Салат з куркою і кукурудзою завжди виходить ніжним і смачним, а різноманітність рецептів з цими продуктами дозволяє приготувати блюдо для будь-якого випадку. В якості основного компонента краще брати курячу грудку без шкірки — вона багата корисним білком і містить мало калорій.
Салат з куркою і кукурудзою — простий рецепт
Легкий, але ситний салатик з освіжаючої огіркової нотою.
Необхідні продукти:
- 400 г курячого м’яса;
- 4 свіжих огірка;
- 4 яйця;
- 300 г кукурудзи в консервах;
- 200 г низькокалорійного майонезу;
- 2 г солі.
Кроки приготування.
Легкий і ніжний салат з ананасами
Салат з куркою, кукурудзою і ананасами виглядає дуже ефектно на святковому столі, а його кисло-солодкий смак чудово поєднується з білим вином. Низька калорійність страви дозволяє включати його в дієтичний раціон.
Список інгредієнтів:
- 2 відварені курячі грудки;
- 340 г консервованих ананасів шматочками;
- 1 лимон;
- 150 г кукурудзи з банки;
- три ложки сметани низької жирності;
- сіль і чорний перчик за смаком.
Технологія приготування.
Салат з куркою, кукурудзою і сиром
Це швидке в приготуванні і дуже апетитне блюдо підійде як для повсякденного перекусу, так і в якості святкової закуски.
Склад:
- 400 г вареної курячої грудки;
- 340 г кукурудзи з банки;
- 3 солоних огірка;
- 1 морква;
- 150 г голландського сиру;
- 200 г майонезу;
- сіль і перець.
Спосіб приготування.
Доповнюємо рецепт грибами
Поєднання курки і маринованих грибочків, доповнене кукурудзою, сподобається самому вередливому гурману.
Необхідні компоненти:
- 400 г відвареної курятини;
- 150 г маринованих шампіньйонів;
- 1 невелика цибулина;
- по 100 г сметани і майонезу;
- 20 мл рослинного масла;
- сіль за бажанням.
Покроковий рецепт.
Салат з копченою куркою, сухариками і кукурудзою
Вдале поєднання пікантного м’яса, гострих сухариків і соковитих овочів робить це блюдо надзвичайно смачним.
Потрібно:
- 400 г копченої курки;
- полбатона (несвіжого);
- 2 часникового зубчики;
- 40 мл оливкової олії;
- 340 г консервованої кукурудзи;
- 1 болгарський перець;
- 1 великий свіжий огірок;
- 250 г майонезу;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Кроки приготування.
Гарячий варіант закуски
Пікантне блюдо з оригінальним смаком дозволить швидко перекусити і зігрітися у найхолодніший день.
Список продуктів:
- 600 г курячого м’яса;
- 1 морква;
- 100 г замороженого зеленого горошку;
- 200 г кукурудзи з банки;
- 100 мл вершків жирністю 30%;
- 4 салатних листочка;
- пів-лимона;
- 40 мл соєвого соусу;
- 20 мл рідкого меду;
- 5 г тертого імбирного кореня;
- 20 мл олії для обсмажування.
Послідовність дій.
Готуємо шарами
Яскравий листковий салат завжди виглядає святково. Щоб акуратно зібрати рівні шари з компонентів різної консистенції, можна скористатися рознімної формою для випічки або обрізаної з двох сторін пластиковою пляшкою.
Інгредієнти:
- 350 г вареного курячого філе;
- 300 г свіжих печериць;
- 340 г зерен кукурудзи в консервах;
- 2 яйця;
- 1 цибуля;
- 1 варена морква;
- 60 мл рослинного масла;
- 150 г салатного майонезу.
Етапи приготування.
Для тих, хто на дієті — з яблуками
У цей салат входять тільки низькокалорійні продукти, тому його можна без побоювань подавати не стіл навіть самим вибагливим котрі худнуть.
Склад:
- 300 г вареної курячої грудки;
- 300 г консервованої кукурудзи;
- 2 невеликих яблука кисло-солодких сортів;
- 3 зварених круто яйця;
- 40 мл оливкової олії;
- пів-лимона;
- 5 мл яблучного оцту;
- сіль за смаком.
Порядок дій.
Пікантний салат з корейською морквою
Аромат корейської моркви миттєво перетворює класичний салат в нове апетитне блюдо.
Необхідні компоненти:
- 350 г вареної курки;
- 250 г консервованої кукурудзи;
- 150 г корейської моркви;
- 40 мл соєвого соусу;
- по 2 гілочки м’яти і базиліка;
- 1 зубчик часнику;
- 5 г подрібненого імбиру;
- 40 мл соняшникової олії;
- 20 мл лимонного соку;
- 10 г коричневого цукру;
- 1 г паприки.
Рецепт приготування.
Рецепт з яєчними млинцями
Замість варених яєць в цьому салаті використовується незвично приготований омлет. Оригінальне оформлення дозволяє поставити блюдо на святковий стіл або урізноманітнити з його допомогою суботній сніданок з сім’єю.
Знадобиться:
- 200 г вареної курки;
- 150 г зерен кукурудзи;
- 150 г пармезану;
- 1 свіжий огірок;
- 3 сирих яйця;
- 100 мл молока;
- 20 г борошна;
- 50 г майонезу;
- зелень кропу, петрушки;
- салатні листя;
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження.
Етапи приготування.
Доповнивши варену курку і консервовану кукурудзу іншими інгредієнтами і соусом, можна швидко приготувати смачне, соковите, ситне блюдо на кожен день або пікантну, оригінально оформлену закуску для урочистого випадку.