52 рецепта других страв — смачні і швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

Приготувати щось нове і смачне завжди проблема. Але найкращі рецепти других страв, зібрані тут, допоможуть швидко знайти щось підходяще саме вам.

Рецепти других страв з курки

Страви з курки – завжди досить легкі, корисні, ситні і не займають багато часу на приготування.

Жульєн з куркою і грибами на швидку руку

Швидкий рецепт хорошого вечері для всієї родини або гарячого до приходу гостей.

Необхідні продукти:

  • 500 грам грибів і стільки ж курячого філе;
  • 200 грам сметани;
  • цибулина;
  • приправи за своїм смаком;
  • сир – приблизно 150 грам;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • М’ясо потрібно промити, довести до готовності методом відварювання, почекати поки воно охолоне і нарізати на невеликі шматочки.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити, викласти до нього заздалегідь нарізані гриби і потримати на вогні, поки не випарується вода і він не зміниться колір.
  • Окремо приготувати соус: обсмажити пару хвилин борошно на гарячій сковороді, влити туди сметану, покласти приправи за смаком, заважати до густоти.
  • У форму викласти змішану курку з грибами, покрити соусом, а потім і тертим сиром. Тримати в заздалегідь прогрітій духовці 180 градусах близько 15 хвилин.

М’ясо, запечене з гречкою в духовці

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • курка – 600 грам;
  • півтора склянки гречаної крупи;
  • різні спеції;
  • 2,5 склянки гарячої води.

Процес приготування:

  • Гречку добре промиваємо, заливаємо зазначеною кількістю води і ставимо на 10 хвилин — вона не повинна бути повністю готовою.
  • У форму спочатку викладаємо нарізану цибулю і часник квадратиками, потім крупу разом з залишилася при варінні водою і наверх укладаємо частини курки. Не забудьте злегка посолити крупу і приправити м’ясо обраними спеціями.
  • Прикриваємо форму фольгою і доводимо до готовності протягом 60 хвилин на 170 градусах. За 15 мнуть до закінчення часу можна зняти фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося.

Курне філе з скоринкою під майонезним соусом

Необхідні продукти:

  • спеції та трави по своєму смаку;
  • два зубчики часнику;
  • 30 грам майонезу;
  • куряче філе – кілька шматочків.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, приправляємо спеціями і відправляємо на сковороду смажитися до утворення рум’яної скоринки.
  • Окремо змішуємо майонез з тиском часником, спеціями і поллємо приготованим соусом вже посмажену курку.

Рецепт приготування з імбиром і сметаною

Для приготування знадобиться:

  • 400 грам курячого м’яса;
  • 4 зубчики часнику;
  • цибуля – одна штука;
  • 4 ложки сметани;
  • спеції;
  • корінь імбиру.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізати на півкільця, викласти на сковороду і обсмажувати, до нього ж додати подрібнений часник і імбир, який заздалегідь очищається.
  • Трохи пізніше зверху кладеться курка, приправлена спеціями, і тримається під кришкою близько п’ят хвилин.
  • Всі продукти перемішуються. Вливаємо гарячу воду, сметану і тримаємо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.

Печеня з курки по-домашньому

Необхідні продукти:

  • два помідора;
  • шість картоплин;
  • спеції і зелень за смаком;
  • м’яса курячого – 700 грам;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки середнього розміру, присипаємо обраними спеціями і залишаємо на 30 хвилин для просочення.
  • У каструлю з товстими стінками або казан відправляємо курку, обсмажуємо її, додаємо нарізану на кільця цибулю, помідори кубиками, продовжуємо готувати ще пару хвилин.
  • Заливаємо вміст водою, так щоб вона покривала, і відправляємо туди подрібнений на гуртки картоплю. Знову кладемо спеції за смаком, чекаємо, поки все закипить, і готуємо 40 хвилин на повільному вогні під кришкою.

Курячі грудки на пару в соєвому соусі

Можна приготувати і дієтичне другі страви. Виходять вони не гірше, ніж звичайні. Спробуйте, наприклад, цей рецепт.

Необхідні продукти:

  • 200 мл бульйону;
  • приправи за смаком;
  • три ложки соєвого соусу;
  • ложечка цукру;
  • два шматочка філе;
  • зубчик часнику;
  • половинка лимона.

Процес приготування:

  • Філе обсипати приправами, побризкати лимонним соком і залишити на 20 хвилин.
  • Викласти шматки м’яса в пароварку або ж зробити водяну баню в каструлі і готувати приблизно 25 хвилин.
  • На гарячу сковороду влити соєвий соус, всипати цукор, подрібнений часник і тримати на середньому вогні, поки суміш не стане схожа на сироп.
  • Туди ж викласти курку, обсмажити по кілька хвилин з двох сторін і можна подавати.

Плов з куркою в горщиках

Процес приготування:

  • приблизно 500 грам курки;
  • морква і цибулина;
  • приправи;
  • склянку рису.

Процес приготування:

  • На сковороді обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо моркву і через кілька хвилин курку, порізану на кубики. Заправляємо все спеціями.
  • Цю масу ділимо і викладаємо в горщики рівними частинами. Зверху додаємо кілька ложок сирого рису і заливаємо гарячою водою. Можна додати спеції, ті, що йдуть спеціально для плову.
  • Закриваємо кришки, але не до кінця, потрібно залишити щілину, і прибираємо в гарячий духовий шафа на 50 хвилин при нагріванні до 220 градусів.

Курка, тушкована в сметані

Необхідні продукти:

  • приправи за смаком;
  • 2 зубчики часнику, цибулина;
  • трохи більше 500 грам курки;
  • баночка сметани.

Процес приготування:

  • Курку промити, розрізати на середні шматки, обваляйте в обраних спеціях і обсмажте до рум’яності на розігрітій сковороді.
  • Викладіть її в каструлю, зверху додайте нарізану цибулю, подрібнений часник, сметану і зовсім трохи води.
  • Прикрийте кришкою і готуйте на повільному вогні приблизно 90 хвилин.

Запіканка «на всі випадки життя» з картоплею

Для приготування знадобиться:

  • 500 грам філе;
  • приправи за смаком;
  • шість картоплин;
  • 150 грам сметани;
  • 2 ложки майонезу;
  • цибуля – одна штука;
  • 3 зубчики часнику;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Курку нарізати на тонкі смужки, з’єднати зі спеціями, тиском часником і майонезом, залишити на 20 хвилин.
  • Приготувати форму для запікання, на дно покрити цибулею, порізаною на кільця, а потім картоплею, подрібненої на тонкі кухлі.
  • Промазати шар сметаною, попередньо змішаної зі спеціями, і на соус покласти шматки м’яса. Все це покрити тертим сиром. Робити так кілька разів, поки всі продукти не закінчаться. Останнім повинен бути сир.
  • Прибрати в гарячу духовку на 40 хвилин, виставивши рівень нагріву на 200 градусів.

Гостре чахохбілі з м’яса

Необхідні продукти:

  • 400 грам томатів;
  • курка;
  • головка часнику;
  • кінза, червоний перець та інші спеції за смаком;
  • 300 грам цибулі.

Процес приготування:

  • Цілу тушку курки очистити, добре помити, нарізати на шматки і обсмажити на сковороді до рум’яності.
  • Додати туди порізану цибулю, тримати його, постійно помішуючи, поки він не стане м’яким.
  • Помідори звільнити від шкірки, перебити в пюре і викласти в сковороду, коли цибуля почне рум’янитися. Приправити сіллю, тушкувати 20 хвилин.
  • Туди ж покласти нарізану ножем часник, гострі спеції, можна трохи свіжої зелені, закрити кришку і на середньому вогні тушкувати 10 хвилин. Дати постояти близько 5 хвилин і можна подавати.
Дивіться також:  Лазанья в мультиварці – 9 простих рецептів

Куряча відбивна, смажена на сковороді

Необхідні продукти:

  • два шматочка філе;
  • 100 грам борошна;
  • спеції за бажанням;
  • 2 яйця.

Процес приготування:

  • В одну миску вбити яйця, розмішати їх віночком, а в іншу викласти борошно.
  • Філе промити, нарізати на тонкі квадратні шматки, добре відбити, обваляти в спеціях.
  • Тепер кожен шматок спочатку вмочити в яєчну суміш, потім в борошно і відразу ж обсмажувати на гарячій сковороді з двох сторін, поки м’ясо не стане золотистим і рум’яним.

Соковиті курячі котлети з зеленню

Необхідні продукти:

  • приправи за своїм смаком;
  • яйце;
  • фаршу півкілограма;
  • різна свіжа зелень;
  • борошна 20 грам.

Процес приготування:

  • Це блюдо готується з фаршу. Його потрібно перемішати зі спеціями, зазначеною кількістю борошна і вбити туди яйце.
  • Зелень дрібно нарізати, додати до маси, все ретельно перемішати.
  • Брати невелику кількість фаршу і обсмажувати на гарячій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.

Паста з курячою грудкою під вершковим соусом

Для приготування знадобиться:

  • одна цибулина;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • 300 грам пасти;
  • ложка борошна;
  • два шматочка філе;
  • 50 грам сиру;
  • приправи і зелень.

Процес приготування:

  • На сковороді обсмажити нарізану цибулю до красивого кольору, викласти до нього нарізане на шматочки філе, приправити спеціями, тримати на вогні близько 10 хвилин.
  • Всипати трохи борошна, перемішати і через пару хвилин влити вершки. Помішуйте і тушкуйте близько трьох хвилин, поки суміш не стане відповідної густоти.
  • Пасту відварити майже до готовності, вона повинна бути злегка твердою, викласти на тарілки і полити зверху вершковим соусом.

Курка, запечена в духовці з гірчицею і соєвим соусом

Необхідні продукти:

  • близько 800 грам курки;
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції за смаком;
  • 2 ложки соєвого соусу і стільки ж гірчиці.

Процес приготування:

  • Часник передавити, змішати з соєвим соусом, гірчицею та іншими вибраними спеціями.
  • Цим маринадом добре натерти шматки курки і залишити на дві години.
  • Прибрати м’ясо в духовку на 40 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів.

Класичні рубані котлети курячі

Необхідні продукти:

  • два шматки філе;
  • цибулина;
  • приправи за своїм бажанням;
  • 20 грам борошна і одне яйце.

Процес приготування:

  • Філе нарізати на невеликі квадратики, додати туди дрібно порізану цибулю, приправити спеціями.
  • Вбити яйце, покласти борошно і перемішати, щоб вийшла клейка маса.
  • Формувати з неї невеликі котлети і на повільному вогні обсмажувати їх по кілька хвилин з кожного боку.

З свинини

Рецепти зі свинини – це безліч ідей щодо приготування смачного обіду або вечері. Вони не займуть багато часу, а результат обов’язково порадує.

Картопляні чаклуни з фаршем

Необхідні продукти:

  • 300 грам свинячого фаршу;
  • яйце;
  • ложка борошна і сметани;
  • кілограм картоплі;
  • цибулина;
  • зелень і приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Цибуля розділити навпіл, одну частину дрібно нарізати, а іншу перетерти.
  • Нарізану частину викласти до фаршу, приправити все спеціями.
  • Картоплю почистити, натерти на терці, трохи відтиснути, додати до неї сметану, яйце, борошно і іншу частину цибулі.
  • З цієї маси зробити корж, наповнити її фаршем, сформувати котлети і смажити на невеликому вогні на олії з обох боків до рум’яного кольору.

Свинячий карбонат у фользі в духовці

Необхідні продукти:

  • кілограм свинини;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • 50 мілілітрів лимонного соку;
  • приправи на свій смак;
  • 50 грам гірчиці.

Процес приготування:

  • Гірчицю змішати з приправами для свинини та іншими спеціями.
  • Оливкова масло з’єднайте з лимонним соком і сіллю, а потім вливаємо цю суміш в іншу.
  • М’ясо промиваємо, сушимо, робимо на ньому невеликі надрізи і ретельно натираємо приготовленим маринадом, залишаємо на кілька годин.
  • Покладіть заготовку у фольгу, згорнуту в два рази, і випікайте на 200 градусах близько 50 хвилин.

Оригінальний варіант запікання м’яса з ківі

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • два ківі;
  • 100 грам сиру;
  • 5 шматочків свинини;
  • цибуля – одна штука;
  • 6 ложок майонезу.

Процес приготування:

  • М’ясо заправляємо спеціями і прибираємо в форму для випікання.
  • Зверху покриваємо його майонезом і нарізаними на кружечки ківі.
  • Викладаємо цибулю кільцями і скибочки твердого сиру, прибираємо в духовку на 45 хвилин з нагріванням до 180 градусів.

Свиняча шийка тушкована з часником

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • два шматки свинячий шиї;
  • різні приправи;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Шматки м’яса відправляємо на сковороду, смажимо до золотистого кольору, додаємо туди порізану цибулю, тримаємо близько п’яти хвилин.
  • Викладаємо туди ж подрібнений часник, вливаємо трохи води і приправляємо спеціями. Прикриваємо ємність і готуємо 30 хвилин на повільному вогні.

Кордон–блю із свинини

Необхідні продукти:

  • панірувальні сухарі;
  • 30 грам борошна;
  • приправи на свій смак;
  • два шніцеля;
  • 30 грам сиру;
  • 50 грам шинки;
  • яйце.

Процес приготування:

  • Шматочки шніцеля добре відбити, покрити спеціями. Зверху викласти трохи шинки і скибочки сиру.
  • Згорнути м’ясо в рулет, акуратно обваляти в борошні, потім в яйці і сухарях. Обсмажувати на сковороді в маслі або запікати на 200 градусах в духовці 30 хвилин.

Свинячі відбивні на сковороді

Необхідні продукти:

  • 100 грам борошна і стільки ж панірувальних сухарів;
  • кілограм свинини;
  • два яйця;
  • приправи.

Процес приготування:

  • Свинину нарізаємо на шматки, відбиваємо і натираємо обраними спеціями.
  • Потім обвалюємо в борошні, збитому яйці, сухарях і смажимо з обох боків до рум’яності.

Шашлик зі свинини на шпажках в духовці

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • кілограм свинини;
  • пів-літри кефіру;
  • спеції для м’яса.

Процес приготування:

  • Свинину розрізати на невеликі квадрати, з’єднати з подрібненим цибулею, залити кефіром і дати постояти кілька годин.
  • На шпажки надіньте м’ясо і кільця цибулі, чергуючи продукти, і приберіть в духовку на 20 хвилин з температурою 200 градусів.

Класичне м’ясо по-французьки в духовці

Необхідні продукти:

  • приправи і майонез за бажанням;
  • півкілограма свинини;
  • 100 грам сиру;
  • один цибуля.

Процес приготування:

  • М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, тертим сиром і промазати майонезом.
  • Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності.
Дивіться також:  Галантин з курки – 5 покрокових рецептів приготування

Соковиті котлети з свинячого фаршу

Необхідні продукти:

  • різні спеції;
  • 500 грам фаршу;
  • одна цибулина, яйце;
  • шматочок хліба.

Процес приготування:

  • Хліб розмочити у воді і викласти до фаршу, туди ж вбити яйце, додати подрібнену цибулю і спеції, перемішати.
  • Сформувати котлети і обсмажувати з двох сторін на розігрітій сковороді. За бажанням, можна ще зробити панірування.

Свинина, запечена з картоплею

Необхідні продукти:

  • 4 ложки майонезу;
  • по кілограму свинини та картоплі;
  • спеції за бажанням;
  • один цибуля.

Процес приготування:

  • Перемішати нарізану на кубики свинину з цибулею, подрібненою на кільця.
  • Сюди ж додати часточками картоплю, приправити спеціями і майонезом. Далі готувати трохи більше 30 хвилин на 180 градусів у духовці.

Просте і смачне печеня з м’яса

Необхідні інгредієнти:

  • дві цибулини;
  • різні спеції;
  • часник – 2 зубчики;
  • 3 помідори;
  • 700 грам свинини;
  • шість картоплин.

Процес приготування:

  • Обсмажте нарізану на кубики свинину до скоринки, приберіть з ємності і покладіть туди подрібнену цибулю і часник, тримайте пару хвилин.
  • Знову поверніть туди свинину, влийте трохи води, пюре з помідорів або томатну пасту, всипте спеції, перемішайте і тримайте близько півтори години на повільному рівень нагрівання.
  • Окремо посмажте картоплю, викладіть її до м’яса і тушкуйте ще пару хвилин.

Свинина з макаронами в томатно–сметанному соусі

Для приготування знадобиться:

  • 50 грам томатної пасти;
  • різні приправи і спеції;
  • свинина – 0,5 кг;
  • упаковка будь-яких макаронів;
  • 150 грам сметани;
  • цибуля – одна штука.

Процес приготування:

  • Макарони відварити до готовності, як написано на упаковці.
  • М’ясо порізати на шматки, посипати приправами, обсмажити, додати до нього цибулю, тримати ще кілька хвилин, поки він не стане рум’яним.
  • Покласти туди томатну пасту, сметану, трохи води, перемішати, ще пару хвилин потримати і знімати. Подавати, з’єднавши соус і макарони.

М’ясо, тушковану з часником і грибами

Для приготування знадобиться:

  • один цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • гриби – 0,2 кг.
  • приправи;
  • близько 500 грамів м’яса;
  • упаковка сметани 200 грамів.

Процес приготування:

  • М’ясо промити, порізати, посипати спеціями, обсмажити до рум’яності.
  • Додати цибулю, нарізану на кубики, потримати пару хвилин, а потім розподілити і шматочки грибів.
  • Залити все сметаною, покласти меленого перцю, посолити і викласти дрібно нарізаний часник.
  • Прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько години.

Шніцель зі свинини – дуже смачно

Необхідні продукти:

  • 70 грам борошна;
  • 600 г свинини;
  • різні спеції;
  • 50 грам панірувальних сухарів;
  • 2 яйця.

Процес приготування:

  • М’ясо ріжемо на квадратні пласти, відбиваємо їх і обвалюємо в спеціях.
  • Потім опускаємо в борошно, збите яйце, сухарі і відразу ж викладаємо на сковороду, де смажимо з двох боків до золотистої скоринки.

Азу по-татарськи з свинини

Необхідні інгредієнти:

  • на 500 грамів м’яса та картоплі;
  • один цибуля;
  • 20 грам томатної пасти;
  • дві великі ложки борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • приправи;
  • два солоних огірка.

Процес приготування:

  • В окремих сковорідці обсмажуємо нарізане на тонкі смуги м’ясо і картоплю.
  • До м’яса додати цибулю кубиками, посолити його і пару хвилин потримати на вогні.
  • Туди ж викласти терті огірки, прикрити кришкою і тушкувати все хвилин 15.
  • А потім додати часник, томатну пасту і тримати ще близько 10 хвилин.
  • Дочекатися, коли маса стане густішою, покласти до неї картоплю, прогріти п’ять хвилин і подавати.

З яловичини

Приготувати яловичину можна безліччю способів і вийдуть корисні і апетитні страви.

Яловичина, запечена в листковому тісті

Необхідні продукти:

  • пачка листкового тіста;
  • півкілограма яловичини;
  • яйце;
  • приправи за бажанням;
  • 2 зубчики часнику.

Процес приготування:

  • М’ясо приправити спеціями, посмажити на сковороді з двох сторін.
  • Начинити його шматочками часнику, викласти на частину тесту, а зверху закрити другим шаром, зробивши на ньому невеликі надрізи.
  • Промазати збитим яйцем і готувати 40 хвилин в духовій шафі з нагріванням до 180 градусів.

Ситний салат з відвареного м’яса

Необхідні продукти:

  • 300 грам яловичини;
  • три свіжих огірка;
  • три ложки соєвого соусу;
  • лимонний сік – 2 столові ложки;
  • ложка кунжуту.

Процес приготування:

  • Яловичину відварити, остудити, подрібнити на невеликі шматки, з’єднати з порізаними на смужки огірками.
  • Кунжут трохи потримати на розжареній сковороді, додати до м’яса.
  • Заправити салат соєвим соусом, лимонним соком і спеціями за смаком.

Бефстроганов з яловичини

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг яловичини;
  • 20 грам сметани;
  • спеції;
  • борошна дві ложки;
  • один цибуля.

Процес приготування:

  • Шматок яловичини подрібнюємо, обсмажуємо разом з нарізаною цибулею.
  • Додаємо туди борошно, сметану, приправи за смаком і 20 хвилин тримаємо на плиті, встановивши слабкий рівень нагріву.

Яловичина, запечена в рукаві з грибним соусом

Необхідні продукти:

  • сік половини лимона;
  • 3 ложки гірчиці;
  • м’ясо – 0.5 кг;
  • спеції та трави;
  • півлітра вершків;
  • гриби – 0.25 кг;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 2 ложки борошна;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • З’єднати масло з лимонним соком, гірчицею, спеціями і цією сумішшю натерти м’ясо. Помістити його в рукав і пекти в духовці півтори години на 180 градусах.
  • На сковороді обсмажити нарізану цибулю, а потім і гриби, всипати спеції, тримати на вогні п’ять хвилин.
  • Влити вершки і борошно, тушкувати деякий час до запустіння і полити соусом готове м’ясо при подачі.

Смачний гуляш з яловичини

Необхідні інгредієнти:

  • 2 зубчики часнику;
  • один цибуля;
  • яловичина – 0.5 кг;
  • томатна паста – 2 великі ложки;
  • спеції на свій смак;

Процес приготування:

  • Обсмажити нарізану кубиками цибулю і часник. Сюди ж викласти яловичину, подрібнену на квадратики, і смажити п’ять хвилин на середньому вогні.
  • Влити склянку води, покласти томатну пасту, приправи. Закрити кришку, зробити менший вогонь і тушкувати півтори години.

Яловичина по-строгановськи зі сметаною

Необхідні продукти:

  • 2 ложки томатної пасти;
  • цибуля – одна штука;
  • сметана – маленька баночка 200 грамів;
  • 20 грам борошна;
  • яловичина – 0.4 кг;
  • приправи.

Процес приготування:

  • Нарізаний на смужки цибулю обсмажити, приправивши його спеціями. Викласти до нього сметану і томатну пасту, дочекатися кипіння і влити трохи води. Довести до потрібної густоти.
  • В іншій сковороді посмажити м’ясо, подрібнене на шматки, не забувши додати спецій. Відправити його до соусу, потримати все разом кілька хвилин і готово.

М’ясо, запечене шматочками у фользі

Необхідні продукти:

  • трохи більше півкілограма яловичини;
  • приправи на свій смак;
  • по одній великій ложці кетчупу і сметани;
  • один цибуля.

Процес приготування:

  • Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра.
  • Приготувати маринад, змішавши тертий лук з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин.
  • Викласти шматочки у фольгу і запікати 40 хвилин на 220 градусах. За 10 хвилин до готовності фольгу можна відкрити, щоб м’ясо зарум’янилося.
Дивіться також:  Як готувати каштани: 8 рецептів, як приготувати їстівні каштани в домашніх умовах

Рагу з яловичини з овочами

Необхідні продукти:

  • 400 грам картоплі;
  • 500 грам м’яса;
  • один перець і цибулина;
  • 2 ложки томатної пасти;
  • 4 зубчики часнику;
  • різні приправи;
  • 200 мл бульйону чи води;
  • дві моркви.

Процес приготування:

  • Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні.
  • Додати подрібнену картоплю, перець, морква, спеції за смаком.
  • Залити водою або бульйоном і тушкувати на слабкому вогні, поки все не стане м’яким (близько 60 хвилин). Суміш не повинна смажитися. Якщо що, додайте ще води.
  • Залишилося викласти томатну пасту, готувати ще 15 хвилин і можна знімати.

Соковитий і м’який стейк з яловичої вирізки

Необхідні продукти:

  • шматок вирізки;
  • 15 мл рослинного масла;
  • спеції за бажанням.

Процес приготування:

  • М’ясо промийте, дайте йому висохнути, добре змастіть рослинною олією та іншими приправами.
  • Смажте по одній хвилині з кожної сторони на добре нагрітій сковороді. Потім зменшіть рівень нагріву і тримайте ще за п’ять хвилин.

Найсмачніші яловичі котлети

Необхідні інгредієнти:

  • 450 грам фаршу;
  • яйце;
  • цибулина;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • У фарш викладаємо всі зазначені інгредієнти. Цибуля заздалегідь нарізаємо або тремо на тертці. Додаємо спеції за смаком.
  • Формуємо невеликі котлети і обсмажуємо з двох сторін на сковороді.

Другі страви на кожен день в мультиварці

Швидко приготувати страви на кожен день можна і за допомогою мультиварки.

Лінива запіканка з пельменями

Необхідні продукти:

  • 500 грамів пельменів;
  • вода – третину склянки;
  • спеції за бажанням;
  • 100 грам сметани;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Пельмені відправляємо в каструлю, заливаємо сметаною, змішаною з приправами, і вмикаємо прилад в режим «Випічка» на 25 хвилин.
  • Перед подачею посипаємо тертим сиром і чекаємо, поки він не розплавиться.

Печеня по-домашньому з яловичини в мультиварці

Необхідні продукти:

  • стакан води;
  • цибулю і моркву;
  • картопля – 0.6 кг;
  • спеції на свій смак;
  • півкілограма яловичини;
  • два помідори.

Процес приготування:

  • М’ясо нарізаємо, смажимо 30 хвилин в режимі «Випічка».
  • Додаємо туди подрібнені овочі, готуємо ще 10 хвилин.
  • Засипаємо приправи, вливаємо воду і ставимо знову цей же режим, але на 40 хвилин.

М’ясний гуляш з картоплею

Необхідні продукти

  • 2 ложки томатної пасти;
  • 400 грам картоплі;
  • приправи та трави;
  • цибулю і моркву – по 1 штуці;
  • 0.4 кг яловичини.

Процес приготування:

  • Кладемо В чашу нарізане м’ясо, цибулю і терту моркву. Вливаємо склянку води, додаємо томатну пасту, приправи і вмикаємо «Тушкування» на 40 хвилин.
  • Потім викладаємо туди картоплю кубиками зі спеціями і ставимо ще на 40 хвилин, після чого перемішуємо і страва готова.

Овочева запіканка з куркою

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • спеції;
  • 2 шматки філе;
  • перець, морква, цибулина;
  • зубчик часнику;
  • 30 мілілітрів вершків;
  • 50 грам сиру.

Процес приготування:

  • М’ясо ріжемо на шматочки, змішати зі спеціями і заливаємо сумішшю з яєць і вершків.
  • У режимі «Смаження» у чаші обсмажуємо терту моркву, перець смужками, цибулю квадратиками і часник.
  • Розподіляємо їх по дну, зверху викладаємо курку і покриваємо тертим сиром. Готуємо 30 хвилин в режимі «Випічка».

Макарони з грибами в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 300 мілілітрів вершків;
  • різні спеції;
  • упаковка макаронів;
  • 300 грам грибів;
  • одна цибулина.

Процес приготування:

  • Доводимо до готовності макарони в режимі «Макарони».
  • Нарізану цибулю тримаємо до рум’яності в режимі «Смаження». Додаємо туди ж гриби, готуємо ще пару хвилин, потім вливаємо вершки і кладемо спеції.
  • Через 7 хвилин всипаємо туди макарони, перемішуємо і можна подавати.

Куряча печінка в сметанному соусі

Необхідні продукти:

  • 0.2 кг сметани;
  • 500 грам печінки;
  • спеції за смаком;
  • морква і цибуля.

Процес приготування:

  • Нарізану цибулю і терту моркву готуємо в режимі «Смаження» 20 хвилин.
  • Викладаємо туди шматочки печінки, заправляємо спеціями і тримаємо ще п’ять хвилин.
  • Додаємо сметану, трохи води, встановлюємо прилад в режим «Гасіння», а час на 10 хвилин.

Свинина в томатній підливі

Необхідні інгредієнти:

  • цибуля – одна штука;
  • різні спеції за власним бажанням;
  • свинина – 0.4 кг;
  • 80 грам томатної пасти.

Процес приготування:

  • Всі інгредієнти подрібнюємо, викладаємо в чашу, приправляємо спеціями.
  • Туди ж кладемо томатну пасту, перемішуємо.
  • На приладі ставимо 60 хвилин і режим «Гасіння».

Скумбрія з картоплею і помідорами в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • п’ять картоплин;
  • помідор;
  • стакан води;
  • спеції та трави;
  • дві скумбрії.

Процес приготування:

  • У чашу спочатку кладемо картоплю, порізану на пластинки.
  • Зверху покрийте її очищеними шматками скумбрії і скибочками помідорів.
  • Влийте воду, всипте спеції і поставте режим «Гасіння» на 30 хвилин.

Курячі шлуночки з овочами

Необхідні продукти:

  • моркву, перець і цибулина;
  • два томата;
  • приправи за бажанням;
  • 600 грам курячих шлунків.

Процес приготування:

  • Подрібнену цибулю та моркву готуємо 10 хвилин в режимі «Смаження».
  • Потім йде перець скибочками, томати без шкірки, нарізані на кубики, і шматочки шлунків.
  • Всі присипаємо обраними спеціями, заливаємо трохи води і тримаємо в режимі «Гасіння» 30 хвилин.

Рибні котлети з минтая

Для приготування потрібно:

  • стакан панірувальних сухарів;
  • півкілограма філе минтая;
  • різні спеції;
  • цибулина і яйце.

Процес приготування:

  • Філе і цибулю провести через м’ясорубку, вбити туди яйце, покласти спеції і сухарі.
  • Зліпити невеликі котлети і смажити кілька хвилин з двох сторін до готовності.

Манти зі свининою в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 500 грам свинячого фаршу;
  • близько 600 грам тіста;
  • спеції;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • З тіста робимо тонкий пласт і ріжемо на прямокутники.
  • Фарш з’єднуємо з заздалегідь подрібненою цибулею, приправами і цю начинку викладаємо на заготовки. Формує манти, добре закріплюючи кінці.
  • Відправляємо все на піднос для готування на пару і включаємо режим «Пароварка» на 40 хвилин.

Перець, фарширований м’ясним фаршем

Для приготування знадобиться:

  • спеції за бажанням;
  • шість перців;
  • морква, цибулина.
  • фарш м’ясний – близько 500 грам;

Процес приготування:

  • Шматочки цибулі і терту моркву обсмажити в режимі «Випічка» у чаші.
  • З’єднати овочі з фаршем, приправити спеціями.
  • Перець промити, видалити нутрощі, начинити фаршем і готувати 40 хвилин в режимі «Гасіння».

Прокрутка до верху