12 рецептів печива – простого, але смачного

Зараз можна купити багато видів печива і господині все рідше готують це ласощі будинку. Багато хто забув, що приготувати десерт будинку можна швидше, ніж сходити в магазин. А випічка точно буде свіжа і смачна. Ви можете вибрати будь-який рецепт простого, але смачного печива, і провести кілька приємних хвилин у колі сім’ї за чашкою чаю.

Рецепт простого, але смачного печива в домашніх умовах

Якщо у вас є діти, то вони точно будуть раді спробувати це ласощі.

Інгредієнти:

  • Розпушувач – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 675 гр.;
  • Сметана – 300 гр.;
  • Цукор – 150 гр.;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Масло селянське – 75 гр.

Посипка:

  • Горіх волоський – 75 гр.;
  • Цедра лимона – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 150 гр.;
  • Цукор – 75 гр.;
  • Масло селянське – 60 гр.;
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Масло повинне бути м’яким. Для цього заздалегідь дістаньте його з холодильника. Покласти в ємність, у якій легко збивати.
  • Всипати цукор. Збити.
  • Ввести яйця. Влити сметану. Перемішати.
  • Розпушувач змішати з сіллю і борошном. Засипати до маслу.
  • Замісити. Вийде зам’яка тісто, але в теж час не липнути до рук. Борошно вводите поступово. Може знадобитися більше або менше.
  • Накрити пакетом. Прибрати в холод. Залишити на півгодини.
  • Для начинки знадобиться холодне масло, яке необхідно розрізати тонкими смужками. Покласти в борошно. Розтерти руками до такого стану, щоб вийшла крихта.
  • Горіхи підсмажити. Розрізати.
  • Закинути в крихту.
  • Цукор, сік і цедру туди ж. Розмішати.
  • Вкрити.
  • Тісто розкачати. Вийде великий прямокутник.
  • Засипати його крихтою.
  • Скачати. У підсумку вийде рулет.
  • Розрізати на частини. Кожна повинна бути не більше двох сантиметрів.
  • Яйце збити. Додати ложку соняшникової олії. Змішати.
  • Змастити заготовки.
  • Запікати в духовій шафі півгодини.

Домашній рецепт з маргарином

Приготувати випічку на швидку руку вийде за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.;
  • Какао – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Маргарин – 150 гр.;
  • Цукор – 125 гр.;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Приготування:

  • Перемішати цукор і яйце.
  • Збити. Кристаликів цукру залишитися не повинно.
  • Маргарин розім’яти, для цього скористайтеся виделкою.
  • Змішати з солодкою сумішшю. На вигляд має нагадувати сир.
  • Засипати розпушувач і борошно. Замісити.
  • Розрізати навпіл. У першу половину всипати ванілін. У другу – какао. Замісити. Виходить, за одним рецептом два смаку.
  • Розкачати.
  • Взяти формочки вирізати заготовки.
  • Взяти силіконову пензлик промазати маслом деко. Розкласти фігурки. Випекти в духовці.
Дивіться також:  Тісто на горішки – 7 рецептів, як зробити тісто для печива горішки

Готуємо на кефірі

Домашнє пісочне печиво смачно і корисно приготувати на кефірі. Спробуйте цю випічку, і вона стане вашим улюбленим ласощами до чаю.

Інгредієнти:

  • Маргарин – 90 гр.;
  • Сіль;
  • Борошно – 370 гр.;
  • Цукор – 125 гр.;
  • Кефір – 125 мл;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 30 гр. для посипання;
  • Сода – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Цукор помістити в ємність. Ввести яйце, сіль. Додати розм’якшений маргарин.
  • Залити кефір. Всипати соду. Гасити не треба, цю функцію виконає кефір. Засипати борошно. Замісити.
  • Вийде щільне тісто. Залишити на півгодини.
  • Розкачати. Товщина не повинна перевищувати одного сантиметра.
  • Взяти формочки. Вирізати. Якщо немає формочок можна скачати кружечки руками або нарізати ножем смужки.
  • Вмочити в цукор. Випекти в духовій шафі.

Рецепт вівсяного печива

Приготувати вівсяне печиво в домашніх умовах допоможе цей рецепт. Якщо хочете здивувати гостей вишуканим смаком, додайте родзинки і шоколад.

Інгредієнти:

  • Шоколад – 50 гр.;
  • Ванілін;
  • Пластівці вівсяні – 1 склянка;
  • Родзинки темного кольору – 4 ч. ложечки;
  • Цукор – 80 гр.;
  • Кориця;
  • Борошно – 150 гр.;
  • Сіль;
  • Маргарин -160 гр.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Маргарин повинен полежати пару годин на столі. Його з легкістю можна при бажанні замінити вершковим маслом. Розтерти з цукром. Головне не переборщити з цукром. Якщо додати занадто багато, то під час запікання тісто розпливеться, печиво втратить вигляд і смак.
  • Додати яйце. Збити.
  • Засипати корицю, сіль, ванілін, розпушувач. Розмішати.
  • Помістити вівсянку. Змішати.
  • Шоколадку нарізати. Разом з родзинками ввести в тісто.
  • Борошно насипати в суміш. Замісити.
  • Скачати кульки. Розім’яти до стану коржі.
  • Пензликом кухонних промазати деко. Розкласти кульки. Випікати в духовій шафі.

Сметанне домашнє печиво

Приготовлена вдома випічка на сметанці, завжди виходить м’якою і ніжною.

Інгредієнти:

  • Цукор – 90 гр.;
  • Сметана – 250 гр.;
  • Борошно – 250 гр.;
  • Сіль;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Сметану налити в миску. Насипати розпушувач і сіль.
  • Всипати цукор. Змішати.
  • Додати борошно. Замісити. Вийде тісто пластичне.
  • Прибрати в холод.
  • Дістати через півгодини.
  • Розкачати. Вирізати фігури. Можна використовувати будь-які формочки або чарку.
  • Змастити деко олією. Розкласти фігурки. Запекти.

З пісочного тіста

Немає нічого простіше і смачніше пісочного печива. Добре і з користю для дітей, можна провести час, приготувавши разом смачну випічку.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Цукор – 110 гр.;
  • Маргарин – 200 гр.;
  • Сіль.
Дивіться також:  Печиво з геркулесу – 10 рецептів приготування

Приготування:

  • Маргарин потрібно м’який. Розтерти з цукром і сіллю.
  • Додати яйце. Розмішати.
  • Засипати борошно. Замісити.
  • Накрити пакетом і залишити в холоді.
  • Через півгодини розкачати. Вирізати різні фігурки. Можна для краси вмочити в цукор.
  • Взяти пензлик. Промазати деко. Розкласти печиво.
  • Помістити в духову шафу. Випікати чверть години.

Цукрове печиво

Смак можна регулювати за бажанням. Якщо любите хрустке – розгортайте тісто тонко. Якщо хочете отримати м’яке печиво – то розгортайте тісто близько одного сантиметра завтовшки.

Інгредієнти:

  • Ванільний цукор – пакетик;
  • Сметана – 350 гр.;
  • Борошно – 750 гр.;
  • Цукор – 170 гр.;
  • Маргарин – 250 гр.;
  • Розпушувач – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Для приготування потрібно м’який маргарин. Його можна замінити маслом. Засипати два види цукру і розтерти. У цьому допоможе вилка.
  • Влити сметану. Розмішати.
  • У борошно всипати розпушувач. Пересипати до маргарину.
  • Замісити.
  • Вкрити пакетиком. Прибрати в холод.
  • Через півгодини розкачати.
  • Вирізати фігурки.
  • Укласти на деко. Випікати чверть години. Духовку розігріти, до того моменту як поставите печиво.

Шоколадне ласощі з бісквіту

Цей рецепт сподобається любителям бісквітної випічки. Швидко, просто і смачно.

Інгредієнти:

  • Ванілін;
  • Цукор – 170 гр.;
  • Пудра цукрова – 6 ч. ложок;
  • Крохмаль – 55 гр.;
  • Яйце – 7 шт;
  • Борошно – 110 гр.;
  • Сода – 2 ч. ложки. Погасити;
  • Какао – 5 ч. ложок.

Приготування:

  • Відокремити від яйця жовтки.
  • Половину цукру розмішати з жовтками. Другу збити з білками, повинна вийти густа біла маса.
  • Просіяти крохмаль з борошном.
  • У білки ввести жовтки і соду, розмішати.
  • Борошно засипати до яєць.
  • Розмішати лопаткою.
  • В кондитерський конвертик залити тісто. Можна взяти звичайний пакет і відрізати край.
  • Деко заслати папером для випічки. Видавити печеньки. Повинні вийде ковбаски близько п’яти сантиметрів. Залиште трохи місця між. Тісто бісквітне буде зростати.
  • Обсипати пудрою. Через п’ять хвилин ще раз присипати і відправити в духову шафу.
  • Через чверть години дістати. Готовність перевірити зубочисткою.

Кураб’є

Печиво кураб’є завжди має форму квітки. Всередині обов’язково знаходиться варення. Порадуйте себе цим східними ласощами, приготованим будинку по самому простому рецептом.

Інгредієнти:

  • Білок – 2 шт.;
  • Маргарин – 120 гр.;
  • Варення;
  • Пудра цукрова – 10 ч. ложок;
  • Борошно – 200 гр.

Приготування:

  • Маргарин до початку приготування повинен бути м’яким. Змішати з пудрою.
  • Ввести білок. Збити.
  • Засипати борошно. Збити.
  • Вийде м’яке, рідкувате тісто.
  • Взяти мішок кондитерський. Залити тісто.
  • Видавлювати на відстані сантиметра один від одного на деко, який заздалегідь був змазаний маслом.
  • В середину викласти варення.
  • Випікати чверть години. Духова шафа повинен бути розігрітий.
Дивіться також:  Печиво з шоколадом – 8 рецептів домашнього печива

Сирне печиво

Додавши в випічку сир, отримаєте не тільки смачне, але і корисне ласощі.

Інгредієнти:

  • Маргарин – 1 пачка;
  • Сода – 0,5 ч. ложки. Гашене;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Сир – 350 гр.;
  • Цукор – 50 гр.

Приготування:

  • Збити сир і маргарин.
  • Ввести соду. Засипати борошно. Замісити.
  • Прибрати в холод.
  • Через годину розкачати в пласт розміром п’ять міліметрів.
  • Взяти склянку. Вирізати гуртки.
  • Кожну частину вмочити в цукор.
  • Згорнути навпіл.
  • Знову помістити в цукор.
  • Також скласти.
  • Отриманий трикутник вмочити в цукор.
  • Взяти пензлик. Вмочити в олію. Змастити деко. Викласти трикутники. Цукор повинен бути згори. Випікати в духовій шафі.

Савоярді в домашніх умовах

Це ласощі, гордість Французької кухні, вперше було приготовлено для принца Савойського. Спробувавши його будинку десерт, король Франції взяв рецепт приготування і назвав печиво в честь принца.

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Цукор – 300 гр.;
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Приготування:

  • Жовтки помістити в одну ємність. Білки – в іншу.
  • З половиною норми цукру збити жовтки.
  • Іншу норму збити з білками. Вийде густа маса, яка буде білого кольору.
  • Змішати дві маси.
  • Борошно засипати в суміш. Повільно перемішати.
  • Наповнити кондитерський мішок. Можна взяти звичайний пакет і зрізати край.
  • Деко промазати маслом.
  • Видавити ковбаски розміром близько 15 сантиметрів.
  • Через сито обсипати борошном.
  • Помістити в духову шафу. Випекти. Через чверть години дістати.

Дієтичний рецепт на йогурті

Якщо ви на дієті, але хочеться солоденького, приготуйте печиво використовуючи йогурт.

Інгредієнти:

  • Мускатний горіх;
  • Вода – 10 мл;
  • Лимонка;
  • Сметана – 4 ч. ложки;
  • Йогурт – 6 ч. ложок;
  • Борошно пшеничне – 150 гр.;
  • Сода – 0,5 ч. ложки;
  • Кукурудзяне борошно – 75 гр.;
  • Сіль;
  • Фруктоза – 4 ч. ложки;
  • Рослинна олія – 30 мл;
  • Кориця.

Приготування:

  • Змішати два види борошна. Залити сметаною і йогуртом.
  • Залити масло. Розмішати.
  • Засипати фруктозу, корицю, мускатний горіх, сіль. Розмішати.
  • В ложку помістити соду і лимонку. Залити водою. Влити в тісто. Розмішати.
  • Взяти ложку. Викладати на деко, щоб вийшли кола.
  • Запікати в духовій шафі 20 хвилин.
  • Можна взяти будь-повидло. Змастити печиво і накрити зверху другим.
Прокрутка до верху