Хороший рецепт заварних тістечок повинен бути під рукою у кожної господині. Він дозволить побалувати домашніх у вихідний день або виручить в ситуації з раптово гістьми, які наскочили. Заварні тістечка напевно припадуть до смаку і дорослим, і найменшим членам сім’ї.
Заварні тістечка з білковим кремом
Склад продуктів: 90 г якісного маргарину, 130 г високосортного борошна, 3 цілих яйця і 2 білки, яйця, дрібку крупної солі, стакан фільтрованої води, половина склянки цукру-піску і 8 г ванільного, дрібку лимонної кислоти.
- У глибокий посуд виливається вода, і відразу відправляється маргарин з сіллю. Суміш на вогні доводять до кипіння.
- У киплячу рідину всипається борошно. Інгредієнти швидко перемішуються ложкою, після чого посуд знімається з вогню.
- Коли вийшло ніжне тісто трохи охолоне, до нього по одному вводяться цілі яйця. Вмішувати їх найзручніше прямо руками.
- Отримане тісто для заварних тістечок відсаджують довгими смужками на деко з промасленим пергаментом.
- Випікаються заготовки при 200 градусах 35-45 хвилин до рум’яності.
- Остиглі основи начинюються кремом зі збитих разом холодних білків, двох видів цукру і лимонної кислоти. При цьому інгредієнти розташовуються на водяній бані, де й обробляються міксером до густоти. Після зняття крему з вогню він збивається ще 2-3 хвилини.
Найзручніше наповнювати тістечка солодкою масою за допомогою шприца, попередньо розрізавши бічну частину.
З сирною начинкою
Склад продуктів: готове тісто, 45 г згущеного молока, щіпка ванільного цукру, 190 г среднежирного сиру, 50-60 г цукрової пудри, 90 г вершкового масла.
- Тісто для тістечок готується з опублікованого вище рецептом.
- За допомогою кондитерського мішка на деко, застелений промасленим пергаментом, отсаживаются круглі основи для майбутнього ласощі. Вони повинні вийти розміром з великий волоський горіх. Форму відлучених тістечок можна поправити вологими пальцями.
- Основи запікаються при 210-220 градусів всього 12-15 хвилин, після чого залишають остигати.
- А в цей час можна приготувати крем для заварних тістечок. Для цього сир протирають через сито.
- Масло розм’якшується і збивається до пишноти. Далі до нього додається згущене молоко, і збивання триває ще кілька хвилин.
- В окремому посуді міксером обробляється протертий сир з двома видами цукру.
Залишається з’єднати обидві підготовлені маси і заповнити кремом розрізані навпіл остиглі основи.
Зі згущеним молоком
Склад продуктів: готове тісто, ціла банка вареного згущеного молока, 160 г якісного жирного масла, плитка чорного шоколаду.
- Тісто готується за тією ж схемою, після чого заготовки для майбутніх тістечок отсаживаются на промаслений пергамент. Вони повинні вийти вузькими і подовженими.
- Тісто випікається при 190 градусах 17-20 хвилин. Готові основи залишаються ще хвилин на 10 в остигає духовці, щоб вони встигли гарненько підсохнути.
- Для приготування крему необхідно збити розм’якшене масло разом з вареним згущеним молоком. Найзручніше це робити за допомогою заглибного блендера.
- Основи для тістечок за допомогою кондитерського шприца наповнюються готовим охолодженим кремом.
Готовий десерт поливається розтопленим в мікрохвильовці шоколадом.
З масляним кремом
Склад продуктів: готове тісто, білок сирого яйця, 4 стіл. ложки цукрового піску, 170 г якісного вершкового масла, щіпка ванільного цукру.
- Приготоване за стандартним рецептом тісто відсаджують на промаслений пергамент за допомогою насадки «Закрита зірка» для кондитерського мішка. Діаметр отвору – 1,3 див.
- Випікаються основи для майбутніх тістечок при температурі 200-210 градусів близько 20 хвилин.
- Для приготування крему білок збивається на водяній бані. До нього поступово всипається цукор. Знімати ємність з плити можна в той момент, коли її вміст стане густим і щільним.
- В ще гарячу масу додається розм’якшене масло і ванільний цукор. Досить перемішати крем. Збивати його вже не потрібно.
Вийшла солодкої сумішшю начинюються розрізані навпіл основи.
Варіант приготування з вершками
Склад продуктів: готове тісто, 380 мл дуже жирних вершків для збивання, половина склянки цукрової пудри.
- Готове тісто відсаджують з допомогою кондитерського мішка на промаслений пергамент у вигляді невеликих коржиків. У процесі запікання воно сильно підніметься.
- Лист відправляється в добре розігріту духовку на 20-25 хвилин при 210 градусах. Далі температура зменшується до 190 градусів, і основи для тістечок запікаються ще 8-9 хвилин. Ні в якому разі не можна відкривати дверцята духовки в процесі їх випікання. Це призведе до осідання виробів.
- Для приготування крему добре охолоджені вершки збиваються до стійких піків. Далі до них поступово вводиться цукрова пудра. Збивання при цьому не припиняється.
З тістечок зрізається не до кінця верхня частина, після чого вони начинюються отриманим кремом.
В мультиварці
Склад продуктів: готове тісто, 90 г жирного масла, 220 г сиру, 1 ст. ложка без гірки ванільного цукру і 4 ложки звичайного, 90 мл рідкої сметани.
- В «розумній каструлі» активізується режим випічки. У чашу викладається промаслений пергамент. На нього потрібно відсадити за допомогою кондитерського мішка невеликі формочки заготовок.
- Під закритою кришкою основи випікаються близько півгодини. За цей час вони повинні стати жовтувато-рум’яними.
- Для крему змішуються всі залишилися інгредієнти і добре збиваються міксером. Якщо молочний продукт дуже сухою, можна розбавити його теплою кип’яченою водою.
Готові основи для тістечок розрізаються і начинюються кремом.
Тісто для заварних тістечок – варіанти
Крім опублікованого на початку статті рецепта самого популярного тіста для заварних тістечок, існує безліч інших вдалих варіантів.
З сухими дріжджами
Склад продуктів: гранований склянку жирного молока, 200-220 г високосортного борошна, 3 великих яйця, 70 г вершкового масла, 8 г сухих дріжджів, 30 мл фільтрованої води, по дрібці цукрового піску і солі.
- Просеянная з високого відстані борошно заливають киплячим молоком. Маса збивається міксером до однорідності.
- Сюди ж додаються розчинені в теплій воді з цукром дріжджі.
- Поступово в основу для тіста збиваються збиті яйця до піни.
- Залишилося додати сіль і масло.
Добре перемішане тісто залишається підходити в місці без протягів приблизно на годину.
Пісне
Склад продуктів: 2 великі ложки рафінованої олії, 2 склянки без гірки борошна високої сортності, щіпка солі, повний стакан окропу.
- Борошно з’єднується з сіллю, просіюється на стіл. З продуктів формується гірка з отвором всередині.
- У вийшло поглиблення вливається масло і окріп.
- Інгредієнти потрібно злегка перемішати і дати їм трохи охолонути.
- Далі можна добре вимісити складові до однорідності. Процес повинен тривати не менше 10 хвилин.
- Потім тісто вирушає відпочивати приблизно на півгодини і знову добре вимішується.
Випікаються тістечка за стандартною схемою.