10 смачних рецептів салату з куркою і кукурудзою

Салат з куркою і кукурудзою завжди виходить ніжним і смачним, а різноманітність рецептів з цими продуктами дозволяє приготувати блюдо для будь-якого випадку. В якості основного компонента краще брати курячу грудку без шкірки — вона багата корисним білком і містить мало калорій.

Салат з куркою і кукурудзою — простий рецепт

Легкий, але ситний салатик з освіжаючої огіркової нотою.

Необхідні продукти:

  • 400 г курячого м’яса;
  • 4 свіжих огірка;
  • 4 яйця;
  • 300 г кукурудзи в консервах;
  • 200 г низькокалорійного майонезу;
  • 2 г солі.

Кроки приготування.

  • Курку кладуть у киплячу воду і варять 40 хвилин.
  • Остигле м’ясо нарізають квадратиками.
  • Огірки очищають і ріжуть кубиками (молоді можна використовувати з шкіркою).
  • Яйця подрібнюють на середній тертці.
  • З банки з кукурудзою зливають рідину.
  • Підготовлені продукти перемішують, солять, заправляють майонезом і відразу ж подають на стіл.
  • Легкий і ніжний салат з ананасами

    Салат з куркою, кукурудзою і ананасами виглядає дуже ефектно на святковому столі, а його кисло-солодкий смак чудово поєднується з білим вином. Низька калорійність страви дозволяє включати його в дієтичний раціон.

    Список інгредієнтів:

    • 2 відварені курячі грудки;
    • 340 г консервованих ананасів шматочками;
    • 1 лимон;
    • 150 г кукурудзи з банки;
    • три ложки сметани низької жирності;
    • сіль і чорний перчик за смаком.

    Технологія приготування.

  • Курку нарізають акуратними кубиками.
  • Шматочки ананаса заливають соком цілого лимона і залишають на 15 хвилин.
  • У салатнику з’єднують м’ясо, підкислений ананас і кукурудзу без рідини.
  • Блюдо солять, перчать, поливають сметаною і розкладають по тарілках.
  • Салат з куркою, кукурудзою і сиром

    Це швидке в приготуванні і дуже апетитне блюдо підійде як для повсякденного перекусу, так і в якості святкової закуски.

    Склад:

    • 400 г вареної курячої грудки;
    • 340 г кукурудзи з банки;
    • 3 солоних огірка;
    • 1 морква;
    • 150 г голландського сиру;
    • 200 г майонезу;
    • сіль і перець.

    Спосіб приготування.

  • Курку ріжуть невеликими шматочками і перекладають в салатник.
  • Додають кукурудзу, попередньо злив рідина.
  • Огірки сушать на серветці, дрібно кришать і відправляють в салатник.
  • Додають терту свіжу моркву.
  • Салат посипають натертим сиром, сіллю, перцем і заправляють майонезом.
  • Дивіться також:  Салат «Обжорка» з куркою – 7 рецептів приготування

    Доповнюємо рецепт грибами

    Поєднання курки і маринованих грибочків, доповнене кукурудзою, сподобається самому вередливому гурману.

    Необхідні компоненти:

    • 400 г відвареної курятини;
    • 150 г маринованих шампіньйонів;
    • 1 невелика цибулина;
    • по 100 г сметани і майонезу;
    • 20 мл рослинного масла;
    • сіль за бажанням.

    Покроковий рецепт.

  • Гриби промивають від маринаду і обсмажують в олії разом з нашаткованою цибулею протягом 3 хвилин.
  • Кукурудзу дістають з банки.
  • Курку нарізають дрібними скибочками.
  • Продукти з’єднують в салатник і при необхідності солять.
  • Салат з куркою і грибами заправляють сметанно-майонезним соусом.
  • Салат з копченою куркою, сухариками і кукурудзою

    Вдале поєднання пікантного м’яса, гострих сухариків і соковитих овочів робить це блюдо надзвичайно смачним.

    Потрібно:

    • 400 г копченої курки;
    • полбатона (несвіжого);
    • 2 часникового зубчики;
    • 40 мл оливкової олії;
    • 340 г консервованої кукурудзи;
    • 1 болгарський перець;
    • 1 великий свіжий огірок;
    • 250 г майонезу;
    • чорний мелений перець;
    • сіль.

    Кроки приготування.

  • Батон нарізають кубиками.
  • Дуже дрібно кришать часник, солять його і залишають на 15 хвилин, щоб виділився сік.
  • Хліб перемішують з часником і оливковою олією, а потім випікають при 180°С 12 хвилин до появи апетитною скоринки.
  • Курку звільняють від шкіри і кісток, дрібно нарізають.
  • Огірок і перчик ріжуть невеликими кубиками.
  • Всі інгредієнти подрібнені з’єднують у великому салатнику, доповнюють кукурудзою без рідини, посипають сіллю, чорним перцем і заправляють майонезом.
  • Гарячий варіант закуски

    Пікантне блюдо з оригінальним смаком дозволить швидко перекусити і зігрітися у найхолодніший день.



    Список продуктів:

    • 600 г курячого м’яса;
    • 1 морква;
    • 100 г замороженого зеленого горошку;
    • 200 г кукурудзи з банки;
    • 100 мл вершків жирністю 30%;
    • 4 салатних листочка;
    • пів-лимона;
    • 40 мл соєвого соусу;
    • 20 мл рідкого меду;
    • 5 г тертого імбирного кореня;
    • 20 мл олії для обсмажування.

    Послідовність дій.

  • З’єднують імбир, мед, вичавлений з лимона сік і соєвий соус. Третина маринаду прибирають в холодильник.
  • Сиру курку розрізають на великі шматки і маринують в отриманому складі 1 годину.
  • Моркву варять до м’якості, ріжуть соломкою і разом з горошком кладуть у сотейник. Овочі заливають вершками і тушкують 10 хвилин. Після, їх тримають під кришкою, щоб не охолонули.
  • Замариновавшееся м’ясо нарізають шматочками подрібніше і обсмажують в олії.
  • На дно блюда кладуть салатні листя, зверху — тушковані овочі, далі викладають гарячу обсмажену курку.
  • Всі посипають кукурудзою і поливають настоявшимся маринадом з холодильника.
  • Дивіться також:  Салат берізка з курячим філе і огірками – 8 рецептів приготування

    Готуємо шарами

    Яскравий листковий салат завжди виглядає святково. Щоб акуратно зібрати рівні шари з компонентів різної консистенції, можна скористатися рознімної формою для випічки або обрізаної з двох сторін пластиковою пляшкою.

    Інгредієнти:

    • 350 г вареного курячого філе;
    • 300 г свіжих печериць;
    • 340 г зерен кукурудзи в консервах;
    • 2 яйця;
    • 1 цибуля;
    • 1 варена морква;
    • 60 мл рослинного масла;
    • 150 г салатного майонезу.

    Етапи приготування.

  • Гриби нарізують тонкими пластинками і обсмажують в олії.
  • Дрібно нарізають або подрібнюють на тертці моркву і цибулю. Овочі смажать до рум’яного кольору разом з печерицями.
  • Курку руками розбирають на невеликі шматочки.
  • Яйця нарізують кубиками дрібніші.
  • Моркву ріжуть соломкою.
  • З кукурудзи зливають рідину.
  • Збирають салат в такій послідовності: гриби з цибулею, морква, курка, яйця і кукурудза. Кожен шар тонко покривають майонезом.
  • Перед подачею салат тримають в холодильнику мінімум годину, щоб усі його верстви просочилися соками і соусом.
  • Для тих, хто на дієті — з яблуками

    У цей салат входять тільки низькокалорійні продукти, тому його можна без побоювань подавати не стіл навіть самим вибагливим котрі худнуть.



    Склад:

    • 300 г вареної курячої грудки;
    • 300 г консервованої кукурудзи;
    • 2 невеликих яблука кисло-солодких сортів;
    • 3 зварених круто яйця;
    • 40 мл оливкової олії;
    • пів-лимона;
    • 5 мл яблучного оцту;
    • сіль за смаком.

    Порядок дій.

  • Яйця мнуть виделкою.
  • Грудинку нарізають кубиками.
  • З яблук знімають шкірку і прибирають серцевинки. Плоди натирають на крупній тертці.
  • Для соусу змішують масло, сік лимона, оцет і сіль.
  • Інгредієнти подрібнені з’єднують, поливають соусом, доповнюють кукурудзою і відразу ж подають на стіл.
  • Пікантний салат з корейською морквою

    Аромат корейської моркви миттєво перетворює класичний салат в нове апетитне блюдо.

    Дивіться також:  Салат з курячим філе – 13 смачних рецептів приготування

    Необхідні компоненти:

    • 350 г вареної курки;
    • 250 г консервованої кукурудзи;
    • 150 г корейської моркви;
    • 40 мл соєвого соусу;
    • по 2 гілочки м’яти і базиліка;
    • 1 зубчик часнику;
    • 5 г подрібненого імбиру;
    • 40 мл соняшникової олії;
    • 20 мл лимонного соку;
    • 10 г коричневого цукру;
    • 1 г паприки.

    Рецепт приготування.

  • Курку нарізають довгими шматочками. Їх посипають сіллю, паприкою і обсмажують в маслі 5 хвилин.
  • Моркву викладають на сито, щоб стік маринад, а потім нарізають більш короткими смужками.
  • М’яту і базилік дрібно рубають, заливають лимонним соком і соєвим соусом, засипають імбиром і цукром. Додають роздавлений часник.
  • Курку, моркву і кукурудзу (без рідини) перемішують і заправляють готовий кулінарний шедевр пряним соусом.
  • Рецепт з яєчними млинцями

    Замість варених яєць в цьому салаті використовується незвично приготований омлет. Оригінальне оформлення дозволяє поставити блюдо на святковий стіл або урізноманітнити з його допомогою суботній сніданок з сім’єю.

    Знадобиться:

    • 200 г вареної курки;
    • 150 г зерен кукурудзи;
    • 150 г пармезану;
    • 1 свіжий огірок;
    • 3 сирих яйця;
    • 100 мл молока;
    • 20 г борошна;
    • 50 г майонезу;
    • зелень кропу, петрушки;
    • салатні листя;
    • сіль, перець за смаком;
    • олія для смаження.

    Етапи приготування.

  • Кріп і петрушку дрібно рубають.
  • Збивають вінчиком яйця, додають молоко, просіяне борошно розмішують і знову.
  • Частину зелені кладуть в отриману масу.
  • На невеликій кількості олії готують 3 тонких омлету.
  • Кожен омлет остуджують, скручують у трубочку і нарізають шматочками шириною 2 див.
  • Огірок і м’ясо ріжуть кубиками.
  • Сир натирають на середній тертці.
  • На дно страви викладають частина яєчних рулетиків.
  • Додають інші компоненти і всі разом солять, перчать, заправляють майонезом.
  • Салат прикрашають кукурудзою і залишилася партією омлету.
  • Доповнивши варену курку і консервовану кукурудзу іншими інгредієнтами і соусом, можна швидко приготувати смачне, соковите, ситне блюдо на кожен день або пікантну, оригінально оформлену закуску для урочистого випадку.

    Прокрутка до верху