Приготувати щось нове і смачне завжди проблема. Але найкращі рецепти других страв, зібрані тут, допоможуть швидко знайти щось підходяще саме вам.
Рецепти других страв з курки
Страви з курки – завжди досить легкі, корисні, ситні і не займають багато часу на приготування.
Жульєн з куркою і грибами на швидку руку
Швидкий рецепт хорошого вечері для всієї родини або гарячого до приходу гостей.
Необхідні продукти:
- 500 грам грибів і стільки ж курячого філе;
- 200 грам сметани;
- цибулина;
- приправи за своїм смаком;
- сир – приблизно 150 грам;
- три ложки борошна.
Процес приготування:
- М’ясо потрібно промити, довести до готовності методом відварювання, почекати поки воно охолоне і нарізати на невеликі шматочки.
- Цибулю подрібнити, обсмажити, викласти до нього заздалегідь нарізані гриби і потримати на вогні, поки не випарується вода і він не зміниться колір.
- Окремо приготувати соус: обсмажити пару хвилин борошно на гарячій сковороді, влити туди сметану, покласти приправи за смаком, заважати до густоти.
- У форму викласти змішану курку з грибами, покрити соусом, а потім і тертим сиром. Тримати в заздалегідь прогрітій духовці 180 градусах близько 15 хвилин.
М’ясо, запечене з гречкою в духовці
Необхідні продукти:
- цибулина;
- два зубчики часнику;
- курка – 600 грам;
- півтора склянки гречаної крупи;
- різні спеції;
- 2,5 склянки гарячої води.
Процес приготування:
- Гречку добре промиваємо, заливаємо зазначеною кількістю води і ставимо на 10 хвилин — вона не повинна бути повністю готовою.
- У форму спочатку викладаємо нарізану цибулю і часник квадратиками, потім крупу разом з залишилася при варінні водою і наверх укладаємо частини курки. Не забудьте злегка посолити крупу і приправити м’ясо обраними спеціями.
- Прикриваємо форму фольгою і доводимо до готовності протягом 60 хвилин на 170 градусах. За 15 мнуть до закінчення часу можна зняти фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося.
Курне філе з скоринкою під майонезним соусом
Необхідні продукти:
- спеції та трави по своєму смаку;
- два зубчики часнику;
- 30 грам майонезу;
- куряче філе – кілька шматочків.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, приправляємо спеціями і відправляємо на сковороду смажитися до утворення рум’яної скоринки.
- Окремо змішуємо майонез з тиском часником, спеціями і поллємо приготованим соусом вже посмажену курку.
Рецепт приготування з імбиром і сметаною
Для приготування знадобиться:
- 400 грам курячого м’яса;
- 4 зубчики часнику;
- цибуля – одна штука;
- 4 ложки сметани;
- спеції;
- корінь імбиру.
Процес приготування:
- Цибулю нарізати на півкільця, викласти на сковороду і обсмажувати, до нього ж додати подрібнений часник і імбир, який заздалегідь очищається.
- Трохи пізніше зверху кладеться курка, приправлена спеціями, і тримається під кришкою близько п’ят хвилин.
- Всі продукти перемішуються. Вливаємо гарячу воду, сметану і тримаємо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.
Печеня з курки по-домашньому
Необхідні продукти:
- два помідора;
- шість картоплин;
- спеції і зелень за смаком;
- м’яса курячого – 700 грам;
- цибулина.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки середнього розміру, присипаємо обраними спеціями і залишаємо на 30 хвилин для просочення.
- У каструлю з товстими стінками або казан відправляємо курку, обсмажуємо її, додаємо нарізану на кільця цибулю, помідори кубиками, продовжуємо готувати ще пару хвилин.
- Заливаємо вміст водою, так щоб вона покривала, і відправляємо туди подрібнений на гуртки картоплю. Знову кладемо спеції за смаком, чекаємо, поки все закипить, і готуємо 40 хвилин на повільному вогні під кришкою.
Курячі грудки на пару в соєвому соусі
Можна приготувати і дієтичне другі страви. Виходять вони не гірше, ніж звичайні. Спробуйте, наприклад, цей рецепт.
Необхідні продукти:
- 200 мл бульйону;
- приправи за смаком;
- три ложки соєвого соусу;
- ложечка цукру;
- два шматочка філе;
- зубчик часнику;
- половинка лимона.
Процес приготування:
- Філе обсипати приправами, побризкати лимонним соком і залишити на 20 хвилин.
- Викласти шматки м’яса в пароварку або ж зробити водяну баню в каструлі і готувати приблизно 25 хвилин.
- На гарячу сковороду влити соєвий соус, всипати цукор, подрібнений часник і тримати на середньому вогні, поки суміш не стане схожа на сироп.
- Туди ж викласти курку, обсмажити по кілька хвилин з двох сторін і можна подавати.
Плов з куркою в горщиках
Процес приготування:
- приблизно 500 грам курки;
- морква і цибулина;
- приправи;
- склянку рису.
Процес приготування:
- На сковороді обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо моркву і через кілька хвилин курку, порізану на кубики. Заправляємо все спеціями.
- Цю масу ділимо і викладаємо в горщики рівними частинами. Зверху додаємо кілька ложок сирого рису і заливаємо гарячою водою. Можна додати спеції, ті, що йдуть спеціально для плову.
- Закриваємо кришки, але не до кінця, потрібно залишити щілину, і прибираємо в гарячий духовий шафа на 50 хвилин при нагріванні до 220 градусів.
Курка, тушкована в сметані
Необхідні продукти:
- приправи за смаком;
- 2 зубчики часнику, цибулина;
- трохи більше 500 грам курки;
- баночка сметани.
Процес приготування:
- Курку промити, розрізати на середні шматки, обваляйте в обраних спеціях і обсмажте до рум’яності на розігрітій сковороді.
- Викладіть її в каструлю, зверху додайте нарізану цибулю, подрібнений часник, сметану і зовсім трохи води.
- Прикрийте кришкою і готуйте на повільному вогні приблизно 90 хвилин.
Запіканка «на всі випадки життя» з картоплею
Для приготування знадобиться:
- 500 грам філе;
- приправи за смаком;
- шість картоплин;
- 150 грам сметани;
- 2 ложки майонезу;
- цибуля – одна штука;
- 3 зубчики часнику;
- 150 грам сиру.
Процес приготування:
- Курку нарізати на тонкі смужки, з’єднати зі спеціями, тиском часником і майонезом, залишити на 20 хвилин.
- Приготувати форму для запікання, на дно покрити цибулею, порізаною на кільця, а потім картоплею, подрібненої на тонкі кухлі.
- Промазати шар сметаною, попередньо змішаної зі спеціями, і на соус покласти шматки м’яса. Все це покрити тертим сиром. Робити так кілька разів, поки всі продукти не закінчаться. Останнім повинен бути сир.
- Прибрати в гарячу духовку на 40 хвилин, виставивши рівень нагріву на 200 градусів.
Гостре чахохбілі з м’яса
Необхідні продукти:
- 400 грам томатів;
- курка;
- головка часнику;
- кінза, червоний перець та інші спеції за смаком;
- 300 грам цибулі.
Процес приготування:
- Цілу тушку курки очистити, добре помити, нарізати на шматки і обсмажити на сковороді до рум’яності.
- Додати туди порізану цибулю, тримати його, постійно помішуючи, поки він не стане м’яким.
- Помідори звільнити від шкірки, перебити в пюре і викласти в сковороду, коли цибуля почне рум’янитися. Приправити сіллю, тушкувати 20 хвилин.
- Туди ж покласти нарізану ножем часник, гострі спеції, можна трохи свіжої зелені, закрити кришку і на середньому вогні тушкувати 10 хвилин. Дати постояти близько 5 хвилин і можна подавати.
Куряча відбивна, смажена на сковороді
Необхідні продукти:
- два шматочка філе;
- 100 грам борошна;
- спеції за бажанням;
- 2 яйця.
Процес приготування:
- В одну миску вбити яйця, розмішати їх віночком, а в іншу викласти борошно.
- Філе промити, нарізати на тонкі квадратні шматки, добре відбити, обваляти в спеціях.
- Тепер кожен шматок спочатку вмочити в яєчну суміш, потім в борошно і відразу ж обсмажувати на гарячій сковороді з двох сторін, поки м’ясо не стане золотистим і рум’яним.
Соковиті курячі котлети з зеленню
Необхідні продукти:
- приправи за своїм смаком;
- яйце;
- фаршу півкілограма;
- різна свіжа зелень;
- борошна 20 грам.
Процес приготування:
- Це блюдо готується з фаршу. Його потрібно перемішати зі спеціями, зазначеною кількістю борошна і вбити туди яйце.
- Зелень дрібно нарізати, додати до маси, все ретельно перемішати.
- Брати невелику кількість фаршу і обсмажувати на гарячій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.
Паста з курячою грудкою під вершковим соусом
Для приготування знадобиться:
- одна цибулина;
- 100 мілілітрів вершків;
- 300 грам пасти;
- ложка борошна;
- два шматочка філе;
- 50 грам сиру;
- приправи і зелень.
Процес приготування:
- На сковороді обсмажити нарізану цибулю до красивого кольору, викласти до нього нарізане на шматочки філе, приправити спеціями, тримати на вогні близько 10 хвилин.
- Всипати трохи борошна, перемішати і через пару хвилин влити вершки. Помішуйте і тушкуйте близько трьох хвилин, поки суміш не стане відповідної густоти.
- Пасту відварити майже до готовності, вона повинна бути злегка твердою, викласти на тарілки і полити зверху вершковим соусом.
Курка, запечена в духовці з гірчицею і соєвим соусом
Необхідні продукти:
- близько 800 грам курки;
- 2 зубчики часнику;
- спеції за смаком;
- 2 ложки соєвого соусу і стільки ж гірчиці.
Процес приготування:
- Часник передавити, змішати з соєвим соусом, гірчицею та іншими вибраними спеціями.
- Цим маринадом добре натерти шматки курки і залишити на дві години.
- Прибрати м’ясо в духовку на 40 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів.
Класичні рубані котлети курячі
Необхідні продукти:
- два шматки філе;
- цибулина;
- приправи за своїм бажанням;
- 20 грам борошна і одне яйце.
Процес приготування:
- Філе нарізати на невеликі квадратики, додати туди дрібно порізану цибулю, приправити спеціями.
- Вбити яйце, покласти борошно і перемішати, щоб вийшла клейка маса.
- Формувати з неї невеликі котлети і на повільному вогні обсмажувати їх по кілька хвилин з кожного боку.
З свинини
Рецепти зі свинини – це безліч ідей щодо приготування смачного обіду або вечері. Вони не займуть багато часу, а результат обов’язково порадує.
Картопляні чаклуни з фаршем
Необхідні продукти:
- 300 грам свинячого фаршу;
- яйце;
- ложка борошна і сметани;
- кілограм картоплі;
- цибулина;
- зелень і приправи на свій смак.
Процес приготування:
- Цибуля розділити навпіл, одну частину дрібно нарізати, а іншу перетерти.
- Нарізану частину викласти до фаршу, приправити все спеціями.
- Картоплю почистити, натерти на терці, трохи відтиснути, додати до неї сметану, яйце, борошно і іншу частину цибулі.
- З цієї маси зробити корж, наповнити її фаршем, сформувати котлети і смажити на невеликому вогні на олії з обох боків до рум’яного кольору.
Свинячий карбонат у фользі в духовці
Необхідні продукти:
- кілограм свинини;
- 2 ложки оливкової олії;
- 50 мілілітрів лимонного соку;
- приправи на свій смак;
- 50 грам гірчиці.
Процес приготування:
- Гірчицю змішати з приправами для свинини та іншими спеціями.
- Оливкова масло з’єднайте з лимонним соком і сіллю, а потім вливаємо цю суміш в іншу.
- М’ясо промиваємо, сушимо, робимо на ньому невеликі надрізи і ретельно натираємо приготовленим маринадом, залишаємо на кілька годин.
- Покладіть заготовку у фольгу, згорнуту в два рази, і випікайте на 200 градусах близько 50 хвилин.
Оригінальний варіант запікання м’яса з ківі
Необхідні продукти:
- приправи на свій смак;
- два ківі;
- 100 грам сиру;
- 5 шматочків свинини;
- цибуля – одна штука;
- 6 ложок майонезу.
Процес приготування:
- М’ясо заправляємо спеціями і прибираємо в форму для випікання.
- Зверху покриваємо його майонезом і нарізаними на кружечки ківі.
- Викладаємо цибулю кільцями і скибочки твердого сиру, прибираємо в духовку на 45 хвилин з нагріванням до 180 градусів.
Свиняча шийка тушкована з часником
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- два шматки свинячий шиї;
- різні приправи;
- цибулина.
Процес приготування:
- Шматки м’яса відправляємо на сковороду, смажимо до золотистого кольору, додаємо туди порізану цибулю, тримаємо близько п’яти хвилин.
- Викладаємо туди ж подрібнений часник, вливаємо трохи води і приправляємо спеціями. Прикриваємо ємність і готуємо 30 хвилин на повільному вогні.
Кордон–блю із свинини
Необхідні продукти:
- панірувальні сухарі;
- 30 грам борошна;
- приправи на свій смак;
- два шніцеля;
- 30 грам сиру;
- 50 грам шинки;
- яйце.
Процес приготування:
- Шматочки шніцеля добре відбити, покрити спеціями. Зверху викласти трохи шинки і скибочки сиру.
- Згорнути м’ясо в рулет, акуратно обваляти в борошні, потім в яйці і сухарях. Обсмажувати на сковороді в маслі або запікати на 200 градусах в духовці 30 хвилин.
Свинячі відбивні на сковороді
Необхідні продукти:
- 100 грам борошна і стільки ж панірувальних сухарів;
- кілограм свинини;
- два яйця;
- приправи.
Процес приготування:
- Свинину нарізаємо на шматки, відбиваємо і натираємо обраними спеціями.
- Потім обвалюємо в борошні, збитому яйці, сухарях і смажимо з обох боків до рум’яності.
Шашлик зі свинини на шпажках в духовці
Необхідні продукти:
- дві цибулини;
- кілограм свинини;
- пів-літри кефіру;
- спеції для м’яса.
Процес приготування:
- Свинину розрізати на невеликі квадрати, з’єднати з подрібненим цибулею, залити кефіром і дати постояти кілька годин.
- На шпажки надіньте м’ясо і кільця цибулі, чергуючи продукти, і приберіть в духовку на 20 хвилин з температурою 200 градусів.
Класичне м’ясо по-французьки в духовці
Необхідні продукти:
- приправи і майонез за бажанням;
- півкілограма свинини;
- 100 грам сиру;
- один цибуля.
Процес приготування:
- М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, тертим сиром і промазати майонезом.
- Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності.
Соковиті котлети з свинячого фаршу
Необхідні продукти:
- різні спеції;
- 500 грам фаршу;
- одна цибулина, яйце;
- шматочок хліба.
Процес приготування:
- Хліб розмочити у воді і викласти до фаршу, туди ж вбити яйце, додати подрібнену цибулю і спеції, перемішати.
- Сформувати котлети і обсмажувати з двох сторін на розігрітій сковороді. За бажанням, можна ще зробити панірування.
Свинина, запечена з картоплею
Необхідні продукти:
- 4 ложки майонезу;
- по кілограму свинини та картоплі;
- спеції за бажанням;
- один цибуля.
Процес приготування:
- Перемішати нарізану на кубики свинину з цибулею, подрібненою на кільця.
- Сюди ж додати часточками картоплю, приправити спеціями і майонезом. Далі готувати трохи більше 30 хвилин на 180 градусів у духовці.
Просте і смачне печеня з м’яса
Необхідні інгредієнти:
- дві цибулини;
- різні спеції;
- часник – 2 зубчики;
- 3 помідори;
- 700 грам свинини;
- шість картоплин.
Процес приготування:
- Обсмажте нарізану на кубики свинину до скоринки, приберіть з ємності і покладіть туди подрібнену цибулю і часник, тримайте пару хвилин.
- Знову поверніть туди свинину, влийте трохи води, пюре з помідорів або томатну пасту, всипте спеції, перемішайте і тримайте близько півтори години на повільному рівень нагрівання.
- Окремо посмажте картоплю, викладіть її до м’яса і тушкуйте ще пару хвилин.
Свинина з макаронами в томатно–сметанному соусі
Для приготування знадобиться:
- 50 грам томатної пасти;
- різні приправи і спеції;
- свинина – 0,5 кг;
- упаковка будь-яких макаронів;
- 150 грам сметани;
- цибуля – одна штука.
Процес приготування:
- Макарони відварити до готовності, як написано на упаковці.
- М’ясо порізати на шматки, посипати приправами, обсмажити, додати до нього цибулю, тримати ще кілька хвилин, поки він не стане рум’яним.
- Покласти туди томатну пасту, сметану, трохи води, перемішати, ще пару хвилин потримати і знімати. Подавати, з’єднавши соус і макарони.
М’ясо, тушковану з часником і грибами
Для приготування знадобиться:
- один цибуля;
- 3 зубчики часнику;
- гриби – 0,2 кг.
- приправи;
- близько 500 грамів м’яса;
- упаковка сметани 200 грамів.
Процес приготування:
- М’ясо промити, порізати, посипати спеціями, обсмажити до рум’яності.
- Додати цибулю, нарізану на кубики, потримати пару хвилин, а потім розподілити і шматочки грибів.
- Залити все сметаною, покласти меленого перцю, посолити і викласти дрібно нарізаний часник.
- Прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько години.
Шніцель зі свинини – дуже смачно
Необхідні продукти:
- 70 грам борошна;
- 600 г свинини;
- різні спеції;
- 50 грам панірувальних сухарів;
- 2 яйця.
Процес приготування:
- М’ясо ріжемо на квадратні пласти, відбиваємо їх і обвалюємо в спеціях.
- Потім опускаємо в борошно, збите яйце, сухарі і відразу ж викладаємо на сковороду, де смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
Азу по-татарськи з свинини
Необхідні інгредієнти:
- на 500 грамів м’яса та картоплі;
- один цибуля;
- 20 грам томатної пасти;
- дві великі ложки борошна;
- 3 зубчики часнику;
- приправи;
- два солоних огірка.
Процес приготування:
- В окремих сковорідці обсмажуємо нарізане на тонкі смуги м’ясо і картоплю.
- До м’яса додати цибулю кубиками, посолити його і пару хвилин потримати на вогні.
- Туди ж викласти терті огірки, прикрити кришкою і тушкувати все хвилин 15.
- А потім додати часник, томатну пасту і тримати ще близько 10 хвилин.
- Дочекатися, коли маса стане густішою, покласти до неї картоплю, прогріти п’ять хвилин і подавати.
З яловичини
Приготувати яловичину можна безліччю способів і вийдуть корисні і апетитні страви.
Яловичина, запечена в листковому тісті
Необхідні продукти:
- пачка листкового тіста;
- півкілограма яловичини;
- яйце;
- приправи за бажанням;
- 2 зубчики часнику.
Процес приготування:
- М’ясо приправити спеціями, посмажити на сковороді з двох сторін.
- Начинити його шматочками часнику, викласти на частину тесту, а зверху закрити другим шаром, зробивши на ньому невеликі надрізи.
- Промазати збитим яйцем і готувати 40 хвилин в духовій шафі з нагріванням до 180 градусів.
Ситний салат з відвареного м’яса
Необхідні продукти:
- 300 грам яловичини;
- три свіжих огірка;
- три ложки соєвого соусу;
- лимонний сік – 2 столові ложки;
- ложка кунжуту.
Процес приготування:
- Яловичину відварити, остудити, подрібнити на невеликі шматки, з’єднати з порізаними на смужки огірками.
- Кунжут трохи потримати на розжареній сковороді, додати до м’яса.
- Заправити салат соєвим соусом, лимонним соком і спеціями за смаком.
Бефстроганов з яловичини
Необхідні продукти:
- 0,5 кг яловичини;
- 20 грам сметани;
- спеції;
- борошна дві ложки;
- один цибуля.
Процес приготування:
- Шматок яловичини подрібнюємо, обсмажуємо разом з нарізаною цибулею.
- Додаємо туди борошно, сметану, приправи за смаком і 20 хвилин тримаємо на плиті, встановивши слабкий рівень нагріву.
Яловичина, запечена в рукаві з грибним соусом
Необхідні продукти:
- сік половини лимона;
- 3 ложки гірчиці;
- м’ясо – 0.5 кг;
- спеції та трави;
- півлітра вершків;
- гриби – 0.25 кг;
- 30 мл рослинного масла;
- 2 ложки борошна;
- цибулина.
Процес приготування:
- З’єднати масло з лимонним соком, гірчицею, спеціями і цією сумішшю натерти м’ясо. Помістити його в рукав і пекти в духовці півтори години на 180 градусах.
- На сковороді обсмажити нарізану цибулю, а потім і гриби, всипати спеції, тримати на вогні п’ять хвилин.
- Влити вершки і борошно, тушкувати деякий час до запустіння і полити соусом готове м’ясо при подачі.
Смачний гуляш з яловичини
Необхідні інгредієнти:
- 2 зубчики часнику;
- один цибуля;
- яловичина – 0.5 кг;
- томатна паста – 2 великі ложки;
- спеції на свій смак;
Процес приготування:
- Обсмажити нарізану кубиками цибулю і часник. Сюди ж викласти яловичину, подрібнену на квадратики, і смажити п’ять хвилин на середньому вогні.
- Влити склянку води, покласти томатну пасту, приправи. Закрити кришку, зробити менший вогонь і тушкувати півтори години.
Яловичина по-строгановськи зі сметаною
Необхідні продукти:
- 2 ложки томатної пасти;
- цибуля – одна штука;
- сметана – маленька баночка 200 грамів;
- 20 грам борошна;
- яловичина – 0.4 кг;
- приправи.
Процес приготування:
- Нарізаний на смужки цибулю обсмажити, приправивши його спеціями. Викласти до нього сметану і томатну пасту, дочекатися кипіння і влити трохи води. Довести до потрібної густоти.
- В іншій сковороді посмажити м’ясо, подрібнене на шматки, не забувши додати спецій. Відправити його до соусу, потримати все разом кілька хвилин і готово.
М’ясо, запечене шматочками у фользі
Необхідні продукти:
- трохи більше півкілограма яловичини;
- приправи на свій смак;
- по одній великій ложці кетчупу і сметани;
- один цибуля.
Процес приготування:
- Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра.
- Приготувати маринад, змішавши тертий лук з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин.
- Викласти шматочки у фольгу і запікати 40 хвилин на 220 градусах. За 10 хвилин до готовності фольгу можна відкрити, щоб м’ясо зарум’янилося.
Рагу з яловичини з овочами
Необхідні продукти:
- 400 грам картоплі;
- 500 грам м’яса;
- один перець і цибулина;
- 2 ложки томатної пасти;
- 4 зубчики часнику;
- різні приправи;
- 200 мл бульйону чи води;
- дві моркви.
Процес приготування:
- Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні.
- Додати подрібнену картоплю, перець, морква, спеції за смаком.
- Залити водою або бульйоном і тушкувати на слабкому вогні, поки все не стане м’яким (близько 60 хвилин). Суміш не повинна смажитися. Якщо що, додайте ще води.
- Залишилося викласти томатну пасту, готувати ще 15 хвилин і можна знімати.
Соковитий і м’який стейк з яловичої вирізки
Необхідні продукти:
- шматок вирізки;
- 15 мл рослинного масла;
- спеції за бажанням.
Процес приготування:
- М’ясо промийте, дайте йому висохнути, добре змастіть рослинною олією та іншими приправами.
- Смажте по одній хвилині з кожної сторони на добре нагрітій сковороді. Потім зменшіть рівень нагріву і тримайте ще за п’ять хвилин.
Найсмачніші яловичі котлети
Необхідні інгредієнти:
- 450 грам фаршу;
- яйце;
- цибулина;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- У фарш викладаємо всі зазначені інгредієнти. Цибуля заздалегідь нарізаємо або тремо на тертці. Додаємо спеції за смаком.
- Формуємо невеликі котлети і обсмажуємо з двох сторін на сковороді.
Другі страви на кожен день в мультиварці
Швидко приготувати страви на кожен день можна і за допомогою мультиварки.
Лінива запіканка з пельменями
Необхідні продукти:
- 500 грамів пельменів;
- вода – третину склянки;
- спеції за бажанням;
- 100 грам сметани;
- 150 грам сиру.
Процес приготування:
- Пельмені відправляємо в каструлю, заливаємо сметаною, змішаною з приправами, і вмикаємо прилад в режим «Випічка» на 25 хвилин.
- Перед подачею посипаємо тертим сиром і чекаємо, поки він не розплавиться.
Печеня по-домашньому з яловичини в мультиварці
Необхідні продукти:
- стакан води;
- цибулю і моркву;
- картопля – 0.6 кг;
- спеції на свій смак;
- півкілограма яловичини;
- два помідори.
Процес приготування:
- М’ясо нарізаємо, смажимо 30 хвилин в режимі «Випічка».
- Додаємо туди подрібнені овочі, готуємо ще 10 хвилин.
- Засипаємо приправи, вливаємо воду і ставимо знову цей же режим, але на 40 хвилин.
М’ясний гуляш з картоплею
Необхідні продукти
- 2 ложки томатної пасти;
- 400 грам картоплі;
- приправи та трави;
- цибулю і моркву – по 1 штуці;
- 0.4 кг яловичини.
Процес приготування:
- Кладемо В чашу нарізане м’ясо, цибулю і терту моркву. Вливаємо склянку води, додаємо томатну пасту, приправи і вмикаємо «Тушкування» на 40 хвилин.
- Потім викладаємо туди картоплю кубиками зі спеціями і ставимо ще на 40 хвилин, після чого перемішуємо і страва готова.
Овочева запіканка з куркою
Необхідні продукти:
- яйце;
- спеції;
- 2 шматки філе;
- перець, морква, цибулина;
- зубчик часнику;
- 30 мілілітрів вершків;
- 50 грам сиру.
Процес приготування:
- М’ясо ріжемо на шматочки, змішати зі спеціями і заливаємо сумішшю з яєць і вершків.
- У режимі «Смаження» у чаші обсмажуємо терту моркву, перець смужками, цибулю квадратиками і часник.
- Розподіляємо їх по дну, зверху викладаємо курку і покриваємо тертим сиром. Готуємо 30 хвилин в режимі «Випічка».
Макарони з грибами в мультиварці
Необхідні продукти:
- 300 мілілітрів вершків;
- різні спеції;
- упаковка макаронів;
- 300 грам грибів;
- одна цибулина.
Процес приготування:
- Доводимо до готовності макарони в режимі «Макарони».
- Нарізану цибулю тримаємо до рум’яності в режимі «Смаження». Додаємо туди ж гриби, готуємо ще пару хвилин, потім вливаємо вершки і кладемо спеції.
- Через 7 хвилин всипаємо туди макарони, перемішуємо і можна подавати.
Куряча печінка в сметанному соусі
Необхідні продукти:
- 0.2 кг сметани;
- 500 грам печінки;
- спеції за смаком;
- морква і цибуля.
Процес приготування:
- Нарізану цибулю і терту моркву готуємо в режимі «Смаження» 20 хвилин.
- Викладаємо туди шматочки печінки, заправляємо спеціями і тримаємо ще п’ять хвилин.
- Додаємо сметану, трохи води, встановлюємо прилад в режим «Гасіння», а час на 10 хвилин.
Свинина в томатній підливі
Необхідні інгредієнти:
- цибуля – одна штука;
- різні спеції за власним бажанням;
- свинина – 0.4 кг;
- 80 грам томатної пасти.
Процес приготування:
- Всі інгредієнти подрібнюємо, викладаємо в чашу, приправляємо спеціями.
- Туди ж кладемо томатну пасту, перемішуємо.
- На приладі ставимо 60 хвилин і режим «Гасіння».
Скумбрія з картоплею і помідорами в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- п’ять картоплин;
- помідор;
- стакан води;
- спеції та трави;
- дві скумбрії.
Процес приготування:
- У чашу спочатку кладемо картоплю, порізану на пластинки.
- Зверху покрийте її очищеними шматками скумбрії і скибочками помідорів.
- Влийте воду, всипте спеції і поставте режим «Гасіння» на 30 хвилин.
Курячі шлуночки з овочами
Необхідні продукти:
- моркву, перець і цибулина;
- два томата;
- приправи за бажанням;
- 600 грам курячих шлунків.
Процес приготування:
- Подрібнену цибулю та моркву готуємо 10 хвилин в режимі «Смаження».
- Потім йде перець скибочками, томати без шкірки, нарізані на кубики, і шматочки шлунків.
- Всі присипаємо обраними спеціями, заливаємо трохи води і тримаємо в режимі «Гасіння» 30 хвилин.
Рибні котлети з минтая
Для приготування потрібно:
- стакан панірувальних сухарів;
- півкілограма філе минтая;
- різні спеції;
- цибулина і яйце.
Процес приготування:
- Філе і цибулю провести через м’ясорубку, вбити туди яйце, покласти спеції і сухарі.
- Зліпити невеликі котлети і смажити кілька хвилин з двох сторін до готовності.
Манти зі свининою в мультиварці
Необхідні продукти:
- 500 грам свинячого фаршу;
- близько 600 грам тіста;
- спеції;
- цибулина.
Процес приготування:
- З тіста робимо тонкий пласт і ріжемо на прямокутники.
- Фарш з’єднуємо з заздалегідь подрібненою цибулею, приправами і цю начинку викладаємо на заготовки. Формує манти, добре закріплюючи кінці.
- Відправляємо все на піднос для готування на пару і включаємо режим «Пароварка» на 40 хвилин.
Перець, фарширований м’ясним фаршем
Для приготування знадобиться:
- спеції за бажанням;
- шість перців;
- морква, цибулина.
- фарш м’ясний – близько 500 грам;
Процес приготування:
- Шматочки цибулі і терту моркву обсмажити в режимі «Випічка» у чаші.
- З’єднати овочі з фаршем, приправити спеціями.
- Перець промити, видалити нутрощі, начинити фаршем і готувати 40 хвилин в режимі «Гасіння».