Рецепт торта «Молочна дівчинка» привезли до нас з Німеччини, де відомі кухарі при його виготовленні використовували згущене молоко з аналогічною назвою. Незважаючи на те, що скрізь стали використовувати свої продукти, нічого міняти не стали. Простий у виготовленні, він набирає популярність ще і своїм ніжним смаком, а безліч коржів дозволяє його прекрасно просочити.
Класичний торт «Молочна дівчинка»
Спочатку розглянемо оригінальний спосіб приготування цієї випічки.
Для коржів візьмемо:
- 140 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- 2 яйця;
- 370 г згущеного молока.
Керуючись покроковим рецептом, ви не допустите поширених помилок:
- У глибокій чашці змішуємо віночком яйця зі згущеним молоком.
- Просіваємо борошно, змішати з розпушувачем і тільки потім додаємо в чашку.
- Ретельно вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Консистенція маси повинна нагадувати тісто на оладки.
- Для випікання знадобиться деко і пергаментний папір, яку нарізаємо за розміром аркуша. Щоб не помилитися з формою, можна на звороті, використовуючи відповідну тарілку, намалювати кола.
- Наливаємо пару ложок тесту на середину кожного і розрівнюємо.
- Отпекаем при 200 градусах до утворення рум’яного кольору (зазвичай на кожен корж йде від 5 до 10 хвилин).
Має вийти 6 або 7 заготовок, з яких відразу знімаємо пергамент і обрізаємо рівне сухі краю. Приготування різноманітних кремів та начинок розглянемо далі.
«Молочна дівчинка» з пломбирным кремом
Мабуть, найпоширеніший варіант збірки, який використовують в нашій країні.
Для промазування коржів знадобиться:
- 120 мл жирних вершків;
- 70 г вершкового масла;
- 300 мл молока;
- 120 г цукру;
- 2 ч. л. картопляного крохмалю;
- 1,5 ст. л. борошна.
Починаємо приготування крему:
- У сотейнику В невеликій кількості молока віночком змішаємо цукор, борошно і крохмаль, постійно підливаючи залишок рідини.
- Коли домоглися однорідної маси, ставимо на повільний вогонь і, не припиняючи заважати, доводимо до кипіння. Маса повинна загуснути.
- Даємо трохи охолонути і додаємо вершкове масло. Змішуємо.
- Окремо збиваємо міксером спочатку на малій, а потім на високій швидкості охолоджені вершки.
- Змішуємо компоненти.
Збірка торта нагадує роботу з «Наполеоном». Прикрашаємо подрібненими обрізками.
Покроковий рецепт торта від Енді Шефа
Відомий шеф-кухар використовує більш оригінальний спосіб складання.
Для «пломбирного» крему він бере:
- яйце – 1 шт.;
- сметана – 350 г;
- борошно – 3 ст. л.;
- масло вершкове – 120 г;
- цукор – 110 р.
Приготування починається зі змішування всіх інгредієнтів крім масла. Варимо крем на водяній бані, постійно помішуючи.
Не лякайтеся, що спочатку він стане дуже рідким, потім почнуть з’являтися грудочки. Через деякий час він загусне.
Остуджуємо і збиваємо з маслом міксером.
Буде і начинка, для якої купимо:
- білий шоколад – 50 г;
- сир – 200 г;
- цукрова пудра – 4 ст. л.;
- будь-які ягоди;
- вершки – 500 мл;
- вершкове масло – 40 р.
Починаємо з сирної маси і масла. Їх ретельно розминаємо виделкою разом і протираємо через сито. Окремо збиваємо міксером вершки, які попередньо потримали в холодильнику, з цукровою пудрою. Змішуємо дві складові.
Починаємо збірку за рецептом торта від Енді Шефа. Для зручності можна взяти спеціальну круглу форму, в яку кладемо перший корж і покриваємо шаром начинки. Посипаємо ягодами і закриваємо наступній заготівлею. Так повторюємо до кінця. Накриваємо плівкою і ставимо невеликий вантаж. Потримаємо в холодильнику якийсь час. Для вирівнювання у нас готовий «пломбирный» крем, яким змащуємо краю і верх.
Після застигання, наносимо ще один шар, при цьому Енді Шеф нижню половину пропонує пофарбувати у жовтий колір. Їм змінимо і колір глазурі (розтоплений шоколад), яким поллємо зверху по краях, а на неї викладемо ягоди.
Зі сметаною прошарком
Якщо ви не любите заварний крем або боїтеся, що він у вас не вийде, то використовуйте цей варіант.
Візьміть в рівних пропорціях сметану і цукор (в нашому випадку по склянці) і збийте вінчиком або міксера до повного розчинення кристалів.
Старатися не варто, якщо використовуєте сільський продукт. Інакше отримаєте масло.
В теплих вершках розведіть желатин, дайте настоятися і процідити. Невеликими порціями, помішуючи, додайте до сметані.
Врахуйте, що такий крем довго можна тримати, так як маса буде важко піддаватися вирівнювання.
З додаванням фруктів
Можна урізноманітнити смак, використовуючи фрукти, які чудово підходять до цього торту і зроблять його привабливим.
Якщо використовуєте свіжі, то після промивання обов’язково дайте повністю стекти воді, видаліть плодоніжки і пошкоджені частини. Сухофрукти краще попередньо замочувати в окропі.
Тільки варто зауважити, що додавати їх краще в крем або начинку. Занадто тонкі коржі і при тепловій обробці тесту з фруктами не отримаєте бажаний результат.
З сирним кремом
Для тих, хто віддає перевагу цей продукт, можна скористатися і таким способом.
Нам знадобиться:
- 5 ст. л. цукрової пудри;
- 200 г сирної маси;
- 500 мл вершків 33-35% жирності.
Починаємо зі збивання холодних вершків на середній швидкості міксера. Далі засипаємо пудру і збільшуємо швидкість обертів. Коли почне з’являтися чіткий рельєф, відключаємо апарат. Настав час додати сир. Якщо використовуваний продукт крупнозернистий, то варто протерти його протерти через сито.
Використовуйте звичайну складання торта, як і для «Молочної дівчинки» з «пломбирным» кремом.
Торт «Молочна дівчинка» з маскарпоне
Заздалегідь придбайте:
- 250 г маскарпоне;
- ½ Банки згущеного молока;
- 400 мл вершків;
- 10 г ванільного цукру.
Виготовлення крему не складе туди навіть починаючому кулінару. Тільки один нюанс, що всі продукти повинні бути охолодженими. Просто відразу змішуємо всі в глибокій чашці спочатку віночком, а потім збиваємо міксером до загустіння. Змащуємо при складанні кожен корж, надаємо рівний вид верхнього шару і боків. Залишаємо настоятися в холодильнику.
Шоколадне ласощі
Для ласунів, які воліють використовувати какао або шоколад при випічці. Урізноманітніть рецепт торта «Молочна дівчинка».
Це можна зробити чотирма способами:
- Додати какао-продукт в тісто. При цьому слід враховувати, що кількість ложок, покладених в масу слід відняти від кількості борошна, щоб не вийшли сухими коржі.
- Змішати какао з приготованою начинкою чи кремом.
- Залити охолоджену заготівлю десерту розтопленим шоколадом або глазур’ю (зваріть вершковий сироп і додайте маргарин або масло).
- Використовувати всі перераховані способи для отримання чисто шоколадного ласощі.
Як прикрасити торт поговоримо далі.
Як гарно оформити та подати торт
Перше, що захоплює гостей це гарна подача. Саме тому для торта використовується «пломбирный» крем, яким легко вирівняти основу. Обов’язково обрізайте краю, щоб вони краще просочилися.
Для верхнього прикраси по оригінальному рецепту десерт обсипається подрібненими обрізками, які з легкістю можна замінити, наприклад, горіхами, порізаними сухофруктами або цукатами.
Часто використовується різнобарвна глазур або фрукти. Намалюйте розтопленим шоколадом фігурки на пергаментним папері, охолодіть, щоб легше було зняти, і красиво встановіть нагорі.