Здавалося б, хто не пробував таке смачне і ситне блюдо, як борщ? Напевно таких людей не знайдеться. Багато починаючі господині стають перед фактом, задаючи собі питання «а як варити борщ з буряком?». Насправді, в цьому процесі немає нічого складного. Головне знати, як правильно до нього підійти.
Класичний борщ з буряком і капустою
Класичний рецепт борщу з буряками присутній у безлічі народних кухонь пострадянського простору. Практично всі вони ідентичні, різниця полягає лише в парі-трійці інгредієнтів.
Що знадобиться:
- яловичина або свинина – 350 г;
- капуста – 300 г;
- картопля – 300 г;
- болг. перець – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- буряк – 2 шт.;
- лім. сік – 3 ст. ложки;
- раст. масло – 2 ст. ложки;
- тому. паста – 2 ст. ложки;
- зелень;
- лавр. лист;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль;
- перець горошком.
М’ясо нарізають шматочками невеликого розміру, потім відправляємо його варитися. Після закипання знімаємо зверху з’явилася пінку, кладемо в каструлю лавровий лист, накриваємо кришкою і варимо ще близько півгодини. Дрібно шинкуется капуста, нарізати картоплю і все це ставиться до м’яса.
Паралельно розігріваємо олію в сковороді. Додаємо туди натерту на крупній тертці моркву, буряк, подрібнену цибулю і нарізаний соломкою перець. Трохи пізніше туди також кладеться лимонний сік, цукор і томатна паста. Суміш перемішується і гаситься під кришкою протягом 15-ти хвилин. При необхідності можна підлити невелику кількість води.
Коли зажарка готова, кладемо її в каструлю до м’яса і варимо на повільному вогні до стану повної готовності. Перед цим не забудьте посолити і додати спеції. Перед подачею до столу борщ в тарілках посипається дрібно нарізаною зеленню.