7 рецепт чебуреків з дуже смачними начинками і хрустким тістом

Правильно приготовлений чебурек, у складі якого використано якісне м’ясо, є дуже смачним блюдом, що приваблює своєю аппетитностью і ароматом. Досвідчені господині знають, що будь-який рецепт чебуреків, таїть в собі свої секрети, з якими варто познайомитися до початку процесу приготування, щоб не було боляче за марно витрачені сили, час і продукти.

Як ліпити і смажити?

Щоб правильно приготувати чебуреки, недостатньо знати тільки рецепт, слід також вивчити нюанси їх ліплення і смаження.

При ліпленні:

  • Тісто ділиться на кульки завбільшки з тенісний м’яч, після чого розкачується в формі кола.
  • Фарш викласти на одну половину тіста і розподіляється по її поверхні.
  • Після начинка накривається другою половинкою таким чином, щоб не допустити збереження повітря всередині отриманого чебурека
  • Краї придавливаются, по тесту прокочується ребром блюдце, що дозволяє вирівняти чебурек.
  • Шви добре здавлюються пальцями рук.

Після готовності напівфабрикатів можна приступати до смаження.

Для отримання апетитних, хрустких чебуреків слід дотримуватися наступних рекомендацій:

  • У сковороді розігрівається масло, шар якого не повинен бути тонше 2 див.
  • Перед приміщенням напівфабрикатів вогонь згасає, щоб уникнути ситуації, коли тісто схопилося в один момент, і фарш стался сирим.
  • Чебуреки обсмажують з обох боків на середньому вогні, після чого викладаються на паперовий рушник, щоб видалити надлишки виступив олії.

Класичні чебуреки з м’ясом з хрусткого тіста

Найбільш відомий рецепт, який відрізняється простотою виконання.

Для приготування чебуреків за класичним рецептом, потрібно:

  • борошно – 400 г;
  • вода (окріп)– 200 мл;
  • олія соняшникова – 25 мл;
  • сіль -2 ч. ложки;
  • м’ясо (за бажанням) – 700 г;
  • цибуля – 300 г;
  • спеції – за смаком.

Смачні, хрусткі тісто для чебуреків виходить, коли:

  • У окріп вливається рослинне масло.
  • Насипається гірка борошна з 1 ч. ложкою солі.
  • У борошно повільно додається рідина при постійному перемішуванні.
  • Після замісу тесту дається кілька хвилин охолонути.
  • Потім триває вимішування теплого тіста з додаванням необхідної кількості борошна.
  • Коли тісто стає гладким, еластичним і не прилипає до рук, маса готова.
  • Тісто витримують протягом 1-2 годин в прохолодному місці.

У той час як тесту дається час відпочити, готується фарш:

  • М’ясо перекручується на м’ясорубці разом з цибулею або подрібнюється на кухонному комбайні, солиться, приправляється.
  • Отриманий фарш розлучається склянкою води: рідка консистенція відповідає за соковитість страви.

Вдале хрустке тісто на кефірі

Кефірний тісто дозволяє зберігати страви м’якість навіть після охолодження. Для цього необхідні:

  • борошно – скільки візьме;
  • кефір – 200 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.
Дивіться також:  Чебуреки на кефірі – 7 рецептів приготування тіста

В процесі приготування:

  • У посуд виливається кефір, вбивається яйце і додається сіль.
  • Весь вміст збивається за допомогою виделки.
  • При постійному помішуванні всипається борошно.
  • Коли маса загусне, тісто викладається на стіл і вымащивается до середньої щільності.

Через 20 хвилин, коли начинка буде підготовлена, а тісто трохи відлежиться, можна приступати до ліплення чебуреків.

Як приготувати на мінеральній воді?

Вдале тісто для ситного страви з соковитим м’ясом – це дуже важлива складова частина в процесі приготування.



Одним з найкращих і простих у виконанні варіантів для чебуреків є тісто на мінералці, для якого знадобиться:

  • борошно – 400 г;
  • мінеральна вода – 200 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рафінована – 60 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка.

Готується тісто наступним чином:

  • Охолоджена, краще навіть крижана, мінеральна вода виливається в миску, куди після вбивається яйце, додаються сіль і масло.
  • Борошно просіюється і невеликими порціями всипається в рідину при постійному помішуванні.
  • Вимішане тісто обертається харчовою плівкою і поміщають в холодильну камеру на кілька годин.

Через дві години можна приступати до створення повітряних і дуже смачних чебуреків.

Рецепт на сковороді з заварного тіста

Безліч рецептів дозволяє господарці вибрати найбільш підходящий для неї рецепт. Адже від того, як і з яких інгредієнтів приготоване тісто, буде залежати смак готової страви. Завдяки заварному тесту вдається домогтися тонкощі, «хрусткості» і легкості, з бульбашками.

Перед початком приготування слід мати під рукою такі продукти:

  • борошно – 450 г;
  • вода – 150 мл;
  • олія соняшникова 20 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль -2 ч. ложки;
  • м’ясо (за бажанням) – 400 г;
  • жир – 50 г;
  • цибуля – 150 г;
  • спеції – за смаком.

Щоб покуштувати соковитих чебуреків з запалі з жару, в першу чергу готується тісто:

  • У каструлю з товстим дном вливається вода і масло, додається сіль, після чого ємність ставиться на вогонь середньої інтенсивності.
  • Після закипання в рідину всипається ⅓ всієї борошна і перемішується, після чого проварюється.
  • Після утворення плівки на дні каструлі остання знімається з плити.
  • Через кілька хвилин заварне тісто викладається в миску, куди вбивається яйце і всипається залишилася борошно.
  • Коли маса набуває щільну і пластичну структуру, тісто обертається плівкою і відкладається.

Тепер можна братися за підготовку начинки:

  • М’ясо пропускають через м’ясорубку.
  • Цибуля подрібнюється блендером.
  • В окремому посуді змішується підготовлене м’ясо, подрібнену цибулю, сіль і спеції, після чого вміст розводиться водою до рідкої консистенції.
Дивіться також:  Тісто для чебуреків заварне на окропі – 6 рецептів

Ліплення і смаження проводяться за стандартною схемою:

  • Тісто ділиться на кульки, кожен з яких розкочується.
  • Одна половина кола намазується фаршем, після чого начинка акуратно накривається другий, щоб вийшов весь зайвий повітря.
  • Чебуреки смажаться у великому обсязі киплячої олії з двох боків до готового стану.
  • До столу подають гарячими.

Рада! При перевертанні слід виявляти особливу обережність, щоб не проколоти тонке тісто.

Чебуреки з м’ясом з листкового тіста

Ще один оригінальний рецепт чебуреків, який можна виконати з використанням готового або самостійно приготовленого листкового тіста.

Для домашнього листкового тіста знадобиться:

  • борошно – 400 г;
  • вода – 200 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • яйце (жовток) – 1 шт.;
  • сіль –щіпка.

Після підготовки інгредієнтів:

  • У ємність з борошном кришиться вершкове масло, потім додається вода і жовток.
  • Тісто вимішується, поки не перестане приставати до рук.
  • Після регулювання пружності, маса відправляється в холодильник.

В цей час:

  • Готується фарш традиційним способом з використанням великої кількості цибулі й рідини.
  • Тісто ріжеться на шматочки, які розкочуються в формі кола.
  • Після додавання фаршу гуртки перетворюються в сирі чебуреки, які обсмажують з двох сторін на великій кількості соняшникової олії.

Як тільки масло трохи стече на паперовий рушник, можна пробувати перші плоди кулінарних зусиль.

Рецепт, як в чебуречній

Смак дитинства знайомий багатьом людям: коли відчувши аромат, приходять спогади про соковитих чебуреках, кусаючи які варто бути дуже акуратним, щоб не посадити жирні плями на одяг.

Інгредієнти для тіста і начинки:

  • борошно – 400 г;
  • вода– 150 мл;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • сіль -1 ч. ложки;
  • фарш – 300 г;
  • цибуля – 200 г;
  • бульйон – 100 мл;
  • спеції – за смаком.

При приготуванні кулінару слід дотримуватися наступних кроків:

  • Борошно перемішується з сіллю.
  • В суміші робиться поглиблення, куди вливається вода і масло.
  • Тісто добре вимішується до пружності, потім загортається в плівку і витримується протягом години в прохолодному місці.
  • Готується начинка з фаршу з подрібненою цибулею, спеціями та сіллю.
  • З розкатаного тіста формуються чебуреки, які обсмажують у великій кількості киплячої олії.

Рада! Для більшої еластичності можна додати при замісі тіста трохи горілки.

Кримські чебуреки з м’ясом

Хто відпочивав на Кримському півострові, вже ніколи не забуде той аромат і смак чебуреків, властивий страви, яке приготовлено саме за традиційним рецептом корінних кримчан. Багато вважають, що в їх приготуванні прихований особливий секрет, що вимагає багато майстерності і навичок кухаря.

Дивіться також:  Чебуреки з м’ясом – дуже вдале хрустке тісто

Однак рецепт дуже простий. Щоб повторити його в домашніх умовах, потрібно:

  • борошно – 500 г;
  • вода – 200-250 мл (в залежності від якості борошна);
  • олія соняшникова – 5 мл;
  • сіль – щіпка;
  • фарш – 300 г;
  • цибуля – 150 г;
  • бульйон – 100 мл;
  • спеції – за смаком.

Після того, як підготовлені продукти:

  • Борошно просіюється в окремий посуд і перемішується з сіллю, після чого додається рослинне масло.
  • Борошно добре перетирається з маслом руками, щоб уникнути утворення грудочок.
  • В ємність, наповнену борошном, вливається вода при постійному помішуванні, щоб замісити туге тісто.
  • Готове тісто загортається в харчову плівку, щоб не допустити завітрювання, і вилежуєься близько 45 хвилин.
  • М’ясний фарш для чебуреків змішується разом з подрібненим за допомогою блендера цибулею, після чого солиться і приправляється.
  • В цибульно-м’ясну суміш додається трохи бульйону, щоб довести її до консистенції сметани.
  • Ємність з фаршем затягується плівкою і поміщається на півгодини в холодильник.
  • Коли тісто вилежітся, воно порційно ділиться і розкочується.
  • Формуються чебуреки і обсмажують в киплячому маслі до готовності.

Варіанти дуже смачних начинок для чебуреків з м’ясом

Існує думка, що чебуреки – це обов’язково пиріжки з фаршем з м’яса з цибулею, які готуються у фритюрі. М’ясо в дійсності є основою для начинки страви, однак, воно може поєднуватися з несподіваними на перший погляд продуктами.

Найбільш цікавими начинками, заслуговують уваги, є наступні:

  • м’ясо і сир в рівних частках;
  • м’ясо, сир і помідори в співвідношенні 2:1:1.
  • м’ясо, гриби, цибулю в рівній кількості, при цьому останній інгредієнт може замінюватися зеленню, що додасть страві інші смакові нотки;
  • м’ясо, цибулю і картоплю, перетворює блюдо в більш ситна страва;
  • м’ясо, картоплю і сир представляють ще одну інтерпретацію дуже поживною начинки;
  • м’ясо, цибуля, морква і капуста в пропорції 1:0,5:0,5:1 додадуть чебуреків додаткову кислинку через використання томатної пасти.

Таким чином, існує безліч рецептур, слідуючи яким можна отримати чудові домашні чебуреки.

А головне, що не буде необхідності турбуватися про негативні наслідки, які можуть проявитися після їжі апетитного з вигляду страви, так вабливого своїми запахами, в чебуречній. Чебуреки, приготовлені вдома, за смаковими якостями нічим не поступаються пиріжкам, придбаним в закусочній.

Прокрутка до верху