Мало хто чув про печиво на огірковому розсолі. І дуже шкода, бо з такої простої речі можна зробити смачну випічку.
Солоне печиво на огірковому розсолі
По цьому рецепту печиво виходить несолодким, чимось схожим на крекери, але менш калорійним.
Необхідні продукти:
- третину склянки рослинного масла;
- половина маленької ложки соди;
- 5 грам соди і стільки ж солі;
- близько 250 мл огіркового розсолу;
- близько 450 грам борошна.
Алгоритм дій:
- Спочатку змішуємо рідкі компоненти: розсіл і масло.
- Потім додаємо соду з сіллю і борошно. Те, що вийшло необхідно перетворити в гладкий грудку.
- Його потрібно добре розкачати у вигляді тонкої пластини, не більше декількох міліметрів товщиною. І вирізати будь-які форми за бажанням.
- Все, що залишилося – прибрати заготовки в гарячий духовий шафа на 15 хвилин, поставивши температуру на 180 градусів.
Пісний варіант з додаванням варення
Ніколи не замислювалися про те, що можна спекти печиво на розсолі? Виявляється не тільки можна, але воно ще вийде м’яким і смачним. А цей рецепт порадує тих, хто дотримується посту.
Необхідні продукти:
- 400 грам борошна;
- 200 мл огіркового розсолу;
- будь-яке варення за смаком – 150 грам;
- ложка лимонного соку;
- 8 грам соди або розпушувача;
- половина склянки цукру або за бажанням;
- стакан рослинного масла.
Алгоритм дій:
- Для цього рецепта підійде густе варення. Його потрібно спочатку з’єднати з цукром, потім залити розсолом і злегка пом’яти.
- В отриману суміш вливається масло і все це добре перемішується виделкою або збивається.
- Залишилося лише ввести муку з содою і перетворити масу в хороше еластичне тісто.
- З нього вирізають заготовки будь-якої форми, перекладаються на деко і доводяться до готовності протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Печиво на огірковому розсолі через м’ясорубку
Печиво на огірковому розсолі через м’ясорубку – відмінний рецепт, який допоможе вам приготувати щось нове і смачне. До того ж він не займе багато вашого часу, а результат порадує. Спробувавши один раз, ви будете використовувати його знову і знову.
Необхідні продукти для приготування:
- близько 200 грам маргарину;
- приблизно півкілограма борошна;
- трохи соди;
- 100 мл огіркового розсолу;
- склянку цукру або по смаку;
- два яйця.
Процес приготування:
- Перед приготуванням заздалегідь подбаємо про маргарині. Не можна використовувати його, якщо він тільки, що з холодильника. Слід нагріти його до кімнатної температури. Після цього в глибокій мисці перемішайте його з цукром і збийте так, щоб колір маси став білим.
- Далі додаємо в миску розсіл і яйця. Знову все перебиваємо до однорідності.
- Всипаємо сухі продукти: соди і борошно. Отриману суміш перетворюємо в еластичний клубок, який не повинен липнути. Ділимо його на шматки середнього розміру і перекручуємо їх на м’ясорубці.
- З того що вийшло, відрізаємо шматочки у вигляді ковбасок. Викладаємо їх в обрану форму для випікання і ставимо в попередньо розігріту духовку. Готуємо близько 20 хвилин, встановивши температуру на 190 градусів.
Як спекти печиво з майонезом?
Звичайно, майонез далеко не самий корисний продукт, але він добре розкриває себе, якщо використовувати його у випічці. Він робить її більш насиченою і м’якою, виходить цікава текстура. Інгредієнти для цього рецепта з розряду: все, що залишилося в холодильнику.
Необхідні продукти:
- огірковий розсіл – 200 мілілітрів;
- 400 грам борошна;
- половинка маленької ложки соди;
- дві ложки сметани;
- п’ять ложок майонезу;
- половина склянки цукру;
- два яйця;
- 150 мл рослинного масла.
Процес приготування:
- Зверніть увагу перед випіканням, що із зазначеної кількості продуктів виходить досить багато виробів. Тому якщо ви робите лише на пробу, то зменшіть всі наполовину.
- Починаємо готувати з розсолу і цукру. Їх потрібно перемішати і поставити на плиту, нагріти, так щоб цукор розчинився в рідині. Після цього всипаємо туди соду.
- В окрему ємність викладаємо половину вказаної кількості борошна і з’єднуємо з теплим розсолом.
- Готуємо інші інгредієнти: змішуємо сметану з майонезом і яйцям і цю масу вливаємо до борошна. Після чого додається рослинне масло і все перемішується до такого стану, щоб тісто не липло.
- Отриманий згусток залишають хвилин 15, після чого можна далі продовжувати готувати.
- З допомогою будь-яких форм вирізаються заготовки з попередньо розкатаного в пласт тіста. Можна використовувати склянку або спеціальні формочки.
- Все викласти на деко і тримається в духовці приблизно 20 хвилин при температурі не менше 180 градусів.
Зі згущеним молоком і горіхами
Більш солодкий і насичений рецепт.
Необхідні продукти:
- близько 200 грам цукру;
- 300 мл розсолу;
- 150 грам сметани;
- п’ять яєць;
- 100 грам маргарину;
- приблизно 300 грам борошна;
- банку вареного згущеного молока;
- горіхи на свій смак.
Процес приготування:
- Яйця з’єднайте з цукром і все перетворюємо в білу масу, потім туди ж додаємо сметану і маргарин, який заздалегідь потрібно злегка розм’якшити.
- Наступний крок – борошно і розсіл.
- Після того як вийшла еластична маса її залишаємо як мінімум на 30 хвилин, а потім ще на годину в холодному місці.
- Ділимо масу на невеликі шматочки, скачуємо з них кружечки і робимо всередині невелике поглиблення. Прибираємо заготовки в гарячу духову шафу на 20 хвилин, з температурою 200 градусів. Коли випічка охолоне, поглиблення викладаємо згущене молоко і горіхи.
М’яке печиво на огірковому розсолі
Щоб по цьому рецепту отримати м’яку випічку потрібно робити не дуже тонкий пласт. Чим він товстіший, тим м’якше буде печиво.
Необхідні продукти:
- 150 мл рослинного масла;
- стакан цукру;
- 5 грам соди;
- борошна знадобиться приблизно 2 склянки;
- 200 мл огіркового розсолу.
Алгоритм дій:
- Перемішуємо рідкі продукти.
- Засипаємо цукор з содою і збиваємо, потім всипаємо борошно.
- Отримуємо еластичну масу, розкачуємо товстіший, вирізаємо фігурки будь-якої форми і відправляємо їх готувати на 20 хвилин, використовуючи температуру до 180 градусів.