Хто з нас не любить таке ласощі з італійської кухні, як піца? Неможливо знайти людину, яка жодного разу не пробував би цей делікатес. Якщо на похід в кафе немає бажання, або він відкладається з якихось інших причин, то спробуйте приготувати справжню піцу прямо на своїй кухні!
Домашня піца з ковбасою
Рецепт піци в духовці з додаванням ковбаси не являє собою нічого складного.
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- ковбаса – 150 г;
- помідор – 1 шт.;
- сир – 150 г;
- молоко – ½ склянки;
- раст. масло – 1 ст. ложка;
- борошно – 1 склянка;
- тому.паста – 1 ст. ложка;
- плавлений сир – 2 ст. ложки;
- спеції.
Тепле молоко змішується в мисці з борошном і маслом, потім додаються спеції. Починаємо замішувати тісто. У результаті повинна вийти пластична маса, яка буде легко розгортати. Томатна паста перемішується разом з плавленим сиром.
Розкачуємо тісто і кладемо на деко. Ретельно змащуємо поверхню отриманим соусом. Нарізаємо скибочками ковбасу, а помідори кружечками, після чого викладаємо начинку на основу. Зверху посипаємо сиром. Випікаємо в духовій шафі протягом 15-ти хвилин.
З ананасами і курячою грудкою
Незвичайний варіант приготування з ананасами і куркою. Обов’язково спробуйте!
Що потрібно:
- готове тісто;
- куряча грудка – 300 г;
- ананаси – 300 г;
- сир – 70 г;
- тому. паста – 3 ст. ложки;
- раст. масло – 3 ст. ложки;
- сіль, спеції.
Готуємо всі необхідні продукти і ставимо розігріватися духову піч. Обсмажуємо з обох сторін курячу грудку разом з маслом. Коли з’явиться золотава скоринка, знімаємо її з плити, ставимо охолонути й нарізаємо невеликими скибочками.
Розкачуємо тісто, застеляємо деко папером і кладемо туди заготовку. Змащуємо її томатною пастою. Рівномірно викладаємо на поверхні нарізану грудинку. Слідом кладуть нарізані півколами ананаси. Завершальний етап начинки – це твердий сир, натертий на крупній тертці. Випікаємо піцу протягом 15-ти хвилин.
З ковбасою і сиром
Швидка піца в духовці – це традиційний рецепт приготування, який широко використовується в більшості кафе. При цьому начинка може бути довільною, виходячи з вашої фантазії.
Що потрібно:
- борошно – 200 г;
- дріжджі – 1 ч. ложка;
- сир – 200 г;
- оливки. масло – 2 ст. ложки;
- сирокопчена ковбаса – 150 г;
- тому. паста – 3 ст. ложки;
- спеції.
Дріжджі заливаються теплою водою і стоять в такому вигляді 15 хвилин, щоб активізуватися. Просеянная заздалегідь борошно змішується в мисці з сіллю. В середині в суміші робиться невелика ямка, куди кладуть дріжджі. Додаємо трохи води і починаємо замішувати тісто.
Воно скочується в кульку, потім кладуть у миску, де налито рослинне масло. Обкачуємо повністю тісто, стягаємо миску плівкою і залишаємо підніматися на пару годин в теплому місці. Необхідно розігріти Духовку заздалегідь. Трохи розминаємо підійшло до того часу тісто розгортаємо в коло діаметром 30 сантиметрів і викладаємо на деко.
Ковбаса ріжеться кружечками, а сир натирається на крупній тертці. В кінці він ділиться на дві рівні частини. Заготівля для піци змащується по всій поверхні томатною пастою, посипається сиром, після чого кладеться ковбаса. Ще раз посипаємо сиром і ставимо в духовку на 10 хвилин. Коли сир повністю не розплавиться – піца готова.
Рецепт «Маргарити»
Маргарита вважається найлегшою в приготуванні піци. Хочете це перевірити? Тоді спробуйте відтворити традиційний рецепт самостійно.
Це найшвидша піца в духовці, яка не забере у вас багато часу.
Що потрібно:
- готове тісто – 300 г;
- тому. соус – 120 г;
- сир «Моцарелла» — 150 г;
- помідор – 1 шт.;
- базилік;
- оливки. масло – 2 ст. ложки.
Розкачуємо тісто в круглий пласт. Можна купити готове, або заздалегідь приготувати його самостійно. Щоб заготовка не втратила форму, її краще розкачувати на пергаменті, посипати борошном і потім на цій же папері випікати на деку. Формуємо бортики по краях приблизно по 2 сантиметри, щоб під час випікання начинка не витікала.
Рівномірно змащуємо основу томатним соусом. Важливий момент: його має бути багато. Зверху збризкуємо оливковою олією, якщо є спеціальний пульверизатор. Якщо ні, то можна просто акуратно розмазати його.
Випікаємо заготівлю близько 10-ти хвилин при температурі 250 градусів, щоб тісто підрум’янилося і стало хрустким. У цей час потрібно зайнятися нарізкою «Моцарели» невеликими пластинками по півсантиметра і помідорів напівкружечками. Коли корж буде готовий, розламуємо сир на шматочки і розкладаємо по всій поверхні піци, потім помідори і в кінці листочки базиліка. Розігріваємо духову піч до максимуму, і випікаємо «Маргариту», поки сир повністю не розтане.
З куркою і грибами
Що потрібно:
- борошно – 300 г;
- дріжджі – ½ ч. ложки;
- раст. масло – 2 ст. ложки;
- сіль;
- цукор;
- куряча грудка – 200 г;
- шампіньйони – 5 шт;
- «Моцарелла» — 100 г;
- сир твердих сортів – 100 г;
- вершки – 2 ст. ложки;
- тому. кетчуп – 2 ст. ложки;
- базилік;
- спеції.
Як і завжди, у першу чергу займемося підготовкою необхідних інгредієнтів для приготування. Потім замішуємо тісто. В теплу воду кладемо по чайній ложці солі і цукру, потім рослинне масло і дріжджі. Заважаємо суміш і туди борошно просіваємо, коли маса набуде однорідне стан.
Промиваємо та нарізаємо курячу грудку, обсмажуємо її на сковороді з обох сторін, додавши улюблені спеції. Найкраще підійде паприка і чорний запашний перець. Це займе приблизно 10 хвилин, поки м’ясо не підрум’яниться. Після цього вимикаємо плиту і залишаємо курку охолонути.
Нарізаємо обидва види сиру будь-яким звичним способом. Найоптимальніший варіант – це шматочки невеликого розміру. Наступним етапом буде шинкування грибів. Розігріваємо духову піч до 200 градусів. Розминаємо тісто, перекладаємо на пергамент, присипану борошном, і розгортаємо в круглий пласт діаметрів 30 сантиметрів.
Змащуємо поверхню заготовки кетчупом, злегка поливаємо вершками. Потім викладається курка, гриби і тертий сир. Випікаємо піцу протягом 15-ти хвилин, коли з’явиться рум’яна кірочка, можна діставати готову страву.
З маринованими огірками
Що потрібно:
- готове тісто;
- ковбаса – 300 г;
- сир-250 г;
- солоні огірки – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- кетчуп або те. паста/соус.
В першу чергу необхідно нарізати ковбасу, цибулю і солоні огірки кружечками. Сир натирається весь на крупній тертці. Деко змащують по всій поверхні маслом. Додатково можна взяти пергаментний папір, застеливши нею дно.
Тісто розкочується в круглий пласт, а краї заминається, щоб начинка не витікала. Основа для піци змащується необхідною кількістю томатної пасти, після чого туди викладається ковбаса, цибуля, огірочки і все це на завершення посипається тертим сиром. Страва готується 20 хвилин.
Неаполітанська піца
Що потрібно:
- борошно – 150 г;
- сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
- оливки. масло – 2 ст. ложки;
- тому. соус – 100 р;
- помідори черрі – 5 штук;
- маслини;
- сир «Моцарелла» — 50 р;
- спеції (базилік, орегано, чебрець).
Замочуємо дріжджі в теплій воді на 15 хвилин. Потім додаємо туди борошно, половину чайної ложки солі, цукор і масло. Ретельно розмішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною і пружною. Залишаємо тісто підніматися, і приступимо до начинки.
Очищені від шкірки помідори ріжуться на чотири частини, маслини-кільцями, «Моцарелла» натирається на крупній тертці, а базилік можна просто порвати хаотично руками. У томатний соус додається чебрець і орегано, щоб надати йому пікантності. Розігріваємо духову піч до 200 градусів.
Розкачуємо тісто для піци в круглий пласт, формуючи бортики товщиною приблизно 1 сантиметр. Змащуємо поверхню томатним соусом, викладаємо помідори, маслини, базилік і сир. Можна приправити прованськими травами. Готування триває близько 15-ти хвилин.
Каприччоза — покроковий рецепт
Що потрібно:
- борошно – 170 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
- оливки. масло – 1 ст. ложка;
- печериці – 15 шт.;
- сир – 150 г;
- вершки – 50 мл;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- солодкий перець – 1 шт.;
- кукурудза;
- маслини – 1 банка;
- тому. паста – 2 ст. ложки;
- базилік.
Замочуємо на 10 хвилин в теплій воді дріжджі, після чого додаємо туди масло. Ретельно перемішуємо, просіваємо борошно, кладемо цукор, сіль і сушений базилік. Потім наливаємо в суміш трохи води і починаємо замішувати тісто. Залишаємо його в теплому місці і займемося підготовкою начинки.
Ріжемо печериці тонкими пластинками, потім тушкуємо їх деякий час на сковороді разом з вершками і цибулею. Смажимо суміш, поки вершки повністю не выпарятся. Розкачуємо тісто в коло, формуючи бортики по краях. Змащуємо поверхню оливковим маслом за допомогою пензлика. Слідом йде томатна паста, маслини, кукурудза, нарізаний перець. Зверху посипаємо сиром і сушеним базиліком. Випікаємо блюдо півгодини.
«Чотири сиру» в домашніх умовах
Що потрібно:
- борошно – 0,5 кг;
- дріжджі – 1 ч. ложка;
- сіль;
- цукор;
- помідор – 1 шт.;
- тому. соус;
- часник;
- червоний перець – 1 шт.;
- мелений перець;
- базилік;
- «Моцарелла» — 200 г;
- «Чеддер» — 200 г;
- «Пармезан» — 200 г;
- «Дорблю» — 200 г;
- твердий сир будь – 100 г;
- оливки. масло – 2 ст. ложки.
В першу чергу розігріваємо духову піч до максимальних показників. Замішуємо тісто, формуючи щільний кульку. Присипаємо його борошном, кладемо в миску і ставимо в тепле місце підходити на півгодини.
Робимо томатний соус. Змішуємо рубані помідори, подрібнені листочки базиліка, часник і оливкове масло. Обсмажуємо суміш на сковороді приблизно одну хвилину. При необхідності можна підлити трохи води.
Розкачуємо тісто в коло товщиною 1 сантиметр, не забуваючи про бортах. Тепер наріжемо всі види сиру для начинки піци. Візуально ділимо основу на 4 частини, змащуємо її томатним соусом і починаємо розкладати сири. Зверху посипаємо «Моцарелою» і викладаємо нарізану кільцями перець. Випікаємо піцу протягом 15-ти хвилин.
Рецепт піци Гавайської
Гавайська піца на кефірі – це відмінний варіант для тих, хто любить ніжне і повітряне тісто.
Що потрібно:
- яйця курячі – 2 шт.;
- сіль – 1 ч. ложка;
- цукор – ½ ч. ложки;
- кефір – 1 склянка;
- сода – ½ ч. ложки;
- борошно – 200 г;
- слив. масло – 120 г;
- куряче філе – 200 г;
- ананаси – 1 банка;
- зелень – 1 пучок;
- сир «Пармезан» — 100 г;
- тому. паста – 1 ст. ложка;
- шампіньйони – 5 шт.
Замішуємо тісто з яєць, солі, цукру, розтопленого шматочки масла і соди. Просіваємо в суміш борошно, а невелику частину залишаємо для розкачування основи на столі, щоб вона не прилипала. Залиште тісто трохи піднятися і змажте по всій поверхні піцу томатним соусом.
Наступний етап – це начинка. Варену курку нарізаємо маленькими кубиками. Найкраще підійде копчений продукт, але якщо його немає, то можна використовувати перший варіант. Таким же чином нарізаються і апельсини. Гриби ретельно промиваються і ріжуться тонкими пластинками. Попередньо не забудьте їх витерти. Не можна, щоб хоч крапля вологи потрапила в тісто.
Викладаємо в довільному порядку начинку на піцу і зверху повністю посипаємо тертим «Пармезаном». Можна додати улюблені спеції. Готуємо страву 20 хвилин, температура 180 градусів.
З морепродуктів в духовці
Що потрібно:
- борошно – 250 г;
- дріжджі – 2 ч. ложки;
- сіль – ½ ч. ложки;
- оливки. масло – 1 ст. ложка;
- королівські креветки – 5 шт.;
- мідії – 100 г;
- кальмари – 150 г;
- помідор – 1 шт.;
- тому. паста – 2 ст. ложки;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сир – 100 р.
Приготування «Маринары» не викличе ніяких труднощів у досвідчених господинь. В першу чергу необхідно підготувати інгредієнти. Відварюємо всі морепродукти в окропі до стану повної готовності близько 10-ти хвилин. Замішуємо тісто і залишаємо його підніматися до 2-х годин. Нарізаємо овочі півкільцями.
Змащуємо піцу томатною пастою по всій поверхні, попередньо виклавши основу у форму для приготування. В першу чергу кладе цибулю, потім помідори, потім кальмарів і мідії. На дрібній тертці сир натирається і їм посипається зверху. На завершення викладаємо креветки, і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
З грибами, салямі і беконом
Що потрібно:
- борошно – 200 г;
- гриби – 50 г;
- салямі – 50 г;
- бекон – 80 г;
- сир – 100 г;
- молоко – 150 мл;
- дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
- оливки. масло – 2 ст. ложки;
- яйця курячі – 2 шт.;
- тому.паста – 2 ст. ложки;
- сметана – 1 ст. ложка;
- зелень – 1 пучок;
- спеції.
Замішуємо тісто і залишаємо його підніматися. Готуємо соус для піци з томатної пасти, сметани. Нарізаємо пластинками гриби, бекон соломкою і салямі тонкими скибочками. Дрібно шинкуется зелень, а сир натирається на крупній тертці.
Тісто розкочується в тонкий пласт, змащується соусом і на нього по черзі викладається начинка, починаючи з грибів. Зверху присипаємо все це рясно сиром. Готується піца 25 хвилин при температурі 180 градусів до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
З овочевою начинкою
Рецепт, який припаде до смаку вегетаріанцям. «Пармезан» можна замінити будь-яким сиром з рослинними жирами.
Що потрібно:
- тісто для піци;
- помідори – 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- цибуля зелена;
- баклажан – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- базилік;
- сир «Пармезан» — 50 р;
- сир «Моцарелла» — 100 г;
- оливки – 1 ст. ложка;
- винний оцет;
- спеції.
В даному випадку замість томатної пасти використовується власноруч приготований соус зі свіжих помідорів. Пара штук відкладається для начинки, а решта для соусу. Ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і насіння зсередини, подрібнюємо заглибним блендером. Додаємо до суміші сіль, перець і чайну ложку цукру, потім тушкуємо на сковороді під кришкою, поки соус не стане густим.
Цибуля очищається і нарізати півкільцями, після чого маринується близько години у винному оцті. Баклажан нарізане тонкими кружечками і обсмажується до легкого рум’янцю. Можна посолити за смаком. Перець нарізаємо смужками, очищаємо від шкірки і видаляємо насіння. Пара помідорів, що залишилися після соусу діляться на півкола невеликого розміру.
Розкачуємо тісто, змащуємо томатним соусом і викладаємо нарізаний базилік. Слідом ідуть гриби, цибуля, перець, тертий сир «Моцарелла» та помідори. На завершення кладуть нашатковану зелену цибулю і натерту на дрібній тертці «Пармезан». Готуємо 20 хвилин, температура 200 градусів.
З листкового тіста
Піца з листкового тіста підійде для тих, хто не особливо хоче морочитися для приготування основи майбутнього страви.
Що потрібно:
- листкове тісто – 0,5 кг;
- помідори черрі – 8 шт.;
- кетчуп – 2 ст. ложки;
- перець болгарський – 1 шт.;
- маслини;
- мариновані гриби;
- ковбаса – 100 г;
- сир – 150 р.
Помідори, ковбаса і маслини ріжуться кружечками. Болгарський перець соломкою або смужками. Гриби пластинками невеликого розміру. З розмороженої основи для піци вирізається цілий пласт і змащується кетчупом.
По черзі викладаємо начинку в будь-якому порядку, посипаємо зверху твердим сиром і відправляємо в духову піч на півгодини. Температура 180 градусів. Ступінь готовності визначається, коли сир повністю не розплавиться.