Саме крем зі згущеного молока і масла – виявився найпопулярнішим серед сучасних господинь. Він не дорогий, доступний, універсальний. Такою солодкою масою можна прикрашати торти, тістечка, начиняти вафельні трубочки та доповнювати печиво.
Класичний масляний крем із згущеним молоком для торта
Склад продуктів: стандартна пачка вершкового масла (більше 80% жирності), ціла банка згущеного молока, 1/2 пакетика ванільного цукру.
- Спочатку вершкове масло залишають при кімнатній температурі на деякий час. Воно повинно гарненько розм’якнути. Можна прискорити процес за допомогою мікрохвильової печі.
- Далі масло збивається міксером або блендером до пишноти. На цьому етапі додається ванільний цукор. Цей інгредієнт не є обов’язковим, тому він використовується за смаком кулінара.
- Збивання інгредієнтів триває. До маслу невеликими порціями вливається згущене молоко. Маса поступово густіти і ставати все більш пишною.
Отриманий крем з масла і згущеного молока можна використовувати відразу, наприклад, для промазування торта і вирівнювання боків випічки.
Рецепт з вареним згущеним молоком і вершковим маслом
Склад компонентів: пачка масла вершкового (170-190 г), стандартна банка вареного згущеного молока, 60 г будь-яких горіхів.
- Олію заздалегідь береться з холодильника, нарізати невеликими скибочками і залишається для розм’якшення.
- Далі добре збивається спеціальною насадкою блендера до тих пір, поки суміш не збільшитися в розмірі в 2 рази.
- До маслу відправляється варена згущене молоко. Збивання знову повторюється, поки в ємності не виявиться пишна однорідна маса.
Готовий крем з вареного згущеного молока і вершкового масла потрібно трохи охолодити, після чого його можна використовувати для промазування бісквіта.
Крем для торта з цедровым смаком
Склад продуктів: великий солодкий апельсин, ціла банка згущеного молока (невареного), стандартна пачка жирного масла.
- З апельсина дрібної теркою акуратно знімається цедра. Натирати потрібно тільки помаранчеву ” частину, залишаючи на фрукті білу м’якоть. Якщо вона потрапить до цедрі, продукт буде гірчити.
- З апельсина видавлюється 2 великі ложки соку.
- Пачка з вершковим маслом заздалегідь витягується з холодильника. Воно повинно зм’якнути, але не стати занадто рідким. Інакше збити продукт не вийде.
- Далі масло обробляється міксером до пишноти.
- Не припиняючи збивання, тонкою струєю у суміш вливається згущене молоко. Процес триває 3-4 хвилини.
- У кінці масу вливається сік, і додається цедра.
Залишиться збивати крем ще хвилину, і він повністю готовий для прикраси.
Шоколадний крем
Склад продуктів: стандартна пачка жирного масла (більше 80% жирності), плитка темного шоколаду (можна без цукру), банку згущеного молока.
- Олію заздалегідь витягується з холоду і розм’якшується.
- В окрему миску відправляється розламана на скибочки шоколадна плитка. Можна взяти гіркий продукт без цукру або з мінімальним його змістом.
- Шоколад розтоплюється в мікрохвильовці або на водяній бані, після чого остуджується.
- У місткому посуді розм’якшене масло збивається дочиста і пишності. Продовжуючи працювати міксером, ємність поступово вливається згущене молоко.
- Як тільки суміш стане густою і однорідною, можна вливати в неї розтоплений і охолоджений шоколад.
- Збивання триває ще близько хвилини.
Такий крем відмінно підходить для промазування шоколадного бісквіта.
З додаванням бананів
Склад продуктів: ціла банка згущеного молока (невареной), великий м’який банан, 180-200 г дуже жирного масла.
- Пачка з маслом витягується з холоду приблизно за півгодини до початку приготування.
- З фрукта знімається шкірка, після чого він товкачиком розминається в пюре. Можна використовувати для цієї мети занурювальний блендер. Банан потрібно брати стиглий, але не потемнів.
- Размягчившееся масло збивається міксером дочиста і легкості.
- До нього поволі вливається згущене молоко. Збивання при цьому не припиняється.
- Останнім в суміш відправляється м’яке бананове пюре.
Крем збивається ще близько хвилини до однорідності. Далі його можна використовувати для оформлення десерту.
Зі згущеного молока, масла та сметани
Склад продуктів: 180 г згущеного молока, щіпка ваніліну, 60 мл коньяку, повний стакан дуже жирної сметани, пачка якісного вершкового масла.
- Масло витягується з холоду заздалегідь, щоб до початку приготування крему воно встигло добряче розм’якнути.
- Далі компонент з’єднується зі згущеним молоком і збивається міксером, працюючим на середній швидкості. Згущене молоко треба вливати тонкою струєю і поступово, поєднуючи продукти широкої ложкою.
- Коли обидві складові добре перемішається, можна додавати сметану, ванілін і коньяк.
- Збивати масу після цього не потрібно. Досить вимісити ложкою всі інгредієнти.
З часом крем зі згущеного молока, масла і сметани може розшаруватися. Але це нормальне явище. Якщо основа відразу не використовується для промазування коржів для торта, її потрібно прибрати в холодильник, а безпосередньо перед оформленням десерту злегка прогріти в мікрохвильовій печі.
Заварний крем для торта Наполеон
Склад продуктів: 220 мл згущеного молока, 70 г жирного масла, 2-2,5 великі ложки цукрового піску, 2 великі ложки високосортного борошна, повну склянку жирного молока.
- У сотейник відправляється половина від заявленої кількості молока. До нього відразу додаються сипучі компоненти. Всі вони добре перемішуються віночком, щоб не залишилося грудок.
- Далі вливається молоко, що залишилося. Після чергового перемішування сотейник відправляється на вогонь. Вариться маса при мінімальному нагріві плити і частому помішуванні до тих пір, поки не загусне (вона повинна затримуватися на віночку).
- Коли крем охолоне до кімнатної температури, до нього додається приблизно половина згущеного молока. Після перемішування вливається частина.
- Невеликими порціями вводиться розм’якшений жир (вершкове масло).
В результаті в мисці виявиться глянсова однорідна маса, яку можна використовувати для торта «Наполеон» або просто подавати з млинцями.
Варіант прошарку для готових коржів
Склад продуктів: 170 г вершкового масла, 1 мал. ложка коньяку (можна вибрати алкогольний напій і з будь-якими ароматизаторами), 120-140 г згущеного молока, половина пакетика ванільного цукру.
- Масло нарізати невеликими шматочками і залишають на деякий час, за який воно встигне розм’якнути. Далі воно збивається міксером до легкості і побіління.
- Поступово до маслу вводиться згущене молоко. При цьому збивання не припиняється. Починати процес потрібно з мінімальної швидкості пристрою, поступово її збільшуючи.
- У масу додається коньяк і ванільний цукор. При роботі з готовими коржів для торта потрібно вибирати крем з яскравим насиченим смаком. Зробити його таким можна за допомогою додаткових добавок, наприклад, кориці або какао.
- Після додавання вибраних інгредієнтів збивання триває до тих пір, поки суміш не виявиться максимально однорідною.
Готовим солодким кремом можна відразу оформляти десерти.