6 рецептів холодцю зі свинячих ніжок

Холодець з свинячих ніжок досить специфічне блюдо, але якщо підібрати правильний рецепт, то в підсумку вийде смачна закуска.

Холодець з свинячих ніжок – класичний рецепт

Це стандартний варіант приготування без додавань.

Необхідні продукти:

  • Моркву і цибулина по одній штуці.
  • Сіль і інші приправи за смаком.
  • Чотири свинячі ніжки.
  • Кілька лаврових листків.
  • Два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Для початку потрібно добре облити гарячою водою ніжки, потім покласти їх у велику каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння.
  • Підготувати овочі: розрізати на половинки і злегка підсмажити на сухій сковороді з двох сторін. Потім покласти їх в каструлю до ніжок і все разом варити близько п’яти годин на повільному вогні.
  • У каструлю з усіма інгредієнтами вкиньте лавровий лист та інші спеції. Після того як все закипить, варити ще близько двох годин і дістати всі продукти. Бульйон не виливати.
  • У спеціальні форми помістити овочі, влити бульйон і прибрати в холодильник. Коли вміст загусне, прибрати зайвий жир утворився зверху.
  • Як зварити з додаванням курки

    Зварити холодець з свинячих ніжок можна з іншим видом м’яса, наприклад з куркою.

    Необхідні продукти:

    • Кілька ніжок.
    • Цибуля і морква.
    • Сіль і приправи за смаком.
    • Кілька лаврових листочків.
    • Курка цілком і частинами.

    Процес приготування:

  • Курку найкраще обробити на невеликі шматки.
  • Підготувати велику каструлю, в неї помістити свинячі ніжки, курку і залити водою. Дочекатися, поки все закипить, трохи зменшивши вогонь, варити страву близько 5 годин.
  • Коли пройде приблизно 3 години приготування, додати до м’яса нарізану моркву і цибулю, а також сіль і спеції. Ще через 60 хвилин можна опустити лавровий лист.
  • Після закінчення повного часу приготування отриманий бульйон потрібно охолодити, причому робиться це окремо від м’яса його необхідно дістати з каструлі.
  • В приготовлену посуд для холодцю помістити м’якоть м’яса і залити розсолом бульйоном. Отриману суміш поставити в холодильник, бажано на ніч.
  • Дивіться також:  Кімчі з пекінської капусти по-корейськи – 7 покрокових рецептів

    Рецепт приготування з свинячих ніжок і рульки

    Цей спосіб дозволяє приготувати дуже щільний холодець під нарізку.

    Необхідні продукти:

    • Кілька свинячих ніжок.
    • Цибулина.
    • Одна рулька.
    • Часник, сіль, перець і приправи.

    Процес приготування:

  • На кілька годин опустити ніжки і гомілку воду і дати відстоятися.
  • Через відведений час змінити воду і поставити варитися м’ясо на чотири години.
  • Через дві години приготування можна додати нарізані шматками цибулю і спеції.
  • Після закінчення часу приготування м’ясо дістати, розрізати на невеликі шматки і змішати з часником. Бульйон — охолодити.
  • В приготовлену посуд спочатку помістити певну кількість м’яса, потім залити бульйоном і поставити охолоджуватися до повного застигання.
  • Готуємо в мультиварці

    Приготувати холодець можна в мультиварці, причому зробити це зовсім просто.



    Необхідні інгредієнти:

    • Шматок курки.
    • Кілька свинячих ніжок.
    • Два зубчики часнику.
    • Моркву і цибулю по одній штучці.
    • Сіль, лавровий лист та інші спеції.

    Процес приготування:

  • Добре очистити від забруднень ніжки, залити їх водою і дати відстоятися близько 60 хвилин.
  • Після цього помістити в чашу мультиварки, туди ж опустити порізану курку, овочі і на третину залити водою. Включити режим «Гасіння» на 6 годин.
  • Коли режим роботи майже підійде до кінця, відкрити кришку, додати в бульйон дрібно порізаний часник, сіль, лавровий лист та інші приправи.
  • Потім дістати м’ясо і дати йому охолонути. Після чого прибрати все зайве, чисте м’ясо порубати на дрібні шматочки. Викладати в красиві судочки і заливають бульйоном. Витримати блюдо в холодильнику не менше шести годин для того, щоб воно добре застигло.
  • Зі свинячих ніжок і яловичини

    Цей варіант для тих, хто любить ситні страви.

    Необхідні продукти:

    • Близько кілограма яловичини.
    • Кілька морквин і дві цибулини.
    • 4-5 свинячих ніжок.
    • Сіль і спеції за власним смаком.
    Дивіться також:  Філе індички в духовці – 7 рецептів

    Процес приготування:

  • Замочити ніжки в холодній воді приблизно на годину. Потім їх разом з яловичиною довести до кипіння і варити не менше п’яти годин.
  • Приблизно за дві години до закінчення варіння додати в каструлю всі спеції, часник і лавровий лист.
  • Коли все буде готово, бульйон остудити, а м’ясо розібрати на невеликі шматки.
  • Підготувати глибоку посуд, викласти основний компонент і залити бульйоном, що залишився м’ясо. Після чого прибрати форми в холодильник до ранку.
  • З додаванням мови

    Цікавий рецепт «Заливний язик» обов’язково сподобається любителям холодцю.

    Необхідні продукти для приготування:

    • По одній цибулині і моркви.
    • Три свинячих ніжки і стільки ж мови.
    • Пара зубчиків часнику.
    • Перець, сіль і спеції.

    Процес приготування страви:

  • Ніжки добре почистити і прибрати все зайве і брудне, потім у великій каструлі довести до кипіння.
  • Туди ж після того як все закипіло, додати цибулю і моркву – все цілком.
  • Залишити бульйон готувати на слабкому вогні не менше п’яти годин. Приблизно через дві години після закипання все можна посолити, додати спеції і нарізаний невеликими шматочками часник.
  • Поки готуються ніжки необхідно в окремому посуді близько двох годин відварити мову.
  • Після того як все буде готово, бульйон з свинячих ніжок остудити. Мову необхідно почистити поки він ще гарячий, інакше це буде зробити складно.
  • Всі відварне м’ясо нарізати на невеликі шматки, покласти в обрану посуд, залити бульйоном і відправити в холод мінімум на три години.
  • Додатково холодець можна прикрасити скибочками вареного яйця, оливками, гілочками свіжої зелені. Це потрібно зробити до заливки.
  • Кілька секретів смачного холодцю

    Як, і у будь-якого іншого блюда, у холодцю є свої особливості та нюанси приготування. Якщо знати ці секрети, то можна без праці приготувати смачну закуску.

    Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді

    Ось самі основні моменти, які потрібно знати при приготуванні холодцю:

  • Якщо ви хочете готувати холодець без желатину, то обов’язково потрібні будуть ніжки або голови. Підійдуть як свинячі, так і яловичі. Зверніть увагу, що колір страви з свинини більше мутний, ніж з яловичини.
  • Для приготування можна використовувати абсолютно будь-яке м’ясо. Найсмачнішим варіантом вважається, коли використовується кілька видів продукту.
  • У якості овочів завжди використовується цибулю і моркву, можна додати ще, наприклад селера або зелень. Класти овочі до м’яса потрібно або самому початку або приблизно за 2 години до закінчення варіння – ці два способи вважаються оптимальними і по-своєму злегка змінюють смак готової страви. В якості спецій застосовують лавровий лист і перець горошком.
  • Запам’ятайте, що чим більше ви будете наварювати бульйон, тим смачніше буде результат. Зазвичай рекомендується це робити не менше шести годин. Перед тим як заливати готовий бульйон в тарілки, йому обов’язково потрібно дати охолонути.
  • До холодцю прийнято подавати хрін або дуже гостру гірчицю для додання пікантності.
  • Самим ніжним вважається холодець, який готується на основі свинячих ніжок і курки.
  • Подрібнювати відварене м’ясо найкраще руками. Тоді можна точно виключити попадання яких-небудь небажаних частин, наприклад дрібних кісток або хрящиків.
  • Прокрутка до верху