Айва запечена в духовці. Рецепт з фото.

Айва – воістину дивовижний фрукт. На вигляд вона нагадує яблуко, але має більш тверду м’якоть, а шкірка її вкрита пухом. Розрізавши айву ви відразу ж відчуєте неймовірний аромат, який майже дурманить своєю солодкістю. Айва, хоч і є солодким фруктом, часто стає доповненням різних м’ясних страв (особливо це характерно для кавказької і азіатської кухонь). Прекрасними також виходять десерти з айви. Запечена в духовці в цілому вигляді, фарширована сухофруктами, айва завжди виходить смачною. При цьому вона дуже добре поєднується з іншими осінніми фруктами – яблуком, грушею, а також гарбузом. Приготовлені разом, ці плоди отримують просто чудовий смак.

Як запекти айву з медом в духовці

Рецепт запеченої айви в духовці неймовірно простий, але від того не менш смачний. Не хочете морочитися з випіканням тортів на святковий стіл, або хочете урізноманітнити меню ваших дітей-ласунів – сміливо приготуйте запечену айву за моїм рецептом. Вам обов’язково сподобається.

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5-6

Інгредієнти:

  • Айва – 5-6 шт.;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Волоські горіхи – 1 жменя;
  • Родзинки – 1 жменя;
  • Вершкове масло – 130 р.

Спосіб приготування:

 

  • 1. Стиглу айву промити під проточною водою. За допомогою ножа зробити невеликі поглиблення і вийняти насіння.
  • 2. Волоські горіхи подрібнити, не потрібно перебивати їх в пудру, але і занадто великі шматки нам не потрібні.
  • 3. Родзинки відпарити в окропі.
  • 4. Змішати мед з горіхами і родзинками, нафарширувати сумішшю айву. Також можна присипати невеликою кількістю кориці, вона ще більше підкреслить аромат запеченої айви, зробить його багатшим.
  • 5. Зверху на кожну айву покласти по невеликому кубику вершкового масла. Воно під дією температури розтане і просочить весь фрукт, зробивши його ще більш соковитим і ароматним.
  • 6. На дно форми покласти ще кілька кубиків вершкового масла і налити 3 ст. ложки цукрового сиропу. Виставити айву і запікати в духовці 20 хвилин (температура не більше 160 градусів). Готова айва стане дуже м’якою з красивою скоринкою.
  • 7. Вийняти айву з духовки, перекласти на красиву тарілку, прикрасити вершками або цукровою пудрою.
Дивіться також:  Рецепт фінської вершкового супу з лососем – Лохикейтто

 

Айва, запечена в духовці з корицею, медом і родзинками сподобається і дітям, і їхнім батькам-ласунам. Цей десерт можна сміливо подавати навіть до святкового столу – ваші гості будуть просто захоплені неймовірним смаком і ароматом. При всьому цьому цей десерт набагато менш калорійний, ніж торт або тістечко, тому він прекрасно підійде тим жінкам, які прагнуть схуднути, але не можуть відмовити собі в солодкому. Запечена в духовці айва допоможе вгамувати «солодкий» голод і подарує шматочок щастя.

Гарбуз, запечена в духовці з айвою

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4-6

Інгредієнти:

  • Гарбуз (невелика) – 1 шт. (до 1,5 кг);
  • Яблуко – 2 шт.;
  • Айва – 2 шт.;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Мед – 50 г;
  • Горіхи волоські і родзинки – по 1 ст. ложці.

Спосіб приготування:

1. Гарбуз розрізати навпіл вздовж, очистити від насіння і зробити невелике поглиблення.
2. Яблука і айву очистити і нарізати часточками або кубиками, як вам більше подобається.
3. У гарбузове формочки викласти нарізані фрукти, горіхи і родзинки, зверху покласти кілька кубиків вершкового масла і по 1 ч. ложці меду.
4. Запікати гарбуз з ароматною начинкою в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Готову запечену гарбуз з айвою посипати цукровою пудрою і подавати на красивій тарілці, прикрасивши часточками свіжі яблука і айви. До цього десерту відмінно підійде свіжий компот із сухофруктів або ароматний чай з лимоном.

Пюре з гарбуза і айви в духовці

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти:

  • Айва – 2 шт.;
  • Яблуко – 2 шт.;
  • М’якоть гарбуза – 500 г;
  • Цукор (мед) – 100 г;
  • Сік лимона – 1 ст. ложка.
Дивіться також:  Як зварити смачний борщ – 7 рецептів приготування. Секрети смачного борщу

Спосіб приготування:

1. Айву і яблука очистити і порізати невеликими шматочками. М’якоть гарбуза порізати невеликими пластинами. Чим дрібніше поріжете плоди, тим швидше вони испекутся, і тим швидше ви зможете насолоджуватися дивовижним смаком.
2. З фольги зробити невеликий кошик і викласти туди всі нарізані фрукти.
3. Запікати в духовці при температурі близько 180 градусів до м’якості.
4. Викласти гарбуз і фрукти в чашу міксера, додати лимонний сік і цукор. Пюрировать до однорідності.
Таке пюре стане прекрасною альтернативою звичним мюслям і вівсяним пластівців на сніданок, допоможе втамувати голод, додасть сил і підніме настрій на цілий день. Подавайте пюре з гарбуза і яйвы, прикрасивши гілочкою м’яти.

Прокрутка до верху