйце. Розмішати.
  • Подрібнити яйця і сир. Скористайтеся крупного помелу теркою. Змішати.
  • Сформувати кулю. Розплющити і помістити в центр начинку. Сформувати котлетки і обваляти в борошні.
  • Влити олію у сковорідку. Обсмажити заготовки. Накрити кришкою і тушкувати півгодини.

Рецепт з додаванням рису

Поживне друге блюдо з соусом поліпшить якість і підвищить поживну цінність.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • рис – 1 склянка;
  • сіль;
  • фарш 250 г;
  • панірувальні сухарі;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Порубати часникові зубки і цибулину. Відправити у фарш і посипати спеціями.
  • Відварити рис. Взяти толкушку і перетворити кашу в пюре. Змочити руки і взяти порцію рису. Сформувати корж і покласти фарш. Закрити краю. Сформувати котлетку.
  • Для того щоб заготовки не розвалилися, надішліть їх на чверть години в морозилку.
  • Збити злегка яйця. Заготовки вмочити в яєчну масу, потім в сухарі. Викласти на сковорідку з олією. Засмажити.
  • Подати з цибульним соусом.

Зрази м’ясні січені

Їжа з апетитом і насолодою – приємний аспект нашого буття.

Інгредієнти:

  • яловичина – 750 г;
  • цибуля – 150 г для начинки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки для начинки
  • хліб білий – 110 г;
  • яйце варене – 1 шт. для начинки;
  • сіль – 1 ч. ложка для фаршу;
  • печериці – 400 г;
  • масло;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля – 210 г для фаршу;
  • яйце – 2 шт.;
  • сухарі мелені – 5 ст. ложок.

Приготування:

 

  • Нарізати гриби і обсмажити в олії. Нашаткувати цибулю для начинки і відправити до грибів. Прожарити. Змішати з порубаним яйцем. Змішати з ложкою сухарів.
  • Порізати яловичину. Шматки повинні бути максимально дрібними. Нашаткувати цибулю для фаршу. З’єднати. Розмочений в рідині хліб додати до м’яса. Посолити і присипати перцем. Вбити яйця. Розмішати.
  • Щоб було зручніше працювати, змочити руки водою. Зробити коржик з фаршу. Помістити начинку і сформувати заготовки.
  • Смажити у великій кількості олії на сковорідці.

З капустою

Ароматна овочева начинка ідеально доповнить м’ясне блюдо, перетворивши звичайні котлети у смачну страву.

Спробуйте також:  Короп, запечений в духовці - 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • перець;
  • фарш – 470 г;
  • сіль;
  • сухарі панірувальні;
  • спеції;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло;
  • цибуля – 1 шт.;
  • варене яйце – 1 шт.;
  • капуста – 0,5 качана;
  • часник – 3 зубчики;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Натерти моркву. Нашаткувати капусту. Відправити в сковорідку з гарячим маслом. Прожарити. Змішати з подрібненим яйцем. Посолити і посипати спеціями. Перемішати.
  • Помістити у блендер часникові зубки і цибулю. Подрібнити. Змішати з фаршем і яйцем. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
  • Помістити начинку в м’ясну корж. Скачати котлетку. Викласти в сухарі і обкатати. Смажити в олії на сковорідці.

Готуємо страва з яловичини

Відбивні зрази виходять неймовірно соковитими і поживними.

Інгредієнти:

  • вирізка яловича – 470 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
  • рафінована олія – 30 мл;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • борошно – 30 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Приготування:

  • Вирізку нарізати. Повинні вийти тонкі пластини. Нарізайте вздовж волокон.
  • Викласти шматки на харчову плівку і зверху накрити плівкою. Взяти спеціальний молоточок і відбити.
  • Дрібніші порубати цибулю і змішати з нарізаними шматочками масла. Засипати сухарями. Розмішати. Помістити в центр м’ясного шматочка. Згорнути. Отриману заготівлю зафіксувати зубочисткою. Помістити в борошно і обваляти.
  • Відправити заготовки в сковороду з розпеченим маслом. Засмажити.

Картопляні зрази з м’ясним фаршем

У білоруських сім’ях це блюдо часто можна зустріти не тільки на святковому столі, але і в повсякденному житті. Страви з картоплі користуються великою популярністю, і кожна господиня вміє готувати такі зрази.

Інгредієнти:

  • фарш – 520 г свинячого;
  • сухарі панірувальні;
  • картопля – 7 бульб;
  • борошно – 250 г;
  • оливкова олія;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • часник – 3 зубки;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Відварити картоплю. Перетворити в пюре і змішати з яйцем. Посипати перцем. Підсолити. Насипати борошно. Залишити до повного охолодження.
  • Нашаткувати часникові зубки і цибулину. Помістити в гарячу сковорідку з олією. Обсмажити. Додати фарш. Прожарити. Остудити.
  • Скачати з пюре кульку і приплюснути. Помістити м’ясну начинку. Зліпити котлетки.
  • Щоб отримати гарну скоринку, знадобиться обваляти в сухарях. Помістити в сковороду і смажити.

Свинячі крученики з перепелиними яйцями

Дуже швидко вийде приготувати оригінальне блюдо, яке порадує своїми смаковими якостями.

Інгредієнти:

  • свиняча корейка без кісточки – 950 г;
  • рослинне масло – 75 мл;
  • чорний мелений перець;
  • яйце перепелине – 13 шт. відварене;
  • сіль;
  • яйце куряче – 2 шт.

Приготування:

  • Промити м’ясний продукт і підсушити. Використовуйте паперовий рушник.
  • Нарізати м’ясо. Повинно вийти 13 шматків. Нарізайте поперек волокна. Накрити харчовою плівкою і відбити. Присипати перцем і підсолити. Натерти м’ясні шматки.
  • В курячі яйця насипати перець. Підсолити. Розмішати вінчиком. Таким чином вийде кляр.
  • У кожен м’ясної шматок помістити очищене перепелине яйце і скрутити. Щоб рулетик не розвалився, скріпити зубочисткою. Помістити в кляр. Заготівля повинна просочитися з усіх боків.
  • Масло розігріти в сковорідці. Помістити крученики. Обсмажити.

Курячі зрази з начинкою з сиру і волоських горіхів

Курячі котлетки стануть ароматніше і смачніше, якщо всередину помістити вишукану начинку.

Спробуйте також:  Східна кухня: особливості і традиції, найпопулярніші страви

Інгредієнти:

  • панірувальні сухарі – 5 ст. ложок;
  • філе куряче – 950 г;
  • рослинна олія;
  • молоко – 9 ст. ложок;
  • перець;
  • волоський рубаний горіх – 7 ст. ложок;
  • вершкове масло – 6 ст. ложок;
  • сіль;
  • сирна стружка – 12 ст. ложок;
  • мука – 4 ст. ложки;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Подрібнити філе. Скористайтеся м’ясорубкою. Влити молоко. Посолити. Додати перець і розмішати.
  • Порубати масло. Змішати з сирною стружкою і горіхами. Скрутити кульки розміром з перепелине яйце.
  • З фаршу зробити корж і покласти начинку. Сформувати котлетку.
  • Розмішати вінчиком яйця. Занурити кожну заготовку.Потім вмочити в сухарі, змішані з борошном.
  • Розжарити масло в сковорідці, засмажити зрази.

Яйце по-шотландськи в домашніх умовах

Якщо ви хочете здивувати гостей, то варто приготувати страву, яка порадує презентабельним розрізом.

Інгредієнти:

  • фарш – 670 г;
  • перець гострий;
  • яйце – 5 шт. відварене;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • панірувальні сухарі – 6 ст. ложок.

Приготування:

  • Подрібнити цибулину. Краще всього скористатися теркою, шматочки зіпсують смак страви. Перемішати з фаршем. Посипати перцем і підсолити. Розмішати. Розділити на п’ять частин.
  • Всередину кожної м’ясної частини помістити очищене яйце. Сформувати котлети.
  • Вмочити в сухарі. Покласти на сковорідку і смажити.

Рулетные м’ясні зрази

Незвичайні котлети, які здивують своїм смаком і оригінальною подачею.

Інгредієнти:

  • фарш – 950 г;
  • панірувальні сухарі;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • яйце – 2 шт.;
  • молоко – 120 мл;
  • батон – 6 шматочків.

Начинка:

  • яйце – 5 шт.;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • петрушка – 3 гілки;
  • перець червоний солодкий – 1 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • кріп – 3 гілки.

Приготування:

  • Приготування слід почати з начинки. Нашаткувати зелень. Порізати перець. Змішати з яйцями, які заздалегідь збити блендером. Посолити. Посипати перцем. Розмішати. Випекти маленькі за розміром млинці. Кожен згорнути у вигляді рулета. Розрізати, має вийти три частини.
  • Розмочити у молоці батон. Віджати, покласти у фарш. Додати натерті на тертці цибулини. Влити яйця. Посолити і присипати перцем. Розмішати.
  • З фаршу сформувати кружальця, і помістити шматочок рулету. Скрутити зрази.
  • Вмочити в сухарі. Злегка обсмажити в сковорідці. Перекласти на деко і запікати півгодини. Режим духовий печі 185 градусів.

З беконом

Приготуйте зрази на свято або порадуйте сім’ю на вечерю. Блюдо точно доведеться всім до смаку.

Інгредієнти:

  • фарш – 950 г;
  • часник – 3 зубки;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 85 м;
  • булка – 2 шматочки вимочених у воді;
  • сіль;
  • чорнослив – 17 шт.;
  • перець;
  • бекон – 8 шматочків;
  • зерниста гірчиця – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Змішати батон з фаршем. Влити яйце. Додати гірчицю, перець і підсолити. Розмішати.
  • Порубати чорнослив і часникові зубки. Перемішати. Нарізати пластинками сир. На шматочок бекону помістити начинку з чорносливу і сирну платівку. Загорнути. Закутати у фарш.
  • Викласти заготовки на деко. Запікати в духовій печі (175 градусів). Потрібно півгодини.
Загрузка...