Кожному зрідка хочеться порадувати себе смачним домашнім тортом і вразити гостей найкращим десертом. Звичайно, простіше піти в магазин і купити готове ласощі. Пропонуємо поповнити навички кращими рецептами тортів в домашніх умовах, які з легкістю зможе приготувати кожна господиня.
Торт «Наполеон» в домашніх умовах
Це найбільш часто зустрічається десерт на багатьох святах, який був особливо поширений у часи Радянського Союзу.
Інгредієнти:
- згущене молоко – банку;
- цукор – 25 г;
- вершкове масло – 400 г м’яке;
- маргарин – 420 г;
- вода – 210 мл;
- борошно – 850 р.
Приготування:
- Маргарин порубати. Влити воду і засипати борошно. Підсолодити і присолити. Вимісити. Охолодити.
- Влити згущене молоко в вершкове масло. Включити міксер на максимум. Збити.
- Розрізати тісто на дев’ять частин. Кожну розкачати окремо. Пласти повинні бути дуже тонкими. Запікати кожен по п’ять хвилин. Режим 180 градусів. Так як готові пласти дуже крихкі і ніжні, діставати їх треба акуратно.
- Промазати пласт, укрити наступним. Так повторювати поки заготовки не закінчаться. Один корж необхідно подрібнити в крихту. І обсипати готовий десерт зі всіх сторін.
З печива без випічки
Використовуючи прості продукти можна приготувати чудовий за смаковими якостями десерт.
Інгредієнти:
- цукор – 100 г;
- сир – 280 м;
- пісочне печиво – 310 г;
- вода – 75 мл;
- желатин – 1 ст. ложки;
- сметана – 260 мл
Приготування:
- Залити желатин водою. Настояти. Прогріти.
- У сметанний продукт насипати цукор. Приєднати сир. Збити. Влити желатинову масу. Розмішати.
- Викласти у форму шаром печиво. Залити частиною крему. Викласти печиво. Розподілити крем. Накрити печивом і вилити залишився крем. Відправити в холод застигати.
Рецепт смачного печінкового торта
Це страва підходить до будь-якого приводу. Виходить красиве, ситне і апетитне ласощі.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 550 г;
- перець;
- яйця – 1 шт.;
- сіль;
- сметана – 0,5 гуртки;
- петрушка – 40 г;
- борошно – 0,5 гуртки;
- цибуля – 4 шт.;
- часник – 3 зубки;
- соняшникова олія;
- морква – 5 шт.;
- майонез – 270 мл
Приготування:
- Промити і просушити субпродукт. Подрібнити. Для цих цілей підійде м’ясорубка або блендер.
- Влити яйце. Додати борошно. Залити сметаною. Підсолити і посипати перцем. Збити. Вийде густуватий маса, як на оладки.
- Випекти млинці на прогрітій сковороді з маслом.
- Нашаткувати цибулю. Натерти морквину. З’єднати і прожарити на сковорідці з додаванням масла. Часникові зубчики подрібнити і змішати з майонезом. Нашаткувати зелень.
- Збирати шарами: блін, майонезний соус, зажарка, зелень. Готовий печінковий торт настояти ніч в холоді.
«Червоний оксамит»
Чудовий червоний колір коржів підкорив весь світ. Пропонуємо приготувати відоме ласощі на своїй кухні.
Інгредієнти:
- оцет – 1 ч. ложка;
- цукор – 390 г;
- вершкове масло – 110 г м’яке;
- морська сіль – 0,5 ч. ложки;
- какао – 2 ст. ложки;
- рослинне масло – 240 мл;
- яйце – 5 шт.;
- кефір – 240 мл;
- борошно – 340 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
- червоний харчовий барвник – 2 ч. ложки гелевого або 3 ст. ложки сухого.
Просочення:
- сир «Філадельфія» (вершковий) – 450 г;
- молоко – 2 ст. ложки;
- сир маскарпоне – 220 г;
- ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
- цукрова пудра – 320 г;
- вершкове масло – 110 г м’яке.
Приготування:
- Помістити в чашу від міксера вершкове масло. Збити. Засипати цукор. Розмішати. В суміші утворюються грудочки. Так і повинно бути.
- Влити рослинне масло. Збити. Насипати ванільний екстракт і влити жовтки. Збити. Налити кефір продовжуючи збивати.
- У налити оцет барвник. Перемішати. В какао насипати соду. Підсолити. Додати борошно. Розмішати. Змішати всі підготовлені продукти. Влити злегка збиті білки і розмішати.
- Випекти три коржі. Якщо є три однакові форми, то можна приготувати одночасно. Якщо ні, то доведеться випікати по черзі. Запікати півгодини. Режим 175 градусів духовий печі. Остудити.
- Для приготування крему продукти повинні полежати пару годин поза холодильника. Збити масло. Помістити Філадельфію, слідом Маскарпоне. Збити. Насипати цукрову пудру. Додати екстракт ванілі. Влити молоко. Збити. Розділити на три частини.
- Промазати бісквіт. Викласти на нього другу частину. Промазати. Накрити третім. Залишилися кремом за допомогою шпателя обмазати всю поверхню десерту.
- Торт червоний оксамит можна зберігати сім діб.
Бісквітна випічка
Найпоширеніший варіант – бісквітний торт. Готувати можна кожен раз новий крем для торта, створюючи нові кулінарні шедеври.
Інгредієнти:
- борошно – 110 г;
- сметана – 420 мл;
- лимонний сік – 4 краплі;
- яйце – 4 шт.;
- цукор – 130 г;
- сіль;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цукрова пудра – 140 р.
Приготування:
- Білки помістити в холодильник і потримати годину. Капнути сік. Підсолити. Збити. Насипати половину пудри. Збити.
- Залишився кількість пудри відправити до жовтків. Збити. Обидві маси повинні вийти повітряними.
- У масу з жовтків насипати борошно. Посипати розпушувачем. Перемішати. Ввести білкову масу.
- Викласти у форму. Запікати півгодини. Рекомендований режим духовий печі 180 градусів.
- Охолодити і розрізати. Має вийти три частини.
- У сметану насипати цукор. Збити. Промазати кожну частину і викласти один на одного.
Медове ласощі
Дотримуючись правильні пропорції, можна приготувати чудовий торт.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложка;
- цукровий пісок – 200 г;
- яйце – 3 шт.;
- сметана – 500 мл;
- цукровий пісок – 200 г для крему;
- борошно – 520 г;
- мед – 45 р.
Приготування:
- В цукор влити мед. Перемішати.
- Додати яйця і засипати борошном. Насипати соду. Замісити. Розрізати на сім частин. Розкачати як можна тонше.
- Запікати в духовій печі до коричневого забарвлення. Режим 215 градусів.
- Дістати і відразу обрізати до потрібної форми. Обрізки відкласти. Так повторити з усіма частинами.
- Засипати цукор в сметану. Збити. Отриманою масою промазати кожну випечену частина і викласти один на одного. Обмазати повністю заготівлю кремом. Подрібнити обрізки, і обсипати торт.
Млинцевий торт з заварним кремом
Заварний крем перетворює всі види коржів дивовижні торти. Пропонуємо перетворити звичайні млинці в чудове ласощі, яке замінить сніданок і послужить чудовим перекусом в школі або на роботі.
Інгредієнти:
- цукор – 3 ст. ложки;
- вершкове масло – 50 г;
- яйце – 2 шт.;
- какао – 1 ст. ложка;
- борошно – 2 гуртки;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- молоко – 2 гуртки;
- вода – 1 склянка;
- сода – 0,5 ч. ложки.
Крем:
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. ложки;
- молоко – 2 гуртки;
- цукор – 1,5 гуртки.
Приготування:
- Цукор насипати соду. Влити яйця. Підсолити. Залити водою. Прогріти молоко і влити половину полкружки. Засипати борошно. Розмішати. Залити молоко, що залишилося. Збити. В половину готової маси насипати какао. Перемішати. Другу залишити білою.
- Промазати маслом сковорідку. Нагріти. Випекти млинці.
- Кожен готовий млинець промащувати вершковим маслом і укладати один на одного. Випікайте по черзі білий і шоколадний, щоб вийшла різнобарвна гірка.
- Кухоль цукру залити кухлем молока. Прогріти.
- Змішати яйця з борошном і половиною гуртки цукру. Перемішати і залити кухлем молока. Грудки необхідно розбити. Залити в гаряче солодке молоко. Вливати треба малими порціями і постійно заважати. Закип’ятити. Остудити.
- Промазати кремом готові млинці. Прикрасити за бажанням.
Щоб смакові якості торта розкрилися повністю, рекомендується помістити його в холодильник і настояти мінімум 3 години.
Десерт «Три шоколаду»
Останнім часом десерт придбав величезну популярність. Розкриємо секрети приготування дивно смачних ласощів.
Інгредієнти для коржа:
- цукровий пісок – 65 г;
- вершки – 110 мл;
- ваніль – 1 ч. ложка екстракту;
- борошно – 120 г;
- розпушувач – 11 г;
- яйця курячі – 4 шт.;
- масло – 110 г м’яке вершкове;
- шоколад – 110 г;
- лікер, можна застосовувати Бейліз або будь схожий – 45 мл;
- цукор – 110 г для білків.
Глазур:
- масло – 45 г вершкове;
- шоколад – 90 р.
Для мусу:
Інгредієнти | Мус молочний шоколад | Мус чорний шоколад | Мус білий шоколад |
---|---|---|---|
вершки (33%) | 330 мл | 330 мл | 330 мл |
молоко | 65 мл | 65 мл | 65 мл |
масло (вершкове) | 35 г | 35 г | 35 г |
шоколадка | 230 г молочної | 230 г чорної | 230 г білої |
желатин | 10 г | 9 г | 12 р |
лікер (Бейліс) | 45 мл | 45 мл | 45 мл |
Приготування:
- Імпульсно В СВЧ-печі розтопити шоколад. Остудити. Підсолодити масляний шматок і збити. Залити шоколад. Збити. Маса потрібна пишна. Залити 4 жовтки. Посипати ваніллю. Збити. Посипати розпушувачем. Розмішати. Посипати борошном. Розмішати.
- Обсяг цукру для білків висипати в білки і збити. Перекласти в шоколадну масу. Розмішати. Перемістити у форму і запекти. Діаметр форми – 23 сантиметри. Знадобиться півгодини і температура 160 градусів. Остудити. Бажано дати відлежатися добу під рушником. Якщо немає часу, відправити в морозилку на півгодини.
- Помістити корж в кільце роз’ємне. У вершки влити лікер. Перемішати і просочити бісквіт. Помістити в морозильну камеру разом з кільцем.
- Тепер підійшла черга чорного мусу. В молоко засипати желатин. Перемішати і відставити. Маса повинна розбухнути. Після чого розігріти в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі.
- Розтопити шоколад і вершкове масло. Залити желатин. Розмішати. Намагайтеся щоб температура змішуються продуктів була однакова. Остудити. Додати Бейліз і перемішати.
- Збити вершки. Залити підготовлену суміш. Розмішати лопаткою. Залити на корж. Відправити в холодильне відділення.
- Мус з білим і молочним шоколадом готується так само, як і чорний.
- Коли залитий мус застиг, полити мусом з молочного шоколаду. Відправити застигати.
- Приготувати залишився мус і залити десерт. Залишити до застигання.
- Розтопити компоненти для глазурі. Видалити кільце з десерту. Прикрасити.
Частування «Зебра»
Цікавий окрас коржів буде приємною несподіванкою при розрізуванні ласощі. Крем на основі сметани ідеально підходить для зебри, але за бажанням можна просочувати будь-яким іншим кремом.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложка;
- какао – 3 ст. ложки;
- борошно – 2 гуртки;
- сметана – 200 мл;
- яйце – 4 шт.;
- цукор – 0,5 гуртки в крем;
- цукор – 1 склянка;
- сметана в крем – 1 склянка;
- оливкова олія – 100 мл
Глазур:
- вершкове масло – 55 г;
- цукор – 3 ст. ложки;
- сметана – 3 ст. ложки;
- какао – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Підсолодити яйця. Перемішати. Ввести соду. Залити масло, слідом сметану.
- Збити. Посипати борошном. Розмішати. В одну частину додати какао. Другу частину тіста залишити білою.
- Підготувати дві великі ложки та спеціальну форму (бажано роз’ємну). Зачерпнути білу масу. Помістити в центр форми. Потім залити темне тісто. Чергувати поки обидві маси не закінчаться.
- Помістити в прогріту духову піч і потримати 45 хвилин. Режим 200 градусів.
- У сметану (обсяг для кремової маси) насипати цукровий пісок і збити.
- Охолодити корж. Розрізати. Необхідно три пласта. Промазати кремовою масою і викласти один на одного.
- Розтопити масло в сотейнику, влити сметану. Насипати какао і цукровий пісок. Розмішати і варити до густоти. Вмочити силіконову кисть в шоколад і промазати зібраний десерт.
Простий торт без випічки
Не всім подобається стояти годинами біля плити і стежити щоб не згоріли коржі. Пропонуємо швидкий десерт, не вимагає випічки.
Інгредієнти:
- круглі вафельні коржі – упаковка;
- згущене молоко – банку;
- подрібнені горіхи – 130 г;
- шоколадна плитка – 1 шт.
Приготування:
- У згущене молоко насипати горіхи. Промазати коржі. Сформувати торт.
- Розтопити в НВЧ-печі шоколадку. Промазати поверхню десерту. Настояти 5 годин.
Дуже смачний торт «Панчо»
Пропонуємо самий смачний, традиційний метод приготування.
Інгредієнти:
- цукор – 1,5 гуртки;
- сметана для крему – 3 гуртки;
- цукор в крем – 1 склянка;
- какао – 40 г;
- борошно – 3 гуртки;
- сметана – 1,5 гуртки;
- шоколадна плитка для глазурі – 1,5 шт.;
- яйця – 5 шт.;
- сода – 2 ч. ложки гашеного.
Приготування:
- Компоненти для крему змішати і збити.
- Складові для тіста з’єднати і збити. Випекти два бісквіта. Режим духовий печі 200 градусів. Час – півгодини. Охолодити.
- Один корж розрізати вздовж і промазати шаром крему, а другий нарізати на кубики.
- Наколоти виделкою кубик. Вмочити в крем. Помістити на блюдо. Повторити процес з усіма шматками, викладаючи їх гіркою.
- Розтопити шоколадну плитку. Полити торт.
Торт «Мурашник»
Цікава, красива гірка прикрасить ваше свято. Рекомендується пропускати тісто через м’ясорубку або порвати руками на дуже дрібні шматочки.
Інгредієнти:
- згущене молоко – банку варена;
- цукор – 110 г;
- борошно – 700 г;
- сметана – 200 мл;
- сода – 0,5 ч. ложечки гашене;
- сіль – щіпка;
- олія – 200 г вершкове.
Приготування:
- Розтопити маргарин. Підсолодити. Додати соду. Влити сметанний продукт. Підсолити. Насипати борошно. Замісити.
- Включити м’ясорубку. Помістити тісто. Прокрутити. Викласти на деко. Випікати, поки тісто не стане золотим. Дістати, пересипати у високу миску і розім’яти товкачиком. Сильно подрібнювати не треба, повинні бути маленькі шматки, але не крихта. Подрібнювати потрібно швидко, щоб не охололо. Духова шафа повинен бути прогрітий до 185 градусів.
- Помістити згущене молоко і дуже швидко розмішати. Сформувати. Повинна вийти гірка.
Торт «Прага»
Головна умова ідеального десерту – якісні продукти.
Інгредієнти:
- згущене молоко – 120 мл;
- яйце – 6 шт.;
- борошно – 120 г;
- вершкове масло для глазурі – 50 г;
- абрикосовий джем – 50 г;
- цукор – 150 г;
- жовток – 1 шт.;
- какао – 35 г;
- шоколад – 80 г;
- вершкове масло – 35 г;
- ванілін – щіпка;
- какао для крему – 20 г;
- вершкове масло для крему – 200 г;
- вода – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Білки збити. Насипати цукровий пісок (половину від норми).
- З залишками цукру збити жовтки. Додати першу масу. Змішати з борошном, потім додати какао.
- Розігріти олію. Влити в тісто. Розмішати. Викласти у форму.
- Випікати півгодини. Духовка потрібна прогрітій (195 градусів). Остудити. Відставити на 13 годин. Розрізати. Знадобиться три коржа.
- У воду влити жовток. Додати згущене молоко і екстракт ванілі. Зварити масу на водяній бані. Збити жирний шматок для крему. Насипати какао і помістити відварену масу. Збити.
- Два коржі промазати підготовленим кремом. Накрити третім. Промазати джемом поверхня і краї. Охолодити. Джем повинен застигнути.
- Розтопити вершкове масло з шоколадкою. Перемішати. Промазати десерт.