З сиром сулугуні в духовці
Спробуємо приготувати ще один варіант основи, на яку піде мало часу, але пишність її забезпечена.
Нам знадобиться:
- вершкове масло – 120 г;
- маргарин – 60 г;
- сода – 0,5 ч. л.;
- сметана – 6 ст. л.;
- цукор – 2 ч. л.;
- сіль;
- борошно – 3 склянки;
- сулугуні – 0,5 кг;
- вода – 1 склянка;
- яйце.
Зазначене кількість борошна може відрізнятися, так як її якість та клейкість бувають різними.
Всі продукти перед початком приготування повинні бути приблизно кімнатної температури.
- В сметані гасимо соду.
- Поки йде реакція, змішуємо маргарин з маслом, додаємо сіль і цукор.
- Все це поєднуємо у великій чаші, вливаємо воду і починаємо вимішувати тісто, поступово додаючи борошно. Основа повинна вийти м’якою, трохи прилипати до рук.
- Окремо натираємо сир змішуємо з яйцем.
- Починаємо ліпити трикутні заготовки. Розкачуємо тонкий пласт і розрізаємо на квадрати. У середину кожного кладемо начинку, складаємо по діагоналі і скріплюємо краю. Руками розминаємо. Протикаємо верх сірником, змащуємо жовтком і відправляємо в духовку.