Зрази з яйцем – 8 рецептів приготування

Щоб здивувати сім’ю і гостей незвичайним блюдом з м’яса, можна приготувати зрази з яйцем – соковиті і ніжні котлети з начинкою всередині.

Закуска виходить смачною з яловичого, рибного, курячого фаршу, а в якості наповнювача використовуються варені яйця з цибулею або інші інгредієнти.

М’ясні зрази з яйцем в духовці

Зрази з м’яса з цибульно-яєчною начинкою – відмінне рішення для домашнього вечері. Оригінальні котлети, з підсмаженою скоринкою і апетитним ароматом, обов’язково сподобаються всім присутнім за сімейним столом.

Використовувані компоненти:

  • свинячий фарш – 0,5 кг;
  • молоко – 180 мл;
  • чотири яйця;
  • цибулина;
  • білий хліб – 120 грам;
  • сіль – 4 г;
  • зелень(петрушка, кінза, кріп) – 100 грам;
  • спеції, приправи – на свій смак.

Готуємо:

  • Хліб розділити на маленькі шматочки, покласти в молоко і розімнути ложкою до кашоподібної консистенції.
  • Фарш викласти в тарілку, додати вимочену в молоці хліб і сире яйце.
  • М’ясну суміш посолити, присипати спеціями і гарненько розмішати.
  • Почистити цибулину, вимити її і нарізати брусочками. Три яйця відварити, потім видалити з них шкаралупу і порізати на кубики.
  • Цибуля відправити в сковороду і обсмажити на рослинному маслі до світло-коричневого кольору. Додати до нього порізану зелень і згасити ще 2 хвилини.
  • Яйця з’єднати з цибулі, обсмаженням, посолити і розмішати.
  • Сформувати з фаршу коржі з діаметром 8-9 см і товщиною 1,5 див.
  • Потім в кожну заготовку покласти 20 грам начинки, обгорнути її м’ясними краями і надати виробу форму котлети.
  • Деко змастити рослинним жиром, розкласти на ньому м’ясні зрази з яйцем і поставити в духовку з температурою 190 градусів. Випікати 50-55 хвилин.

Готове частування подавати в гарячому вигляді зі сметаною, чорним хлібом і салатом зі свіжих овочів.