Зубатка в духовці – 7 смачних рецептів приготування

Таку мешканку північних морів ще називають морським вовком через наявність великих іклів. Але незважаючи на настільки страхітливий вигляд риби, м’ясо її ніжне, соковите і солодкувате на смак. При правильному приготуванні з нього можна створити справжнє делікатесне блюдо. Особливо вдало виходить запечена в духовці зубатка. Вона виходить і смачною, і найголовніше, корисною.

Зубатка, запечена у фользі в духовці

Запекти таку рибу в духовці можна за різними рецептами, наприклад, з овочами, соусами і приправами.

Зубатка є великим морським мешканцем, тому цілою тушкою її на прилавках не зустріти. Зазвичай її продають у вигляді стейків.

Інгредієнти:

  • два стейка зубатки;
  • 110 мл майонезу;
  • дві невеликих морквини;
  • 110 г сиру;
  • дві середні цибулини.

Як приготувати рибу:

  • Першим ділом злегка промаринуем стейки. Для цього в майонез додамо трохи чорного перцю або інших приправ, ретельно обмажем соусом рибу.
  • Цибулю шаткуємо кубиками, моркву подрібнюємо на тертці, пасеруємо овочі до м’якості, трохи підсолюємо.
  • На лист фольги кладемо стейки риби, на кожен викладаємо овочі, присипаємо тертим сиром, загортаємо і ставимо в піч на 20 хвилин (температура – 180 °С).
  • Якщо хочете отримати стейк з рум’яною скоринкою, то розгорніть фольгу і протримаєте рибу під жаром ще п’ять хвилин.