Ачма з лавашу з сиром у духовці – 8 рецептів приготування

Ачма з лавашу з сиром в духовці – це апетитна і проста в приготуванні страва, яка відмінно підійде як на сніданок, так і на вечерю. Для приготування ачми з лаваша знадобляться тонкі пшеничні коржики, сир, тертий сир, яйця, молоко, сіль та вершкове масло. Також варто відзначити, що ця страва, доводиться родом з Грузії та сусідніх Кавказьких країн, однак, ачма стала популярною багато років тому по всьому світу, завдяки своїй оригінальній текстурі та незабутньому смаку. Для приготування лаваш розрізається на кілька частин, кожна частина змащується розтопленим вершковим маслом. Для начинки змішують сир, сир, яйця, молоко та сіль. Отриманою масою начиняють частини лаваша, складають їх у вигляді паличок і запікають у духовці до золотистої скоринки. Готове ачму можна подавати з овочевим салатом або сметаною.

Лінива ачма з лаваша з сиром та сиром у духовці

Лінива ачма з лаваша з сиром та сиром у духовці – це простий і швидкий спосіб приготувати смачну страву для сніданку чи перекушування. Змішайте сир з|із| натертим сиром, трохи посоліть і додайте|добавляйте| спеції за смаком. Розкладіть отриману масу на скибочках лаваша, загорніть і запікайте в духовці до золотистої скоринки.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Лаваш – 500 гр.
  • Сир 9% – 300 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 150 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати чаму з сиром і сиром у духовці? Для заливки розбиваємо яйця з кефіром і невеликою кількістю солі.

Перемішуємо до однорідної консистенції.

Для начинки змішуємо жирний сир із сирною стружкою та сметаною.

Форму промазуємо шматочком вершкового масла|мастила| і викладаємо листи лаваша так, щоб вся форма була закрита, а кінці звисали на 5-6 сантиметрів. Змащуємо дно кількома столовими ложками заливання.

Розподіляємо частину сирно-сирної маси і поливаємо сумішшю кефіру для соковитості.

Накриваємо компоненти пластом лаваша і так само промазуємо заливкою.

Аналогічним чином повторюємо шари, верхівку закриваємо краями, що звисають.

Поверхню змащуємо залишками яєчно-кефірної суміші.

Розігріємо духову шафу до позначки 180 градусів і готуємо 40-45 хвилин.

Ачма з лаваша з сиром та сиром у духовці готова! Страву злегка остуджуємо, розрізаємо та подаємо. Смачного!

Ачма з лавашу з сиром, сиром, кефіром та яйцем у духовці

Ачма з лаваша з сиром, сиром, кефіром і яйцем в духовці – це ситна і неймовірно апетитна страва, яка зведе вас з розуму при першому ж укусі. Ідеальний баланс компонентів не лише надовго позбавить вас голоду, але також зарядить енергією та гарним настроєм!

Час приготування – 30 хв.

Дивіться також:  Хворост хрусткий класичний - 10 простих і смачних рецептів приготування

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 85 гр.
  • Сир адигейський – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Яйце велике – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

Крок 2. Лаваш розрізаємо на листи діаметром жароміцного посуду і викладаємо, закриваючи дно і стінки.

Крок 3. Викладаємо сир у тарілку і розминаємо вилкою.

Крок 4. Додаємо сир і добре перемішуємо.

Крок 5. Яйце збиваємо віночком і переливаємо до начинки, залишаючи трохи для змащування.

Крок 6. Вливаємо кефір та поєднуємо складові.

Крок 7. Половину начинку викладаємо на лаваш.

Крок 8. Накриваємо пластом лаваша та повторюємо шари, закриваючи верхівку вільними краями.

Крок 9. Змащуємо верхівку яйцем і забираємо в духовку на 25 хвилин (180 градусів).

Крок 10. Даємо стабілізуватись 10 хвилин при кімнатній температурі та знімаємо пробу. Смачного!

ПП ачма з лавашу з сиром та сиром

ПП ачма з лавашу з сиром та сиром – це низькокалорійний та корисний варіант страви, який чудово підійде для любителів правильного харчування. Використовуйте нежирний сир та знежирений сир, щоб зробити страву ще кориснішою. Запікайте ачму в духовці до утворення золотистої скоринки і подавайте до моменту охолодження.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 180 гр.
  • Сулугуні / Адигейський – 130 гр.
  • Бринза – 50 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Кефір – 100 мл.
  • Лаваш – 200 грн.
  • Вершки – 40 гр.
  • Зелень – 60 гр.
  • Рослинна олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку: у робочій ємності змішуємо сир, бризну, яйця та тертий на тертці сулугуні.

Крок 2. Вливаємо кефір та молоко.

Крок 3. Солимо і перчимо, розмішуємо до однорідності.

Крок 4. Дрібно шаткуємо зелень і вмішуємо до складу.

Крок 5. Вогнетривку форму змащуємо рослинною олією і вистилаємо частиною лаваша.

Крок 6. Викладаємо третину начинки та накриваємо іншим листом лаваша, повторюючи дії, збираємо напівфабрикат.

Крок 7. Верхівку закриваємо краями, що звисають.

Крок 8. Змащуємо сметаною, при бажанні прикрашаємо кунжутом і запікаємо півгодини при 200 градусах.

Крок 9. До столу подаємо, розрізавши на шматочки. Смачного!

Лінива ачма з рваного лаваша з сиром та сиром

Лінива ачма з рваного лаваша з сиром і сиром – це оригінальний спосіб приготувати традиційну грузинську страву. Розітріть сир із сиром, додайте спеції та розкладіть отриману масу на рваних шматках лаваша. Урізноманітніть свій звичний раціон і спробуйте щось нове!

Дивіться також:  Сирники з манкою та сиром на сковороді – 7 смачних рецептів пишних сирників

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 300 грн.
  • Сир – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Сир напівтвердий/твердий – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюється ножицями і розрізаємо лаваш на короткі смужки або просто рвемо руками на невеликі шматочки, висипаємо в ємність з високими бортами.

Крок 2. Всипаємо рубану зелень та сир.

Крок 3. Потім відправляємо тертий на тертці сир.

Крок 4. Додаємо яйця, молоко та трохи солі – добре перемішуємо.

Крок 5. Перекладаємо масу у форму і зверху розподіляємо шматочки вершкового масла.

Крок 6. Духовку заздалегідь прогріваємо до позначки 200 градусів, запікаємо 25 хвилин. Смачного!

Лінива ачма з лавашу з сиром, сиром та молоком

Лінива ачма з лавашу з сиром, сиром і молоком – це ніжна та повітряна страва, яка чудово підійде для десерту або ранкового сніданку, а також для раціону тих людей, хто дотримується правильного харчування та стежить за своєю вагою та фігурою.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Сир – 80 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Сулугуні – 50 гр.
  • Лаваш – 30 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник гранульований – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в піалу, потім висипаємо тертий сулугуні.

Крок 2. Підливаємо молоко та вводимо спеції.

Крок 3. Ріжемо лаваш на довільні скибочки і втручаємося в сирно-сирну масу.

Крок 4. Перемішавши, переміщуємо у силіконову форму.

Крок 5. Готуємо 30-35 хвилин при температурній позначці 180 градусів. Смачного!

Солодка ачма з сиром та сиром у духовці

Солодка ачма з сиром та сиром у духовці – це варіант страви, яка чудово підійде для любителів солодких десертів. Додайте сир і сир цукру або меду, а також корицю або ваніль для аромату. Запікайте до готовності в духовці і подавайте зі свіжими ягодами або фруктами.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 200 грн.
  • Вершки – 100 гр.
  • Вершки – 100 мл.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Фрукти/ягоди – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо прогрівати духовку до 180-190 градусів. Паралельно з’єднуємо за допомогою віночка вершки та сметану.

Крок 2. Вводимо яйця, цукор-пісок та ванільний цукор.

Крок 3. Збовтуємо до гладкої та однорідної консистенції.

Дивіться також:  Бананові оладки – 10 простих рецептів приготування оладок з бананів

Крок 4. Лаваш руками та невеликими порціями занурюємо у солодку суміш для просочення.

Крок 5. Для начинки поєднуємо сир з улюбленими фруктами або ягодами.

Крок 6. Починаємо складання: змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо 2-3 скибочки просоченого лаваша, зверху наносимо рівний шар начинки.

Крок 7. Повторюючи дії, збираємо ачму, полив зверху залишками заливки.

Крок 8. Запікаємо 30-40 хвилин і негайно подаємо до чаю, прикрасивши на свій смак. Смачного!

Ачма з лавашу з сиром, сиром та зеленню

Ачма з лавашу з сиром, сиром та зеленню – це свіжий та ароматний варіант страви, який порадує вас та ваших близьких. Додайте сир і нарізану зелень (петрушку, кріп, базилік) для освіжаючого смаку. Запікайте в духовці до золотистої скоринки та подавайте гарячим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Зелень – 1 пучок
  • Олія соняшникова – для змащування форми.
  • Сир тертий – 150 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сир висипаємо в миску, туди розбиваємо курячі яйця.

Крок 2. Натираємо сир на тертці з великими отворами.

Крок 3. Лаваш розрізаємо на тонкі смужки і хаотично розрізаємо в сирно-сирну масу.

Крок 4. Заливаємо інгредієнти молоком, солимо та активно перемішуємо.

Крок 5. Вмішуємо рубаний часник та зелень. Вогнетривку форму змащуємо соняшниковою олією.

Крок 6. Виливаємо суміш у жароміцний посуд і запікаємо півгодини при 180 градусах.

Крок 7. Ачму злегка остуджуємо та знімаємо пробу. Смачного!

Грузинське ачма з сиром та сиром у домашніх умовах

Грузинське ачма з сиром та сиром у домашніх умовах – це справжній смак Кавказу, який можна легко приготувати вдома, використовуючи лише прості та доступні продукти. Використовуйте для начинки листковий адигейський сир та сир з додаванням зелені.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Сир – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Лаваш – 140 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця, молоко, сіль та чорний перець змішуємо віночком.

Крок 2. Вводимо сир та сир, подрібнений за допомогою дрібної тертки.

Крок 3. На невеликі квадратики розрізаємо листи лаваша.

Крок 4. Об’єднуємо лаваш із сирним складом і даємо постояти 5-10 хвилин.

Крок 5. Переливаємо масу у форму, вистелену пергаментом, і запікаємо протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Рум’яне ачму подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Смачного!