Пікантна морквина є оригінальним доповненням для м’ясних, грибних та інших закусок. Приготувати цей пряний продукт можна самостійно або ж купити його готовим у відділі корейської кухні. Далі зібрані кращі варіанти салатів з корейською морквою.
Салат з корейською морквою і куркою
У такий закуски є окреме витончене назва «Ізабелла». Інгредієнти: 2 копчених стегенця (курячі), півкіло свіжих печериць, 230 г моркви по-корейськи, 2 шт. фіолетового цибулі, 3 солоних огірка, сіль.
- Гриби і цибулю подрібнюються, після чого обсмажуються на олії.
- М’ясо і огірки ріжуться брусками. Яйця варяться і кришаться кубиками.
- Закуска збирається шарами: курятина – лук з грибочками – огірки – яйця – морква.
Можна не заправляти салат з корейською морквою і куркою жодним соусом. Достатньо масла від обсмажених овочів і рідини від пряної складової. Потрібно лише посолити закуску.
Рецепт з квасолею
Для цього варіанту страви краще всього вибирати консервовану квасолю білого кольору. Її потрібно 130 грам. Інші інгредієнти: велика червона цибулина, сухий часник, велика морквина, сіль, 1,5 великої ложки столового оцту, по щіпці меленої паприки і коріандру, 1 ст. олії.
- Плоди бобів промиваються водою і змішуються з півкільцями цибулі.
- До цих продуктів відправляється морквина, подрібнена спеціальною теркою.
- Сіль, часник і приправи змішуються окремо, після чого заливаються киплячим маслом. У суміш виливається оцет.
- Маринад виливається на овочі.
Подавати салат із корейської морквою, квасолею можна відразу ж після ретельного перемішування всіх компонентів.
З крабовими паличками
Це дуже незвичайне поєднання продуктів, спробувати яке варто кожному. Інгредієнти: 220 г готової пікантною морквини, банку кукурудзи (консерви), 4 шт. варених курячих яйця, пачка крабових паличок (200 г), сіль, сметана.
- Яйця і палички ріжуться кубиками.
- Кукурудза викладається на друшляк.
- Всі підготовлені інгредієнти і моркву перемішуються. Додається сіль.
Заправляти салат з корейською морквою і крабовими паличками допускається сметаною або майонезом. Можна додати до вибраного соус часник.
Салат з копченої грудинки і корейської моркви
В закусці цікаво поєднується свіжість огірків і прянощі морквини. Інгредієнти: 120 г морквяного салату по-корейськи, копчена грудка курки, 4 шт. варених курячих яєць, 2 огірка, 60 г твердого сиру, сіль, майонез.
- Яйця кришаться дрібними кубиками. Аналогічним способом подрібнюється копчене м’ясо і огірочки.
- Якщо смужки моркви занадто довгі, їх можна розрізати навпіл.
- Збирається закуска: яйця – грудка – огірки – морква – сир.
Шари за смаком присипаються сіллю і промащуються шаром майонезу.
З копченою ковбасою
Такий простенький і дуже швидкий салат цілком можна подати гостям. Інгредієнти: пачка магазинних білих сухариків (краще – з сиром або сметаною), 170 г якісної копченої ковбаси, 220 г пікантною морквини, банку кукурудзи (консервованої), сіль, 2 великі ложки майонезу і сметани.
- Подрібнювати потрібно тільки ковбаску. Вона ріжеться гарними рівними кубиками.
- У салатнику всі інгредієнти змішуються з рецепту.
В останню чергу закуска солиться і заправляється сумішшю з сметани і майонезу.
З додаванням грибів
Гриби можна брати і лісові, але з ними доведеться трохи довше возитися. В рецепті описаний варіант зі свіжими печерицями (90 г). Інші інгредієнти: 2 картоплини, цибулина, 70 г корейської моркви, суміш перців, сіль, олію.
- Мініатюрні шматочки свіжих грибів гарненько обсмажуються з кубиками цибулі.
- Картопля чиститься і вариться до м’якості, після чого дрібно ріжеться.
- У мисці змішуються всі підготовлені продукти і пряна моркву.
Залишається посолити закуску, полити олією, перемішати і подати до столу.
Салат «Їжачок» з корейською морквою
Назва цієї страви підказує, як можна оригінально прикрасити – у вигляді колючого лісового жителя. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 90 г твердого сиру, 180 г корейської моркви, 320 г свіжих печериць, цибулина, 80 г маслин, 1 куряча грудка, майонез, сіль.
- Яйця заздалегідь варяться і подрібнюються з використанням середньої терки.
- Сир треться трохи крупніше.
- Грудка ріжеться шматочками і обсмажується до рум’яності разом з невеликими скибочками грибів.
- Маслини позбавляються від кісточки. Кожна з них розрізає на 4 частини.
- Цибуля кришиться кубиками і ошпаривается окропом.
- Всі інгредієнти, крім сиру і моркви, перемішуються, солятся, заправляються майонезом. З них формується силует їжачка.
- Сиром салат посипається зверху. Морквиною викладається вся частину заготовки, крім мордочки. Вона нехай залишиться світлою – сирною.
Очки і носик можна зробити з маслин.
З кукурудзою
Це один з найпопулярніших різновидів салату з додаванням корейської моркви. Інгредієнти: 320 г шинки, 160 г моркви, свіжий огірочок, 2 шт. курячих яєць, 180 г сиру, майонез.
- Сир подрібнюється великою теркою.
- Шинка рубається тонкою соломкою.
- Огірочок треться на тертці і віджимається від рідини.
- Варені яйця кришаться кубиками.
- Закуска викладається шарами: сир – шинка – сир — шинка – яйця — огірок – морква. Кожен промащується майонезом.
Майже всі продукти з рецепту солоні. Тому додатково компонент можна не використовувати.
З печінкою
Печінка для салату береться яловича. Інгредієнти: 130 г моркви по-корейськи, 2шт. курячих яєць, цибулина, 320 г печінки, сіль, майонез, приправи.
- Печінка вариться в солоній воді 45-55 хвилин і ріжеться соломкою.
- Яйця, зварені «круто» подрібнюються кубиками.
- Цибуля кришиться кубиками і смажиться на олії.
- Всі підготовлені продукти і моркву з’єднуються.
Закуску потрібно посолити і заправити майонезом. За смаком у неї додаються будь-які приправи.
Салат шарами з морквою по-корейськи
Для ситності у закуску додається філе курки. Інгредієнти: 160 г моркви по-корейськи, 1 філе, 80 г твердого сиру, 3 шт. курячих яєць, зубок часнику, сіль, майонез.
- Майонез з’єднується з розчавленим часником.
- В окремих каструлях варяться яйця і курятина.
- Філе рветься на волокна, сир крупно треться. Яйця крупно ріжуться.
- Закуска викладається шарами: курятина – морквина – тертий сир – яйця. Кожен промащується соусом. За смаком їх можна присолити.
Прикрашається страву зеленню.
Як приготувати з сухариками?
Черговий салат з категорії «на швидку руку». Інгредієнти: 300 г пекінської капусти, корейської моркви та копченої курки, жменю білих сухариків, зубок часнику, майонез.
- Капуста промивається холодною водою і дрібно шинкуется.
- Курка нарізане тонкими скибочками.
- Майонез з’єднується з розчавленим часником.
- Всі продукти з рецепта (крім сухариків) з’єднуються в салатниці, солятся і заправляються приготованим соусом.
Підсушеними скибочками хліба закуска посипається зверху перед самою подачею. Якщо змішати сухарі з усіма компонентами відразу, то вони швидко розмокнуть і припиняться неаппетитную кашку.