7 рецептів борщу з буряками – готуємо смачно і швидко!

Здавалося б, хто не пробував таке смачне і ситне блюдо, як борщ? Напевно таких людей не знайдеться. Багато починаючі господині стають перед фактом, задаючи собі питання «а як варити борщ з буряком?». Насправді, в цьому процесі немає нічого складного. Головне знати, як правильно до нього підійти.

Класичний борщ з буряком і капустою

Класичний рецепт борщу з буряками присутній у безлічі народних кухонь пострадянського простору. Практично всі вони ідентичні, різниця полягає лише в парі-трійці інгредієнтів.

Що знадобиться:

  • яловичина або свинина – 350 г;
  • капуста – 300 г;
  • картопля – 300 г;
  • болг. перець – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • буряк – 2 шт.;
  • лім. сік – 3 ст. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • тому. паста – 2 ст. ложки;
  • зелень;
  • лавр. лист;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • перець горошком.

М’ясо нарізають шматочками невеликого розміру, потім відправляємо його варитися. Після закипання знімаємо зверху з’явилася пінку, кладемо в каструлю лавровий лист, накриваємо кришкою і варимо ще близько півгодини. Дрібно шинкуется капуста, нарізати картоплю і все це ставиться до м’яса.

Паралельно розігріваємо олію в сковороді. Додаємо туди натерту на крупній тертці моркву, буряк, подрібнену цибулю і нарізаний соломкою перець. Трохи пізніше туди також кладеться лимонний сік, цукор і томатна паста. Суміш перемішується і гаситься під кришкою протягом 15-ти хвилин. При необхідності можна підлити невелику кількість води.

Коли зажарка готова, кладемо її в каструлю до м’яса і варимо на повільному вогні до стану повної готовності. Перед цим не забудьте посолити і додати спеції. Перед подачею до столу борщ в тарілках посипається дрібно нарізаною зеленню.

Дивіться також:  Оладки з гарбуза швидко і смачно
Прокрутка до верху