Рецепти на Гелловін повинні бути такими ж оригінальними і моторошнуватими, як і весь свято. Сьогодні відомо багато варіантів і гарячих страв, закусок і десертів, які стануть ідеальним доповненням для обговорюваного заходи. Головна їх особливість полягає, звичайно ж, в лякаючому оформленні.
Дуже «страшна» Гарбуз на Хелловін своїми руками
Інгредієнти:
- гарбуз – 1 невелика;
- змішаний м’ясний фарш – 150 – 170 г;
- моркву і цибулю – по 1 шт.;
- часник – за смаком;
- твердий сир (в тертому вигляді) – 3 десертні ложки;
- сіль;
- сметана;
- універсальна приправа для фаршу;
- маслини, копчений сир «косичка».
Приготування:
- Зрізати з овоча верхівку. Ложкою витягнути м’якоть.
- Одержаний «горщик» присипати сіллю.
- Фарш повторно пропустити через м’ясорубку з овочами (в тому числі і витягнутої гарбузової м’якоттю), часником, сіллю і приправою.
- Отриману начинку обсмажити до напівготовності. Змішати зі сметаною.
- Викласти масу у «горщик» з гарбуза.
- Все закрити залишилася «кришкою». Загорнути в пакет для запікання.
- Готувати в духовці 35 хвилин при 210 градусах.
- Прибрати «кришечку» і засипати все сиром.
- Залишити в духовці ще на 5 хвилин.
На готової гарбузі ножем можна вирізати моторошнувату мордочку. Зробити зуби, очі, ніс. Можна використовувати кетчуп, зображає сліди крові. З копченого сиру легко зробити павутину, а з маслин – вирізати павуків. Всі ці їстівні аксесуари також слід розташувати на столі.
Оригінальні тарталетки з рікоттою
Інгредієнти:
- вафельні тарталетки – 8 шт.;
- яєчні білки – 4 шт.;
- Рікотта – 2/3 ст.;
- сіль, італійські трави;
- маслини.
Приготування:
- Сир добре розім’яти, змішати з сіллю і травами.
- Окремо збити до піків (щільних) білки з сіллю.
- З’єднати яйця з сиром. Робити це потрібно гранично акуратно, щоб маса не осіла.
- Наповнити сумішшю тарталетки (до самого кінця).
- Відправити заготовки на кілька хвилин у духовку, щоб вони лише злегка підрум’янилися.
З маслин на поверхні закуски «намалювати» моторошнуваті мордочки.
Печиво «Пальці відьми»
Інгредієнти:
- першосортна борошно – 2,5 повних склянки;
- масло – 1 пачка;
- цукор – 1 повний стакан;
- пекарський порошок – 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – пучку;
- джем червоного кольору – 2 десертні ложки;
- гарбузове насіння або мигдаль – для прикраси.
Приготування:
- Масло, заздалегідь розм’якшене просто на столі, збити з цукром. Ввести в масу яйця.
- Додати всі сипучі компоненти. Перемішати.
- Вийшло гладке тісто прибрати в пакет і в прохолоду на півгодини.
- Зліпити з підготовленої маси «пальці» зі згинами в потрібних місцях. З гарбузового насіння/мигдалю зробити нігті, приклеївши їх на джем.
- Запікати печиво 20 – 25 хвилин при середній температурі.
Таке частування стане відмінним варіантом для десерту дуже страшного меню.
Піца «Дракула» на Хеллоуїн
Інгредієнти:
- готове листкове тісто – 200 – 250 м;
- Моцарелла – 450 г;
- кетчуп – 8 десертних ложок;
- синій цибуля – 1 головка;
- салямі – 8 скибочок;
- маслини – 2 шт.;
- салатний перець – по 1 шт. жовтого і зеленого кольору;
- базилік.
Приготування:
- З листкового тіста вирізати 2 пласта у вигляді «осіб» Дракули. З загостреними подбородками і великими вухами.
- Промазати основи кетчупом. Покрити подрібненої Моцарелою, кубиками перців двох видів, посіченому цибулею. Додати базилік.
- З салямі вирізати волосся, очі та посмішки. Розташувати їх поверх начинки.
- Зіниці зробити з маслин. Зуби, брови і інші дрібні деталі особи – з перців двох кольорів.
- Навколо очей розташувати півкільця синього лука.
Запікати піцу до майбутнього Halloween 20 хвилин при середній температурі.
Швидка закуска з крекерів
Інгредієнти:
- солодкі крекер круглої або овальної форми – 100 – 150 г;
- вершковий м’який сир – 50 – 80 г;
- полуниця – 5 – 6 шт.;
- виноград зеленого/синього кольору – 12 шт.;
- родзинки/шоколадні краплі – за смаком.
Приготування:
- Всі солодкі крекери промазати вершковим сиром.
- На засадах будуть викладатися особи різних моторошнуватих персонажів з додаткових солодких інгредієнтів.
- Наприклад, зробити Дракулу допоможе шматочок полуниці (рот), додаткова порція сиру (ікла), ізюм (очі), темний виноград (зачіска і вуха).
- Для мумії на печиво викладаються смужки сиру одна на іншу. А також шматочок темного винограду та полуниці (обличчя і очі, що визирають з-під пов’язки).
- Франкенштейн викладається з шматочків винограду двох кольорів і родзинок.
За таким же принципом можна створювати особи будь-яких монстрів, включивши фантазію.
Меренги-привиди
Інгредієнти:
- білки свіжих сирих яєць – 4 шт.;
- цукровий пісок – 1 повний стакан;
- якісний гіркий шоколад – 40 р.
Для приготування такого незвичайного десерту до свята потрібно взяти дуже свіжі і добре охолоджені яєчні білки. З інших меренги просто не вийдуть.
Приготування:
- Білки необхідно збити міксером/блендером до отримання густої піни білосніжного кольору.
- В пишну масу потрібно поступово ввести весь цукровий пісок. Це робиться в три прийоми. Після останньої порції солодкої міксер/блендер переключається на саму мінімальну швидкість. Цукрові крупинки не повинні встигнути повністю розчинитися.
- Деко потрібно застелити дуже якісної пергаментним папером, до якої точно не будуть прилипати вже готові солодощі.
- На покриття видавити за допомогою кондитерського мішка «тельця» майбутніх привидів з солодкої маси. Зробити це можна і звичайною ложкою, але вийде менш акуратно. Зверху на заготовках потрібно зробити довгий гострий кінчик.
- Випікати бісквіт при 100 градусах 55 хвилин. Готові солодощі повинні вийти хрусткими і крихкими.
Залишається розтопити гіркий шоколад на водяній бані і з його допомогою «оживити» меренги у вигляді привидів, домалювавши їм очі і роти.
Фаршировані яйця-павуки на Хеллоуїн
Інгредієнти:
- заздалегідь зварені яйця – 8 шт.;
- класичний, без добавок, майонез – 2 десертні ложки;
- консервований тунець або інша риба – 50 – 70 г;
- оливки/маслини – 16 шт.
Приготування:
- Готові яйця повністю остудити, почистити і порізати половинками.
- Витягти варені жовтки. Розім’яти їх з рибою і соусом. Можна за смаком додати сіль і ароматні трави.
- Отриманою сумішшю наповнити отвори в половинки яєць.
- Кожну оливку розрізати навпіл. З однієї частини викласти на яєчні заготовки тіло майбутнього павучка, із другої вирізати лапки і розподілити поруч.
Вийшло блюдо прикрасити по своєму смаку. Наприклад, просто засипати половинки яєць подрібненою зеленню.
Спагетті в болгарському перці
Інгредієнти:
- спагетті – 1 упаковка;
- м’ясистий солодкий болгарський перець – 4 шт.;
- будь фарш – 200 – 250 м;
- цибуля – 1 головка;
- часник і стручок чилі за смаком;
- сіль і спеції;
- кетчуп – 8 десертних ложок.
Приготування:
- Макаронні вироби зварити до готовності.
- Цибулю з часником і чилі засмажити до рум’яності. Додати м’ясо.
- Коли фарш буде повністю готовий, посолити його, додати спеції, кетчуп.
- Томити масу ще пару хвилин, а потім додати спагетті. Все добре перемішати.
- З перців зрізати верхівки-кришечки. Збоку вирізати рот і очі.
- Наповнити овочі начинкою з спагетті і м’яса.
Закрити фаршировані перці «кришечками». При цьому частина макаронних виробів повинна звисати вниз. Подати частування гостям.
Десерт «Вампір»
Інгредієнти:
- свіжа полуниця – 500 – 550 г;
- цукровий пісок – 200 – 250 м;
- желатин – 2 малий. ложки;
- крижана вода – 1 повний стакан.
Приготування:
- Висипати желатин в підходящу ємність. Дуже важливо використовувати якісний продукт. Залити сухий інгредієнт крижаний кип’яченою водою.
- Ягоди ретельно почистити, промити.
- Всі плоди висипати у велику каструлю для варення і розчавити товкачиком.
- Залити пюре чистою водою, щоб вона повністю покрила ягоди і виявилася приблизно на 3 пальці вище їх рівня.
- Помішуючи, триматися масу на вогні до закипання. Після варити ягоди на самому повільному вогні 5 – 6 хвилин.
- Отриману масу злегка остудити. Процідити через кілька шарів марлі або використовувати для цього сито.
- Додати желатин і кип’ятити суміш до повного розчинення набряклого у холодній воді продукту.
- Дати отриманої маси злегка охолонути. Розлити її в порційні формочки. Відправити в холодильник до застигання.
- Щоб легко витягти такий десерт на Хеллоуїн з форми, ємність потрібно на кілька секунд опустити в холодну воду.
Зверху прикрасити ласощі мармеладними вампірської зубами. Дуже цікаво подавати його і в ємностях, що імітують медичні пакети для переливання крові. Вони продаються в магазинах з товарами для організації вечірок.
«Страшні» гамбургери на Хеллоуїн
Інгредієнти:
- будь змішаний м’ясний фарш – 300 – 350 г;
- м’які круглі булочки для гамбургерів – 4 шт.;
- жовтий легкоплавкий сир – 4 шматочка;
- будь-яка суміш спецій для гамбургерів – за смаком (бажано, щоб у ній був чебрець і орегано);
- кетчуп, сіль, олія;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- У зручній мисці з’єднати сирий фарш змішаний (наприклад, свинина з яловичиною), спеції та сіль. Додати яйце. Все добре перемішати.
- Зліпити з отриманої маси тонкі котлети. Обсмажити до готовності на ретельно розігрітому маслі. Готові котлети на пару хвилин відправити на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Їх повинно вийти 8 штук.
- Булочки розділити на дві частини і злегка підрум’янити в духовій шафі. За цей час вони повинні стати трохи хрусткими.
- На кожну половинку булочки викласти по біфштексу. Покрити м’ясо сирними пластинками, попередньо вирізавши в них моторошнуваті пики.
Доповнити частування кетчупом. Для прикраси можна використовувати і будь-які свіжі овочі, зелень.
Монстри з попкорну
Інгредієнти:
- готовий пишний попкорн – 200 – 250 м;
- класичні іриски без добавок – 350 – 400 г;
- вершкове масло – половина стандартної пачки;
- будь-які невеликі круглі цукерки – 50 р.
Приготування:
- Відправити попкорн у велику глибоку миску. Замість нього можна використовувати кукурудзяні палички. Головне, щоб вони були щільні і хрусткі, а не розсипчасті.
- У невеликій каструльці на повільному вогні розтопити все вершкове масло. Додати до нього іриски. Помішуючи, залишити інгредієнти на плиті, поки вони не перетворяться в однорідну, злегка тягучу масу.
- Отриманою сумішшю (гарячої) залити попкорн або кукурудзяні палички.
- Перемішати продукти в мисці руками. Для зручності попередньо варто надіти рукавички.
- Сформувати з маси кілька конусів середнього розміру (щоб у подальшому їх було зручно їсти).
- Отримані заготовки викласти на велику тарілку або деко, покритий пергаментом.
- Поки суміш ще липка, закріпити на ній цукерки, імітують очі. Можна придбати для цього спеціальні драже, які легко знайти в спеціалізованих магазинах для кондитерів.
- Відправити одержані забавних монстрів у прохолодне місце.
Коли десерт застигне, можна подавати до чаю.
Солодкі «очі» на Halloween
Інгредієнти:
- солодкі круглі або овальні крекери – 100 – 120 г;
- шоколадна паста – 3 десертні ложки;
- арахісова паста – 3 десертні ложки;
- солодкий сирний сир – 3 десертні ложки;
- джем – 3 десертні ложки;
- шоколадні краплі – 2 десертні ложки;
- банан – 1 шт.;
- кориця – пара пучок.
Приготування:
- Частина крекерів промазати обраним фруктовим/ягідним джемом.
- Інші покрити шоколадною пастою.
- Залишилися намазати арахісової пастою.
- На крекери-основи викласти «білки» очей, зробивши їх з кружечків банана або сирного сиру.
- «Зіниці» зробити з шоколадних крапель. Можна просто капнути на «білки» розтопленої шоколадкою.
- За бажанням, зверху присипати отримані солодкі «очі» корицею.
Приготувати цілу тарілку такого десерту і подати його до святкового столу.
Складаючи список їжі на Хеллоуїн, варто подбати про гарячих і холодних закусках, про основному блюді і, звичайно, про десерт. Якщо жоден із запропонованих вище варіантів господині не сподобався, можна придумати і свої власні. Проте бажано все-таки використовувати для приготування одного з них гарбуз – головний символ обговорюваного свята.