17 видів начинки для млинців

Млинці з різноманітними начинками – прекрасний варіант сніданку, ситного перекусу або частування в дорогу. Тісто для такої страви підходить будь-яка: заварне, на воді, молоці, кефірі. А начинка для млинців може бути м’ясний, овочевий, сирної, солодкої з шоколадом, вершками або фруктами.

Млинці, фаршировані м’ясною начинкою

М’ясну начинку для млинців можна готувати як з цільних мініатюрних шматочків, так і з фаршу. Для останнього варіанту використовується: 450 г м’ясного продукту з свинини і яловичини, 3 зварених круто яйця, ріпчаста цибулина.

  • Овоч дрібно рубається і обсмажується на будь-якому жирі. Смачніше всього використовувати на цьому етапі вершкове масло.
  • На сковороду викласти фарш, при необхідності солиться і готується на сильному вогні, поки з нього не випарується вся волога. Далі ємність накривається кришкою і продукти тушкують 25 хвилин на маленькому вогні.
  • Коли м’ясо буде повністю готове, до нього труться варені яйця, і маса ретельно перемішується.

Якщо вирішено нарізати м’ясо для начинки шматочками, то воно гаситься на сковороді з парою столових ложок жирної сметани.

Готуємо з курки

Більш легкими млинці вийдуть з курячої начинкою. Крім грудки (450 г), буде використовуватися: 2 ст. жирного молока або вершків, 1 ст. л. борошна, ароматні трави, пучок свіжої петрушки.

  • У будь-якому жирі (краще всього в оливковій або вершковому маслі) обсмажується до золотавості пшеничне борошно. Потрібно постійно помішувати масу і зробити мінімальний вогонь.
  • Коли мука буде готова, можна вливати в неї тонкою цівкою злегка підігріте молоко.
  • Маса ретельно мішається, щоб не утворювалися грудочки.
  • На піку кипіння суміш солиться і заправляється будь-якими обраними приправами. Залишилося проварити її 3-4 хвилини.
  • В отриманий соус вкладається відварна куряча грудка, нарізана дрібними шматочками, а також мелкорубленая зелень.
  • Разом інгредієнти потрібно залишити на вогні ще на пару хвилин.

Начинка для млинців з курки розкладається постигла, щоб вона не виходила з готового блюда.

Рецепт з яловичої печінки

Печінкова начинка особливо подобається чоловікам. Вона ще й досить економна. Для неї використовується: 250 г яловичої печінки, цибулина, морква, молоко для замочування субпродукту), 60 г вершкового масла, щіпка сушеного кропу.

  • Печінка ретельно миється, очищається від плівок і замочується в молоці на пару годин.
  • Крупно нарізані овочі обсмажуються на будь-якому жирі.
  • До цибулі і моркви відправляються скибочки печінки. Разом інгредієнти солятся і смажать до готовності субпродукту.
  • Печінку разом з овочами припиняється в пюре будь-яким зручним інструментом.
  • Далі в начинку додається вершкове масло, і вона злегка збивається міксером.
  • Останнім у масу відправляється сушений кріп, після чого вона ретельно вимішується.

Щоб паштет вийшов більш жирним, при перекручуванні його в м’ясорубці можна додати до печінки пару скибочок сала.

Дивіться також:  Млинці з ікрою – 6 рецептів, як приготувати і красиво подати на стіл

Сирна начинка

Ніжна начинка виходить із сиру. Краще брати продукт 5-9% жирності. Крім сиру (200 г) знадобиться: щіпка ванільного цукру, 60 г цукрового піску, 50 г родзинок, 3 ст. л. сметани.

  • Ізюм на 15 хвилин заливається окропом, після чого промивається пару разів холодною водою.
  • У чашу блендера відправляється сухофрукт, сир, обидва види цукру, сметана. Разом інгредієнти збиваються до однорідності.Солодкість сирної начинки можна регулювати по своєму смаку.
  • Густа сирна начинка викладається на млинці, кожен з яких потрібно згортати тугим рулетиком.

Перед подачею до столу ласощі варто щедро посипати цукровою пудрою.

Шоколадно-вершковий крем

Млинці можна перетворити на повноцінний святковий десерт, якщо подати їх до столу з шоколадно-вершковим кремом. Для його приготування потрібно взяти: 2 плитки темного шоколаду, 70 м якісного вершкового масла, 1 ст. жирних вершків, 4 ст. л. цукрової пудри.

  • В невелику жароміцну ємність виливаються вершки і змішуються з пудрою. На мінімальному вогні вони доводять майже до кипіння і відразу ж знімають з плити.
  • Маленькі скибочки шоколаду укладаються прямо в гарячі вершки. Інгредієнти мішаються до повного розчинення частинок. Спочатку ложкою, а потім – віночком.
  • У ще теплу масу потрібно вкласти вершкове масло і знову перемішати компоненти.

Готовим кремом поливаються загорнуті будь-яким зручним чином млинці.

Капустяна начинка

Для начинки в млинці капуста попередньо обсмажується. Крім овоча (пол великого качана), потрібно взяти: 0,5 ст. л. цукру, рослинне масло, сіль за смаком.

  • Капуста дрібно шинкуется і гаситься на воді до м’якості.
  • Коли рідина випарується з сковороди, можна наливати в неї масло, солити овоч і посипати його цукром. Пісок не зробить блюдо солодким, але поліпшить його смак.
  • Коли кількість капусти значно зменшиться, і вона придбає рівномірний золотистий колір, можна начиняти млинці.

Дуже важливо, щоб овочеві скибочки не підгоріли.

З грибів в сирному соусі

Гриби можна вибрати будь-які. Відмінно підходять для начинки печериці (450 г). До складу входить: півлітра молока, півпачки вершкового масла, луковичка, 140 г твердого сиру, зубець часнику, сіль, 2 ст. л. сметани, жменя панірувальних сухарів, 70 г білого борошна, щіпка мускатного горіха.

  • Цибулинку і зубець часнику потрібно обсмажити на шматочку вершкового масла (80 г) до прозорості. Разом з грибами і сіллю компоненти смажаться на сильному вогні до повної готовності.
  • У сметану втручаються сухарі, додається сіль і мускат.
  • На маслі обсмажується борошно, після чого суміш вливається молоко. Коли рідина закипить, можна засипати тертий сир.
  • Млинці фаршируються грибами і поливаються приготованим соусом.

В сирній заливці частування буде запікати в духовці до її загусання 12-15 хвилин.

З сьомгою та зеленню

Саме цю найпростішу рибну начинку особливо люблять дорослі в млинчиках. З нею страва виходить по-справжньому святковим. В рецепті використовується: 230 г слабосоленої сьомги, 160 г будь-якого м’якого вершкового сиру, пучок різної свіжої зелені.

Дивіться також:  Заварні млинці на молоці і на окропі – 8 рецептів

  • Вся поверхню млинця щедро змащують вершковим сиром.
  • Поверх маси викладається нарізана кубиками солона рибка.
  • Залишилося посипати сирну основу подрібненою зеленню, туго згорнути млинець і нарізати навскоси на 3 частини.

Для соковитості в начинку можна додати довгі брусочки свіжого огірка.

Млинці, фаршировані крабовими паличками

Для начинки буде використовуватися: 90 г твердого сиру, 2 ст. ложки майонезу, маленька пачка охолоджених крабових паличок, 2 курячих яйця.

  • Яйця варяться круто і змішуються з подрібненими крабовими паличками.
  • У масу відправляється натертий сир і майонез.
  • При бажанні можна додати в начинку солі і поперчити.

Деякі господині замінюють майонез несолодким йогуртом або сметаною з додаванням часнику.

Сирна гостра начинка

До складу наповнювача для млинчиків увійде: маленька морквина, 140 г твердого гострого сиру, 2-3 зубки часнику, 2 ст. л. майонезу.

  • Часник пропускаємо через прес і додається в майонез.
  • Морквина подрібнюється за допомогою терки з самими мініатюрними поділками.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Всі інгредієнти перемішуються.

Для більшої пікантності можна замінити звичайну морквину корейської.

Готуємо з ковбасою, моцарелою і помідорами

За рецептом потрібно використовувати: по 140 г будь-якого твердого сиру і моцарелу, 280 г ковбаски салямі, великий томат, невеликий пучок зеленої цибулі, 2,5 ст. л. томатної пасти.

  • Тонкими довгими брусочками нарізається моцарелла і салямі.
  • Цибулю дрібно рубається, томат ріжеться кубиками.
  • Твердий сир натирається на тертці.
  • Всі продукти змішують і заправляють пастою.

Готові млинці, начинені сумішшю, змазують вершковим маслом і підрум’янюються в духовій шафі.

Карамельна з полуницею та мигдалем

Така начинка готується з: 230 мл жирних вершків для збивання, 170 г цукрового піску, 2 ст. л. смажених горіхів (мигдалю), 35 г свіжої полуниці, 70 мл питної, 280 мл полуничного йогурту.

  • У сотейнику цукровий пісок змочується водою. Коли він розчиниться, в соус вливаються вершки і доводяться на вогні до загусання. Далі маса відразу знімається з вогню.
  • Полуниця посипається дрібкою цукру і настоюється кілька хвилин.
  • Ягоди викладаються всередину тонких млинчиків, поливається соусом.
  • Зверху загорнуті млинці посипаються мигдалем і доповнюються йогуртом.

Начинка з бананів

З продуктів потрібно взяти: 4 стиглих банана, лимон, 2,5 ст. л. цукру-піску, 80 г жирного масла.

  • Масло злегка розм’якшується і збивається з цукром.
  • Банани розминаються виделкою і поливаються лимонним соком.
  • Дві маси змішуються і гарненько збиваються.

Начинка вийшла підходить для найтонших солодких млинців.

Солодка лимонна начинка з безе

З інгредієнтів використовується: пів лимона, 3 ст. л. лимонного крему, 170 мл жирних вершків для збивання, цукрова пудра, жменю дрібних безе.

Дивіться також:  Чому млинці прилипають до сковороди? Поради!

  • Вершки збиваються до стану густого крему.
  • До отриманої повітряній масі відправляється лимонний сік, цитрусовий крем і подрібнена цедра.
  • Всередину млинців відправляється готова начинка і поламане на дрібні шматочки безе.

Страву прикрашають цукровою пудрою.

Готуємо з яблук

З інгредієнтів береться: 4 невеликих яблука, 1 ст. л. води, що за 70 г молочного шоколаду і цукрової пудри.


  • Фрукти чистяться, миються, позбавляються від серцевини і дрібно ріжуться.
  • У сотейники з’єднуються шматочки яблук, вода і цукрова пудра.
  • Маса вариться на повільному вогні до м’якості фруктів.
  • Коли сироп злегка охолоне, в нього впадає розколотий скибочками шоколад.
  • Маса загортається в млинці.

Частування прикрашається цукровою пудрою і поставити в духовку, щоб посипання карамелизовалась і перетворилася в апетитну скоринку.

Млинці, фаршировані маком

Для приготування начинки використовується: 120 г маку, 70 г вершкового масла, пів склянки гарячого молока, 3 ст. л. цукру.

  • Мак з цукром-піском подрібнюються за допомогою кавомолки. В отриману суміш додається гаряче молоко (не кипляче!).
  • На водяній бані продукти готуються до м’якості макової маси.
  • Після додавання в теплу суміш вершкового масла начинка повністю готова.

Ласощі з маковою начинкою зверху щедро поливається згущеним молоком.

Шоколадно-вишнева начинка

Начинка готується з: 2 ст. шоколадної глазурі, 2,5 ст. стиглої вишні.

  • Першим ділом будь-яким зручним способом готується шоколадна глазур. Для цього можна просто розтопити плитку шоколаду з вершками.
  • Вишні промиваються, обсушиваются паперовим рушником і позбавляються від кісточок.
  • В теплу глазур викладаються ягоди, і компоненти ретельно перемішуються.

Начинені млинці прикрашають збитими вершками.

Як загортати млинці з начинкою: хитрощі кухарів

Щоб млинці з начинкою вийшли не тільки смачними, але і привабливими на вигляд, потрібно вміти їх правильно загортати.




Для розсипчастих начинок (сиру, фаршу) краще вибрати спосіб «конверт». Спочатку порція крему або іншого наповнення викладається на підставі млинчика, потім підвертається нижній боковий край і аналогічним чином залишився вільний. Далі згортається рулет, який подається швом вниз.

Для пастоподібних начинок ідеально підходить спосіб «трикутник». Начинка розподіляється по всій поверхні млинчика, після чого він спочатку згортається навпіл, а потім підтягуються до середини бічні частини.




Щоб отримати більш складний красивий трикутник, в якому буде не видно наповнення, потрібно викласти начинку рівно в центр кола, підвернути краю, ховаючи вміст. Далі вийшов трикутник знову складається, загинаючи всі вільні краю до центру.

Ікру або гриби можна заховати в млинцевий мішечок. Для цього краю випічки збираються в центрі за принципом будь-якого згортка, а зав’язуються пір’їнкою зеленого лука або копченим сиром з кіски.

Прокрутка до верху