15 рецептів салатів на Новий рік

Важко уявити новорічний стіл без апетитних різноманітних закусок. Найчастіше до цього свята господині готують велика кількість салатів на будь-який смак. Вони допомагають урізноманітнити меню і впоратися з голодом в очікуванні гарячого. Кращі рецепти салатів на Новий рік зібрані далі.

Класичне «Олів’є» на Новий рік

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г вареної ковбаси без сала;
  • 4 відварних картоплини;
  • 3 маринованих огірка;
  • 5 зварених до твердої серединки курячих яєць;
  • 2 шт. сирої моркви;
  • півбанки горошку;
  • сіль з майонезом – за смаком.

Готуємо так:

  • Коренеплоди зварити в мундирі до розм’якшення. Остудити, почистити і подрібнити кубиками. У процесі готування картоплі потрібно додати в окріп ½ склянки розсолу від маринованих огірків, тоді овоч не розвариться.
  • Шматочками трохи крупніше порізати ковбасу, видаливши з неї плівку.
  • Зварені і охолоджені яйця порубати приблизно однаковими акуратними шматочками. Так само вчинити і з огірками.
  • Всі інгредієнти з’єднати і засипати в салат горошок без рідини.

Посолити продукти, заправити обраним соусом і перемішати.

З кальмарами і креветками

На чверть кіло кальмарів і така ж кількість креветок вам буде потрібно також:

  • 2 крутих яйця;
  • майонез, змішаний з сіллю і приправами.

Приготування:

  • Заздалегідь розморозити морепродукти.
  • Кальмари спочатку обшпарити окропом і зчистити з них плівку, після чого варити 6 – 7 хвилин. Креветки варити в солоній воді 3 – 3,5 хвилини.
  • Підготувати і порізати всі морепродукти. Шматочки повинні бути приблизно однаковими.
  • Варені яйця подрібнити довільно.
  • Змішати продукти і заправити закуску.

Салат з корейською морквою і свининою

На чверть кіло копченої свинини заздалегідь підготуйте такі продукти:

  • 1 головку білого солодкого лука;
  • 1 повний стакан соломки пікантною морквини;
  • класичний майонез з сіллю.

Приготування:

  • Копчена свинина без кісток нарізають довгою тонкою соломкою.
  • Цибуля очищається і рубається тонкими півкільцями. Його обов’язково потрібно обшпарити окропом, щоб видалити гіркоту. Після цього викласти на друшляк/сито, щоб стекла рідина.
  • При необхідності скоротити довгу соломку моркви, а потім віджати її від зайвого маринаду.
  • Всі інгредієнти з’єднати і заправити закуску підсоленим майонезним соусом.

Морквину для такого рецепта можна як купити готову, так і зробити самостійно.

З копченою куркою і грибами

Вам будуть необхідні:

  • 350 г копченої яловичини без кісток;
  • стільки ж свіжих грибів;
  • цибулина;
  • 4 крутих яйця;
  • пара міцних огірків;
  • столова зелень;
  • спеції, відповідні до курятини, сіль;
  • свіжа журавлина.

Приготування:

  • Першим шаром закуски стануть брусочки копченої курятини. Замість неї можна взяти будь-яку іншу птицю. М’ясний пласт можна не підсолювати, але його обов’язково потрібно промазати соусом.
  • Далі розподіляються шматочки свіжих огірків з соусом і сіллю.
  • Для третього шару потрібно спочатку відварити будь-які лісові гриби, а потім обсмажити їх до готовності разом з шматочками цибулі. Посолити, додати спеції.
  • Обжарка розподіляється по огіркової маси і на ній теж малюється майонезна сітка.
  • Гриби з цибулею присипаються шаром подрібненої зелені.
  • Останній пласт формують терті варені яйця. Їх присмачувати майонезом не потрібно, оскільки цей шар повинен вийти «пухнастим».

Прикрашається закуска свіжої журавлиною. Можна взяти для цієї мети і половинки дрібних черрі.

З червоною рибою і сухариками

Інгредієнти:

  • 150 – 200 г китайської капусти;
  • половина середньої пачки крабових паличок;
  • 100 – 150 г будь малосоленой риби;
  • 50 г твердого сиру;
  • ½ Частина цибулини;
  • 2 жмені білих часникових сухариків;
  • кухонна сіль і суміш перців;
  • класичний майонез/сметана.
Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Приготування:

  • Китайську капусту дрібно нашаткувати. Присолити її і розім’яти руками. Використовувати потрібно тільки м’яку частину капустяного листя. Щільні грубі ділянки краще викидати або додавати в інші страви.
  • Обрану слабкосолений рибу і крабові палички потрібно порізати акуратними кубиками. Так само слід подрібнити і частина ріпчатої цибулі.
  • Сир подрібнити теркою з середніми або великими отворами.
  • Усе з’єднати. Посолити і поперчити.

Заправити цей смачний салат на Новий рік найкраще майонезом/сметаною і посипати сухарями. Відразу подати гостям.

Новорічний салат «Обжорка» з яловичиною

Інгредієнти:

  • 400 – 450 г м’якоті яловичини;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 шт. моркви;
  • 2 солоних огірка;
  • 1/3 ст. класичного майонезу з сіллю;
  • улюблені спеції для м’яса;
  • жир для обсмажування.

Приготування:

  • Яловичину залити водою і зварити м’ясо до повної готовності. Воду, яку використовують для варіння, не солити, інакше м’ясо буде сухуватим.
  • Поки готується яловичина, дрібно порубати цибулю.
  • Сиру моркву нашаткувати соломкою. Можна використовувати для цього особливу «корейську» тертку. Так само подрібнити солоні огірки. Якщо у них дуже щільна шкірка, то її потрібно тонко зрізати.
  • Спочатку на розігрітій олії обсмажити цибулю до прозорості, потім додати до нього соломку морквини. Помішуючи, смажити овочі 8 – 9 хвилин. Зажарка повинна стати злегка рум’яної, але не підгоріти, інакше готова закуска буде гірчити. Додати спеції.
  • Варене м’ясо нарізати кубиками. Змішати з остиглої засмажкою.
  • Додати до продуктів соломку огірків і все ретельно перемішати.

Заправити частування солоним майонезом. За бажанням прикрасити його свіжою зеленню.

«Королівський» зі свининою та чорносливом

Інгредієнти:

  • 200 г вареної буряків;
  • 200 – 250 г свинини без кісток;
  • 150 – 200 г вареної моркви;
  • 1 солодка цибулина;
  • 150 – 200 г вареної картоплі;
  • 2 завчасно зварених яйця;
  • 1 ст. подрібненого твердого сиру;
  • ½ Склянки очищених волоських горіхів;
  • ½ Ст. в’яленого чорносливу;
  • класичний підсолений майонез.

Приготування:

  • Відварити м’якоть свинини. Дати їй повністю охолонути і розділити на волокна.
  • Варені коренеплоди ретельно очистити і подрібнити середньої великою теркою. За бажанням, картоплю можна не терти, а різати середніми кубиками, тоді вона буде краще почуватися у страві.
  • Дрібно покришити зварені яйця і цибулю.
  • Горіхи просто порубати ножем. Їх шматочки можуть бути не занадто дрібними.
  • Чорнослив розмочити теплою водою і порізати смужками.
  • Викласти частування шарами в спеціальне кулінарне кільце: картопля – м’ясо – лук – яйця — морквина – чорнослив. Всі продукти промащувати підсоленим соусом.

Прибрати кулінарне кільце і засипати закуску тертим сиром з рубаними горіхами.

«По-царськи» з морепродуктами та ікрою

Інгредієнти:

  • 1 повний стакан дрібних креветок;
  • 2 – 3 варених яйця;
  • 200 – 250 г кальмарів;
  • 200 – 250 г крабового м’яса;
  • 2/3 ст. тертого напівтвердого/твердого сиру;
  • 1 – 2 зуб. свіжого часнику;
  • 5 десертних ложок червоної ікри;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • Тушку кальмарів відправити в активно вируючий окріп. Готувати 3 – 4 хвилини на середньому вогні. Щоб продукт вийшов смачніше, можна додати у воду при варінні лаврове листя, горошок перцю або інші прянощі.
  • Відварені остиглі морепродукти порубати тонкою довгою соломкою. Якщо на них залишилася плівка, її обов’язково потрібно видалити.
  • Креветки варити в киплячій воді 3 – 4 хвилини. До цих морепродуктів також можна додати прянощі, дати креветкам охолонути і ретельно очистити.
  • Змішати морепродукти. Всипати до них соломку крабового м’яса або звичайних крабових паличок.
  • Часник розім’яти і додати в салат. Туди ж відправити дрібні акуратні кубики варених яєць, червону ікру, тертий сир.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і сухариками – 11 рецептів приготування

Заправити закуску майонезом і можна відразу знімати з неї пробу.

Салат на новий рік «Ялинка»

Інгредієнти:

  • 150 – 200 г вареної ковбаси;
  • ½ Склянки зеленого горошку;
  • 50 г сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 1 міцний свіжий огірок;
  • 1 пучок кропу;
  • класичний майонез;
  • сіль;
  • томати черрі, шматочок солодкого перцю і зерна солодкої кукурудзи для прикраси.

Приготування:

  • Відразу в загальну миску відправити дрібні акуратні кубики свіжого огірка разом з шкіркою.
  • До нього додати приблизно такі ж за розміром шматочки вареної ковбаси (потрібно вибирати сорт без сала), тертий сир, горошок у вигляді консервів та подрібнені варені яйця.
  • Все посолити, полити соусом і добре перемішати.
  • Отриманий салат викласти на велику плоску тарілку у вигляді ялинки з верхнім гострим кінцем, а нижнім – округлим широким.
  • Зверху повністю засипати основу рубаним кропом, імітуючи ялинкові голки.

З перцю вирізати зірку для дерева. Половинки чері та кукурудза будуть зображати ялинкові іграшки. Якщо ви шукайте прості салати до великого застілля, то це – знахідка. Він смачний і дуже ефектно виглядає на святковому столі.

Листкова закуска з курячою печінкою і печерицями

Інгредієнти:

  • 300 – 350 г курячої печінки;
  • 300 – 350 г очищених печериць;
  • 3 варених яйця;
  • 150 – 200 г вже тертого сиру;
  • 4 варених картоплини середнього розміру;
  • 2 шт. вареної моркви;
  • 2 головки цибулі;
  • олія, сіль, майонез, спеції, які підійдуть до печінки.

Приготування:

  • Всі коренеплоди відварити до розм’якшення. Остудити і очистити від шкірки. Потерти.
  • Зварити яйця до твердої серединки і теж подрібнити теркою.
  • Цибулю почистити, порізати подрібніше, гриби – пластинками. Обсмажити їх з половиною цибулевих скибочок до готовності. Додати спеції і сіль.
  • З рештою цибулею обсмажити печінку, нарізану невеликими шматочками.
  • Викласти продукти: картоплю – обжарку з грибами – морква – обжарку з печінкою – сир – яйця.

Всі шари посолити і промазати майонезом (крім грибного). Дати частування настоятися в прохолоді.

З пекінською капустою і помідорами черрі

Інгредієнти:

  • 5 – 6 шт. черрі;
  • 300 – 350 г крабових паличок;
  • 1 – 2 зуб. часнику;
  • 300 – 350 г китайської капусти;
  • ½ Ч. ложки солі і ¼ ч. ложки перцю;
  • свіжа подрібнена петрушка;
  • майонезний соус.

Приготування:

  • Розморозити крабові палички і тільки після цього зняти з них плівку і порізати середніми кубиками. Бажано вибирати для такої страви соковитий продукт.
  • Промиту капусту нашаткувати гострим ножем, присолити і пом’яти руками до розм’якшення.
  • Зелень дрібно порубати. Часник розім’яти. Черрі порізати на 2 – 6 частин, залежно від смаків кулінара і розміру овочів.
  • Всі компоненти покласти в загальне салатне блюдо. Додати до них залишилися сипучі інгредієнти і заправити соусом.

Якщо ви віддаєте перевагу пісні салати, то в якості соусу тут варто використовувати масло.

Новорічний салат «Малахітовий браслет»

Інгредієнти:

  • 1 велике філе курятини;
  • 4 варених яйця;
  • 4 шт. ківі;
  • 1 велике зелене яблуко;
  • 1 морквина;
  • 1 – 2 зуб. часнику;
  • 1 десертна ложка лаймового соку, сіль і майонезний соус.
Дивіться також:  Салат з кольрабі – 8 смачних рецептів приготування

Приготування:

  • Першим ділом потрібно зварити моркву, курятину і яйця. Остиглі готові продукти подрібнити. Овоч і яйця потерти (білки і жовтки окремо), м’ясо порізати середніми шматочками. Яблуко дрібно порубати (без шкірки і насіння).
  • У майонез видавити часник, додати лаймовий фреш і сіль.
  • Ківі почистити і порізати однаковими кубиками. Одне залишити для прикраси.
  • Викласти фрукти першим шаром закуски і промазати майонезним соусом.
  • Зверху розсипати інші компоненти: м’ясо – білки – морква – яблуко – жовтки.
  • Шари за смаком промащувати по ходу складання салату соусом.

Прикрасити готову частування тонкими пластинками залишився ківі.

Шпротна закуска з кукурудзою

Інгредієнти:

  • 1 банка шпротів;
  • 1 кислий огірок;
  • 2 заздалегідь відварених яйця;
  • 1 ст. консервованих кукурудзяних зерен;
  • половина пучка пір’я зеленої цибулі;
  • половина склянки порізаного кубиками сиру;
  • підсолений майонез.

Приготування:

  • Витягти шпроти з банки і розділити кожну рибку навпіл. Видалити кісточки, зрізати хвостики, а решту частини дрібно порізати.
  • Огірок з шкіркою подрібнити рівними однаковими кубиками. Замість кислих/солоних плодів можна взяти свіжі.
  • Яйця не ділити на складові, а відразу потерти.
  • Сир потрібно нарізати дуже дрібно. З кукурудзи злити зайву рідину. Дрібно порубати зелень цибулі.
  • Продукти засипати в загальну посуд і змішати.

Готовий салат заправити майонезним соусом без добавок.

З ананасами і шинкою

Інгредієнти:

  • 300 – 350 г консервованого ананаса;
  • 1 ст. зерен консервованої кукурудзи;
  • 200 – 250 г свинячої/курячої шинки
  • 4 заздалегідь відварених яйця
  • кілька листків салату;
  • 2/3 ст. підсоленого оливкової майонезу.

Приготування:

  • Остудити і очистити від шкаралупи заздалегідь відварені яйця, порубати їх акуратними кубиками. Ділити яйця на жовтки і білки перед подрібненням не потрібно.
  • Ананаси викласти на друшляк. Коли сироп стече, порізати фрукти мініатюрними шматочками.
  • Консервовану кукурудзу позбавити від маринаду. За бажанням обидва консервованих продукту можна додатково промити проточною водою. Тоді в салаті не буде відчуватися солодка нота.
  • Шинку порізати брусочками. Не потрібно дрібнити, м’ясо повинно добре відчуватися в салаті.
  • Викладати майбутню закуску шарами. Щоб вона вийшла більш акуратною, можна скористатися кулінарним кільцем.
  • Першим викладається салатний лист. На нього висипається кукурудза. Далі розподіляються: шинка – яйця – ананас.
  • Шари ретельно ущільнюються руками і за смаком промащуються підсоленим майонезом.

Головне, акуратно зняти кулінарне кільце, щоб не порушити цілісність частування.

Легкий овочевий салат без майонезу

Інгредієнти:

  • 1 склянка вареної квасолі (можна взяти консервовану);
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • 1 червона цибулина;
  • ½ Лайма;
  • 1 маленький стручок чилі;
  • 2 – 3 зубки часнику;
  • 1 невеликий пучок кінзи/петрушки;
  • 4 десертні ложки олії оливи;
  • часникова сіль за смаком.

Приготування:

  • Очистити від насіння болгарський перець. М’якоть порізати кубиками або брусочками.
  • Часник розім’яти і змішати з порваною руками зеленню, маслом і часниковою сіллю.
  • Чилі без насіння порізати дуже дрібними шматочками. Цибулину, навпаки, досить крупно порубати.
  • Об’єднати складові, всипати до них квасолю і збризнути закуску соком лайма.

Заправити отриману закуску соусом з другого пункту. Тим, хто віддає перевагу легкі салати в якості основного блюда, можна доповнити її відварений/запеченою куркою.

Велика частина описаних вище салатів заправляється класичним майонезом. Саме цей інгредієнт робить закуску калорійною і недиетической. Але за бажанням можна замінити жирний соус легким несолодким йогуртом, сметаною середньої або низької жирності. Практично з будь-яким салатом добре поєднується олійно-гірчична заправка.

Прокрутка до верху