20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Російські обивателі, ледь зачувши слово «шарлотка», відразу уявляють пишний і апетитний пиріг, який найчастіше готується з яблуками. Але виявляється, що такий спосіб приготування – це лише найпростіший рецепт шарлотки, тоді як на світі існує незліченна безліч варіантів цієї випічки. Крім того, у багатьох країнах шарлотка – аж ніяк не звичайна випічка, а холодний десерт або навіть пудинг.

Давайте розберемося, які смачні рецепти приготування раніше ховалися від вітчизняних господинь?

Простий рецепт шарлотки з яблуками

Рецепт підійде для початківців кулінарів, а також для тих, хто хоче отримувати бездоганні страви, не витрачаючи на це багато часу.

Що потрібно для приготування шарлотки з яблуками:

  • 3 яйця курячі охолоджених;
  • по склянці (200 мл) борошна і цукру;
  • кілька яблук з легкою кислинкою;
  • щіпка солі;
  • оцет або лимонна кислота.

Покроковий рецепт простий шарлотки в духовці:

  • Включаємо духовку на 180°C.
  • Яйця звільняємо від шкаралупи і відправляємо в ємність, придатну для інтенсивного збивання міксером або віночком.
  • До яйцям додаємо сіль і збиваємо до появи на поверхні легкої піни (не плутаємо з шпилястим).
  • Також відправляємо до яєць цукор і знову збиваємо.
  • Соду гасимо і додаємо в суміш.
  • Після чергового збивання додаємо в ємність просіяне пшеничне борошно. Перший заміс робимо ручним віночком або звичайною виделкою, щоб наша мука не розлетілася по кухні, а потім продовжуємо збивати тісто міксером. Процес займе близько 2 хвилин. У нас виходить досить густе тісто, про таке зазвичай кажуть «як густа сметана».
  • Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо маслом.
  • На дно викладаємо яблука. З них краще зняти шкірку. Як зрозуміти, скільки яблук потрібно? Якщо ви любите мокрі пироги, то беріть побільше фруктів. Але якщо вам більше до душі пишні, сухі, так звані цукрові пироги, беріть не більше 2 середніх або 4 маленьких плодів.
  • Яблучний пласт покриваємо товстим шаром готового тіста. Не забуваємо розрівняти його, щоб шарлотка вийшла не тільки смачною, але і красивою.
  • Ну і єдине, що нам залишилося, відправити пиріг запікатися на 30 – 40 хвилин. Різниця часу обумовлюється різною товщиною пирогів.
  • Не поспішайте діставати десерт з духовки, почекайте 15 хвилин. Цей трюк допоможе вашому пирога не втратити свою пишність надалі.

Важливі поради, які знадобляться на фінальному етапі приготування:

  • Перші 20 – 25 хвилин дверцята не відкриваємо, щоб уберегти пиріг від осідання.
  • Перевіряємо готовність шарлотки дерев’яною паличкою, проткнувши нею середину пирога. Якщо вона виходить сухою і чистою — випічка готова.

Проста шарлотка з яблуками готова. Нарізаємо її на порції і подаємо з улюбленим напоєм.

Пишна випічка на швидку руку

Рецепт пишною шарлотки з яблуками відрізняється від попереднього тільки необхідністю окремого збивання білків і жовтків.

Що необхідно взяти з продуктів:

  • 4 курячих яйця;
  • стакан цукру;
  • склянка борошна;
  • 12 ч. л. лимонного соку.

Покроковий рецепт пишною шарлотки в духовці:

  • Яєчні білки і жовтки поділяємо. З жовтками збиваємо всю масу цукру, домагаючись його розчинення. З білками – сіль до гострих піків.
  • Досвідчені кулінари знають, що необов’язково довго оперувати міксером. Щоб прискорити процес, просто додаємо лимонний сік.
  • Змішуємо отримані маси. Важливо! Поділ яєць на два компоненти – білок і жовток – і є головний секрет пишного тесту. Збивати до піни можна і без поділу, але тоді пиріг вийде не таким повітряним.
  • Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до отримання гладкого тіста.
  • Форму змащуємо вершковим маслом, а на дно щільним шаром викладаємо шматочки кислих яблук без шкірки.
  • Заливаємо фрукти бісквітним тістом. Вирівнюємо і ставимо запікатися.
  • Через 30 – 35 хвилин можна перевіряти шарлотку на готовність.

Неймовірно повітряна і пишна випічка подарує вам неземну насолоду.

Рецепт шарлотки в мультиварці

Варіант випікання шарлотки в мультиварці відноситься до числа найпростіших, що, втім, не зменшує її смакових достоїнств.

Що взяти для приготування:

  • 500 г яблук;
  • 3 курячих яйця;
  • 150 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 12 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. + 12 ч. л. лимонного соку;
  • 12 ч. л. солі;
  • 50 г масла.

Покрокові рекомендації:

  • Яблука нарізаємо на шматочки і збризкуємо столовою ложкою лимонного соку – він вбереже фрукти від потемніння.
  • Змішуємо яйця, сіль, цукор і соду гашену. Збиваємо.
  • Всипаємо борошно і, поддевом масу знизу вгору, замішуємо тісто.
  • Тепер, коли основа готова, додаємо в неї яблучні дольки.
  • Перемішуємо отриманий склад і відправляємо його в промазану вершковим маслом мультиварку. Ставимо режим «Випічка» і займаємося своїми справами 40 хвилин до звукового сигналу.
  • Дочекавшись завершення процесу, чекаємо ще хвилин 5 і дістаємо пиріг з мультиварки.

Нарізаємо на порції і насолоджуємося.

Класична шарлотка на кефірі

Така шарлотка має кілька відмінностей від своїх безмолочних «побратимів». По-перше, це повітряна текстура і м’якість. По-друге, кефір підкреслює яблучний смак і аромат, роблячи його більш вираженим. Єдина обов’язкова умова – це солодкі яблука.

Що взяти для приготування:

  • склянка кефіру;
  • стакан цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 5 солодких яблук середньої величини;
  • ч. л. кориці;
  • ч. л. соди.

Покроковий рецепт шарлотки на кефірі:

  • Яйця збиваємо з цукром до утворення легкої піни.
  • Додаємо соду і відразу вливаємо кефір. Перемішуємо. Пам’ятаємо, що кефір є відмінним гасителем для соди, тому використовувати кислоту не потрібно.
  • Всипаємо борошно і замішуємо тісто, яке повинно вийти по консистенції густіше, ніж на оладки.
  • Яблука нарізаємо, присипаємо невеликою кількістю цукру і корицею.
  • У промазану маслом форму викладаємо 12 частину від всього об’єму тіста.
  • Слідом – яблука в цукрі і кориці.
  • Зверху слід друга половина тесту. Розрівнюємо її і ставимо пиріг в прогріту до 180°С духовку.
Дивіться також:  9 рецептів шоколаду в домашніх умовах

Через 45 хвилин ви зможете насолодитися смачною випічкою на кефірі.

Готуємо десерт з сиром і яблуками

Для більш багатого яблучного смаку рекомендовано взяти яблука декількох сортів.

Що ще взяти для приготування:

  • 200 г сиру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 200 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 3 яблука;
  • 150 г цукру;
  • ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі.

Покроковий рецепт шарлотки з сиром:

  • Процес приготування стандартно починаємо зі збивання в піну яйця з цукром і сіллю.
  • Окремо перетираємо сир зі сметаною.
  • Отримані суміші з’єднуємо і замішуємо.
  • Борошно просіваємо, попередньо з’єднавши з розпушувачем.
  • Додаємо її в тісто.
  • Промазуємо форму вершковим маслом і виливаємо в неї основу для випічки.
  • Нарізані часточками яблука шкіркою вгору відправляємо в тісто. Викладаємо так, щоб було красиво.
  • Ставимо в прогріту до 180°С духовку і випікаємо 40 хвилин.

Дочекавшись остигання пирога, виймаємо його з форми, нарізаємо на порції і подаємо до чаю.

Незвичайна шарлотка з бананами

Здавалося б, шарлотка – таке блюдо, яке вже давно досконально вивчена досвідченими господинями. Але виявляється, випічці можна надати оригінальний тропічний смак, просто додавши до складу банани.

Інгредієнти для шарлотки з бананами:

  • склянка борошна;
  • 1 яйце;
  • 3 яблука;
  • 1 банан;
  • склянка сметани 10%;
  • 4 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 12 склянки цукру;
  • ч. л. розпушувача або 12 ч. л. соди + крапля оцту.

Тепер шарлотку готуємо з бананами:

  • Яйця збиваємо з цукром і сіллю до утворення однорідної маси.
  • Додаємо розпушувач або гашену соду.
  • Вмішуємо сметану і вершкове масло.
  • Борошно обов’язково просіваємо і тільки після цього вмішуємо в тісто.
  • Банани з яблуками нарізаємо, збризкуємо лимонним соком і викладаємо у форму для запікання.
  • Заливаємо фрукти тестом і, вирівнявши поверхню пирога, відправляємо його в духовку (170°С) на 30 – 40 хвилин.

Бананово-яблучна шарлотка відрізняється приємним ніжним смаком і ароматом.

Ситний пиріг з капустою

Рецепт з капустою є не менш популярним, а готова випічка — не менш смачною. Але, звичайно, ні в якій мірі вона не є десертом. Це, швидше, ситна та поживна закуска.

Заздалегідь підготуйте:

  • 500 г капусти свіжої;
  • 100 г борошна;
  • 8 г цукру;
  • ч. л. розпушувача;
  • 3 яйця;
  • сіль і перець мелений за смаком.

Покрокові рекомендації щодо приготування шарлотки з капустою:

  • Спочатку капусту шаткуємо, а потім кришимо ще дрібніше в блендері. Присаливаем.
  • Яйця, сіль, цукор, перець і розпушувач збиваємо, а потім вводимо борошно.
  • Додаємо подрібнену капусту і замішуємо.
  • Викладаємо тісто у форму для випікання і ставимо в пашить жаром духовку. Час випікання приблизно складає 30 хвилин.

Така несолодка шарлотка стане ідеальним доповненням до обіду на роботі.

Шарлотка на основі сметани

Включення сметани до складу тесту для шарлотки дозволяє мінімізувати кількість використаних яєць, що багатьом господиням буде за смаком.

Інгредієнти для шарлотки на сметані:

  • 200 г сметани;
  • по склянці (200 мл) цукру та борошна;
  • 1 яйце;
  • 5 яблук кисло-солодких;
  • 12 ч. л. соди.

Покрокові рекомендації по приготуванню сметанною шарлотки:

  • Включаємо духовку, виставляємо температурний режим в 180°C.
  • Промиті і обсушені яблука нарізаємо часточками.
  • Так як ми шарлотку готуємо на сметані, гасити соду не потрібно — роль гасителя візьме на себе молочний продукт. Змішуємо компоненти.
  • Яйця, збиті з цукром, з’єднайте зі сметаною, в якій сода погашена.
  • Частинами додаємо в тісто борошно. Замішуємо.
  • Для промазування форми використовуємо вершкове масло. Викладаємо половину нарізаних шматочків яблук, потім вливаємо 12 частина основи, знову розподіляємо яблука і закриваємо всі залишилися тестом.

Процес випікання займе хвилин 40, після закінчення яких ви зможете насолодитися чудовою сметанною шарлотки.

Як приготувати з апельсинами?

Шарлотка з апельсинами випікається на повітряній бисквитном тесті з яскравими соковитими нотками у вигляді часточок апельсинів. Додатковий аромат додасть цедра.

Інгредієнти для апельсинової шарлотки:

  • 4 яйця;
  • склянка борошна;
  • стакан цукру;
  • 1 апельсин;
  • 1 ст. л. подрібненої цедри.

Покрокові рекомендації по приготуванню апельсинової шарлотки:

  • Яйця з’єднуємо з 12 склянки цукру і на маленькій швидкості починаємо процес збивання. Через хвилини 3 всипаємо залишок цукру і збиваємо масу в пишний, густий крем.
  • Всипаємо борошно частинами, але, на відміну від минулого кроку, використовуємо не міксер, а ручний віночок.
  • Апельсин, щоб він не гірчив, необхідно правильно підготувати: промиваємо його, ошпарюємо окропом і просушуємо. Перетираємо цедру в дрібну стружку, намагаючись не доходити до білого шару. Відправляємо її в тісто.
  • Апельсин очистити від білої м’якоті, нарізаємо, викладаємо в промаслений форму. Попередньо спробуйте цитрус і якщо він попався кислий, часточки присипаємо цукром.
  • Викладаємо тісто на апельсинові шматочки і ставимо форму в духовку, прогріту до 180°С.
  • Через 40 хвилин перевіряємо шарлотку на готовність.

Пиріг виходить смачним, соковитим і досить оригінальним.

Цитрусова шарлотка з мандаринами

Такий десерт відрізняється від апельсинового більш ніжним цитрусовим смаком.

Дивіться також:  Панакота — 11 рецептів приготування десерту в домашніх умовах

Вам знадобиться:

  • по склянці цукру і борошна;
  • 3 яйця;
  • 3 мандарина;
  • ч. л. розпушувача;
  • 30 г вершкового масла.

Як будемо готувати:

  • Спочатку підготуємо мандарини. Зітріть цедру, починаємо знімати з кожної часточки окремо плівку. Процес довгий, але стоїть – мандарини в готовому бисквитном тесті тануть у роті.
  • Яйця збиваємо до тих, пір поки їх маса не збільшиться вдвічі.
  • Досягнувши збільшення обсягів, підсипаємо цукор і знову збиваємо до побіління складу.
  • Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і додаємо в тісто.
  • Якщо воно досягло густоти сметани — готово, тісто можна викладати у форму для запікання.
  • На поверхню основи викладаємо мандарини (не придавлюємо, а просто розподіляємо на поверхні). При випічці тісто почне підніматися, і мандарини будуть оповиті бісквітом.

Випікаємо шарлотку 30 хвилин при 180°С, а потім вилучаємо з форми, нарізаємо і подаємо на стіл.

Пісний рецепт без яєць

Пісна, без яєць шарлотка стане відмінним варіантом для алергіків та людей, які відповідально відносяться до періоду відмови від тваринної їжі – Посту.

Інгредієнти:

  • 230 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 150 мл апельсинового соку;
  • 12 ч. л. солі;
  • 30 мл лимонного соку;
  • ч. л. соди;
  • 50 мл води;
  • 3 яблука;
  • пара ст. л. манної крупи.

Як приготувати пісну шарлотку без яєць:

  • Прогріваємо Духовку до 190°С.
  • Яблука миємо, обсушуємо і, видаливши серцевину, нарізаємо часточками.
  • Форму для запікання промазуємо маслом і просыпаем манною крупою.
  • Яблука викладаємо у форму часточка до часточці і скроплюємо лимонним соком.
  • Беремо рослинне масло, апельсиновий і лимонний сік, цукор, сіль і змішуємо. Збиваємо за стандартним принципом – до розчинення цукру.
  • Додаємо до інших інгредієнтів борошно і замішуємо.
  • Не забуваємо про соду. Щоб вона краще розійшлася по тесту, розчиняємо її в воді і вливаємо в нього.
  • Тісто відразу починає пузиритися. Швидко викладаємо його поверх яблук і відправляємо в духовку на годину.

Шарлотка без яєць виходить не менш смачною, пишною і соковитою, ніж за класичним рецептом.

Готуємо шарлотку з вишнею

А зараз перед вами рецепт вишневої шарлотки з використанням сиру і вершкового масла. Його особливістю є відсутність борошна, замість неї в тісто будемо додавати манну крупу.

Інгредієнти:

  • 300 г вишні;
  • 250 г сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • стакан манки;
  • 1 яйце;
  • склянка цукрової пудри або цукру;
  • ст. л. соди + лимонний сік.

Щоб приготувати шарлотку з вишнею, виконуємо такі кроки:

  • Вишню розрізаємо на половинки і присипаємо цукром.
  • Яйця збиваємо з залишками солодкого піску.
  • Вмішуємо сир.
  • Гасимо соду і додаємо в тісто.
  • Вводимо до складу манну крупу.
  • Розтоплюємо масло і знову вимішуємо.
  • Форму промасливаем, просыпаем сухарями і потім вливаємо поверх них тісто.
  • Зверху викладаємо зацукровані вишні.

При 200°С шарлотка буде випікатися 35 хвилин.

Даний рецепт випічки тестом відрізняється від класичного, але залишається бездоганно смачним і пухким.

Швидкий варіант з варенням

Рецепт шарлотки з варенням в мультиварці ідеальний для господинь, які прагнуть до швидкого втілення кулінарних шедеврів в життя.

Що потрібно для приготування такого десерту:

  • 300 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • стакан варення ягідного густого;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 3 яйця;
  • ч. л. розпушувача.

Як приготувати шарлотку з варенням:

  • Яйця, з’єднавши з цукром, збиваємо до пишної піни.
  • Не перестаючи змішувати при низьких обертах, всипаємо просіяне борошно, розпушувач і сметану.
  • Останнім додаємо варення.
  • Домігшись однорідної структури тексту, викладаємо його в чашу мультиварки.
  • Встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин.

Подаємо шарлотку з листком свіжої м’яти, присипавши кожну порцію цукровою пудрою.

Готуємо в мікрохвильовці на швидку руку

Напевно, лише одиниці використовують можливості своєї мікрохвильовки по максимуму. Наприклад, у ній можна швидко і просто приготувати смачну випічку до чашки чаю або какао.

Інгредієнти для шарлотки в мікрохвильовці:

  • 1 яйце;
  • 120 г борошна;
  • 75 г цукру;
  • 1,5 ст. л. вершкового масла;
  • яблуко;
  • розпушувач;
  • ст. л. лимонного соку;
  • пара пучок кориці.

Спосіб приготування:

  • Метод замішування тіста для бісквіта в мікрохвильовці не відрізняється від класичного: з’єднуємо яйця, цукор, масло і розпушувач. Збиваємо. Цукор можна замінити пудрою.
  • Вмішуємо просіяне борошно.
  • Яблучні дольки збризкуємо лимонним соком, присипаємо корицею і, при необхідності, цукром. Відправляємо в тісто.
  • Беремо форми на 250 мл і заповнюємо їх на половину.
  • На приготування шарлотки в мікрохвильовій печі на максимальній потужності потрібно 2 – 4 хвилини.

Шарлотка, приготована за цим швидкому і до безумства простому рецептом, виходить дуже соковитою і смачною.

В мультиварці – спосіб готування з журавлиною

Цей цікавий десерт відрізняється яскравим контрастним смаком, що виникають між солодким бісквітом і кислої ягодою.

Інгредієнти:

  • 4 курячих яйця;
  • по склянці цукру і борошна;
  • 12 склянки журавлини.

Спосіб приготування:

  • Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо до побіління складу.
  • Всипаємо просіяне борошно і знову збиваємо. Тісто готове.
  • Викладаємо його в чашу мультиварки. Зверху розподіляємо журавлину, а потім розрівнюємо все ложкою, злегка занурюючи ягоди в тісто.
  • Закриваємо каструлю, виставляючи режим «Випічка» на 60 хвилин.

Пиріг розрізаємо тільки по охолодженню бісквіта і подаємо його на стіл.

Дивіться також:  Як смажити каштани в домашніх умовах – 4 рецепта

Французька шарлотка

Звернемося до коріння страви і приготуємо шарлотку на основі білого хліба, вершкового масла і молока. Заінтриговані?

Тоді приступаємо до приготування, озброївшись наступними продуктами:

  • пшеничний батон;
  • 750 г кисло-солодких яблук;
  • 150 г масла вершкового;
  • 50 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 г ваніліну.

Метод приготування французької шарлотки:

  • У 25 грамах олії злегка обсмажуємо яблучні дольки близько 7 хвилин під кришкою.
  • Через зазначений час відправляємо в сковороду цукор. Продовжуємо процес ще 10 хвилин.
  • Крохмаль розчиняємо в молоці і заливаємо все в ту ж сковороду. Очікуємо ще 2 хвилини і знімаємо складу з вогню — начинка для пирога готова.
  • Батон буде виступати в якості стінок пирога. Щоб у приготуванні вони не пересохли, використовуємо вершкове масло. Його необхідно заздалегідь розтопити.
  • З батона видаляємо скоринку. Потім трохи підсушуємо шматки в духовці або тостері і замочуємо в вершковою масою.
  • Викладаємо заготовки у форму, роблячи це внапуск одного шматка на інший.
  • Стінки формуємо за тим же принципом.
  • У готову основу викладаємо яблучну начинку.
  • Завершуємо процес приготування викладанням хлібної шапки пирога.
  • Настав час відправляти десерт у вже розігріту до 180°С духовку.
  • Через годину дістаємо пиріг з печі, але не поспішаємо витягати його з форми. Чекаємо ще 15 – 20 хвилин і тільки тоді виймаємо і ділимо на порції.

Французька шарлотка виходить оригінальною, смачною і для нас трохи незвичайною.

Зі згущеним молоком

Продовжуємо долати межі дозволеного і спробуємо приготувати шарлотку на згущеному молоці.

Інгредієнти:

  • склянка борошна;
  • банку згущеного молока;
  • 3 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 2 яблука;
  • 12 ч. л. соди;
  • лимонний сік.

Приготування:

  • До утворення пишної піни збиваємо охолоджені яйця.
  • Починаємо поступово вводити до них цукор і борошно.
  • Не перестаючи збивати, викладаємо на тісто згущене молоко і гашену соду.
  • Завершивши заміс, викладаємо основу в форму, в якій вже повинна знаходитися 12 від потрібної кількості яблук.
  • Залишилися яблука, нарізані часточками, викладаємо зверху пирога.
  • Випікаємо при 180°С протягом 30 – 40 хвилин.

Шарлотка зі згущеним молоком виходить дуже смачною, соковитою і ніжною.

Ідеальна шарлотка з яблуками та корицею

Класичної пряністю, якою зазвичай доповнюють яблука, є кориця, тому практично жодна шарлотка з цими фруктами без неї не обходиться.

Які інгредієнти необхідно підготувати:

  • по склянці цукру і борошна;
  • 3 яблука;
  • 3 яйця;
  • 12 ч. л. соди гашеного;
  • ч. л. меленої кориці.

Покрокові рекомендації щодо приготування шарлотки з яблуками і корицею:

  • Відокремивши жовтки від білків, збиваємо їх окремо до пишної стійкої піни. Домігшись бажаного, з’єднуємо обидва склади і розбавляємо яєчну суміш цукром.
  • За цукром додаємо в тісто соду і слідом борошно.
  • Відставляємо основу на 5 хвилин. За цей час ми повинна промити і нарізати на часточки яблука.
  • Фруктовий склад просыпаем цукром, змішаним з корицею.
  • 23 яблучних часточок викладаємо на дно форми і заливаємо тістом.
  • Зверху прикрашаємо все залишками фруктів.
  • Знову виставляємо в печі 180°С і відправляємо в неї десерт на 30 хвилин.

Готову шарлотку можна посипати сумішшю цукрової пудри і меленої кориці.

Пісний пиріг з грушами і вівсяними пластівцями

Шарлотка з грушами на меду і вівсяними пластівцями – відмінний варіант для пісного столу, який не готовий жертвувати смаком заради дотримання норм.

Що потрібно взяти з продуктів:

  • 2 склянки борошна;
  • 12 склянки вівсяних пластівців;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 склянка цукру;
  • 12 склянки рослинного масла;
  • ч. л. лимонної цедри;
  • ч. л. соку лимона;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • стакан води;
  • 4 груші;
  • кориця, сіль по дрібці.

Приступимо до приготування пісної грушевої шарлотки:

  • Духовка прогрівається до пекучих 180°С.
  • З’єднуємо і перемішуємо всі інгредієнти, крім борошна. Пластівці можна подрібнити в блендері.
  • Борошно просіваємо і додаємо до інших компонентів.
  • Груші нарізаємо і скроплюємо лимонним соком. Відправляємо в тісто і, обережно перемішавши, викладаємо його у форму для випікання.
  • Процес приготування пирога в духовці займе 35 – 40 хвилин.

Пісна шарлотка з вівсяними пластівцями і грушами виходить апетитного шоколадного відтінку за рахунок використання в її складі меду.

Шоколадна шарлотка

Шоколадна шарлотка – новий рівень для класичного бісквітного тіста. Випічка виходить по-справжньому святковою та смачною. Також безперечною перевагою є можливість приготування в мультиварці.

Що необхідно взяти:

  • 5 яєць;
  • 120 г борошна;
  • 25 г какао-порошку;
  • 150 г цукру;
  • 600 р яблук.

Покрокові рекомендації по приготуванню:

  • З’єднуємо борошно і какао.
  • В окремій ємності збиваємо яйця з цукром до збільшення маси в об’ємі – це вірний знак повного розчинення цукру.
  • З’єднуємо цукрово-яєчну суміш з шоколадно-борошняної і намагаємося вимішувати тісто, оперуючи лопаткою знизу вгору.
  • Готову суміш викладаємо в чашу мультиварки, зверху розподіляємо яблука.
  • В режимі «Випічка» готуємо шоколадну шарлотку 70 хвилин.
  • Щоб акуратно витягти пиріг з чаші, поміщаємо в неї сітку пароварки і просто перевертаємо ємність — пиріг сам сповзе на сітку без пошкоджень, через деякий час.

Шоколадна шарлотка виходить смачною, повітряної і дуже ніжною.

Сподіваємося, що наведені рецепти приготування шарлотки припадуть вам до душі. Виконавши десерт по кожному з них, ви зможете насолодитися незрівнянним смаком, який здатний подарувати дегустаторам цей ніжний пиріг.

Прокрутка до верху