11 рецептів хачапурі з сиром в духовці — випікаємо смачно!

З сиром сулугуні в духовці

Спробуємо приготувати ще один варіант основи, на яку піде мало часу, але пишність її забезпечена.

Нам знадобиться:

  • вершкове масло – 120 г;
  • маргарин – 60 г;
  • сода – 0,5 ч. л.;
  • сметана – 6 ст. л.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • сіль;
  • борошно – 3 склянки;
  • сулугуні – 0,5 кг;
  • вода – 1 склянка;
  • яйце.

Зазначене кількість борошна може відрізнятися, так як її якість та клейкість бувають різними.

Всі продукти перед початком приготування повинні бути приблизно кімнатної температури.

  • В сметані гасимо соду.
  • Поки йде реакція, змішуємо маргарин з маслом, додаємо сіль і цукор.
  • Все це поєднуємо у великій чаші, вливаємо воду і починаємо вимішувати тісто, поступово додаючи борошно. Основа повинна вийти м’якою, трохи прилипати до рук.
  • Окремо натираємо сир змішуємо з яйцем.
  • Починаємо ліпити трикутні заготовки. Розкачуємо тонкий пласт і розрізаємо на квадрати. У середину кожного кладемо начинку, складаємо по діагоналі і скріплюємо краю. Руками розминаємо. Протикаємо верх сірником, змащуємо жовтком і відправляємо в духовку.
Дивіться також:  Терпуг – що за риба, і як її готувати? 6 смачних рецептів