Зараз можна купити багато видів печива і господині все рідше готують це ласощі будинку. Багато хто забув, що приготувати десерт будинку можна швидше, ніж сходити в магазин. А випічка точно буде свіжа і смачна. Ви можете вибрати будь-який рецепт простого, але смачного печива, і провести кілька приємних хвилин у колі сім’ї за чашкою чаю.
Рецепт простого, але смачного печива в домашніх умовах
Якщо у вас є діти, то вони точно будуть раді спробувати це ласощі.
Інгредієнти:
- Розпушувач – 2 ч. ложки;
- Борошно – 675 гр.;
- Сметана – 300 гр.;
- Цукор – 150 гр.;
- Яйце – 3 шт.;
- Масло селянське – 75 гр.
Посипка:
- Горіх волоський – 75 гр.;
- Цедра лимона – 2 ч. ложки;
- Борошно – 150 гр.;
- Цукор – 75 гр.;
- Масло селянське – 60 гр.;
- Лимонний сік – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Масло повинне бути м’яким. Для цього заздалегідь дістаньте його з холодильника. Покласти в ємність, у якій легко збивати.
- Всипати цукор. Збити.
- Ввести яйця. Влити сметану. Перемішати.
- Розпушувач змішати з сіллю і борошном. Засипати до маслу.
- Замісити. Вийде зам’яка тісто, але в теж час не липнути до рук. Борошно вводите поступово. Може знадобитися більше або менше.
- Накрити пакетом. Прибрати в холод. Залишити на півгодини.
- Для начинки знадобиться холодне масло, яке необхідно розрізати тонкими смужками. Покласти в борошно. Розтерти руками до такого стану, щоб вийшла крихта.
- Горіхи підсмажити. Розрізати.
- Закинути в крихту.
- Цукор, сік і цедру туди ж. Розмішати.
- Вкрити.
- Тісто розкачати. Вийде великий прямокутник.
- Засипати його крихтою.
- Скачати. У підсумку вийде рулет.
- Розрізати на частини. Кожна повинна бути не більше двох сантиметрів.
- Яйце збити. Додати ложку соняшникової олії. Змішати.
- Змастити заготовки.
- Запікати в духовій шафі півгодини.
Домашній рецепт з маргарином
Приготувати випічку на швидку руку вийде за цим рецептом.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.;
- Какао – 2 ч. ложки;
- Борошно – 300 гр.;
- Маргарин – 150 гр.;
- Цукор – 125 гр.;
- Розпушувач – 1 ч. ложка;
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування:
- Перемішати цукор і яйце.
- Збити. Кристаликів цукру залишитися не повинно.
- Маргарин розім’яти, для цього скористайтеся виделкою.
- Змішати з солодкою сумішшю. На вигляд має нагадувати сир.
- Засипати розпушувач і борошно. Замісити.
- Розрізати навпіл. У першу половину всипати ванілін. У другу – какао. Замісити. Виходить, за одним рецептом два смаку.
- Розкачати.
- Взяти формочки вирізати заготовки.
- Взяти силіконову пензлик промазати маслом деко. Розкласти фігурки. Випекти в духовці.
Готуємо на кефірі
Домашнє пісочне печиво смачно і корисно приготувати на кефірі. Спробуйте цю випічку, і вона стане вашим улюбленим ласощами до чаю.
Інгредієнти:
- Маргарин – 90 гр.;
- Сіль;
- Борошно – 370 гр.;
- Цукор – 125 гр.;
- Кефір – 125 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Цукор – 30 гр. для посипання;
- Сода – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Цукор помістити в ємність. Ввести яйце, сіль. Додати розм’якшений маргарин.
- Залити кефір. Всипати соду. Гасити не треба, цю функцію виконає кефір. Засипати борошно. Замісити.
- Вийде щільне тісто. Залишити на півгодини.
- Розкачати. Товщина не повинна перевищувати одного сантиметра.
- Взяти формочки. Вирізати. Якщо немає формочок можна скачати кружечки руками або нарізати ножем смужки.
- Вмочити в цукор. Випекти в духовій шафі.
Рецепт вівсяного печива
Приготувати вівсяне печиво в домашніх умовах допоможе цей рецепт. Якщо хочете здивувати гостей вишуканим смаком, додайте родзинки і шоколад.
Інгредієнти:
- Шоколад – 50 гр.;
- Ванілін;
- Пластівці вівсяні – 1 склянка;
- Родзинки темного кольору – 4 ч. ложечки;
- Цукор – 80 гр.;
- Кориця;
- Борошно – 150 гр.;
- Сіль;
- Маргарин -160 гр.;
- Яйце – 1 шт.;
- Розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Маргарин повинен полежати пару годин на столі. Його з легкістю можна при бажанні замінити вершковим маслом. Розтерти з цукром. Головне не переборщити з цукром. Якщо додати занадто багато, то під час запікання тісто розпливеться, печиво втратить вигляд і смак.
- Додати яйце. Збити.
- Засипати корицю, сіль, ванілін, розпушувач. Розмішати.
- Помістити вівсянку. Змішати.
- Шоколадку нарізати. Разом з родзинками ввести в тісто.
- Борошно насипати в суміш. Замісити.
- Скачати кульки. Розім’яти до стану коржі.
- Пензликом кухонних промазати деко. Розкласти кульки. Випікати в духовій шафі.
Сметанне домашнє печиво
Приготовлена вдома випічка на сметанці, завжди виходить м’якою і ніжною.
Інгредієнти:
- Цукор – 90 гр.;
- Сметана – 250 гр.;
- Борошно – 250 гр.;
- Сіль;
- Розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Сметану налити в миску. Насипати розпушувач і сіль.
- Всипати цукор. Змішати.
- Додати борошно. Замісити. Вийде тісто пластичне.
- Прибрати в холод.
- Дістати через півгодини.
- Розкачати. Вирізати фігури. Можна використовувати будь-які формочки або чарку.
- Змастити деко олією. Розкласти фігурки. Запекти.
З пісочного тіста
Немає нічого простіше і смачніше пісочного печива. Добре і з користю для дітей, можна провести час, приготувавши разом смачну випічку.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.;
- Борошно – 300 гр.;
- Цукор – 110 гр.;
- Маргарин – 200 гр.;
- Сіль.
Приготування:
- Маргарин потрібно м’який. Розтерти з цукром і сіллю.
- Додати яйце. Розмішати.
- Засипати борошно. Замісити.
- Накрити пакетом і залишити в холоді.
- Через півгодини розкачати. Вирізати різні фігурки. Можна для краси вмочити в цукор.
- Взяти пензлик. Промазати деко. Розкласти печиво.
- Помістити в духову шафу. Випікати чверть години.
Цукрове печиво
Смак можна регулювати за бажанням. Якщо любите хрустке – розгортайте тісто тонко. Якщо хочете отримати м’яке печиво – то розгортайте тісто близько одного сантиметра завтовшки.
Інгредієнти:
- Ванільний цукор – пакетик;
- Сметана – 350 гр.;
- Борошно – 750 гр.;
- Цукор – 170 гр.;
- Маргарин – 250 гр.;
- Розпушувач – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Для приготування потрібно м’який маргарин. Його можна замінити маслом. Засипати два види цукру і розтерти. У цьому допоможе вилка.
- Влити сметану. Розмішати.
- У борошно всипати розпушувач. Пересипати до маргарину.
- Замісити.
- Вкрити пакетиком. Прибрати в холод.
- Через півгодини розкачати.
- Вирізати фігурки.
- Укласти на деко. Випікати чверть години. Духовку розігріти, до того моменту як поставите печиво.
Шоколадне ласощі з бісквіту
Цей рецепт сподобається любителям бісквітної випічки. Швидко, просто і смачно.
Інгредієнти:
- Ванілін;
- Цукор – 170 гр.;
- Пудра цукрова – 6 ч. ложок;
- Крохмаль – 55 гр.;
- Яйце – 7 шт;
- Борошно – 110 гр.;
- Сода – 2 ч. ложки. Погасити;
- Какао – 5 ч. ложок.
Приготування:
- Відокремити від яйця жовтки.
- Половину цукру розмішати з жовтками. Другу збити з білками, повинна вийти густа біла маса.
- Просіяти крохмаль з борошном.
- У білки ввести жовтки і соду, розмішати.
- Борошно засипати до яєць.
- Розмішати лопаткою.
- В кондитерський конвертик залити тісто. Можна взяти звичайний пакет і відрізати край.
- Деко заслати папером для випічки. Видавити печеньки. Повинні вийде ковбаски близько п’яти сантиметрів. Залиште трохи місця між. Тісто бісквітне буде зростати.
- Обсипати пудрою. Через п’ять хвилин ще раз присипати і відправити в духову шафу.
- Через чверть години дістати. Готовність перевірити зубочисткою.
Кураб’є
Печиво кураб’є завжди має форму квітки. Всередині обов’язково знаходиться варення. Порадуйте себе цим східними ласощами, приготованим будинку по самому простому рецептом.
Інгредієнти:
- Білок – 2 шт.;
- Маргарин – 120 гр.;
- Варення;
- Пудра цукрова – 10 ч. ложок;
- Борошно – 200 гр.
Приготування:
- Маргарин до початку приготування повинен бути м’яким. Змішати з пудрою.
- Ввести білок. Збити.
- Засипати борошно. Збити.
- Вийде м’яке, рідкувате тісто.
- Взяти мішок кондитерський. Залити тісто.
- Видавлювати на відстані сантиметра один від одного на деко, який заздалегідь був змазаний маслом.
- В середину викласти варення.
- Випікати чверть години. Духова шафа повинен бути розігрітий.
Сирне печиво
Додавши в випічку сир, отримаєте не тільки смачне, але і корисне ласощі.
Інгредієнти:
- Маргарин – 1 пачка;
- Сода – 0,5 ч. ложки. Гашене;
- Борошно – 300 гр.;
- Сир – 350 гр.;
- Цукор – 50 гр.
Приготування:
- Збити сир і маргарин.
- Ввести соду. Засипати борошно. Замісити.
- Прибрати в холод.
- Через годину розкачати в пласт розміром п’ять міліметрів.
- Взяти склянку. Вирізати гуртки.
- Кожну частину вмочити в цукор.
- Згорнути навпіл.
- Знову помістити в цукор.
- Також скласти.
- Отриманий трикутник вмочити в цукор.
- Взяти пензлик. Вмочити в олію. Змастити деко. Викласти трикутники. Цукор повинен бути згори. Випікати в духовій шафі.
Савоярді в домашніх умовах
Це ласощі, гордість Французької кухні, вперше було приготовлено для принца Савойського. Спробувавши його будинку десерт, король Франції взяв рецепт приготування і назвав печиво в честь принца.
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.;
- Борошно – 300 гр.;
- Цукор – 300 гр.;
- Пудра цукрова – 100 гр.
Приготування:
- Жовтки помістити в одну ємність. Білки – в іншу.
- З половиною норми цукру збити жовтки.
- Іншу норму збити з білками. Вийде густа маса, яка буде білого кольору.
- Змішати дві маси.
- Борошно засипати в суміш. Повільно перемішати.
- Наповнити кондитерський мішок. Можна взяти звичайний пакет і зрізати край.
- Деко промазати маслом.
- Видавити ковбаски розміром близько 15 сантиметрів.
- Через сито обсипати борошном.
- Помістити в духову шафу. Випекти. Через чверть години дістати.
Дієтичний рецепт на йогурті
Якщо ви на дієті, але хочеться солоденького, приготуйте печиво використовуючи йогурт.
Інгредієнти:
- Мускатний горіх;
- Вода – 10 мл;
- Лимонка;
- Сметана – 4 ч. ложки;
- Йогурт – 6 ч. ложок;
- Борошно пшеничне – 150 гр.;
- Сода – 0,5 ч. ложки;
- Кукурудзяне борошно – 75 гр.;
- Сіль;
- Фруктоза – 4 ч. ложки;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Кориця.
Приготування:
- Змішати два види борошна. Залити сметаною і йогуртом.
- Залити масло. Розмішати.
- Засипати фруктозу, корицю, мускатний горіх, сіль. Розмішати.
- В ложку помістити соду і лимонку. Залити водою. Влити в тісто. Розмішати.
- Взяти ложку. Викладати на деко, щоб вийшли кола.
- Запікати в духовій шафі 20 хвилин.
- Можна взяти будь-повидло. Змастити печиво і накрити зверху другим.