13 рецептів вівсяного печива в домашніх умовах

Будь рецепт вівсяного печива в домашніх умовах передбачає використання доступних продуктів і мінімум часу. Ароматна хрустка випічка не тільки порадує своїм апетитним виглядом і ніжним смаком, але і наситить організм корисними речовинами.

Домашнє вівсяне печиво — класичний рецепт

Саме просте в приготуванні — печиво за традиційним рецептом. Воно відрізняється смаком, знайомим з дитинства.

Інгредієнти:

  • 350 г вівсянки або геркулеса;
  • 200 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 170 г цукрового піску;
  • 250 г вершкового масла;
  • 3 р погашеної кислотою соди або розпушувача.

Порядок дій.

  • У чашці швидко збивають масло з цукром, поки суміш не придбає однорідний білий колір.
  • Вбивають яєчка, збовтуючи віночком.
  • В іншому посуді з’єднують борошно з розпушувачем і засипають в солодку яєчно-масляну масу.
  • Насипають вівсянку, ретельно перемішують.
  • Тісто ставлять настоюватися в холодильник на 1,5 години.
  • З охолодженої маси формують плоскі кружечки. Щоб тісто не липло до долонь, їх змочують водою.
  • Заготовки розкладають на аркуші з пергаментом на відстані один від одного. Випікають при 180 градусах 16-18 хвилин.

Порада: приготоване печиво треба відразу дістати з духовки. Ласощі стає хрустким і розсипчастим, коли охолоне.

Рецепт приготування з вівсяних пластівців

Склад продуктів можна змінювати на власний розсуд, наприклад, замінюючи яблука апельсином, а ізюм — чорносливом.

Інгредієнти:

  • 300 г вівсяних пластівців;
  • 200 р масла;
  • 200 г цукру;
  • 1 велике яблуко;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 70 г родзинок;
  • 1 яйце;
  • 3 г гашеного соди;
  • 2 г ваніліну.

Кроки приготування.

  • Масло розм’якшують, підігріваючи на водяній бані, і збивають з цукровим піском, поки не вийде повітряна суміш.
  • Додають яйце і ванілін, продовжують збивати. Вмішують соду.
  • Очищене яблуко, родзинки та горіхи дрібно нарізають і кладуть в загальний склад.
  • З отриманої маси на застелене папером деко ложкою викладають акуратні кульки.
  • Печиво готують близько чверті години при 190°С.

Печиво з бананом

Фруктова випічка виходить незвичайно ніжною і вишуканою. Рецепт не містить масла і яєць, тому підходить для всіх, хто піклується про свою фігуру.

Інгредієнти:

  • 320 г геркулесових пластівців швидкого приготування;
  • 2 стиглих банана середнього розміру;
  • 130 г сухофруктів.

Кроки приготування.

  • Очищені банани товчуть до отримання однорідної кашки.
  • В бананову масу додають геркулес. Склад залишають при кімнатній температурі на 40 хвилин.
  • Вибрані сухофрукти заливають окропом на пару хвилин, потім шаткують і вмішують в бананове тісто.
  • За допомогою ложки формуються коржі. Вівсяне печиво з бананом випікається при 180°С 15-17 хвилин.
Дивіться також:  Печиво на майонезі розсипчасте, що тане в роті – 6 простих рецептів

Рецепт ніжного і повітряного печива з корицею

Випічка виходить легкою, хрусткою з привабливим пряним ароматом.



Необхідні компоненти:

  • 300 г вівсяних пластівців;
  • 180 г цукру;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 6 г розпушувача;
  • 220 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 40 мл рідкої сметани;
  • 15 мл яблучного варення;
  • 1 яйце;
  • 8 г порошку кориці.

Кроки приготування.

  • Масло розм’якшують при кімнатних умовах.
  • Вівсяні пластівці трохи підсмажують на сковороді на слабкому вогні, потім подрібнюють на борошно в кавомолці або блендері.
  • В тарілці змішують борошно, подрібнену вівсянку, ванільний цукор, корицю, цукровий пісок, розпушувач. Додають розм’якшене масло, сметану, варення. В кінці вбивають яйце, все перемішують.
  • Від тесту відщипують шматочки, формуючи з них невеликі коржі. Викладають на застелений пергаментним папером деко.
  • Печиво готується 20 хвилин при 175°С.

Дієтичне вівсяне печиво

Випічку за цим рецептом можна вживати навіть на строгій дієті.

Продукти:

  • 120 г вівсяних пластівців;
  • 120 мл натурального йогурту;
  • 1 сирий білок;
  • 10 г цукру (або 2 таблетки цукрозамінника);
  • 3 г розпушувача;
  • 2 г ванілі.

Кроки приготування.

  • У мисці змішують йогурт, підсолоджувач, білок.
  • В окремому посуді до пластівців додають розпушувач, ванілін.
  • Обидва складу з’єднують, ретельно розмішують. Тісто має вийти більш густим, ніж на оладки.
  • Готову масу розливають по силіконових формочках і відправляють в духовку, розігріту до 180°С. Пробувати дієтичне печиво можна вже через 15 хвилин.

Рецепт від Юлії Висоцької

Відома телеведуча пропонує найрізноманітніші способи випікання вівсяного печива. Незвичайним, але дуже смачним виходить десерт з ягодами і білим шоколадом.

Інгредієнти:

  • 100 г геркулесових пластівців;
  • 350 г борошна вищого сорту;
  • 120 г тростинного цукру;
  • 110 г м’якого вершкового масла;
  • 2 столові яйця;
  • 50 г вишні (свіжої, замороженої або в’яленої);
  • 50 г журавлини;
  • 50 мл молока;
  • полплитки білого шоколаду;
  • 5 р коричного порошку;
  • 5 г морської солі;
  • 4 г розпушувача.

Послідовність дій.

  • Шоколад ламають на дрібні шматки, з’єднують з журавлиною і вишнею.
  • Окремо змішують борошно, сіль, розпушувач, порошок кориці.
  • В іншій мисці яйце і масло збивають з тростинним цукром, поступово вливаючи молоко.
  • Всі інгредієнти з’єднують. В останню чергу додають геркулес.
  • На деко з пергаментом ложкою викладають тісто. Печиво печуть при 190°С 15 хвилин.

Печиво з вівсяної муки без яєць

Смачну розсипчасту випічку, за смаком нагадує магазинне печиво, можна приготувати і без додавання яєць.

Дивіться також:  Печиво на сковороді – 7 рецептів на швидку руку

Необхідні компоненти:

  • 125 г вівсяних зерен;
  • 125 г борошна для хліба;
  • 110 г цукрового піску;
  • 110 г вершкового масла;
  • 20 мл відфільтрованої води;
  • 3 р погашеної соди.

Кроки приготування.

  • У каструльку кладуть масло, соду, наливають ложку води і нагрівають на водяній бані, поки масло повністю не розтане.
  • Зерна перемелюють в блендері або кавомолці.
  • Змішують мелену вівсянку, борошно і цукор. З’єднують всі інгредієнти. Тісто треба вимішувати довго, щоб воно стало пластичним.
  • Розкочують корж висотою 0,5 мм і вирізують з неї з допомогою склянки або формочок напівфабрикати для печива.
  • Фігурки акуратно розкладають на деко з пергаментом і поміщають в духовку, розігріту до 200°С, на 12-14 хвилин.

Рецепт без додавання борошна

Вівсяне печиво без борошна і з додаванням цукрозамінника сподобається тим, хто дотримується раціону для зниження ваги.

Необхідні продукти:

  • 250 г вівсяних зерен;
  • 120 мл знежиреного молока;
  • 2 яйця;
  • 3 таблетки цукрозамінника;
  • 40 мл води.

Спосіб приготування.

  • Вівсянку заливають молоком і залишають для набухання на 30 хвилин.
  • Жовтки відокремлюють від білків. Набряклі вівсянку змішують з жовтками.
  • Цукрозамінник розчиняють у воді і додають до вівсянці.
  • Міксером на максимальній швидкості збивають білки. Пишну масу акуратно з’єднують з солодкою вівсянкою.
  • З отриманого тіста ліплять невеликі кульки, укладають їх на деко. Пекти при 180°С близько 22 хвилин.

Готуємо з медом

Печиво за цим рецептом можна давати навіть дитині з року, якщо у нього немає алергії на мед і цитрусові. Завдяки додаванню лимонної цедри випічка набуває більш виражений аромат.

Інгредієнти:

  • 250 г вівсяних пластівців;
  • 180 г вершкового масла;
  • 2 столові яйця;
  • 5 мл розпушувача;
  • 20 г подрібненої лимонної цедри.

Кроки приготування.

  • Пластівці трохи підсушують на сухій сковороді і подрібнюють у блендері.
  • У вівсяну борошно додають яйця, соду, цедру і мед, добре розмішують.
  • Щоб тісто загусло, його ставлять в холодне місце на 40 хвилин.
  • З охолодженої маси ліплять невеликі кругляшки і запікають їх протягом 15 хвилин при 190°С.

Вівсяне печиво по ГОСТу

Класичний колір, запах, смак і структура цього печива досягаються способом випікання по ГОСТу.

Необхідні продукти:

  • 80 г вівсяного борошна;
  • 170 г пшеничного борошна;
  • 80 г маргарину;
  • 180 г цукру;
  • 30 г родзинок;
  • 5 р коричного порошку;
  • 2 р солі;
  • 2 г гашеного соди;
  • 40 мл води;
  • 2 г ваніліну.
Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

Кроки приготування.

  • Ізюм замочують у воді на 30 хвилин, після подрібнюють у блендері.
  • Маргарин розм’якшують при звичайній температурі і з’єднують з ваніліном, цукром, родзинками.
  • До суміші додають підсолену воду і корицю.
  • Засипають вівсяну муку, потім пшеничне. Замішують пластичне тісто.
  • Розкочують корж товщиною 8 мл і вирізують з нього гуртки.
  • Печиво підсмажується при 200°З чверть години.

Вівсяне печиво шоколадне

Склад класичного печива доповнюють горішки, шоколад, які надають йому незабутній аромат і унікальний смак.

Склад компонентів:

  • 300 г геркулесових пластівців;
  • 200 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 150 г молочного шоколаду;
  • 140 г цукру;
  • 140 г коричневого цукру;
  • 220 г маргарину;
  • 10 г розпушувача;
  • 120 г лісових горіхів;
  • 4 г ваніліну;
  • 8 г солі;
  • 10 г кукурудзяного крохмалю.

Рецепт приготування.

  • Маргарин розм’якшують в природних умовах і змішують з двома видами цукру.
  • Пару яєць збивають з ваніліном.
  • Борошно з’єднують з геркулесом, сіллю, розпушувачем, крохмалем.
  • Перемішують всі заготовки.
  • Горіхи подрібнюють за допомогою блендера, шоколад дрібно нарізають або натирають на середній тертці. Додають до решти інгредієнтів.
  • Тісто викладають десертною ложкою акуратними гірками на деко, застелене пергаментом.
  • Десерт випікати 15 хвилин при 180°С.

Рецепт на кефірі

Черговий рецепт низькокалорійної випічки сподобається всім, котрі худнуть.

Інгредієнти:

  • 300 г вівсяних пластівців;
  • 50 мл меду;
  • 300 мл кефіру 1% жирності;
  • 2 г ваніліну;
  • 3 г кориці;
  • 3 г гашеного соди;
  • 50 г подрібнених сухофруктів на вибір.

Спосіб приготування.

  • Вівсянку вимочують в кефірі протягом 30 хвилин.
  • До пластівців додають інші компоненти і ретельно перемішують.
  • На аркуші з пергаментом розміщують рівні шматочки тіста. Запікають при 180 градусах 13 хвилин.

З кокосовою стружкою

Кокос — вдалий інгредієнт, які не тільки додає оригінальності смак печива, але і робить його зовнішній вигляд привабливіше.

Продукти:

  • 100 г геркулеса;
  • 300 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 180 г цукру;
  • 190 г кокосової стружки;
  • 20 мл меду;
  • 10 г погашеної соди.

Рецепт приготування.

  • В розтопленому маслі перемішують соду і мед.
  • Окремо з’єднують геркулес, борошно, какао, цукор. Додають до масляно-медової суміші.
  • З отриманого тіста роблять кругляшки, розміщують їх на пергаменті.
  • Кокосове печиво з вівсяних пластівців печуть при 180°З чверть години.

Вівсяне печиво, випечене самостійно, подають як додаток до сніданку або у вигляді корисного!

Прокрутка до верху